בית פורומים שידוכי חרדים

האם יש לבעל בעלות על האישה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/7/2020 22:18 לינק ישיר 
האם יש לבעל בעלות על האישה ?

האם יש לאישה בעלות על בעלה ?

מי המציא את המילה "בעל",
ולמה ?

תביאו בבקשה מקורות,
כי שבענו כבר מויכוחים.

זה נושא חשוב ששוה לדבר עליו.

תודה רבה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2020 22:38 לינק ישיר 

בס"ד

לא

הגבר מקדש את האישה, ובכך היא מותרת לו ואסורה על גברים אחרים.
אך הוא לא "רוכש" אותה ע"י הטבעת.

אין קשר בין זה לבין בעלות.הרבה מתבלבלים על כך, אך מדריך החתנים של אחי הסביר שכך הם פני הדברים.

יחד עם זאת במסגרת הנישואין יש חובות וזכויות בין הגבר לאישה...כשאחד דואג לשני מתוך אהבה ואחווה.

כמובן שאף לאישה אין בעלות על בן זוגה, אך כמובן שאף הוא אמור להיות נאמן לה כפי שהוא מצפה שהיא תהיה נאמנה לו.

(אף בתורה צויין שגבר שבגד באישתו המים המהררים לא פגעו באישה אם היא בגדה.כך שהתורה מצפה לנאמנות הדדית במסגרת הנישואין)

יש הטוענים שהמילה בעל, זה מלשון יחסים.
או שהוא לוקח בעלות ודואג לה בחייה...כמו נסיכה

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 13/07/2020 23:35:43

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/7/2020 23:03 לינק ישיר 

השאלה מה אתה מגדיר בעלות, יש רמת שונות של בעלות. האם לבוס יש בעלות על הפועל? הוא יכול להכריח אותו לעשות עבודה כלשהי, אבל כמובן שגופו לא שייך לו.
אשה שייכת במובן מסויים לבעלה ובמובנים אחרים לא. היא משועבדת לו לכמה דברים (להביא ילדים למשל) אבל גופה לא שייך לו והוא מחוייב לה מצד שני לפרנס אותה.

בעשרת הדברות נאמר לא לחמוד מה ששייך לרעך והפסוק כולל נכסים, בעלי חיים וגם אישה, אבל כמובן שדרגת הבעלות שונה על כל אחד.
גוף האשה למשל לא שייך לבעל, אם מישהו הזיק לאשה הוא לא משלם לבעל (לעומת זאת, אם מישהו הזיק לעוברים שלה הוא משלם לבעלה כי הרי האשה משועבדת לבעלה להביא את הילדים האלה אז הוא הזיק את הבעל) אז ברור שגופה שייך לעצמה והוא לא יכול לומר לה לרוץ 10 ק"מ כמו שהוא יכול לומר לשור שלו או לעבד העברי שלו, אבל יש לה חיובים מסויימים כלפיו ברגע שהוא קנה אותה.

אז זה תלוי מה אתה מגדיר בעלות.
אם זה "אף אחד לא יכול להשתמש בזה חוץ מבעל הדבר" אז אשה שייכת לבעל, אבל אם תגדיר את זה "בעל הדבר יכול לעשות עם גוף הדבר מה שהוא רוצה" זה יהיה נכון בבעל חפץ אבל לא בבעל אישה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/7/2020 23:10 לינק ישיר 

כל זה מבחינת ההלכה, כמובן. בנישואים אזרחיים זה שונה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/7/2020 23:20 לינק ישיר 

בס"ד

בדיוק...האישה היא לא שור

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2020 00:30 לינק ישיר 

חח.. 

מחיפוש קטן בגוגל:

אשה נשואה, לפי ההלכה היהודית, איננה ב"בעלות" בעלה. ההוכחה הפשוטה ביותר לכך: הוא אינו יכול, גם אם הוא רוצה, וגם אם היא רוצה, להעבירה ל"בעלות" של בעל אחר. הדבר היחיד שהוא יכול לעשות היא "לשחרר" אותה, "לפטור" אותה בגט, ואז היא יכולה להנשא לגבר אחר

מקור:
https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%91%D7%A2%D7%9C-%D7%91%D7%99%D7%94%D7%93%D7%95%D7%AA/

ועוד:
https://www.hidabroot.org/question/260991

ולמהדרין להלן מגוון תחליפים מהאקדמיה העברית:

https://hebrew-academy.org.il/2011/05/01/%D7%91%D6%B7%D6%BC%D7%A2%D6%B7%D7%9C-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%99-%D7%9C%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%90-%D7%AA%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%A3-%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%94/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 00:35 לינק ישיר 

בס"ד

איי לייק דיס שיר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2020 00:46 לינק ישיר 

בס"ד

* המים המאררים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2020 00:56 לינק ישיר 

הוכחה מדהימה שירי שיר...
וְהָיָה בַיּוֹם הַהוּא נְאֻם ה' תִּקְרְאִי אִישִׁי וְלֹא תִקְרְאִי לִי עוֹד בַּעְלִי.

רש"י:

תקראי אישי וגו' - תעבדוני מאהבה ולא מיראה; אישי - לשון 'אישות' וחיבת נעורים. בעלי - לשון אדנות ומורא. ורבותינו פירשו (ראה פסחים פז , א): ככלה בבית חמיה , ולא ככלה בבית אביה.

ר' יוסף קרא:

וכל זאת אני עושה לך לפי שתקראי לי אישי - שלא יהא לך איש אחר תחתיי , ולא תקראי לי עוד בעלי - לפי שהסירותי את שמות הבעלים מפיה. ולא יזכרו עוד בשמם - כי שם זה הבעל לא יזכר עוד; לכך לא תקראי לי עוד 'בעלי' כי אם 'אישי'.

ראב"ע:

והיה. תקראי לי (בנוסחנו ללא 'לי') אישי ולא תקראי לי עוד בעלי - כי כן כתוב "את ימי הבעלים" (לעיל , טו). ורבי מרינוס אמר: אפילו שם שהוא ספק , כמו 'בעל' , שהוא שם עבודה זרה , או כמו "כי יבעל בחור" (יש' סב , ה) - לא תזכרי עוד (ראה להלן , יט).

ראב"ע פירוש בע"פ שנמסר לתלמיד:

ולא תקראי לי עוד בעלי - לפי שהוא ספק: שמא תאמרו: ממני , או שמא תאמרו: מן הבעל.

ר' אליעזר מבלגנצי:

ביום ההוא - בהִכנע בעמל לבך (ע"פ תה' קז , יב) בארץ אויביך.

רד"ק:

והיה ביום ההוא נאם יי' תקראי אישי - רוצה לומר: תקראי לי 'אישי' , כי בעל האשה יִקָרא לה 'איש' , כמו "אלקנה אישה" (ש"א א , ח); וכנסת ישראל נמשלה לאשת איש. ו'בעל' הוא שם משותף , כי היו קוראים לעבודה זרה 'בעל'. לפיכך אמר: ולא תקראי לי עוד בעלי , כדי להסיר שם הבעלים מפיה (ראה להלן , יט). ורבותינו ז"ל פירשו (ראה פסחים פז , א): ככלה בבית חמיה ולא ככלה בבית אביה.

ר' יוסף כספי:

ולא תקראי לי עוד בעלי - לשמירה מן השם המשותף. וכן קדם לירמיה בענין "מה משא יי'" (יר' כג , לג). ובאור זה הכלל 'אוצר יי'' יבא.

ר' ישעיה מטראני:

ולא תקראי לי עוד בעלי - שהוא שם לאהוב בעלמא , על שם הבעילה , ואינו איש קבוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 01:17 לינק ישיר 

שאלה קשה אתה שואל. יש בזה מחלוקת אחרונים עצומה עוד מהרש''י הראשון בקידושין. האישה נקנית: לבעלה שאסורה להינשא לאחר או משהו כזה. בגדול המושג של קניין זה זכות שימוש ומניעת שימוש של אחרים ומהבחינה הזאת האישה כן נחשבת כשייכת לבעל. בכל מקרה זה לא כל כך רלוונטי, בפרט בפורום של בנות.

בעלה זה גם מלשון אישות (חייכנית ביקשה שלא אסביר)

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי סתםבחור ב- 14/07/2020 01:23:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 01:20 לינק ישיר 

רק לא הבנתי למה זה נושא חשוב לדבר עליו? בסוף זה פחות מעניין מה צורת הקידושין ויותר מעניין מה הדינמיקה בין בני הזוג. אם חשוב לך משהו, תמצא בחורה כזו. יש מכל הסוגים והמינים שם בחוץ

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 01:31 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:

שאלה קשה אתה שואל. יש בזה מחלוקת אחרונים עצומה עוד מהרש''י הראשון בקידושין. האישה נקנית: לבעלה שאסורה להינשא לאחר או משהו כזה. בגדול המושג של קניין זה זכות שימוש ומניעת שימוש של אחרים ומהבחינה הזאת האישה כן נחשבת כשייכת לבעל. בכל מקרה זה לא כל כך רלוונטי, בפרט בפורום של בנות.

בעלה זה גם מלשון אישות (חייכנית ביקשה שלא אסביר)

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי סתםבחור ב- 14/07/2020 01:23:36

בס"ד

תודה...גבר ממושמע...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2020 01:36 לינק ישיר 

מי אמר רובוט ולא קיבל? נראה לי לנשים יש בעלות על הגברים היום..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2020 01:41 לינק ישיר 

בס"ד

חחח כמו שנאמר "נקבה תסובב גבר"...

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 01:41:16

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2020 11:13 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

לא

הגבר מקדש את האישה, ובכך היא מותרת לו ואסורה על גברים אחרים.
אך הוא לא "רוכש" אותה ע"י הטבעת.

אין קשר בין זה לבין בעלות.הרבה מתבלבלים על כך, אך מדריך החתנים של אחי הסביר שכך הם פני הדברים.

יחד עם זאת במסגרת הנישואין יש חובות וזכויות בין הגבר לאישה...כשאחד דואג לשני מתוך אהבה ואחווה.

כמובן שאף לאישה אין בעלות על בן זוגה, אך כמובן שאף הוא אמור להיות נאמן לה כפי שהוא מצפה שהיא תהיה נאמנה לו.

(אף בתורה צויין שגבר שבגד באישתו המים המהררים לא פגעו באישה אם היא בגדה.כך שהתורה מצפה לנאמנות הדדית במסגרת הנישואין)

יש הטוענים שהמילה בעל, זה מלשון יחסים.
או שהוא לוקח בעלות ודואג לה בחייה...כמו נסיכה

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 13/07/2020 23:35:43

מעמד הקידושין
מגבר על זה שהיא מקודשת.
היא בעצם במרכז.

לא מדברים על בעלות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 11:15 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

בדיוק...האישה היא לא שור

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האם יש לבעל בעלות על האישה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 24 25 26 לדף הבא סך הכל 26 דפים.

bholext