|
|
| נשלח ב-14/7/2020 14:19 |
|
| |
בס"ד כן אבל חמורים דברי סופרים מדברי תויירה...והיום זה חלק מההלכה ולא ניתן להשמטה  והיה דיון בגמרא על שווי של פרוטה ונקבע שזה צריך להיות משהו מכובד  ולמה שהאישה תוותר? אישה חכמה לא מוותרת על זכויות 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 14:24:47
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 14:21 |
|
| |
בס"ד גם פילגשות בעבר קיבלו תשלום ותנאים מסויימים(רוב הנשים לא טיפשות(;)וכמובן פרוצות... כל דבר עולה כסף בחיים 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 14:23:40
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 14:24 |
|
| |
נכון, קידושים לפי ההלכה נטו זאת עיסקה עם תמורה לכל דבר. רגשות זה משהו נפרד מהדבר הזה, וזה בדיוק מה שכתבתי לעיל..
| אדם_ה1 כתב: |  | כי אין מה לערבב תורה עם רגשות, הלכה זה "החוק היבש" ובתורה מושג הנישואים קיים אך ורק בשביל מטרה אחת - להביא ילדים, בין אם יש זוגיות טובה או לא.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 14:25 |
|
| |
פילגשים*
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 14:27 |
|
| |
אדם , אצלך הכל זה חוק יבש ?? מה עם החוק של ואהבת לרעך כמוך , מה עם הכל יודעים לשם מה אישה נכנסת לחופה ?? כולם יודעים מה המטרה של נישואין , ילדים זה מטרה מישנית.....
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 14:29 |
|
| |
בס"ד אהה טוב אני תמיד בעד עסקים  הנשים היום מפסידות המון בגלל רגשות  הלוגיקה צריכה להיות כך: מקודם עיסקה משתלמת לאישה ואז רגשות  אבל כמובן לא לוותר על רגשות...כי גוף בלי נשמה זלא שווה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 14:36 |
|
| |
| בתתימן כתב: |  | אדם , אצלך הכל זה חוק יבש ?? מה עם החוק של ואהבת לרעך כמוך , מה עם הכל יודעים לשם מה אישה נכנסת לחופה ?? כולם יודעים מה המטרה של נישואין , ילדים זה מטרה מישנית..... |
|
אם לא היה צריך בעל בשביל ילדים לא היו נישואים בתורה. עובדה שיש בתרי"ג מצוות מצוה להביא ילדים אבל אין מצוה להתחתן. למה לדעתך התורה אוסרת על מי שלא יכול להביא ילדים להתחתן, אם ילדים זאת רק מטרה משנית?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 14:44 |
|
| |
בס"ד כי הוא מונע מהשני את מצוות פרו ורבו... אך לאחר שיש לצדדים כבר ילדודעס או שהם בגיל שכבר לא יכול להיווצר ילדודעס. אז התורה מתירה להם להתחתן ולהינות בצוותא בלי קשר לילדים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 14:59 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד כי הוא מונע מהשני את מצוות פרו ורבו... אך לאחר שיש לצדדים כבר ילדודעס או שהם בגיל שכבר לא יכול להיווצר ילדודעס. אז התורה מתירה להם להתחתן ולהינות בצוותא בלי קשר לילדים נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מה קשור, את בעצמך אומרת שאישה לא חייבת במצוה הזאת. יתרה מזאת, אם התחתן בריא ואז נגרם לו המום הזה מחייבים אותו לגרש..
נ.ב. גבר בריא יכול (באופן עקרוני) להביא ילדים עד יומו האחרון, כך שהטענה שלך לא רלוונטית.
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 14/07/2020 14:59:12
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 15:07 |
|
| |
בס"ד זה באמת נשמע מעניין  תוכל להביא מקור לכך שמחייבים לגרש למרות שהאישה לא מעוניינת יותר בילדים?  נגיד גבר נשא אישה והביא ילד... ואז עבר תאונת דרכים ונפגע במקום ולא יכול להביא ילדים... אך אישתו אוהבת אותו ומוכנה להסתפק בילד אחד, האם התורה מחייבת אותו להתגרש? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 15:18 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  |
בס"ד
זה באמת נשמע מעניין
תוכל להביא מקור לכך שמחייבים לגרש למרות שהאישה לא מעוניינת יותר בילדים?
נגיד גבר נשא אישה והביא ילד...
ואז עבר תאונת דרכים ונפגע במקום ולא יכול להביא ילדים...
אך אישתו אוהבת אותו ומוכנה להסתפק בילד אחד, האם התורה מחייבת אותו להתגרש?
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
הנה קישור לפסק דיו מבית הדין הרבני שהשתמשו (בין היתר) בעובדה שהגבר עשה ניתוח לעקר את עצמו כדי לחייב אותו להתגרש. (והוא גם אסור להתחתן עם מישהי אחרת במצב הזה)
ציטוט:
מסקנה: אדם שעיקר עצמו ונעשה פצוע דכא אפילו שכבר נישא בהיתר אסור בבת ישראל וחייב לגרשה.
נ.ב.
לא משנה אם יש לו 10 ילדים או אין לו בכלל...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 15:38 |
|
| |
בס"ד וואו זה חידוש עצום עבורי...  אבל כתוב בסוף שרק אם הגבר מודה בפיו שאישתו אסורה עליו,כופין עליו... אם הוא לא מודה ואישתו לא תובעת את גירושיה...הם יכולים לחיות בטוב ובנעימים  אגב ואם הבן זוג שומר בבנק (הזרע)?יהיה הקלות אם נפצע בטעות ולא בכוונה?
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 15:43:06
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 15:42 |
|
| |
אם הוא לא מודה אז לך תוכיח, גם אם מישהו יודע שהוא ממזר או שהיא בגדה ולא מגלה אף אחד לא יחייב אותו להתגרש.
ולגבי שאלתך, לא נראה לי שזה יעזור, ולו רק שבזמן התורה זה לא היה קיים ואף אחד לא יחדש כזה דבר היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 15:45 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | אדם , אצלך הכל זה חוק יבש ?? מה עם החוק של ואהבת לרעך כמוך , מה עם הכל יודעים לשם מה אישה נכנסת לחופה ?? כולם יודעים מה המטרה של נישואין , ילדים זה מטרה מישנית..... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 15:48 |
|
| |
בס"ד חחחח כשהבנות הללו יעברו לידה אחת הן תזמרנה אחרת 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/07/2020 15:49:10
|