בית פורומים שידוכי חרדים

בנוגע להסכמי ממון לפני הנישואין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/7/2020 00:27 לינק ישיר 
בתתימן

סתםבחור כתב:

אמממ אני מזלזל בנשים? אגב זה גמרא אז כדאי שתשקלי שוב

נשלח מהאנדרואיד שלי

לי נשמע שהמשפט הזה נאמר על גברים ונשים בשווה , ולומר לנשים שהם מוכנות להתחתן עם כל אחד העיקר שיש לו דופק נשמע לי כמו זלזול ואם כבר מדברים אז גבר הוא זה שמוכן להיות עם כל אחת .. תאר לך מצב שיש רק אישה אחת וגבר אחד בעולם שניהם לא אוהבים אחד את השניה בכלללל הגבר יהיה מוכן להתחתן עם האישה ואילו היאשה תסרב , ותעדיף להישאר לבד ... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 00:29 לינק ישיר 

בתתימן כתב:
תאר לך מצב שיש רק אישה אחת וגבר אחד בעולם שניהם לא אוהבים אחד את השניה בכלללל הגבר יהיה מוכן להתחתן עם האישה ואילו האישה תסרב , ותעדיף להישאר לבד ... 

למה נראה לך?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/7/2020 00:31 לינק ישיר 
בתתימן

אדם_ה1 כתב:
תאר לך מצב שיש רק אישה אחת וגבר אחד בעולם שניהם לא אוהבים אחד את השניה בכלללל הגבר יהיה מוכן להתחתן עם האישה ואילו האישה תסרב , ותעדיף להישאר לבד ... למה נראה לך?

חחח ככה שמעתי שאומרים שגבר יכול להיות עם כל אישה , לא יודעת אולי אני טועה , מקווה שכן 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 00:35 לינק ישיר 

בתתימן כתבה:
בתתימן

סתםבחור כתב:

אמממ אני מזלזל בנשים? אגב זה גמרא אז כדאי שתשקלי שוב

נשלח מהאנדרואיד שלי

לי נשמע שהמשפט הזה נאמר על גברים ונשים בשווה , ולומר לנשים שהם מוכנות להתחתן עם כל אחד העיקר שיש לו דופק נשמע לי כמו זלזול ואם כבר מדברים אז גבר הוא זה שמוכן להיות עם כל אחת .. תאר לך מצב שיש רק אישה אחת וגבר אחד בעולם שניהם לא אוהבים אחד את השניה בכלללל הגבר יהיה מוכן להתחתן עם האישה ואילו היאשה תסרב , ותעדיף להישאר לבד ... 

ממש לא נכון. הגמרא אומרת במפורש שהגבר צריך לראות את האישה כי הוא לא מוכן להתחתן עם כל אחת לעומת האישה שלא צריכה לראות את הגבר כי המראה פחות חשוב לה וכן מדובר על מעמד. ומה שאמרת אל רק גבר ואישה בעולם אז גבר לא ירצה להתחתן עם האישה, אלא בלי חתונה. ואגב זה פרדגמיה אז אני מבטיח לך שהאישה תרצה את הגבר היחיד שקיים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 00:36 לינק ישיר 

בתתימן כתבה:
בתתימן

אדם_ה1 כתב:
תאר לך מצב שיש רק אישה אחת וגבר אחד בעולם שניהם לא אוהבים אחד את השניה בכלללל הגבר יהיה מוכן להתחתן עם האישה ואילו האישה תסרב , ותעדיף להישאר לבד ... למה נראה לך?

חחח ככה שמעתי שאומרים שגבר יכול להיות עם כל אישה , לא יודעת אולי אני טועה , מקווה שכן 

יכול להיות אבל לא להתחתן. זה הבדל משמעותי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 00:45 לינק ישיר 
בתתימן

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן

אדם_ה1 כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

בסדר , אבל אם ככה אפשר לומר שגבר מוכן להיות עם אישה בתנאי שיש לה דופק אז מה ההבדל בין גבר לאישה ?? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 00:53 לינק ישיר 

בתתימן כתבה:
בתתימן

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן

אדם_ה1 כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

בסדר , אבל אם ככה אפשר לומר שגבר מוכן להיות עם אישה בתנאי שיש לה דופק אז מה ההבדל בין גבר לאישה ?? 

ההבדל הוא מה חשוב לכל אחד מהם:) גבר מחפש להתרבות ולכן רוצה הרבה פרטנריות כל עוד יש להן דופק. אישה מחפשת להתמסד על מנת לגדל את הוולד שלה ולכן מחפשת מישהו להתחתן איתה כל עוד יש לו דופק. כל אחד מהם אם יהיה לו אופציות יותר טובות כמובן יתחילו לסנן אבל רק בגיזרה של מה שחשוב להם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 00:58 לינק ישיר 
בתתימן

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן
אדם_ה1 כתב:
יכול להיות אבל לא להתחתן. זה הבדל משמעותינשלח מהאנדרואיד שלי

ההבדל הוא מה חשוב לכל אחד מהם:) גבר מחפש להתרבות ולכן רוצה הרבה פרטנריות כל עוד יש להן דופק. אישה מחפשת להתמסד על מנת לגדל את הוולד שלה ולכן מחפשת מישהו להתחתן איתה כל עוד יש לו דופק. כל אחד מהם אם יהיה לו אופציות יותר טובות כמובן יתחילו לסנן אבל רק בגיזרה של מה שחשוב להם

נשלח מהאנדרואיד שלי

טוב , מסכימה .

לכן איש חייב לראות את האישה לפני שיתחתן איתה אבל אישה לא צריכה לראות את האיש כי מבחינתה העיקר שיש לו דופק

אז למה גבר צריך לראות את האישה ואילו האישה לא , לפי מה שאנחנו אומרים זה היה יכול להיות הפוך , שהאשה צריכה לראות בשביל שהיא תהיה מסוגלת להיות איתו... אלא מה שלגבר חשוב המראה יותר מלאשה ובשביל שבניו לא יהיו בני שנואה , ולא בגלל שנשים כל כך נואשות שמוכנות להתחתן עם כל אחד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 01:04 לינק ישיר 

כיום ישנן הרבה רווקות מבוגרות שמביאות ילד לבד, מה שקצת סותר את התיאוריה הזאת...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/7/2020 01:42 לינק ישיר 

בתתימן כתבה:
בתתימן

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן
אדם_ה1 כתב:
יכול להיות אבל לא להתחתן. זה הבדל משמעותינשלח מהאנדרואיד שלי

נשלח מהאנדרואיד שלי

טוב , מסכימה .

לכן איש חייב לראות את האישה לפני שיתחתן איתה אבל אישה לא צריכה לראות את האיש כי מבחינתה העיקר שיש לו דופק

אז למה גבר צריך לראות את האישה ואילו האישה לא , לפי מה שאנחנו אומרים זה היה יכול להיות הפוך , שהאשה צריכה לראות בשביל שהיא תהיה מסוגלת להיות איתו... אלא מה שלגבר חשוב המראה יותר מלאשה ובשביל שבניו לא יהיו בני שנואה , ולא בגלל שנשים כל כך נואשות שמוכנות להתחתן עם כל אחד...

הפוך. מה שאני אומר זה שהדבר שאליו אתה מוכוון וצריך, בו אתה מוכן להתפשר העיקר שתשיג אותו. גבר יתפשר על פרטנריות פחות מושכות העיקר שיש הרבה והאישה תתפשר על גבר פחות מצליח העיקר שיהיה לה בעל. הדבר שאתה לא צריך, בו יש סטנדרטים גבוהים כי אתה לא נואש אליו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 01:44 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

היום המצב שיש אחוז גירושין כל כך גבוה שכבר אין הרבה יתרון בנישואין. ועדיין לרוב האישה היא זו שדוחפת לשם. קח בחשבון שרוב הרווקות המתבגרות, זה לא מבחירה. ממש לא

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 01:57 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:
אדם_ה1 כתב:

היום המצב שיש אחוז גירושין כל כך גבוה שכבר אין הרבה יתרון בנישואין. ועדיין לרוב האישה היא זו שדוחפת לשם. קח בחשבון שרוב הרווקות המתבגרות, זה לא מבחירה. ממש לא

נשלח מהאנדרואיד שלי

ועדיין, הן מעדיפות להביא לבד (מתרומה או הורות משותפת) מאשר להיות עם כל אחד..
(והרבה פעמים זה דווקא הן הבררניות)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/7/2020 11:38 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

סתםבחור כתב:
אדם_ה1 כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

ועדיין, הן מעדיפות להביא לבד (מתרומה או הורות משותפת) מאשר להיות עם כל אחד..
(והרבה פעמים זה דווקא הן הבררניות)

הן אולי יגידו לך את זה אבל מבטיח לך שבחורה שיש לה אלף מחזרים לא תלך על להביא ילד לבד. המניות שלהן צונחות ככל שהגיל עולה בשונה מגברים שמשתבחים עם השנים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 12:06 לינק ישיר 

כתוב גם בגמרא נראה לי
וזו מציאות,
שלגבר הרבה יותר קשה להיות לבד
ללא מגע עם אישה.
הקושי הגדול מתחיל בגיל שלושים בערך.

גבר מחפש להגשים פנטזיות
עם הרבה נשים, זה תאוה כזאת,
זה לא קשור לנישואין.

לאישה טוב להיות עם עוד מישהו,
גבר חייב לספק צרכים.

כל הויכוח הזה הוא מיותר,
זה כמו ילדים המתווכחים
; אבא שלי יותר חזק מאבא שלך !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2020 22:56 לינק ישיר 

טום888 כתב:
ממש לאחרונה יצא בג"צ הבוגדת
בקצרה: בג"צ המציא הלכה עוד בתקופת אהרון ברק
שאשה מתחלקת גם בנכסי הבעל שהיו בבעלותו עוד לפני החתונה.
מה שנתן תוקף ללמה לעשות הסכם ממון מסודר
מאידך
נותן טעם רע ולפגם לראות זוג שנכנס לבית מתוך חשדנות ושמירה על הממון אחד מפני השני.
לפחות בעיניי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

"בג"ץ הבוגדת": ארגון 'תורת המדינה' מבקש להצטרף כידיד בית המשפט

הדיון צפוי להתקיים בשבוע הבא, ובו ידונו שופטי בג"ץ במרכיב הנאמנות במשפחה וכן בסמכות בתי הדין הרבניים לדון בנושאים המסורים להם על פי חוק

• יח"צ
  •  
  • ה' אב תש"פ - 19:29 26/07/2020

•  

•  

•  

•  

בג"ץ ידון בשלישי הבא י"ד אב (04/08/2020), בדיון נוסף בתיק העוסק בחלוקת ממון בעת גירושין על רקע בגידה.

בית הדין הרבני הגדול קבע כי האישה אינה זכאית לחלק בדירת מגורים שהגיעה לבעל בירושה ורשומה בטאבו על שמו. פסק הדין הסתמך על חוק 'יחסי ממון בין בני זוג', אשר מחריג נכסי ירושה, מחלוקת הרכוש המשותף בגירושין. בית הדין טען כי 'הלכת השיתוף הספציפי' אשר פותחה על ידי בית המשפט העליון, לא חלה במקרה זה. בדברי אחד מהדיינים, הועלתה טענה מסייעת ולא מכריעה, כי במקרה של בגידה, 'הלכת השיתוף הספציפי' אינה סבירה, בשום קנה מידה.

האישה עתרה לבג"ץ בטענה שבית הדין הרבני חרג מסמכותו, בכך שייחס משקל לטענה כי האישה בגדה בבעלה. בג"ץ ברוב של שני שופטים מול אחד, אשרר את פסק הדין בטעמים של נתינת מקום לאוטונומיה השיפוטית של בתי הדין הרבניים ושל כיבוד האוטונומיה של היחיד ביחס לרכושו.

האישה פנתה שוב לבג"ץ, על מנת לקבל דיון נוסף, אל הבקשה לדיון נוסף הצטרפו ארגוני נשים, שאף הגישו בקשה להצטרף כידידי בית המשפט, כשחלק מטיעוניהם הוא הרצון להגדיר חיוב נאמנות בנישואין, כנוגד את 'תקנת הציבור'. הנשיאה חיות החליטה כי יתקיים דיון נוסף בבג"ץ בהרכב מורחב של תשעה שופטים. הדיון כאמור צפוי להתקיים בשבוע הבא.

ארגון 'תורת המדינה' ביקש להצטרף להליך המשפטי כידיד בית המשפט ונציגיו יטענו בדיון כי על בית המשפט העליון לפעול בהתאם לחוק ולקונצנזוס הישראלי הן ביחס למרכיב הנאמנות במשפחה, הן ביחס לחלוקת ממון והן ביחס לסמכות בתי הדין הרבניים

בבקשת ההצטרפות כידיד בית משפט נכתב בין היתר, כי: "א. על בית המשפט לבטל את הלכת השיתוף הספציפי או למצער לקבוע כי הלכת השיתוף הספציפי מיוסדת על רציונל הסכמי כדוגמת חוזה או מתנה. ב. לקבוע כי הדין האזרחי מאפשר מתן משקל לשיקולי נאמנותם המינית של בני הזוג במסגרת בחינת כוונת בני הזוג בשיתוף בנכס ספציפי. ג. לקבוע כי זכותו וחובתו של בית הדין הרבני לדון על פי המשפט העברי בבואו להכריע בסכסוך ממוני בין בני זוג".

הרב יעקב יקיר מארגון 'תורת המדינה': "'בג"ץ הבוגדת' נוגע בליבת הגדרת המשפחה בישראל, המשפחה היהודית היא פרויקט מוצלח של אלפי שנים, הציווי 'לא תנאף', מבסס את הנאמנות המינית בלב המשפחתיות, אנו קוראים לבג"ץ לאמץ את ערכי המשפחה היהודית ולא לפגוע בתא המשפחתי".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בנוגע להסכמי ממון לפני הנישואין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.