|
|
| נשלח ב-20/7/2020 23:16 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | האם X == Y הצבה X = Y האם הסכימה להתקדש == התחייבה לעבוד הסכימה להתקדש = התחייבה לעבוד הפירוש שלך זה שהיא חייבת לעבוד . לא כל כך אכפת לי מהנושא כי אני מתכננת להתחתן עם גבר ספרדי והם ממש לא חושבים ככה ... בדכ הם רוצים שהאשה תהיה מלא בבית ..
|
|
אופס. == זה ביטוי בוליאני בדיוק כמו <. זה לא שאלה. אם את רוצה להפוך את זה לשאלה אז את מוסיפה if אבל הוא לא קשור לביטוי אלא לערך המוחזר. כשכותבים == באינטרפרטר לדוגמה js או python זה יחזיר true or false בתור תרגום ישיר של הביטוי. הסכימה להתקדש זה שווה ערך להתחייבה לעבוד = ==:) !false it's funny because it's true מקווה שמובן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2020 23:45 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  |
| רציף כתב: |  |
| אדם_ה1 כתב: |  |
מציאת האשה ומעשה ידיה לבעלה. ומה היא עושה לו הכל כמנהג המדינה. מקום שדרכן לארוג אורגת. לרקום רוקמת. לטוות צמר או פשתים טווה. ואם לא היה דרך נשי העיר לעשות כל המלאכות האלו אינו כופה אלא לטוות הצמר בלבד. (רמב"ם הלכות אישות פרק כ"א)
גם לפי מה שאתה אומר היא עדיין חייבת במלאכה כלשהי.. |
|
תודה. הכל כמנהג המדינה. היום לא נוהגים לכפות.
|
|
מנהג המדינה הכוונה למנהג שאישה עובדת. היום שהמנהג שנשים עובדות אז לפי ההלכה היא חייבת לעבוד
|
|
המנהג שנשים עובדות כל זמן שיש להן כוח לעבוד, והן רוצות בכך, אתה לא יכול לכפות עליה היום כלום
|
|
איזה שטויות. אם אתה יכול לכפות על גבר אז אתה גם יכול לכפות על אישה.
|
|
מי כופה על אישה ?
חוץ מזה שהגבר מתחייב שהוא יפרנס, האישה לא מתחייבת
|
|
האישה מתחייבת שהיא תעבוד עבור בעלה בדיוק כמו שהגבר מתחייב שהוא יפרנס
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2020 23:49 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
מציאת האשה ומעשה ידיה לבעלה. ומה היא עושה לו הכל כמנהג המדינה. מקום שדרכן לארוג אורגת. לרקום רוקמת. לטוות צמר או פשתים טווה. ואם לא היה דרך נשי העיר לעשות כל המלאכות האלו אינו כופה אלא לטוות הצמר בלבד. (רמב"ם הלכות אישות פרק כ"א)
גם לפי מה שאתה אומר היא עדיין חייבת במלאכה כלשהי.. |
|
תודה. הכל כמנהג המדינה. היום לא נוהגים לכפות.
|
|
מנהג המדינה הכוונה למנהג שאישה עובדת. היום שהמנהג שנשים עובדות אז לפי ההלכה היא חייבת לעבוד
|
|
המנהג שנשים עובדות כל זמן שיש להן כוח לעבוד, והן רוצות בכך, אתה לא יכול לכפות עליה היום כלום
|
|
איזה שטויות. אם אתה יכול לכפות על גבר אז אתה גם יכול לכפות על אישה.
|
|
מי כופה על אישה ?
חוץ מזה שהגבר מתחייב שהוא יפרנס, האישה לא מתחייבת
|
|
האישה מתחייבת שהיא תעבוד עבור בעלה בדיוק כמו שהגבר מתחייב שהוא יפרנס
|
|
איפה האישה מתחייבת שהיא תעבוד ? איפה היא מתחייבת משהו ?
|
|
אתה מקדש אותה? זה קניין. היא אומרת כן? היא מסכימה שתקנה אותה. חלק מהקניין זה החובה שהיא תעבוד. הסכימה להתקדש == התחייבה לעבוד. מה לא מובן?
|
|
היא לא בבעלות שלך, ואתה לא יכול להכריח אותה כלום. היא לא התחייבה לך כלום. ולא מחויבת לך כלום. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2020 23:57 |
|
| |
בתתימן
| סתםבחור כתב: |  | | בתתימן כתבה: |  | האם X == Y הצבה X = Y האם הסכימה להתקדש == התחייבה לעבוד הסכימה להתקדש = התחייבה לעבוד הפירוש שלך זה שהיא חייבת לעבוד . לא כל כך אכפת לי מהנושא כי אני מתכננת להתחתן עם גבר ספרדי והם ממש לא חושבים ככה ... בדכ הם רוצים שהאשה תהיה מלא בבית ..
|
|
אופס. == זה ביטוי בוליאני בדיוק כמו <. זה לא שאלה. אם את רוצה להפוך את זה לשאלה אז את מוסיפה if אבל הוא לא קשור לביטוי אלא לערך המוחזר. כשכותבים == באינטרפרטר לדוגמה js או python זה יחזיר true or false בתור תרגום ישיר של הביטוי. הסכימה להתקדש זה שווה ערך להתחייבה לעבוד = ==:) !false it's funny because it's true מקווה שמובן נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
חחח תודה המורה סתם , אבל עדיין לא מובן , אם כותבים 1==1 מחזיר true אם נכתוב הסכימה להתקדש == התחייבה לעבוד יחזיר false מה אומר ?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2020 00:22 |
|
| |
פרדיקט
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 21/07/2020 00:22:23
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2020 12:14 |
|
| |
תוכיח שהאישה מתחייבת לעבוד
|
|
מה זה תוכיח. אתה קונה אותה? היא שייכת לך. היא לא צריכה להתחייב לעבוד. חלק מהקניין זה שתעבוד. כמו עבד שאתה קונה למעשה ידיו. הוא לא צריך להתחייב לך. לא מתכוון לומר שאישה היא עבד אבל בשניהם קונים את המעשה ידיים. רציף אין מקום לג'נטלמניות בהלכה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2020 12:15 |
|
| |
היא לא בבעלות שלך, ואתה לא יכול להכריח אותה כלום. היא לא התחייבה לך כלום. ולא מחויבת לך כלום.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2020 12:17 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | בתתימן
| סתםבחור כתב: |  | | בתתימן כתבה: |  | האם X == Y הצבה X = Y האם הסכימה להתקדש == התחייבה לעבוד הסכימה להתקדש = התחייבה לעבוד הפירוש שלך זה שהיא חייבת לעבוד . לא כל כך אכפת לי מהנושא כי אני מתכננת להתחתן עם גבר ספרדי והם ממש לא חושבים ככה ... בדכ הם רוצים שהאשה תהיה מלא בבית ..
|
|
אופס. == זה ביטוי בוליאני בדיוק כמו <. זה לא שאלה. אם את רוצה להפוך את זה לשאלה אז את מוסיפה if אבל הוא לא קשור לביטוי אלא לערך המוחזר. כשכותבים == באינטרפרטר לדוגמה js או python זה יחזיר true or false בתור תרגום ישיר של הביטוי. הסכימה להתקדש זה שווה ערך להתחייבה לעבוד = ==:) !false it's funny because it's true מקווה שמובן נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
חחח תודה המורה סתם , אבל עדיין לא מובן , אם כותבים 1==1 מחזיר true אם נכתוב הסכימה להתקדש == התחייבה לעבוד יחזיר false מה אומר ? |
|
אם זה מחזיר false אז ביטוי נכון אמור להיות =!. ביטוי מעצם ההגדרה שלו צריך להיות נכון ולהחזיר אמת אז כשאני כותב == הכוונה שזה אמת נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2020 15:50 |
|
| |
בתתימן
אהה חחח עכשו הבנתי מה רצית , אז הביטוי שלך לא נכון בעיני  ומצאתי שצדקת לגבי מה שהאשה רוצה להתחתן יותר מהגבר.. "יותר משהאיש רוצה לישא, האישה רוצה להינשא" חוץ מחייכנית.
תוקן על ידי בתתימן ב- 21/07/2020 16:10:12
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2020 20:43 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | בתתימן
אהה חחח עכשו הבנתי מה רצית , אז הביטוי שלך לא נכון בעיני  ומצאתי שצדקת לגבי מה שהאשה רוצה להתחתן יותר מהגבר.. "יותר משהאיש רוצה לישא, האישה רוצה להינשא" חוץ מחייכנית.
תוקן על ידי בתתימן ב- 21/07/2020 16:10:12 |
|
חחח תודה באמת. מכירה את המשפט טב למיתב טן דו מלמיתב ארמלו? לכן איש חייב לראות את האישה לפני שיתחתן איתה אבל אישה לא צריכה לראות את האיש כי מבחינתה העיקר שיש לו דופק נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2020 21:28 |
|
| |
היא לא בבעלות שלך, ואתה לא יכול להכריח אותה כלום. היא לא התחייבה לך כלום. ולא מחויבת לך כלום.
|
|
היא כן. קנית אותה בקידושין
|
|
הקניין והקידושין פועלת שהיא תיהיה מותרת לך ואסורה לכל העולם. כל ההלכות שמחייבות אותה - מחייבות אותה, ואתה לא רשאי לדרוש את זה ממנה. אצל הגבר זה שונה, היות והוא חתם על כתובה ועשה קניין אז הוא חייב לה, והיא יכולה לקרוא אותו לבית דין אם הוא לא עומד בהתחייבות שלו. ככה אני מבין את זה. אם יש לך הוכחות בנידון נשמח לשמוע. תודה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2020 22:20 |
|
| |
|
|
היא כן. קנית אותה בקידושין
|
|
הקניין והקידושין פועלת שהיא תיהיה מותרת לך ואסורה לכל העולם. כל ההלכות שמחייבות אותה - מחייבות אותה, ואתה לא רשאי לדרוש את זה ממנה. אצל הגבר זה שונה, היות והוא חתם על כתובה ועשה קניין אז הוא חייב לה, והיא יכולה לקרוא אותו לבית דין אם הוא לא עומד בהתחייבות שלו.
ככה אני מבין את זה. אם יש לך הוכחות בנידון נשמח לשמוע. תודה
|
|
הקניין קידושין פועל שהיא מותרת לי ואסורה לכל העולם והיא חייבת חובות מסויימים כמו להביא ילדים ומעשה ידיים. זה חלק מהקניין. זה גמרא במסכת קידושין ואדם דאג להביא את הרמב''ם שפוסק כך. התחייבות של כתובה זה הסכם חיצוני בשונה ממעשה ידיה שזה מובנה בקידושין. אתה מספק לה פרנסה ובתמורה היא חייבת לעבוד ולהביא לך את הרווחים. אם היא מרוויחה יותר ממה שאתה מספק לה היא רשאית לומר איני ניזונת ואיני חייבת לעבוד בשבילך. כל עוד שהיא לא אמרה את זה, היא חייבת לעבוד נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2020 22:40 |
|
| |
בתתימן
| סתםבחור כתב: |  | | בתתימן כתבה: |  | בתתימן
אהה חחח עכשו הבנתי מה רצית , אז הביטוי שלך לא נכון בעיני ומצאתי שצדקת לגבי מה שהאשה רוצה להתחתן יותר מהגבר.. "יותר משהאיש רוצה לישא, האישה רוצה להינשא" חוץ מחייכנית.
תוקן על ידי בתתימן ב- 21/07/2020 16:10:12 |
|
חחח תודה באמת. מכירה את המשפט טב למיתב טן דו מלמיתב ארמלו? לכן איש חייב לראות את האישה לפני שיתחתן איתה אבל אישה לא צריכה לראות את האיש כי מבחינתה העיקר שיש לו דופק נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
חחחח כמה זלזול בנשים ... אולי פשוט תתרגם את המשפט כדי שנבין ?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2020 00:02 |
|
| |
|
|
|
|
|