|
|
| נשלח ב-19/7/2020 08:08 |
|
| |
התקבל בווצאפ וכו'.
בשעה זו נאנקים בחוליים רבים מאנ"ש (בעלזא) שנדבקו מהנגיף נפטרו ר' אלעזר הורוביץ ירושלים אלמנת ר' אברהם מאן בני ברק 7 מורדמים ומונשמים משה יוסף בן איקל אוברלנדר ירושלים מנשה יצחק מאיר בן איטה שיף אשדוד אשת ר' מאיר משה פויגל אשדוד צביה בת שמחה כהן אשדוד רבקה חי' ביילע בת חי' אדל ברגופן אשדוד ר' צבי טישלער שנדבק בחתונת נכדתו בקהילתינו באשדוד בת ר' אהרן שמוטץ ירושלים עוד 7 שמאושפזים רובם במצב קשה יהודה (לייבוש) בן מלכה עטל שפרונג ירושלים דוד ב"ר משה יוסף אוברלנדר יונתן בנימין קליין ירושלים יחיאל בן איקל אוברלנדר ירושלים עזריאל ב"ר לייבל וייס בית שמש דוד בן יהודית קאליש בני ברק אשת אהרן ב"ר יצחק לנדא מלבד רבים המתקשים בנשימה ומסרבים להתאשפז לפי פקודת כל מיני יועצים הצילו! עיצרו בעד המשחית קומץ מטורפים שסיפרו לנו שעכשיו ההזדמנות להידבק, ממשיכים לספר לנו שבכל הקהילות המצב יותר גרוע ושא"א למנוע את זה. אם בקהילתינו יש 7 מתוך 57 המורדמים ומונשמים בכל מדינת ישראל. זה אומר ש12% מכל המונשמים במדינה הם אנ"ש (אנ"ש הם 0.3% מהמדינה ז"א שיש לנו פי 45 מהממוצע במדינה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 08:30 |
|
| |
התקבל בוואטסאפ שבוע טוב, חברים יקרים! עבר עלי שבת לא קלה.. והחלטתי לעשות משהו שלא עשיתי מתחילת התקופה.. כבר חודשים, שאנו חסידי בעלזא יודעים, שאנחנו לא מקפידים על הנחיות משרד הבריאות. למה? כי זה מה שראינו אצל מר"ש, והחלטנו על דעת עצמנו שככה הוא רוצה שגם אנחנו נעשה. אוקי. גמאני נהנה ללכת בלי מסיכה. זה בהחלט יותר נעים. ואז הגל השני הגיח שוב. התחלנו לראות יותר ויותר אנ"ש חולים, והמשכנו בשלנו. לאט לאט הפכנו את זה לשיטה. ויש כאלה שאומרים *שיטה הקדושה..* מצאנו לזה אסמכתאות מכל מיני כיוונים, עד שכבר הוחלט סופית, שיש חשיבות רבה להדביק אחד את השני. והנה, אנו מוצאים את עצמנו, במצב מזעזע. כל יום שומעים על עוד חולים במצב קשה. וזה ממש לא מזיז לאף אחד. למה?? כי בגור יש יותר.. את מי זה מעניין בכלל?? מה אכפת לי כמה יש בגור?? אותי מעניינים חברי היקרים. אותי מעניינים ההורים שלי, הדודים שלי. הם חוששים לחיים שלהם?? הם שומעים כל יום על חבר ילדות נוסף שנמצא בין חיים למוות. ועוד אחד ועוד אחד. והם מפחדים נורא.. ואנחנו אומרים להם, עדיף להידבק עכשיו מהחורף... ואז הם עונים לנו: *סליחה, אני רוצה לחיות עד החורף.. למה אתם מקצרים לנו את החיים??* ואנחנו נשארים אדישים. פחד. אני לא מבין ממתי נהיינו לכאלה רוצחים? משחקים עם חיי אדם. סתם. ללא שום סיבה מוצדקת. מה יהיה לנו מזה? נרוויח מזה תפקיד באיזשהו וועדה?? והצעקה שלי, לא על המסכות. ולא על כמה אנשים מתפללים במניין. והאם עושים או לא עושים בדיקות. אני זועק על משהו הרבה יותר דרמטי.. מר"ש - שאנו כל הזמן מדקלמים משפטים וחצאי משפטים, שמישהו שמע או חשב ששמע - יצא במכתב חריף מאוד, ומבקש מכל מי שיש לו תסמינים, שיישאר בבית, ולא ישלח את הילדים למוסדות. מישהו מקשיב לזה? זה לא המזכיר ולא אף אחד אחר. זה מר"ש בעצמו ביקש את המכתב הזה, ושמעתי שהוא רצה בעצמו לחתום על זה, והצליחו להניע אותו, בטענה שזה ייראה מדי מוזר.. *תכל'ס, אנו רואים כל הזמן, אברכים צעירים, שמסתובבים עם תסמינים, וצוחקים..* *על מי?? על ההורים שלך ושלי ושל כולנו?* *למה?? מה הם עשו לנו שמגיע להם למות עכשיו??* *ממתי התחלנו כל כך לזלזל בחיי אדם?* הם מספרים, על איזה דיין מבית שמש, שאמר שמותר. האם כשאבא שלך יהיה במצב אנוש, ותהיה בדרך לקרוא לו רופא, תשאל אותו גם, האם אתה מחויב להביא, או שפאשר לסמוך על שיטה של...?? היום, לפני מנחה, אמרו אצלנו בבית מדרש את ה15 שיר המעלות, לזכות חולי ישראל. (כמובן, לא החולים בבעלזא, שהם בעז"ה יצאו מזה בקרוב...) עיני צדו אחר אברך, שמתחילת הקורונה נהיה חסיד מאוד חזק. הוא לא עזב את הבית מדרש לרגע, גם כשהטעם והריח שלו הפסיקו לפעול. כי שמע שר"ש אומר ש... היום, הוא לא אמר תהילים. על מה? הוא הסתכל על כולם כ'מתנגדים'... מה זה תהלים ביום רגיל אחד? קרה משהו? אז יש כמה אנשים חולים. נו. משפעת מתים יותר.. אני מאחל לו כל טוב. ומקווה שבאמת לא ינזק ולא יזיק. *אבל לאן הגענו?* *אני מבקש ממך, תעביר את הזעקה הזאת, לעוד חברים מאנ''ש. אולי מישהו יתעורר, ואני מאוד מקווה שזה לא מאוחר מדי..* א גיטע וואך, ורפואות וישועות לכל עם ישראל! מקווה שלא חרגתי מדי... נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 08:54 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | התקבל בוואטסאפ שבוע טוב, חברים יקרים! עבר עלי שבת לא קלה.. והחלטתי לעשות משהו שלא עשיתי מתחילת התקופה.. כבר חודשים, שאנו חסידי בעלזא יודעים, שאנחנו לא מקפידים על הנחיות משרד הבריאות. למה? כי זה מה שראינו אצל מר"ש, והחלטנו על דעת עצמנו שככה הוא רוצה שגם אנחנו נעשה. אוקי. גמאני נהנה ללכת בלי מסיכה. זה בהחלט יותר נעים. ואז הגל השני הגיח שוב. התחלנו לראות יותר ויותר אנ"ש חולים, והמשכנו בשלנו. לאט לאט הפכנו את זה לשיטה. ויש כאלה שאומרים *שיטה הקדושה..* מצאנו לזה אסמכתאות מכל מיני כיוונים, עד שכבר הוחלט סופית, שיש חשיבות רבה להדביק אחד את השני. והנה, אנו מוצאים את עצמנו, במצב מזעזע. כל יום שומעים על עוד חולים במצב קשה. וזה ממש לא מזיז לאף אחד. למה?? כי בגור יש יותר.. את מי זה מעניין בכלל?? מה אכפת לי כמה יש בגור?? אותי מעניינים חברי היקרים. אותי מעניינים ההורים שלי, הדודים שלי. הם חוששים לחיים שלהם?? הם שומעים כל יום על חבר ילדות נוסף שנמצא בין חיים למוות. ועוד אחד ועוד אחד. והם מפחדים נורא.. ואנחנו אומרים להם, עדיף להידבק עכשיו מהחורף... ואז הם עונים לנו: *סליחה, אני רוצה לחיות עד החורף.. למה אתם מקצרים לנו את החיים??* ואנחנו נשארים אדישים. פחד. אני לא מבין ממתי נהיינו לכאלה רוצחים? משחקים עם חיי אדם. סתם. ללא שום סיבה מוצדקת. מה יהיה לנו מזה? נרוויח מזה תפקיד באיזשהו וועדה?? והצעקה שלי, לא על המסכות. ולא על כמה אנשים מתפללים במניין. והאם עושים או לא עושים בדיקות. אני זועק על משהו הרבה יותר דרמטי.. מר"ש - שאנו כל הזמן מדקלמים משפטים וחצאי משפטים, שמישהו שמע או חשב ששמע - יצא במכתב חריף מאוד, ומבקש מכל מי שיש לו תסמינים, שיישאר בבית, ולא ישלח את הילדים למוסדות. מישהו מקשיב לזה? זה לא המזכיר ולא אף אחד אחר. זה מר"ש בעצמו ביקש את המכתב הזה, ושמעתי שהוא רצה בעצמו לחתום על זה, והצליחו להניע אותו, בטענה שזה ייראה מדי מוזר.. *תכל'ס, אנו רואים כל הזמן, אברכים צעירים, שמסתובבים עם תסמינים, וצוחקים..* *על מי?? על ההורים שלך ושלי ושל כולנו?* *למה?? מה הם עשו לנו שמגיע להם למות עכשיו??* *ממתי התחלנו כל כך לזלזל בחיי אדם?* הם מספרים, על איזה דיין מבית שמש, שאמר שמותר. האם כשאבא שלך יהיה במצב אנוש, ותהיה בדרך לקרוא לו רופא, תשאל אותו גם, האם אתה מחויב להביא, או שפאשר לסמוך על שיטה של...?? היום, לפני מנחה, אמרו אצלנו בבית מדרש את ה15 שיר המעלות, לזכות חולי ישראל. (כמובן, לא החולים בבעלזא, שהם בעז"ה יצאו מזה בקרוב...) עיני צדו אחר אברך, שמתחילת הקורונה נהיה חסיד מאוד חזק. הוא לא עזב את הבית מדרש לרגע, גם כשהטעם והריח שלו הפסיקו לפעול. כי שמע שר"ש אומר ש... היום, הוא לא אמר תהילים. על מה? הוא הסתכל על כולם כ'מתנגדים'... מה זה תהלים ביום רגיל אחד? קרה משהו? אז יש כמה אנשים חולים. נו. משפעת מתים יותר.. אני מאחל לו כל טוב. ומקווה שבאמת לא ינזק ולא יזיק. *אבל לאן הגענו?* *אני מבקש ממך, תעביר את הזעקה הזאת, לעוד חברים מאנ''ש. אולי מישהו יתעורר, ואני מאוד מקווה שזה לא מאוחר מדי..* א גיטע וואך, ורפואות וישועות לכל עם ישראל! מקווה שלא חרגתי מדי... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
הלוואי ויעזור. לצערנו לא רק בבעלזא, יש מקומות נוספים שחלק מהציבור בעיקר הצעירים מצפצף על ההוראות של הרבי בנושא, ממש לא ברור למה. בויזניץ למשל יש הוראה חד משמעית מהרבי לשמור על שבועיים בידוד לכל המשפחה ולכל מי שהיה במגע עם חולה ולהקפיד על הוראות משרד הבריאות, ולא חסר חכמולוגים שאתה רואה אותם עצמם או את ילדיהם יומיים אחרי כבר בחוץ. וככה עוד קהילות נוספות ששמות פס על הנחיות ההנהגה הרוחנית. לא מובן.
תוקן על ידי muki28 ב- 19/07/2020 08:56:06
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 08:58 |
|
| |
כמובן בלי להכליל, הרוב כן שומרים על ההנחיות, אבל מספיק אחוז של צדיקים לענייני עצמם שמקררים את האמבטיה ומדביקים את כולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 10:18 |
|
| |
אני קורא את האשכול הנוכחי ואחרים דומים לו, ואני משתגע איך העדר הולך אחרי הרועה כצאן לטבח. הרי אם האדמו"ר היה מורה להם לקפוץ מהגג מסופקני אם היו עושים את זה, אז מה זה שונה עכשיו?
הרי ברור לכל היום שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם הקורונה זה ריחוק חברתי ומסכות. אין חולק על כך. וגם אלה הטוענים שלא צריך להשתגע עד כדי הרס הכלכלה מסכימים לכך, אז מדוע משחקים עם זה? מדוע לא שמים מסיכה בלי משחקים?
ולאלה שטוענים שאחוז המתים הוא לא כל כך גדול ולא צריך להשתגע בגלל כמה עשרות מתים, יכול להיות שהם צודקים, אבל אני מציע להתחיל עם המשפחה שלהם הראשונים. אבא או סבא וכדו'. נראה אותם חכמים גדולים...
ובחזרה לאדמו"ר וחסיד או לרב ותלמיד. כשלתינוק יש דלקת אזניים או כאב בטן אתם הולכים לרופא או לאדמו"ר? נראה לי שהולכים לרופא ולא משגעים את האדמו"ר על זה. אז ם כן על אחת כמה וכמה בקורונה המסוכנת הזאת שכבר ראינו את יכולות הנזק שלה (במשפחה שלי אני יכול לומר, שגיסי בחור צעיר נדבק ושכב חולה שבועיים גמור לגמרי, ועד היום ארבעה חודשים לא חזר לו חוש הריח) מדוע צריך להיות מתחכמים גדולים? ובכלל, אם האדמו"ר אכן חושב כך, שיהיה גבר גדול ויתן נאום לאומה ויסביר את החכמה הגדולה שלו, מאין היא באה? מה לו ולהבנה ברפואה או בנגיפים? ואם אין הוראה כזו מהאדמו"ר, אז שיקום ויצעק בקול גדול על כך שלא שומרים ריחוק ומסכה. ככה לא נראית הנהגה. ככה נראה רועה צאן שאיבד את הדרך. היינו שותקים אם היה מזיק רק לחבורת חסידיו ומאמיניו, אבל הם יוצאים לדרכים ומזיקים לאחרים. ומי יודע כמה דם נשפך על ההפקרות של הנהגה קלוקלת זו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 10:54 |
|
| |
כל הכבוד לך סקופר שאינך הולך סחור סחור כמו מגיבים אחרים שמתגוללים על חסידי בעלזא, אלא אתה נוגע בשורש הבעיה. באדמו"ר שמנהיג את הקהילה.
חז"ל אומרים: במקום שיש חילול השם אין חולקים כבוד לרב. אם בחילול השם כך, אז בוודאי ובוודאי כשמתים מונחים לפנינו רח"ל.
ההוראות לחבישת מסכות ולשמירת מרחק אינן קפריזה של משרד הבריאות. כל מומחי הרפואה ברחבי העולם תמימי דעים שזו הדרך שיש לנהוג בעת המגיפה.
הואיל האדמו"ר מבעלזא עצמו מביע זילזול מופגן בהנחיות בכך שאינו חובש בעצמו מסכיה ונותן ידו להתקהלויות המוניות בקהילתו ולא מוחה על הזלזול בהוראות, שמה מינה כי ניחה ליה.
והוא רחום יכפר עוון.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 11:20 |
|
| |
חונכנו לציית לרבותינו. אם תתקוף חזיתית את מנהיגיהם הרי זה יגרום לתוצאה הפוכה. הם יתבצרו בעמדותיהם תוך כדי שמירה על כבוד רבם ומתוך 'גאות יחידה'. אי לכך, הדרך שאני חושב לנכון היא להציף את הנושא, ולהעלות את הסכנות, מבלי לפגוע בקדוש וביקר למושא הביקורת. כך אולי ישקלו חסידים אלו את דרכם. אולי יחליטו שרבם אינו מורה להם כך או כך. וכל אחד יפעל על פי צו מצפונו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 11:43 |
|
| |
לה''ו. בסה''כ האדמו''ר הוא בנש''ק של מי שהציל עצמו מהשואה, והבטיח לחסידיו ''כאן תשרה הברכה ובטחה''. כ75 שנים עברו, והעדר לא לומד לקח!!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 12:13 |
|
| |
סקופער
| מושגים כתב: |  | חונכנו לציית לרבותינו. אם תתקוף חזיתית את מנהיגיהם הרי זה יגרום לתוצאה הפוכה. הם יתבצרו בעמדותיהם תוך כדי שמירה על כבוד רבם ומתוך 'גאות יחידה'. אי לכך, הדרך שאני חושב לנכון היא להציף את הנושא, ולהעלות את הסכנות, מבלי לפגוע בקדוש וביקר למושא הביקורת. כך אולי ישקלו חסידים אלו את דרכם. אולי יחליטו שרבם אינו מורה להם כך או כך. וכל אחד יפעל על פי צו מצפונו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני לא יודע מה זה חונכנו לציית לרבותינו. איפה כתוב לציית לרב שאומר להתאבד? איפה כתוב לציית לרב שאומר שהמחלה היא כלום ושום דבר? כל דבר שטות תתלה ברבותינו? אין אחריות אישית של אדם לעצמו ולמשפחתו? האם כשהוא הולך לקנות חלב הוא שאל את רבותינו? האם שהוא שם מעיל לילד שלו בחורף הוא שואל את רבותינו? מה זה הטמטום הזה שבדבר כל כך ברור שחייבים ריחוק חברתי ולשים מסכה באים ומספרים שחונכנו לציית לרבותינו. אם רבותינו יבקשו ממך לרום על שמם את הבית שלך גם תציית? ולקפוץ מהגג? היכן עובר הגבול של הציות לרבותינו?
ובכלל, כל רב זוטר שיודע קצת הלכה או אדמו"ר שמבין קצת בחסידות נהיה לנו פתאום מבין גדול ברפואה. ולא רק בזה, בכל דבר. בסטייה מינית ובטיפול בזה. בחינוך, בבעיות במשפחה,בנדל"ן ובעסקים, ובכל הדברים כולם. אין דבר נעלם מהם. היכן מצאנו בגמ' ובראשונים שהיו באים להתייעץ בענייני גשמיות? ובענייני רפואה מפורש בהל' פיקוח נפש שצריך לשאול רופא מומחה. אז ביו"כ דעת הרופא נחשבת אבל בהלכות קורונה כל המומחים העולמים מפגרים ורק הרוב חכם ואמר שאין כלום. עד כמה אפשר להיות חסיד שוטה. קצת ענווה לא תזיק להנהגה.
ובא נאמר שח"ו יתחילו להיות במקומות כאלו עשרות מתים, מתי יפקחו שם עינים ויאמרו טעינו. או שימשיכו לספר לנו שההוא מת מהתקף לב, וההוא מכאב לב, והיא בגלל הסוכר של האבטיח, ועוד כל מיני שטויות. זה לא צחוק, צריך להיזהר ולהישמר. הקורונה זה לא בדיחה. וממה נפשך, מי שחושב שזו בדיחה שיואיל בטובו להסביר לנו מדוע חושב כך, ואם אינכם חושבים שזו בדיחה אז שימו מסכה ושמרו מרחק. זה המינימום ההכרחי שניתן לעשות היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 12:33 |
|
| |
אני רק שאלה.
סנקביץ מגור לא שמר על ההוראות?
כי שמעתי שהוא נפטר מקורונה.
אלא מאי שכל המסכות והשמירה זה טוב לעיני בשר ודם אבל כשלאלוקים יש תוכניות לקחת מישהו הוא לוקח.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 12:40 |
|
| |
| ביג כתב: |  | אני רק שאלה.
סנקביץ מגור לא שמר על ההוראות?
כי שמעתי שהוא נפטר מקורונה.
אלא מאי שכל המסכות והשמירה זה טוב לעיני בשר ודם אבל כשלאלוקים יש תוכניות לקחת מישהו הוא לוקח. |
|
א. זה נכון, אף אחד לא אומר שלא. זה לא פוטר מ 100% השתדל ת ב. אם אתה הולך עם מסיכה ואדם חולה לא שם מסיכה, אין למסיכה כמעט השפעה. העניין הוא הערבות ההדדית, ולא שכל אחד דואג לעצמו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 13:21 |
|
| |
סקופער
| נוירולוג כתב: |  | סקופער, בגדול אני מסכים אתך אבל חשוב לציין שבהתייחס לקורונה התופעה הזו אינה רק נחלת בעלז או חסידות אחרת, אלא רחבה יותר.
ו"היטיב" להסביר זאת אחד מהתעמולנים הפעילים (הוא מכונה עיתונאי משום מה) בתקשורת החרדית" לאחר שמשרד הבריאות הורה לסגור את מוסדות הלימוד.

אמנם היו רבים שצפצפו על הכרעתו של שר התורה (שהוה לצפצף על הוראות משרד הבריאות), אבל היו כמה מקומות שנשארו פתוחים על אף האיסור והסכנה.

כ"כ מכרו לנו שמי שמשלשל את האות ג' בקלפי, שר התורה מבטיח שלא יחלה בקורונה, אז למה לרב הזה מותר להבטיח הגנה מקורונה ולרב או האדמו"ר ההוא אסור?
ב"ה שכמה מגדולי ישראל הליטאים שבימים אחרים נדרסו ונכנעו תחת מגפי רשב"ם, אזרו אומץ והתנהלו כמבוגרים האחראים, וכיום המצב טוב יותר.
|
|
בכוונה כתבתי בדבריי רב או אדמו"ר. אני כותב ספרדים, חסידים וליטאים כאחד. כולנו בני אדם, כולנו שומרי תורה ומצוות ואמונים על 'ונשמרתם'. ובכלל, במדינה מתוקנת לא כל אחד יכול לעשות לעצמו מה שבא לו כי כך נראה לו. ובפרט בעניין הקורונה שיש הסכמה עולמית אצל כל המומחים שריחוק חברתי ומסכה זה הדבר הכי יעיל שיש. הגיע הזמן שכלא יחיד ויחיד יקח אחריות על חייו ועל חיי משפחתו וישמע למומחים. אני לא אומר להיות פרנואיד, אבל כן לשמור על ריחוק חברתי, כן לשים מסיכה, לא להיות במקומות הומי אדם כשלא חייבים.
אני לא מכיר פוסק הלכה בעל שם שמוכן לומר בפה מלא שלא צריך להישמר להוראות הרופאים. אין דבר כזה. אם ביו"כ שומעים למומחים גם כאן צריך להשמע להם. ומספיק להתבכיין כל היום על אכיפה בררנית. זה נכון, אין הרבה מה לעשות עם זה. הרוב החילוני לא אוהב את המיעוט החרדי. אין מה לעשות עם זה. שכל אחד ישמור על עצמו ולא יפר הוראות וממילא לא יקנס. אני לא בטוח אם היינו כאן רוב חרדי עם מיעוט חילוני, היינו מתייחסים אליהם יותר יפה. ככה זה בכל מקום בעולם. המיעוט תמיד נרדף יותר ע"י הרוב. אני יוצא מהבית, שם מסכה שמכסה את האף והסנטר ולא חושש להקנס. אם כולם יעשו כמוני, לא יצטרכו להתבכיין על אכיפה בררנית...
ובכלל, אני לא מבין את המתחכמים למיניהם. הרי את מי תזיקו במקרה שתדבקו. אתכם ואת משפחתכם. אז קצת לסבול מסכה על הפנים בכדי שאבא וסבא לא יפגעו, כל כך קשה לכם? חברים, תקשיבו למשפחות שנפגעו כבר. חלקם עם נזקים שלא עוברים. ואני לא מדבר על המתים. על הנפגעים שלא מצליחים להתאושש. על החולשה שלא עוברת. על הזכרון שנמחק. על הקוצר בנשימה. ועוד ועוד. ואנשים מתחכמים לומר שלום יהיה לי. ועוד נתלים בהנהגה זו או אחרת. בושה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 13:35 |
|
| |
מני גירא: אדמורים רבים מאפשרים לחסידים להפר הוראות הרופאים בענייני קורונה, לעיתים הם עצמם מפירים. על אדמורים, חסידים נוהגים לא לשאול שאלות. אבל אני שואל על פוסקי הלכה, בעיקר חסידיים - מדוע לא נשמעה דעתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 13:36 |
|
| |
צודק בכל מילה. הבעיה אינה נקודתית בקהילה ספציפית כזו או אחרת אלא נרחבת הרבה יותר. סוג של אנוכיות. אגב, שמעתי שהרבנית מבעלזא עצמה דווקא מאד שומרת ומקבלת קהל מאחורי מחיצת זכוכית. לא יודע אם זה נכון, אבל אם כן השאלה על החסידים גדולה יותר, כי כנראה שאין באמת הוראה כזו לא להקפיד ולשמור
|
|
|
|
|