|
|
| נשלח ב-14/7/2020 12:33 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  |
| רציף כתב: |  |
נראה שבתנ"ך משתמשים במילה אישי, ולא בעלי,
מעשה הקידושין זה אמנם קניין, זה מחייב, כל הקידושין בנוי בצורה כזאת שהיא עושה רושם גדול לבעל שנותן משהו לעיני רב ורבים, ומקדש אותה רק עבורו.. ומאידך, האישה מושיטה אצבע ומקבלת ממי שראוי לכך, האישה במרכז מעמד החופה, והאיש גם מגיש לה את הכתובה שזו שורה של התחבויות של האיש כלפי האישה, ואצל האשכנזים בכלל, הם נעמדים וקוראים בקול את כל הכתובה. אצל הספרדים החתן נדרש להשבע.. כי ככה זה ביהדות מגינים על האישה.
כמובן שהאיש לא יכול לעשות איתה מה שבא לו, הוא מתחייב בשורה של התחבויות. מזל טוב
|
|
אף אחד לא במרכז. אם האישה במרכז כי היא מקבלת אז הגבר במרכז כי הוא נותן. וואו תצא מהחשיבה הזאת. מגינים על האישה כי הבעל קונה אותה מהאבא והיא עוברת לרשותו מהאבא והחובות שיש על האבא עוברים לבעל כמו כל בעלות. אתה יודע שאסור לך לאכול לפני שהאכלת את החמור שלך? (או פרה) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בס"ד אני דווקא מתחברת לקונספט של כלב פרוותי מתוק...  שילטפו בעדינות.יאכילו באוכל משובח.יטיילו איתה באוויר הצח...ישימו לה פפיון וורוד בשיער  ואח"כ יחזירו אותה לישון על מצע שטיח רך 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 12:39:27
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 12:51 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  | בקיצור כל הקונספט של בעלות לא מעניין אותי. בסוף לא יעניין מה ההיגיון מאחורי ההלכה אלא איך אתה מתנהג בפועל זוגיות טובה זה רק כששני הצדדים מגיעים ממקום שווה ורוצים לבנות משהו ביחד נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כי אין מה לערבב תורה עם רגשות, הלכה זה "החוק היבש" ובתורה מושג הנישואים קיים אך ורק בשביל מטרה אחת - להביא ילדים, בין אם יש זוגיות טובה או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 13:01 |
|
| |
בס"ד אממ יש עניין בהלכה,שהגבר יפייס את אישתו וחייב לעשות השתדלות שתהיה זוגיות טובה...אם הוא רוצה מגע איתה וכו'... וכמובן שרב יכול לאשר לאישה מניעה, במקרה הצורך לפי קשייה/יכולתה 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 13:09:49
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 13:05 |
|
| |
בס"ד נ.ב יש גברים המתחתנים עם האישה גם לא למטרת ילדים.אלא למטרה זוגית יותר, הרצון לא להיות לבד, יחסים וחברה לחיים:)... במיוחד גרושים/מבוגרים...ועדיין יש לאישה את אותן זכויות עפ"י תורה 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 13:08:05
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 13:25 |
|
| |
זה לא סותר את מה שאמרתי. יש עניין בהלכה שבן אדם יהיה נחמד לכל אחד, "ואהבת לרעך כמוך" זה גם לרווקים.
מצוות מקיימים כשאפשר, אם אישה לא יכולה מסיבה כלשהי להביא ילדים כרגע אף אחד לא יתבע אותה. מצד שני מכיון שהנישואים הם למטרת ילדים, אם אחד מהצדדים עקר למשל ממילא בסיס הנישואים נופל וכל צד יכול לבטל א אותו. (זה לא סותר שהם יכולים להישאר חברים טובים, אבל הקידושים בתורה לא נועדו במקור לספק לאנשים חברה. כמו שמי שאוהב מרור בחרוסת יכול לאכול כל השנה אם הוא אוהב, אבל זאת לא המטרה שלשמה זה נתקן)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 13:42 |
|
| |
בס"ד נכון.הקידושין נועדו להתיר את האישה לבן זוגה ואח"כ הזוג בוחר מה לעשות עם ההיתר, בהכוונת התורה  אבל כשאמרת ש"גם אם אין זוגיות טובה", זה נשמע שהיא חייבת להישמע לו גם אם לא מפייס אותה... אז רציתי לציין שיש הלכה והדרכה ספציפית גם בנושאים האינטימיים. יש הבדל בין אהבת ישראל, שאכן צריך לנהוג כך גם ובעיקר עם האישה והילדים. לבין משהו שחייבים להיות כך... שהרי ילדים הנולדים מגבר שלא פייס את אישתו לגמרי, הם פגומים. ונקראים "בני מריבה" וכו'... כך שהבן זוג צריך לעשות הכל כדי שאישתו תאהב אותו ושילדיו ייצאו איכותיים 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 13:49:28
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 13:50 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  |
נראה שבתנ"ך משתמשים במילה אישי, ולא בעלי,
מעשה הקידושין זה אמנם קניין, זה מחייב, כל הקידושין בנוי בצורה כזאת שהיא עושה רושם גדול לבעל שנותן משהו לעיני רב ורבים, ומקדש אותה רק עבורו.. ומאידך, האישה מושיטה אצבע ומקבלת ממי שראוי לכך, האישה במרכז מעמד החופה, והאיש גם מגיש לה את הכתובה שזו שורה של התחבויות של האיש כלפי האישה, ואצל האשכנזים בכלל, הם נעמדים וקוראים בקול את כל הכתובה. אצל הספרדים החתן נדרש להשבע.. כי ככה זה ביהדות מגינים על האישה.
כמובן שהאיש לא יכול לעשות איתה מה שבא לו, הוא מתחייב בשורה של התחבויות. מזל טוב
|
|
אף אחד לא במרכז. אם האישה במרכז כי היא מקבלת אז הגבר במרכז כי הוא נותן. וואו תצא מהחשיבה הזאת. מגינים על האישה כי הבעל קונה אותה מהאבא והיא עוברת לרשותו מהאבא והחובות שיש על האבא עוברים לבעל כמו כל בעלות. אתה יודע שאסור לך לאכול לפני שהאכלת את החמור שלך? (או פרה)
|
|
בס"ד אני דווקא מתחברת לקונספט של כלב פרוותי מתוק...  שילטפו בעדינות.יאכילו באוכל משובח.יטיילו איתה באוויר הצח...ישימו לה פפיון וורוד בשיער  ואח"כ יחזירו אותה לישון על מצע שטיח רך 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 12:39:27 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 13:52 |
|
| |
בס"ד אממ יש עניין בהלכה,שהגבר יפייס את אישתו וחייב לעשות השתדלות שתהיה זוגיות טובה...אם הוא רוצה מגע איתה וכו'... וכמובן שרב יכול לאשר לאישה מניעה, במקרה הצורך לפי קשייה/יכולתה 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 13:09:49 |
|
את מסתכלת על זה רק מהצד הנשי. תתפלאי אבל לפי ההלכה יש גם חובות לאישה. טוב חבל על הזמן הדיון מיצה את עצמו. אני חושב שאפשר להסכים שלחייכנית יש דעה מסויימת ולסתםבחור יש דעה אחרת והם לעולם לא יתקרבו אחד לשני. חבל רק שסתםבחור צודק נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 13:52 |
|
| |
בס"ד נכון אבל כולן,בנות הן למלך מלכי המלכים  ואם כך?בנות מלך צריכות 7 שפחות לפחות 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 13:53:48
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 13:54 |
|
| |
בס"ד נכון.הקידושין נועדו להתיר את האישה לבן זוגה ואח"כ הזוג בוחר מה לעשות עם ההיתר, בהכוונת התורה  אבל כשאמרת ש"גם אם אין זוגיות טובה", זה נשמע שהיא חייבת להישמע לו גם אם לא מפייס אותה... אז רציתי לציין שיש הלכה והדרכה ספציפית גם בנושאים האינטימיים. יש הבדל בין אהבת ישראל, שאכן צריך לנהוג כך גם ובעיקר עם האישה והילדים. לבין משהו שחייבים להיות כך... שהרי ילדים הנולדים מגבר שלא פייס את אישתו לגמרי, הם פגומים. ונקראים "בני מריבה" וכו'... כך שהבן זוג צריך לעשות הכל כדי שאישתו תאהב אותו ושילדיו ייצאו איכותיים 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 13:49:28 |
|
טוב למרות מה שכתבתי בהודעה הקודמת הצלחת להקפיץ אותי שוב:(((( לדעתך הגבר חייב לפייס את אישתו? מה אם האישה לא בסדר? גם שם הגבר צריך לפייס את אישתו? יש שלב שבו האישה חייבת לפייס את בעלה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 13:55 |
|
| |
בס"ד לא כתוב בהלכה... כנראה שגם ההלכה יודעת שהאישה תמיד צודקת  ושהגברים בד"כ מעצבנים אותה... ובכלל בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם...ישלך מטרה נשגבת?אז צריך לכבוש אותה בכל מחיר 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 13:56:28
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 13:58 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד נכון.הקידושין נועדו להתיר את האישה לבן זוגה ואח"כ הזוג בוחר מה לעשות עם ההיתר, בהכוונת התורה  אבל כשאמרת ש"גם אם אין זוגיות טובה", זה נשמע שהיא חייבת להישמע לו גם אם לא מפייס אותה... |
|
מה שזה אומר זה שאהבה או אפילו התאהבות אינם תנאי הכרחי ולא מקדים לקידושים ע"פ התורה, איש ואישה יכולים להתחתן אך ורק בשביל ילדים נטו בלי שום אהבה.. (לעומת זאת נישואים של אהבה בלבד בלי תכנון לילדים אין להם טעם, ואולי גם תוקף, לפי התורה)
טכנית, בן אדם יכול לבלות כל לילה עם אישה אחרת, לקדש בערב ולגרש בבוקר ולא תהיה בזה שום בעיה מהתורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 13:58 |
|
| |
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 13:09:49 |
|
את מסתכלת על זה רק מהצד הנשי. תתפלאי אבל לפי ההלכה יש גם חובות לאישה. טוב חבל על הזמן הדיון מיצה את עצמו. אני חושב שאפשר להסכים שלחייכנית יש דעה מסויימת ולסתםבחור יש דעה אחרת והם לעולם לא יתקרבו אחד לשני. חבל רק שסתםבחור צודק נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 14:02 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד נכון.הקידושין נועדו להתיר את האישה לבן זוגה ואח"כ הזוג בוחר מה לעשות עם ההיתר, בהכוונת התורה  אבל כשאמרת ש"גם אם אין זוגיות טובה", זה נשמע שהיא חייבת להישמע לו גם אם לא מפייס אותה... |
|
מה שזה אומר זה שאהבה או אפילו התאהבות אינם תנאי הכרחי ולא מקדים לקידושים ע"פ התורה, איש ואישה יכולים להתחתן אך ורק בשביל ילדים נטו בלי שום אהבה.. (לעומת זאת נישואים של אהבה בלבד בלי תכנון לילדים אין להם טעם, ואולי גם תוקף, לפי התורה)
טכנית, בן אדם יכול לבלות כל לילה עם אישה אחרת, לקדש בערב ולגרש בבוקר ולא תהיה בזה שום בעיה מהתורה.
|
|
בס"ד נכון אבל הוא צריך לשלם כל לילה כתובה  ולשלם על טבעת זהב יפה ונוצצת...  וכמובן לקנות לה בגד יפה ואוכל משובח...  ובטח שיש תוקף לנישואים,כל עוד היא נשואה לו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 14:12 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  |
|
|
|
בס"ד נכון אבל הוא צריך לשלם כל לילה כתובה  ולשלם על טבעת זהב יפה ונוצצת...  וכמובן לקנות לה בגד יפה ואוכל משובח...  ובטח שיש תוקף לנישואים,כל עוד היא נשואה לו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כתובה זה תקנת חכמים מאוחרת, מהתורה אין צורך בכתובה והיא גם יכולה לוותר עליה. אישה נקנית בפרוטה בלבד.
|
|
|
|
|