|
|
| נשלח ב-14/7/2020 11:17 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  |
רק לא הבנתי למה זה נושא חשוב לדבר עליו? בסוף זה פחות מעניין מה צורת הקידושין ויותר מעניין מה הדינמיקה בין בני הזוג. אם חשוב לך משהו, תמצא בחורה כזו. יש מכל הסוגים והמינים שם בחוץ
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 11:19 |
|
| |
בס"ד רציף,חחח טוב שאתה יודע  חמור עבודה...בכל איבר בגופה יש שימוש...  מזל שגם לא מצפים שהיא תשים על ראשה שקי קמח ותתלה על אפה שקיות מלאות כל טוב...
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 11:19:52
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 11:26 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | סתםבחור כתב: |  |
רק לא הבנתי למה זה נושא חשוב לדבר עליו? בסוף זה פחות מעניין מה צורת הקידושין ויותר מעניין מה הדינמיקה בין בני הזוג. אם חשוב לך משהו, תמצא בחורה כזו. יש מכל הסוגים והמינים שם בחוץ
|
|
|
|
לא הבנתי את ההקשר בין המשפט הראשון לשני, זה אולי אפילו תרתי דסתרי..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 11:28 |
|
| |
נראה שבתנ"ך משתמשים במילה אישי, ולא בעלי, מעשה הקידושין זה אמנם קניין, זה מחייב, כל הקידושין בנוי בצורה כזאת שהיא עושה רושם גדול לבעל שנותן משהו לעיני רב ורבים, ומקדש אותה רק עבורו.. ומאידך, האישה מושיטה אצבע ומקבלת ממי שראוי לכך, האישה במרכז מעמד החופה, והאיש גם מגיש לה את הכתובה שזו שורה של התחבויות של האיש כלפי האישה, ואצל האשכנזים בכלל, הם נעמדים וקוראים בקול את כל הכתובה. אצל הספרדים החתן נדרש להשבע.. כי ככה זה ביהדות מגינים על האישה. כמובן שהאיש לא יכול לעשות איתה מה שבא לו, הוא מתחייב בשורה של התחבויות. מזל טוב נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 11:29 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד רציף,חחח טוב שאתה יודע  חמור עבודה...בכל איבר בגופה יש שימוש...  מזל שגם לא מצפים שהיא תשים על ראשה שקי קמח ותתלה על אפה שקיות מלאות כל טוב...
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 11:19:52 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 12:05 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 12:13 |
|
| |
חחח רציף יהיה בעל טוב 
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 12:19 |
|
| |
בס"ד גם נכון...הוא לפחות ירים את אישתו מחמדו,על כתפיו הרחבות,כשק תפוחי אדמה 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 12:26:32
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 12:20 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
בס"ד לא  הגבר מקדש את האישה, ובכך היא מותרת לו ואסורה על גברים אחרים. אך הוא לא "רוכש" אותה ע"י הטבעת.  אין קשר בין זה לבין בעלות.הרבה מתבלבלים על כך, אך מדריך החתנים של אחי הסביר שכך הם פני הדברים. יחד עם זאת במסגרת הנישואין יש חובות וזכויות בין הגבר לאישה...כשאחד דואג לשני מתוך אהבה ואחווה.  כמובן שאף לאישה אין בעלות על בן זוגה, אך כמובן שאף הוא אמור להיות נאמן לה כפי שהוא מצפה שהיא תהיה נאמנה לו. (אף בתורה צויין שגבר שבגד באישתו המים המהררים לא פגעו באישה אם היא בגדה.כך שהתורה מצפה לנאמנות הדדית במסגרת הנישואין) יש הטוענים שהמילה בעל, זה מלשון יחסים. או שהוא לוקח בעלות ודואג לה בחייה...כמו נסיכה 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 13/07/2020 23:35:43 |
|
מעמד הקידושין מגבר על זה שהיא מקודשת. היא בעצם במרכז.
לא מדברים על בעלות
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 12:22 |
|
| |
|
|
חשוב שתבין שאתה לא בעל הבית עליה
|
|
אני ממש לא חושב שאני בעל הבית עליה. הפוך אני מחפש זוגיות שיוויונית. חייכנית היא זו שרוצה שהגבר כל הזמן יפנק את האישה בחוסר שיוויון. מבחינתי אם האישה חושבת שיש לה זכויות על הגבר אז שתבין שיש לה גם חובות. אם היא חושבת שאין לה זכויות בלעדיות אלא כל אחד צריך לתת את המקסימום שהוא מסוגל זה מעולה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 12:24 |
|
| |
בס"ד לא  הגבר מקדש את האישה, ובכך היא מותרת לו ואסורה על גברים אחרים. אך הוא לא "רוכש" אותה ע"י הטבעת.  אין קשר בין זה לבין בעלות.הרבה מתבלבלים על כך, אך מדריך החתנים של אחי הסביר שכך הם פני הדברים. יחד עם זאת במסגרת הנישואין יש חובות וזכויות בין הגבר לאישה...כשאחד דואג לשני מתוך אהבה ואחווה.  כמובן שאף לאישה אין בעלות על בן זוגה, אך כמובן שאף הוא אמור להיות נאמן לה כפי שהוא מצפה שהיא תהיה נאמנה לו. (אף בתורה צויין שגבר שבגד באישתו המים המהררים לא פגעו באישה אם היא בגדה.כך שהתורה מצפה לנאמנות הדדית במסגרת הנישואין) יש הטוענים שהמילה בעל, זה מלשון יחסים. או שהוא לוקח בעלות ודואג לה בחייה...כמו נסיכה 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 13/07/2020 23:35:43 |
|
מעמד הקידושין מגבר על זה שהיא מקודשת. היא בעצם במרכז.
לא מדברים על בעלות
|
|
|
|
בס"ד הכוונה שבסוף היא תופחת בחייה ונהפכת להיות עם נוכחות "בריאה" במרכז הבית... 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 12:30:35
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 12:25 |
|
| |
נראה שבתנ"ך משתמשים במילה אישי, ולא בעלי,
מעשה הקידושין זה אמנם קניין, זה מחייב, כל הקידושין בנוי בצורה כזאת שהיא עושה רושם גדול לבעל שנותן משהו לעיני רב ורבים, ומקדש אותה רק עבורו.. ומאידך, האישה מושיטה אצבע ומקבלת ממי שראוי לכך, האישה במרכז מעמד החופה, והאיש גם מגיש לה את הכתובה שזו שורה של התחבויות של האיש כלפי האישה, ואצל האשכנזים בכלל, הם נעמדים וקוראים בקול את כל הכתובה. אצל הספרדים החתן נדרש להשבע.. כי ככה זה ביהדות מגינים על האישה.
כמובן שהאיש לא יכול לעשות איתה מה שבא לו, הוא מתחייב בשורה של התחבויות. מזל טוב
|
|
אף אחד לא במרכז. אם האישה במרכז כי היא מקבלת אז הגבר במרכז כי הוא נותן. וואו תצא מהחשיבה הזאת. מגינים על האישה כי הבעל קונה אותה מהאבא והיא עוברת לרשותו מהאבא והחובות שיש על האבא עוברים לבעל כמו כל בעלות. אתה יודע שאסור לך לאכול לפני שהאכלת את החמור שלך? (או פרה) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 12:26 |
|
| |
בקיצור כל הקונספט של בעלות לא מעניין אותי. בסוף לא יעניין מה ההיגיון מאחורי ההלכה אלא איך אתה מתנהג בפועל זוגיות טובה זה רק כששני הצדדים מגיעים ממקום שווה ורוצים לבנות משהו ביחד נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|