|
|
| נשלח ב-16/7/2020 20:49 |
|
| |
מנחה_חדשהנשלח ב-16/7/2020 18:52 האדמור הלך למהלך הזה בידיעה שכך יקרה. לה''ו. האם התייעץ עם פירר על כך? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2020 21:55 |
|
| |
-
| קהלת כתב: |  | | אתה כנראה תצטרך להיוולד מחדש בשביל להבין את זה. טיש הוא לא חלק בלתי נפרד מחיים נורמליים, אלא הוא מרכיב מרכזי וחיוני מדרגה ראשונה בחיים הנורמליים של אברך חסידי. |
|
קצת נסחפת, לא מרכזי ולא חיוני, אלפי חסידי בעלזא מתגוררים בחו"ל ולא רואים טיש במשך שנה שנתיים ואף יותר, ולא חסר להם שום דבר בחייהם החסידיים, מילא היית מדבר על מקוה,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2020 22:22 |
|
| |
| נפל כתב: |  |
דאגה רבה: 3 חסידי בעלזא מאושפזים במצב קשה עקב קורונה
לא ידעתי שאתה חסיד בעלזא, יפה |
|
הנה כעת אתה יודע בכל אופן, תודה על המחמאה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2020 22:34 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | אתה כנראה תצטרך להיוולד מחדש בשביל להבין את זה. טיש הוא לא חלק בלתי נפרד מחיים נורמליים, אלא הוא מרכיב מרכזי וחיוני מדרגה ראשונה בחיים הנורמליים של אברך חסידי. |
|
אני אברך חסידי, וכל מכירי יעידו שאני 'נורמלי'. וטיש אינו מרכיב חיוני בחיי עד כדי סיכון חיים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2020 22:36 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | כפי הנראה הגישה היא לא שאין קורונה, אלא שבשאלה האם לשבש את אורח החיים למשך שנה, ולהתרחק מהמבוגרים בשביל להציל כמה זקנים וטיפה צעירים שימותו, ועוד הרבה אנשים שישארו עם נזקים בריאותיים, התשובה היא להעדיף את החיים שיחיו כרגיל על פני המתים שימותו.
כך שגם הצטברות של חולים קשים/מתים מהקהילה לא ישנו את הגישה, כי האדמור הלך למהלך הזה בידיעה שכך יקרה. |
|
כך אמר לך בעצמו? מעניין שכולם מנסים לפרשן ולדברר במקום שמישהו יכנס ויביא הקלטה מה הוא באמת חושב / חשב
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2020 23:08 |
|
| |
hhaavv
מכיוון שכמה ממכריי, חסידי בעלזא מובהקים טוענים בתוקף שהאדמו"ר מעולם לא אמר שום דבר ממש בנושא והכל ספקולציות, לייחס לו דעה איומה כזו הגובלת ברצח, הכי רחוקה האפשרית מיהדות, מחסידות ומדרך הבעש"ט הק' - שלא נורא אם אם כמה זקנים וגם צעירים ימותו, העיקר שלא לשבש את החיים הנורמליים, דעת פראי אדם אינדיאנים ואסקימוסים וממשיכי דרכם הנאצים - הרי זו הוצאת שם רע איום ונורא על כל יהודי, קו"ח על אדמו"ר מנהיג קהילה ת"ח ויר"ש. מה קרה לנו? מדרשי החורבן האיומים, האינקוויזיציה ופרעות תתנ"ו ות"ח ות"ט והשואה - לא הוציאו מאנשים יראי שמים משפטים כאלה: לא נורא אם כמה בשוליים ימותו תוך כדי - העיקר שנמשיך כרגיל, ולא נטרח אפילו לשים לשם כך מסכה שמגרדת את קצה האף... הרי מותר לחלל שבת ויו"כ ולעבור על כל התורה כולה כמעט בשביל ספק פקו"נ של יהודי ישיש שבין כה הגיע זמנו למות - אבל מסיכה, בשום פנים ואופן לא. איך טרמינולוגיה של תחתית מיץ פח הזבל האנושי מקבלת לגיטימציה אצל יהודים שומרי מצוות, ועוד מייחסים את זה לאדמו"ר בלי למצמץ, ואף אחד לא קורע את בגדיו וזועק זעקה גדולה ומרה לאן הגענו??? אין לי כל ספק שמדובר באחד הסימנים של חבלי משיח - לא יודע איזה מהם, בלי זה אי אפשר להבין את זה בכלל. מישהו צריך לקום ולדפוק על השולחן ולזעוק - רבותיי, מה קרה לנו!!! ואולי זה בכלל הבירור האחרון של ערב רב ושל עמלק שנטמעו בתוכינו? אולי הקורונה בסופו של דבר הוא סוג של ניסיון רוחני?
תוקן על ידי hhaavv ב- 16/07/2020 23:09:48
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2020 23:14 |
|
| |
דעה רווחת ביותר. אין צורך לשום התנצלות. אני ממש לא הדובר שלו, אבל במקרה אני חושב בדיוק כמוהו. זה שמעוותים את העניין כאילו שחיי כמה מבוגרים לא שווים, זה על אחריות המוציאים את הדברים מהפרופורציות. הכלבים נובחים (הב, הב) והשיירה עוברת נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2020 23:24 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
דעה רווחת ביותר. אין צורך לשום התנצלות.
אני ממש לא הדובר שלו, אבל במקרה אני חושב בדיוק כמוהו. זה שמעוותים את העניין כאילו שחיי כמה מבוגרים לא שווים, זה על אחריות המוציאים את הדברים מהפרופורציות.
הכלבים נובחים (הב, הב) והשיירה עוברת
|
|
תגיד שאינך חסיד בעלזא ואז אני מאמין לך שב'מקרה' הדעה שלך היא כמו של האדמו"ר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2020 23:34 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
| תמניא_אפי כתב: |  |
דעה רווחת ביותר. אין צורך לשום התנצלות.
אני ממש לא הדובר שלו, אבל במקרה אני חושב בדיוק כמוהו. זה שמעוותים את העניין כאילו שחיי כמה מבוגרים לא שווים, זה על אחריות המוציאים את הדברים מהפרופורציות.
הכלבים נובחים (הב, הב) והשיירה עוברת
|
|
תגיד שאינך חסיד בעלזא ואז אני מאמין לך שב'מקרה' הדעה שלך היא כמו של האדמו"ר.
|
|
אמרתי כמה פעמים שאני מסתובב שם ולומד שם. יש מספיק נושאים שאינני מרוצה מההלך רוח שהולך שם. נושא הקורונה הוא לא אחד מהם. נדמה לי שבנושא הקורונה כתבתי את דעתי פה בפורום עוד לפני שבעלז התעוררו לנושא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2020 23:42 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2020 23:46 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
תמניא, אני אוהב אצלך את מידת האמת.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2020 00:04 |
|
| |
אתה מבקש יפה אז אחזור על מה שכבר כתבתי. יש לי אמון במערכות הבריאות אם לא של המדינה ה'ציונית' אז של אומות העולם. חכמה בגוים תאמין! וכמו שבכל נושא אני סומך על איש המקצוע המומחה לדבר, כך כאן. אני לא מבין בהסתברויות איני יודע מה נחשב ברי היזקא. אני יודע שאחרי רבים להטות (לא רק מהצד ההלכתי אלא שכל העולם נוהג כך בכל דבר ועניין. כל החלטה של דירקטוריון, כל חוק, ולהבדיל גם בענין הלכתי נוהגים לפי הָרוֹב...) ובוודאי כשבכף המאזניים מצד אחד רוב המומחים ברפואה, ורוב או כל הממשלות בעולם ואפילו רוב מנהיגי ורבני הציבור החרדי. ומהצד שני מיעוט (יחיד שאינו מומחה) שחושב אחרת. בוודאי שאקבל את הגישה של הָרוֹב. וברצוני לצרף את הפסוק הידוע בפרשתנו פרשת מטות: הַאַחֵיכֶם יָבֹאוּ לַמִּלְחָמָה וְאַתֶּם תֵּשְׁבוּ פֹה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2020 00:51 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | hhaavv
מכיוון שכמה ממכריי, חסידי בעלזא מובהקים טוענים בתוקף שהאדמו"ר מעולם לא אמר שום דבר ממש בנושא והכל ספקולציות, לייחס לו דעה איומה כזו הגובלת ברצח, הכי רחוקה האפשרית מיהדות, מחסידות ומדרך הבעש"ט הק' - שלא נורא אם אם כמה זקנים וגם צעירים ימותו, העיקר שלא לשבש את החיים הנורמליים, דעת פראי אדם אינדיאנים ואסקימוסים וממשיכי דרכם הנאצים - הרי זו הוצאת שם רע איום ונורא על כל יהודי, קו"ח על אדמו"ר מנהיג קהילה ת"ח ויר"ש. מה קרה לנו? מדרשי החורבן האיומים, האינקוויזיציה ופרעות תתנ"ו ות"ח ות"ט והשואה - לא הוציאו מאנשים יראי שמים משפטים כאלה: לא נורא אם כמה בשוליים ימותו תוך כדי - העיקר שנמשיך כרגיל, ולא נטרח אפילו לשים לשם כך מסכה שמגרדת את קצה האף... הרי מותר לחלל שבת ויו"כ ולעבור על כל התורה כולה כמעט בשביל ספק פקו"נ של יהודי ישיש שבין כה הגיע זמנו למות - אבל מסיכה, בשום פנים ואופן לא. איך טרמינולוגיה של תחתית מיץ פח הזבל האנושי מקבלת לגיטימציה אצל יהודים שומרי מצוות, ועוד מייחסים את זה לאדמו"ר בלי למצמץ, ואף אחד לא קורע את בגדיו וזועק זעקה גדולה ומרה לאן הגענו??? אין לי כל ספק שמדובר באחד הסימנים של חבלי משיח - לא יודע איזה מהם, בלי זה אי אפשר להבין את זה בכלל. מישהו צריך לקום ולדפוק על השולחן ולזעוק - רבותיי, מה קרה לנו!!! ואולי זה בכלל הבירור האחרון של ערב רב ושל עמלק שנטמעו בתוכינו? אולי הקורונה בסופו של דבר הוא סוג של ניסיון רוחני?
תוקן על ידי hhaavv ב- 16/07/2020 23:09:48 |
|
ואחרי שהבהרת כל מה ש"הוא לא אמר" וכל מה שהוא "לא התכוון", אולי תגיד מה הוא כן? למה המשיך עם הטישים והורה לשים על החלונות כיסוי שלא יראו שמתפללים רגיל? מה דעתו? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2020 01:01 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | | hhaavv כתב: |  | hhaavv
תוקן על ידי hhaavv ב- 16/07/2020 23:09:48 |
|
ואחרי שהבהרת כל מה ש"הוא לא אמר" וכל מה שהוא "לא התכוון", אולי תגיד מה הוא כן? למה המשיך עם הטישים והורה לשים על החלונות כיסוי שלא יראו שמתפללים רגיל? מה דעתו? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
עוד "הורה" נוסף ל"הוראות" האנדרואידיות.....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2020 10:01 |
|
| |
כשבעל ה"מקור ברוך" מסערט-ויז'ניץ היה בזיווג ראשון חתן אצל האדמו"ר השלישי לשושלת בעלזא המכונה פריערדיקער רב, וסבל מהתנכלויות של הבעלזערס, הוא אמר: בעלזא בגמטריה סדום.
|
|
|
|
|