|
|
| נשלח ב-12/7/2020 15:27 |
|
| |
הגבר חייב לעבוד כי הוא התחייב בשאר וכסות. אם הוא מרוויח מספיק כסף היא לא צריכה לעבוד (מלבד מטלות הבית ושירות בעלה, כמובן), אם יש לך מקור לחיוב כזה אתה מוזמן לצרף אותו כאן..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 17:24 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
הגבר חייב לעבוד כי הוא התחייב בשאר וכסות. אם הוא מרוויח מספיק כסף היא לא צריכה לעבוד (מלבד מטלות הבית ושירות בעלה, כמובן), אם יש לך מקור לחיוב כזה אתה מוזמן לצרף אותו כאן..
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 17:32 |
|
| |
בתתימן
מעשה ידיה של האישה לבעלה אז גם אם הוא מרוויח מספיק היא עדיין צריכה לעבוד
אם אשתך תחליט יום אחד שהיא רוצה להפסיק לעבוד כדי להיות אמא טובה יותר , להיות עם הילדים כשהם חוזרים הביתה , לבשל להם, לתת להם לאכול , לשחק איתם... לא תרשה ??
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 17:40 |
|
| |
ממש לאחרונה יצא בג"צ הבוגדת בקצרה: בג"צ המציא הלכה עוד בתקופת אהרון ברק שאשה מתחלקת גם בנכסי הבעל שהיו בבעלותו עוד לפני החתונה. מה שנתן תוקף ללמה לעשות הסכם ממון מסודר מאידך נותן טעם רע ולפגם לראות זוג שנכנס לבית מתוך חשדנות ושמירה על הממון אחד מפני השני. לפחות בעיניי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 17:41 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  |
|
|
נכון, אבל אם הוא מרוויח מספיק למה שתעשה "מעשה ידיים" מלכתחילה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 17:54 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | ממש לאחרונה יצא בג"צ הבוגדת בקצרה: בג"צ המציא הלכה עוד בתקופת אהרון ברק שאשה מתחלקת גם בנכסי הבעל שהיו בבעלותו עוד לפני החתונה. מה שנתן תוקף ללמה לעשות הסכם ממון מסודר מאידך נותן טעם רע ולפגם לראות זוג שנכנס לבית מתוך חשדנות ושמירה על הממון אחד מפני השני. לפחות בעיניי. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה שאשה מתחלקת בנכסי הבעל מלפני החתונה זה לא חדש, נראה לי מה שאתה מדבר עליו זה במקרה ספציפי של בגידה ולא בכללי..
זה צד אחד להסתכל על זה, מצד שני אם אף אחד לא מתכנן להתגרש אז למה שיהיה לו/לה בעיה לחתום על הסכם ממון? :)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 19:10 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | ממש לאחרונה יצא בג"צ הבוגדת בקצרה: בג"צ המציא הלכה עוד בתקופת אהרון ברק שאשה מתחלקת גם בנכסי הבעל שהיו בבעלותו עוד לפני החתונה. מה שנתן תוקף ללמה לעשות הסכם ממון מסודר מאידך נותן טעם רע ולפגם לראות זוג שנכנס לבית מתוך חשדנות ושמירה על הממון אחד מפני השני. לפחות בעיניי. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה שאשה מתחלקת בנכסי הבעל מלפני החתונה זה לא חדש, נראה לי מה שאתה מדבר עליו זה במקרה ספציפי של בגידה ולא בכללי..
זה צד אחד להסתכל על זה, מצד שני אם אף אחד לא מתכנן להתגרש אז למה שיהיה לו/לה בעיה לחתום על הסכם ממון? :)
|
|
לא הפסיקה שלו היא פסיקה כללית בדיני חלוקת רכוש. בבגצ הבוגדת החשש מאותו בג"צ שזה יעלה עוד רמה שגם אשה שבוגדת תזכה בחצי מנכסי הבעל שהיו לפני שנישאו. והפסיקה הזאת שלו היא אנטי לפסיקת ההלכה והרבנות ולכן הסכם ממון נראה יותר ויותר רלוונטי מתמיד. אם מנתחים את המצב בצורה קרה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 19:12 |
|
| |
| טום888 כתב: |  |
|
|
|
לא הפסיקה שלו היא פסיקה כללית בדיני חלוקת רכוש. בבגצ הבוגדת החשש מאותו בג"צ שזה יעלה עוד רמה שגם אשה שבוגדת תזכה בחצי מנכסי הבעל שהיו לפני שנישאו. והפסיקה הזאת שלו היא אנטי לפסיקת ההלכה והרבנות ולכן הסכם ממון נראה יותר ויותר רלוונטי מתמיד. אם מנתחים את המצב בצורה קרה
|
|
ולא שאמורה להיות בעייה בלחתום אבל עצם הפניה והעלאת הנושא לחתימה על מסמך כזה מציבה באוויר את האופציה הזאת כמשו פוטנציאלי גם אם רחוק האם זה נכון לזוגיות כך להכנס אליה? בעיניי לא. אם ההורים הם אלו שדוחפים ולא מערבים את הילדים אולי באמת מדלגים על הבעייה הזאת נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 19:17 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד אני חושבת שזה נושא מורכב. אתייעץ על זה עם יועץ ורב יחד עם בן זוגי לעתיד, במידה ויהיו לו נכסים./שהורי יעשו זאת עבורי,מעדיפה שכך:) ברור שאני חושבת שאם האישה דואגת לגבר למשפחה ואף לעיתים פוגעת בקריירה שלה, ועוסקת בעבודה נשית(שהיא יקרה מאד בשוק החופשי) הוא צריך לדאוג גם לעתידה ולא לפגוע במין החלש. במידה ואין הבנה והערכה בנושא ברור שהאישה צריכה להביא כמה שפחות ילדים,כשהגבר מבין ודואג להם בעיקר, כדי שתוכל להיות פנוייה לקריירה רצינית,כדי לדאוג לעתידה:) אני אישית מקווה שאמצא גבר שיהיה חשוב לו עתידי כמו שעתידו חשוב לי:) בכל מקרה.נושא זה לא אהוב עלי.אז איני רוצה לדון בו.כך שרק רציתי להביע את דעתי אך אשמח שלא תגיבו לדברי. 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/07/2020 12:55:01 |
|
בס"ד אני מתקנת את דברי  אם אין הבנה והערכה, זה לדעתי פתיח לעוד בעיות בזוגיות הנובעות מחוסר הערכה כלפיה וכלפי תרומתה לבית, ולכן לא הייתי ממליצה להתחתן עם גבר כזה כלל!חבל על השנים לצידו;)... אם יש הערכה,הבנה וכבוד כלפי האישה ותרומתה לזוגיות ולבית במסגרת הנישואין, אך עדיין למרות שאוהב אותה הוא חושש לעתידו ולא יכול לדאוג לעתידה, אך כן מעוניין לעזור לה להגיע לקורת גג, עבורה... אז יתכן ששווה להתחתן איתו אם יש אהבה גדולה ולעשות כפי שכתבתי למעלה...  וכמובן שעדיף להתחתן עם גבר שמבין מראש שאישה שדואגת לו למשפחה ומשקיעה המון שנים בזוגיות ובבית,סובלת מהריונות,גידול ילדים וחינוכם ולעיתים פוגעת בקריירה שלה,לטובת התא המשפחתי... מגיע לה שידאגו לעתידה וכמובן הערכה ויחס שווה בבית למאמצה 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/07/2020 19:21:00
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 19:31 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  |
|
|
|
לא הפסיקה שלו היא פסיקה כללית בדיני חלוקת רכוש. בבגצ הבוגדת החשש מאותו בג"צ שזה יעלה עוד רמה שגם אשה שבוגדת תזכה בחצי מנכסי הבעל שהיו לפני שנישאו. והפסיקה הזאת שלו היא אנטי לפסיקת ההלכה והרבנות ולכן הסכם ממון נראה יותר ויותר רלוונטי מתמיד. אם מנתחים את המצב בצורה קרה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בג"צ בזמן אהרון ברק המציא את העניין שצד בנישואים יקבל חלק מהנכסים שנצברו לפני הנישואים ע"י הצד השני אם הוכחה כוונת שיתוף? אשמח שתראה לי מקורות לעניין..
אגב, כל עניין החלוקה בכלל הוא נוגד את ההלכה, לפי ההלכה נטו אין לאשה זכות בשום רכוש מלבד נכסי מלוג שלה וכתובתה עד כמה שידוע לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 21:11 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  |
|
|
|
לא הפסיקה שלו היא פסיקה כללית בדיני חלוקת רכוש. בבגצ הבוגדת החשש מאותו בג"צ שזה יעלה עוד רמה שגם אשה שבוגדת תזכה בחצי מנכסי הבעל שהיו לפני שנישאו. והפסיקה הזאת שלו היא אנטי לפסיקת ההלכה והרבנות ולכן הסכם ממון נראה יותר ויותר רלוונטי מתמיד. אם מנתחים את המצב בצורה קרה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בג"צ בזמן אהרון ברק המציא את העניין שצד בנישואים יקבל חלק מהנכסים שנצברו לפני הנישואים ע"י הצד השני אם הוכחה כוונת שיתוף? אשמח שתראה לי מקורות לעניין..
אגב, כל עניין החלוקה בכלל הוא נוגד את ההלכה, לפי ההלכה נטו אין לאשה זכות בשום רכוש מלבד נכסי מלוג שלה וכתובתה עד כמה שידוע לי.
|
|
אביא לך בלי נדר את המקור להילכת ברק בנושא בהזדמנות הקרובה. ולגבי ההלכה אכן הגמרא במסכת כתובות אומרת רק בנכסי מילוג האשה יורשת סוגיות על גבי סוגיות במס' כתובות עם כי בית הדין הרבני נטה לאמץ תקנות הראשונים שיחלקו חצי חצי ברכוש שצברו יחד ,ההיפך מפשט הסוגיא..מכל מיני סיבות אבל הרעיון המרכזי שירושת האשה היא תלוי מציאות ותקופה וכל דור מעגנים את זכותה ביחס למנהג המדינה... זה כבר דיון עצמו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2020 00:05 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | ראשית, אם הדירה היא עם משכנתא והזוג התכוון לשלם את המשכנתא במשותף אז זאת כוונת שיתוף, וכשמפרקים שותפות אז הכל מתחלק. מצד שני, אם התגרשו זמן קצר אחרי החתונה מן הסתם רוב הדירה עדיין לא שולמה, ולכן היא גם לא תקבל רק חצי דירה, אלא גם חצי מהחובות.. (אני לא מתמצא אבל אני מתאר לעצמי שזה מה שיקרה) |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2020 00:20 |
|
| |
עושה רושם שהסכם ממון מכסה הרבה מאוד מצבים, ככה שאין מצב שמישהו יבוא ויתעלק על רעהו. הסכם ממון מסדיר את מה שמעוות בחוק הישראלי, את חוקי היהדות והכתובה אפשר להשאיר במקום. כל זה מתוך השערה שאם מסכמים בחוזה, אז אפשר לסכם כל עניין כספי, ללא הגבלה מיוחדת נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2020 00:38 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | בתתימן
מעשה ידיה של האישה לבעלה אז גם אם הוא מרוויח מספיק היא עדיין צריכה לעבוד
אם אשתך תחליט יום אחד שהיא רוצה להפסיק לעבוד כדי להיות אמא טובה יותר , להיות עם הילדים כשהם חוזרים הביתה , לבשל להם, לתת להם לאכול , לשחק איתם... לא תרשה ?? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2020 00:40 |
|
| |
|
|
|
לא הפסיקה שלו היא פסיקה כללית בדיני חלוקת רכוש. בבגצ הבוגדת החשש מאותו בג"צ שזה יעלה עוד רמה שגם אשה שבוגדת תזכה בחצי מנכסי הבעל שהיו לפני שנישאו. והפסיקה הזאת שלו היא אנטי לפסיקת ההלכה והרבנות ולכן הסכם ממון נראה יותר ויותר רלוונטי מתמיד. אם מנתחים את המצב בצורה קרה
|
|
ולא שאמורה להיות בעייה בלחתום אבל עצם הפניה והעלאת הנושא לחתימה על מסמך כזה מציבה באוויר את האופציה הזאת כמשו פוטנציאלי גם אם רחוק האם זה נכון לזוגיות כך להכנס אליה? בעיניי לא. אם ההורים הם אלו שדוחפים ולא מערבים את הילדים אולי באמת מדלגים על הבעייה הזאת
|
|
|
|
|
|
|