|
|
| נשלח ב-11/8/2020 19:44 |
|
| |
| ביוטיפול כתב: |  | , "כאשר יגיע זמני, הרבש"ע לא יודע איך לקחת אותי בלי קורונה?"אימרה טיפשית שאין לה שום קשר ליהדותמה שנקרא התאבדות קלאסית |
|
איזה ראצ'ער אחד יושב פה ומחלק ציונים ליהודים יראי שמים שקטנם עבה ממתנו. יהודי צדיק, ניצול שואה, שבא יום יום לביהמד"ר לשיעורים ולתפילות, וביוטיפיל מחלק לו ציונים. אוי לדור ששופט את שופטיו! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2020 19:53 |
|
| |
בֶּן אָדָם דַּבֵּר אֶל בְּנֵי עַמְּךָ וְאָמַרְתָּ אֲלֵיהֶם אֶרֶץ כִּי אָבִיא עָלֶיהָ חָרֶב וְלָקְחוּ עַם הָאָרֶץ אִישׁ אֶחָד מִקְצֵיהֶם וְנָתְנוּ אֹתוֹ לָהֶם לְצֹפֶה. וְרָאָה אֶת הַחֶרֶב בָּאָה עַל הָאָרֶץ וְתָקַע בַּשּׁוֹפָר וְהִזְהִיר אֶת הָעָם. וְשָׁמַע הַשֹּׁמֵעַ אֶת קוֹל הַשּׁוֹפָר וְלֹא נִזְהָר וַתָּבוֹא חֶרֶב וַתִּקָּחֵהוּ דָּמוֹ בְרֹאשׁוֹ יִהְיֶה. אֵת קוֹל הַשּׁוֹפָר שָׁמַע וְלֹא נִזְהָר דָּמוֹ בּוֹ יִהְיֶה וְהוּא נִזְהָר נַפְשׁוֹ מִלֵּט. וְהַצֹּפֶה כִּי יִרְאֶה אֶת הַחֶרֶב בָּאָה וְלֹא תָקַע בַּשּׁוֹפָר וְהָעָם לֹא נִזְהָר וַתָּבוֹא חֶרֶב וַתִּקַּח מֵהֶם נָפֶשׁ הוּא בַּעֲוֹנוֹ נִלְקָח וְדָמוֹ מִיַּד הַצֹּפֶה אֶדְרֹשׁ.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2020 20:01 |
|
| |
ומה עם טיש יאהרצייט?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2020 21:08 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
| ביוטיפול כתב: |  | , "כאשר יגיע זמני, הרבש"ע לא יודע איך לקחת אותי בלי קורונה?"אימרה טיפשית שאין לה שום קשר ליהדותמה שנקרא התאבדות קלאסית |
|
איזה ראצ'ער אחד יושב פה ומחלק ציונים ליהודים יראי שמים שקטנם עבה ממתנו.
יהודי צדיק, ניצול שואה, שבא יום יום לביהמד"ר לשיעורים ולתפילות, וביוטיפיל מחלק לו ציונים.
אוי לדור ששופט את שופטיו!
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2020 22:31 |
|
| |
"יהודי צדיק, ניצול שואה, שבא יום יום לביהמד"ר לשיעורים ולתפילות, וביוטיפיל מחלק לו ציונים"
יהודי צדיק יכול להמשיך להתפלל בבית כנסת, עם מניין ששומרים איש על הזולת לבל ידביקו.
ניצול שואה יכול לבוא יום יום לשיעור, כמובן לשיעור ששומרים על ריחוק כחוק ולא מתנהגים כמופקרים המזלזלים בחיי הזולת.
התורה קבעה על אלו דברים מחויב אדם למסור את נפשו,
ולא מצאנו אף אחד מהדברים שאדם מוסר נפשו למות לבוא להתפלל וללמוד דווקא במקום מופקר בית מדרש שמתקהלים
לומדים ומתפללים תוך כדי דריסת חיי אדם.
למותר לציין שמהיום ואילך הרב אליעזר דוד הצדיק כבר לא יזכה להתפלל וללמוד בשיעור היומי, בזכות זה שמסר את נפשו להתפלל וללמוד בתוך אנשים מופקרים חסרי דעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 12:46 |
|
| |
| ביוטיפול כתב: |  | | , "כאשר יגיע זמני, הרבש"ע לא יודע איך לקחת אותי בלי קורונה?"
אימרה טיפשית שאין לה שום קשר ליהדות
מה שנקרא התאבדות קלאסית |
|
מדוע באיסור אכילה ביום כיפור לא מעלים את הטיעון הזה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 13:27 |
|
| |
הקשיש החמוד הזה לא חיכה שיתבקש לישיבה של מעלה, אלא הלך לשם בעצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 15:50 |
|
| |
וכפי דנכתב במקום אחר, פיקוח נפש דוחה שבת ויום כיפור, אבל לא הווי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 15:30 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 15:33 |
|
| |
הי"ד
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 15:41 |
|
| |
יש משהו מוזר שלושה בני משפחה שחלו קשות ונפטרו בצעירותם מהנגיף, בזמן שרוב הנדבקים מחלימים לחלוטין. יתכן שיש כאן גם משהו גנטי? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 15:48 |
|
| |
הי''ד אם הבעלזאר היה כהן כנראה שהיה אסור לו לישא כפיים . וצריך לקוות שבלוייה לא יתנו לגיס לדבר שטויות כמו שדיבר בלוייה של האבא
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 16:32 |
|
| |
אם זה הסגנון אז צריך פשוט לפרוס את הדברים כהווייתם. מי שרצחו נפש זה בית החולים (כן זה של חסידי גור באשדוד), אשר למרות שכל המשפחה התנגדה להרדים אותו (כי כל הרופאים אמרו שהוא אדם צעיר ויוכל להתגבר), אחד ממטפליו החתים את המנוח ברגע של חולשה שהוא מסכים להרדמה, ובעת ההרדמה חוררו את הריאה שלו. ומאז מצבו הדרדר עד לסוף המר. הי"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 17:05 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | יש משהו מוזר שלושה בני משפחה שחלו קשות ונפטרו בצעירותם מהנגיף, בזמן שרוב הנדבקים מחלימים לחלוטין. יתכן שיש כאן גם משהו גנטי? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
להבנתי, יש משמעות קריטית לעומס הנגיפי בגוף, ולכן יש משמעות קריטית לכמות הנגיפים בעת החשיפה. כלומר, מי שנחשף לכמות גבוהה של נגיפים, אז עד שהמערכת החיסונית שלו קולטת שיש משהו זר בגוף, הנגיף כבר השתלט על כל פינה בגוף, והמצב הרבה שלו יותר מסובך. רח"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 17:20 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | יש משהו מוזר שלושה בני משפחה שחלו קשות ונפטרו בצעירותם מהנגיף, בזמן שרוב הנדבקים מחלימים לחלוטין. יתכן שיש כאן גם משהו גנטי?
להבנתי, יש משמעות קריטית לעומס הנגיפי בגוף, ולכן יש משמעות קריטית לכמות הנגיפים בעת החשיפה. כלומר, מי שנחשף לכמות גבוהה של נגיפים, אז עד שהמערכת החיסונית שלו קולטת שיש משהו זר בגוף, הנגיף כבר השתלט על כל פינה בגוף, והמצב הרבה שלו יותר מסובך. רח"ל. |
|
ולשיטתך המלומדת, משפחה זו קבלו תמיד 'עומס נגיפי גבוה'? (וזה כולל כמובן גם המשפחה המורחבת בארה"ב, שגם שם היו רח"ל)
|
|
|
|
|