|
|
| נשלח ב-17/7/2020 10:14 |
|
| |
hhaavv
| אךטובוחסד כתב: |  | | hhaavv כתב: |  | hhaavv
מכיוון שכמה ממכריי, חסידי בעלזא מובהקים טוענים בתוקף שהאדמו"ר מעולם לא אמר שום דבר ממש בנושא והכל ספקולציות, לייחס לו דעה איומה כזו הגובלת ברצח, הכי רחוקה האפשרית מיהדות, מחסידות ומדרך הבעש"ט הק' - שלא נורא אם אם כמה זקנים וגם צעירים ימותו, העיקר שלא לשבש את החיים הנורמליים, דעת פראי אדם אינדיאנים ואסקימוסים וממשיכי דרכם הנאצים - הרי זו הוצאת שם רע איום ונורא על כל יהודי, קו"ח על אדמו"ר מנהיג קהילה ת"ח ויר"ש. מה קרה לנו? מדרשי החורבן האיומים, האינקוויזיציה ופרעות תתנ"ו ות"ח ות"ט והשואה - לא הוציאו מאנשים יראי שמים משפטים כאלה: לא נורא אם כמה בשוליים ימותו תוך כדי - העיקר שנמשיך כרגיל, ולא נטרח אפילו לשים לשם כך מסכה שמגרדת את קצה האף... הרי מותר לחלל שבת ויו"כ ולעבור על כל התורה כולה כמעט בשביל ספק פקו"נ של יהודי ישיש שבין כה הגיע זמנו למות - אבל מסיכה, בשום פנים ואופן לא. איך טרמינולוגיה של תחתית מיץ פח הזבל האנושי מקבלת לגיטימציה אצל יהודים שומרי מצוות, ועוד מייחסים את זה לאדמו"ר בלי למצמץ, ואף אחד לא קורע את בגדיו וזועק זעקה גדולה ומרה לאן הגענו??? אין לי כל ספק שמדובר באחד הסימנים של חבלי משיח - לא יודע איזה מהם, בלי זה אי אפשר להבין את זה בכלל. מישהו צריך לקום ולדפוק על השולחן ולזעוק - רבותיי, מה קרה לנו!!! ואולי זה בכלל הבירור האחרון של ערב רב ושל עמלק שנטמעו בתוכינו? אולי הקורונה בסופו של דבר הוא סוג של ניסיון רוחני?
תוקן על ידי hhaavv ב- 16/07/2020 23:09:48 |
|
ואחרי שהבהרת כל מה ש"הוא לא אמר" וכל מה שהוא "לא התכוון", אולי תגיד מה הוא כן? למה המשיך עם הטישים והורה לשים על החלונות כיסוי שלא יראו שמתפללים רגיל? מה דעתו?
|
|
באמת אין לי מושג. אבל זה עדיין לא סיבה להשמיץ. אני מעדיף עשרת מונים שיגידו שהוא כופר בקורונה (עד כמה שזה הזוי) מאשר שיגידו ש'הוא מוכן לשלם את המחיר' של נפטרים...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2020 23:23 |
|
| |
הבעיה זה שהחסידים לקחו את החלק השני של המשפט ושמים פס על החלק הראשון שלו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2020 23:38 |
|
| |
מריח לי פייק, שגיאות כתיב. פסים אדומים מתחת למילים. לא מאמין שזה פורסם
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 18/07/2020 23:38:58
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 00:00 |
|
| |
בד"ה.
הרב משה יוסף אוברלנדר ז"ל, מחשובי חסידי בעלזא הלך לבית עולמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 00:44 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | מריח לי פייק, שגיאות כתיב. פסים אדומים מתחת למילים. לא מאמין שזה פורסם |
|
מה אומרים לך הפסים האדומים מתחת לטקסט באידיש?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 00:51 |
|
| |
קורונה? בהדסה עין כרם הלך לעולמו העסקן הגדול מחצר חסידות בעלזא מי שהשכין שלום בית בקרב מאות זוגות במגזר החרדי וכיהן כמנכ"ל מרכז מוסדות בעלזא רבי משה יוסל אוברלנדר ז"ל https://www.bhol.co.il/news/1118714
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 00:56 |
|
| |
כן.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 00:59 |
|
| |
ירו_שלמי
| חיים_התמים כתב: |  | מריח לי פייק, שגיאות כתיב. פסים אדומים מתחת למילים. לא מאמין שזה פורסם מה אומרים לך הפסים האדומים מתחת לטקסט באידיש? |
|
עדיין מוזר, יש באמת שגיאות כתיב.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 01:03 |
|
| |
משה יוסף אוברלנדר נפטר מאירוע מוחי. כך מופיע בחדשות האתר
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 01:13 |
|
| |
אבל בעמוד הראשון כאן באשכול מוזכר שמו בין חולי הקורונה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 01:15 |
|
| |
| מ_ירושלמי כתב: |  | משה יוסף אוברלנדר נפטר מאירוע מוחי. כך מופיע בחדשות האתר |
|
כן, בוודאי. וגם בן שלו ואח שלו חולים באירוע מוחי...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 01:15 |
|
| |
| מ_ירושלמי כתב: |  | משה יוסף אוברלנדר נפטר מאירוע מוחי. כך מופיע בחדשות האתר |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 05:25 |
|
| |
|
|
|
|