בית פורומים בחדרי חרדים

דאגה רבה: 3 חסידי בעלזא מאושפזים במצב קשה עקב קורונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/8/2020 17:54 לינק ישיר 

שמערעלע כתב:

ולשיטתך המלומדת, משפחה זו קבלו תמיד 'עומס נגיפי גבוה'?
(וזה כולל כמובן גם המשפחה המורחבת בארה"ב, שגם שם היו רח"ל)

לא

יש שני דברים שמצאו במחקרים על קורונה.

קודם כל שיש גן נדיר שגורם לנדבקים בנגיף לחלות בצורה קשה, זה כנראה מה שיש למשפחה הזו.

בנוסף, היו השערות שעומס נגיפי עלול להחמיר את השפעת הנגיף ויש כבר מחקרים ראשוניים שמאשרים את זה.

מסקנה? אין

יתכן שהיו מתים ר"ל גם עם מסכות וזהירות, אבל יתכן גם שלא. מדי ספק לא יצאנו וכיהודים האמונים על 'ונשמרתם' חובה עלינו להזהר מאד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי עדייןבגלות ב- 18/08/2020 17:54:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2020 10:21 לינק ישיר 

שאולזון פרסם:
אין הכרזה על ההלויה של ר' דוד אוברלנדר ז"ל בשביל למנוע מהרבי מבעלזא שלא יידע כי הוא נפטר. ההלויה בעוד שעה ועל פי הוראה מגבוה בבעלזא אסרו את ההכרזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2020 10:38 לינק ישיר 

הם לא מאמינים שהרבי יודע גם אם לא מדווחים לו?

תוקן על ידי שאגתשביט ב- 19/08/2020 10:39:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2020 10:43 לינק ישיר 

שאגתשביט כתב:
הם לא מאמינים שהרבי יודע גם אם לא מדווחים לו?

אם בבעלזא לא מכריזים על משהו, הוא לא קיים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2020 11:28 לינק ישיר 

אפשר מקור למחקר על ה"גן הנדיר"??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2020 12:21 לינק ישיר 

כברהיה כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2020 13:46 לינק ישיר 

שאול כהנא @shaul_cahana
יד המקרה? ביומונים החסידיים המודיע והמבשר אין איזכור הבוקר לפטירתו של ר' דוד אוברלנדר ז"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2020 14:00 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

שאול כהנא @shaul_cahana
יד המקרה? ביומונים החסידיים המודיע והמבשר אין איזכור הבוקר לפטירתו של ר' דוד אוברלנדר ז"ל.

נשמע שהסיפור עם הסתרת פטירת ר' דוד אוברלנדר מהאדמו"ר מבעלז אולי אמיתי?
ואפילו בהסתרה שבתוך ההסתרה גם שם נמצא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2020 20:40 לינק ישיר 
ירו_שלמי

עדייןבגלות כתב:
כברהיה כתב:

זה די מסתבר שאם יש 3 מקרים במשפחה אחת זה משהו גנטי, יכול להיות גם שיש שם השמנה תורשתית ויכול להיות משהו נסתר יותר שרגיש לוירוס יות מאשר אחרים. אבל למה זה משנה לכם? יש הרבה גנים נדירים, וכנראה שלכל מי שמת מקורונה שלא בגיל מאוד מבוגר יש גם הקשר גנטי, אבל סטטיסטית כשמדובר באלפי אנשים, רוב הסיכויים שיש בהם גם רגישים גנטית, ולכן זה לא יציל אף רוצח מהגדרתו ככזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2020 23:06 לינק ישיר 
מצדרביעי

ירו_שלמי כתב:
כברהיה כתב:

זה די מסתבר שאם יש 3 מקרים במשפחה אחת זה משהו גנטי, יכול להיות גם שיש שם השמנה תורשתית ויכול להיות משהו נסתר יותר שרגיש לוירוס יות מאשר אחרים. אבל למה זה משנה לכם? יש הרבה גנים נדירים, וכנראה שלכל מי שמת מקורונה שלא בגיל מאוד מבוגר יש גם הקשר גנטי, אבל סטטיסטית כשמדובר באלפי אנשים, רוב הסיכויים שיש בהם גם רגישים גנטית, ולכן זה לא יציל אף רוצח מהגדרתו ככזה.

לי זה נשמע בין השיתין של חלק מהניקים פה, שהם מאמינים מבחינה מוסרית בתיאורית האבולוציה, כך שמבחינתם "החזק שורד" זה המצב האידיאלי, וכל החלשים שנופלים בדרך הם סך הכול סטטיסטים ל"השבחת הגזע"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2020 23:14 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

ירו_שלמי כתב:
כברהיה כתב:

לי זה נשמע בין השיתין של חלק מהניקים פה, שהם מאמינים מבחינה מוסרית בתיאורית האבולוציה, כך שמבחינתם "החזק שורד" זה המצב האידיאלי, וכל החלשים שנופלים בדרך הם סך הכול סטטיסטים ל"השבחת הגזע"...

אני לא יודע מה נשמע לך. אבל ברור שהכותב האחרון אליו התייחסת בדבריך בא דווקא להגן על החלשים. אולי הביקורת שלך מופנית כלפי אלו שמזלזלים בהנחיות ושהחולים ילכו לעזאזל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2020 23:20 לינק ישיר 
ירו_שלמי

מושגים כתב:
מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

ירו_שלמי כתב:
כברהיה כתב:

אני לא יודע מה נשמע לך. אבל ברור שהכותב האחרון אליו התייחסת בדבריך בא דווקא להגן על החלשים. אולי הביקורת שלך מופנית כלפי אלו שמזלזלים בהנחיות ושהחולים ילכו לעזאזל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אכן, הוא לא התכוון אליי, להבנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 00:39 לינק ישיר 

יש מספר מקרים שהיה נראה במשפחות מסויימות כמה מקרים טרגיים, בגלל מוטציה דווקא בוירוס, ולא בגנטיקה, למשל הרב פינטר וחתנו, משפחת נוסבוים שנפטרו אמא בן וחתן. כאשר גם בני משפחה שחולקים גנים שונים, ונדבקו לכאורה אחד מהשני או מאותו מקור קרוב, קיבלו את זה בצורה קשה יותר. מה שברור שהקורונה מסוכנת מאוד וגורמת למוות מסיבות שונות רבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 02:29 לינק ישיר 

לא עיינתי אבל על פניו נראה שזה הסבר (חלקי) לאחוז בצעירים שנפגעים, אבל כפשוט שהקורונה פוגעת באנשים שאין להם הגן הספציפי המדובר שנמצא דוקא רק בכמה תיקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 13:44 לינק ישיר 

די בתחילת תקופת הקורונה נטען שזוהו מספר מוטציות שונות זו מזו של הקורונה, ויש חשד שיש מהם אלימים יותר ויש שפחות, ואולי מכאן ההבדלים. לא יודע האם המשיכו לחקור - מניח שכן - אבל ככל הידוע לי, לא פורסם משהו רשמי ומוסמך בהמשך. כמו כן יש הטוענים שיש איזה הבדל בסוג הדם, או שכן או שלא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > דאגה רבה: 3 חסידי בעלזא מאושפזים במצב קשה עקב קורונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.