|
|
| נשלח ב-14/7/2020 13:40 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | אם מישהו יכול בבקשה לסרוק את מאמר המערכת החריף שהיה ביתד נאמן בזמנו כשציבור גדול הנמנה על יתד נאמן החליט לצפצף על הוראות משרד הבריאות, וזאת ב"הוראת" רשכבה"ג, תבוא עליו ברכה. דמגוג.
"הוראות משרד הבריאות" כוללות עשרות הוראות. מסיכה, מרחק, הגבלת מתפללים, וכו וכו.
ההוראה היחידה שעליה אמר הגר"ח לצפצף היא לבטל את החידרים והישיבות, כדי להימנע מביטול תורה, וכך דעתו עד היום. לשיטתו זכות לימוד התורה מגן יותר מלבטל תורה ולהישאר בבית.
אין קשר להתנהגויות חלק מהחסידים של התעלמות מהקורונה ומהסכנות.
הניסיונות המטופשים שלך להגן בכל מחיר על התנהלותו חסרת האחריות של מושא סגידתך יענקי קנייבסקי ממש מעורר רחמים.
מאז הוא כבר הספיק לחזור בו ולהורות שיש לשמור על הוראות משרד הבריאות, אך אתה כמו חסיד שוטה עם ראש בקיר עדיין תקוע באותו מקום כמו אז.
אני לא מצדיק את התנהלות חלק מחצרות החסידים, וכתבתי לא מעט בנושא, אך אתה מגיב רק מפוזיציה אישית, ולכן מגן בכל מחיר על אנשי שלומך ומושאי הערצתך, ומגנה את כל השאר. קווים לדמותה של צביעות ודמגוגיה.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 14/07/2020 13:17:53 השנאה שלך ליענקי העבירה אותך על דעתך ואתה לא מסוגל להבדיל בין תכלת ללבן.
דעת הגר"ח ידועה, הוא הורה לסגור את הישיבות רק אחרי שהיה ברור שהמדינה תסגור אותם בכל מקרה. הוא גם רצה לפתוח את הישיבות מיד אחרי פסח. וזאת כתבה מהיום:
הגר"ח: אין לחשוש לשלוח ילדים לחיידר"ללמוד תורה", זו הסגולה והדרך להינצל ממחלת הקורונה, על כך עורר אמש שר התורה הגר"ח קנייבסקי, במענה לשאלות שהזמן גרמן, בדברי הנהגה והדרכה לראשי ישיבות, רבנים, מחנכים והורים על חובתנו לעת כזו. על השאלה במה אפשר להתחזק ולעורר רחמי שמים, הורה שר התורה "להתפלל" https://www.bhol.co.il/news/1117726
אבל עדיין אין קשר בין דעתו על תורה מגנא ומצלא לבין דעתו על הצורך להישמר מהמגיפה על פי כל כללי משרד הבריאות.
הדרך שלך להתווכח על ידי עיוות המציאות, לא ראויה. |
|
לא ברור למה אתה עושה כל מאמץ להראות שאתה חסיד שוטה. מעבר לכך שאתה מראה שאו שאינך יודע קרוא וכתוב או שהנך סובל מבעיות קשות בהבנה.
בזמנו משרד הבריאות אסר באופן גורף על קיום לימודים בישיבות ותלמודי התורה, ויענקי באמצעות ב"כ שר התורה הנחה את צאן מרעיתו לצפצף על הוראות משרד הבריאות.
כיום משרד הבריאות מתיר לקיים לימודים בכפוף להגבלות והנחיות.
ולגבי הכותרת עם ר' חיים, לא משנה כמה תגדיל את הפונט (כנראה הגעת למקסימום), בלי קשר לכך שכיום רוב הציבור כבר יודע איך נראים השו"תים אצל ר' חיים, אף אחד לא שאל את ר' חיים אם יש מה לחשוש מלשלוח ילדים, והוא גם לא ענה על זה.
מה ששאלו אותו:
לשאלת הרבנים וההורים האם יש לחשוש מלשלוח את הילדים ללמוד שמא ייכנסו מחמת כך לבידוד, הכריע: "לא".
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 14:19 |
|
| |
הראשונים האשמים בהדבקה היו הבני ברקים ולא אפרט.
ואת "אהבתו " ושפיטותיו של מנחה גדולה או שמות אחרים שלו כלפי חסידים אנחנו זוכרים מתקופת הבחירות לעיריית ירושלים אז הוא ענה על אוטומט עם שנאה יוקדת.
כך שבנושא חסידים וליטאים הוא האחרון שחסידים צריכים להתייחס אליו
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 14:23 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | אבל הגר"ח כרגע בדיעה שאין לסגור בשום אופן את הישיבות והת"תים, למרות שמתברר שעיקר התחלואה בגל השני פרץ בתוך מוסדות החינוך,
לא מבין, |
|
לא דעה ולא נעליים. הדברים שמפורסמים היום בשמו בעמוד הראשון ב"יתד" הם שוב פעם ניצול ציני של יהודי צדיק שתש כוחו. בעבר, כאשר מצבו היה טוב, הציגו הסובבים אותו סרטונים עם דבריו.
היום הם אינם יכולים לעשות זאת. אך ידיהם רב להם בעשיית מניפולציות, בשיתוף כלי תקשורת.
בושה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 14:34 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
| חסידכהלכה כתב: |  |
|
|
אם מותר ליסוע עם מכונית אז גם מותר להסתובב עם קורונה
|
|
לא!אתה חוזר ומיתמם עם הטענה הדמגוגית. נשא קורונה ומכונית זה לא אותו דבר. ממכונית אני יכול להיזהר. אני לא חייב ליסוע במכונית, אני יכול לחצות במעבר חציה וברמזור. אני יכול ליסוע בתחבורה ציבורית שזה הכי בטוח. מנשא קורונה אני לא יכול להישמר! אין לי ברירה אני חייב לצאת לעבודה שלא יפטרו אותי. אני חייב ליסוע באוטובוס. אני חייב להתפלל בבית הכנסת. אני חייב לשלוח את ילדי למוסדות. אני חייב לקנות בחנויות. נשא קורונה שמתעלם וממשיך בשגרת חייו. הוא בור ברשות הרבים, שור המועד, וחמור מזה!! ודמם של החולים והנפטרים על ידם של המתעלמים ואלו שבשתיקתם ובקריצתם אפשרו את המצב הנוראי הזה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 14:38 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | אם מישהו יכול בבקשה לסרוק את מאמר המערכת החריף שהיה ביתד נאמן בזמנו כשציבור גדול הנמנה על יתד נאמן החליט לצפצף על הוראות משרד הבריאות, וזאת ב"הוראת" רשכבה"ג, תבוא עליו ברכה. דמגוג.
"הוראות משרד הבריאות" כוללות עשרות הוראות. מסיכה, מרחק, הגבלת מתפללים, וכו וכו.
ההוראה היחידה שעליה אמר הגר"ח לצפצף היא לבטל את החידרים והישיבות, כדי להימנע מביטול תורה, וכך דעתו עד היום. לשיטתו זכות לימוד התורה מגן יותר מלבטל תורה ולהישאר בבית.
אין קשר להתנהגויות חלק מהחסידים של התעלמות מהקורונה ומהסכנות.
הניסיונות המטופשים שלך להגן בכל מחיר על התנהלותו חסרת האחריות של מושא סגידתך יענקי קנייבסקי ממש מעורר רחמים.
מאז הוא כבר הספיק לחזור בו ולהורות שיש לשמור על הוראות משרד הבריאות, אך אתה כמו חסיד שוטה עם ראש בקיר עדיין תקוע באותו מקום כמו אז.
אני לא מצדיק את התנהלות חלק מחצרות החסידים, וכתבתי לא מעט בנושא, אך אתה מגיב רק מפוזיציה אישית, ולכן מגן בכל מחיר על אנשי שלומך ומושאי הערצתך, ומגנה את כל השאר. קווים לדמותה של צביעות ודמגוגיה.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 14/07/2020 13:17:53 השנאה שלך ליענקי העבירה אותך על דעתך ואתה לא מסוגל להבדיל בין תכלת ללבן.
דעת הגר"ח ידועה, הוא הורה לסגור את הישיבות רק אחרי שהיה ברור שהמדינה תסגור אותם בכל מקרה. הוא גם רצה לפתוח את הישיבות מיד אחרי פסח. וזאת כתבה מהיום:
הגר"ח: אין לחשוש לשלוח ילדים לחיידר"ללמוד תורה", זו הסגולה והדרך להינצל ממחלת הקורונה, על כך עורר אמש שר התורה הגר"ח קנייבסקי, במענה לשאלות שהזמן גרמן, בדברי הנהגה והדרכה לראשי ישיבות, רבנים, מחנכים והורים על חובתנו לעת כזו. על השאלה במה אפשר להתחזק ולעורר רחמי שמים, הורה שר התורה "להתפלל" https://www.bhol.co.il/news/1117726
אבל עדיין אין קשר בין דעתו על תורה מגנא ומצלא לבין דעתו על הצורך להישמר מהמגיפה על פי כל כללי משרד הבריאות.
הדרך שלך להתווכח על ידי עיוות המציאות, לא ראויה.
לא ברור למה אתה עושה כל מאמץ להראות שאתה חסיד שוטה. מעבר לכך שאתה מראה שאו שאינך יודע קרוא וכתוב או שהנך סובל מבעיות קשות בהבנה.
בזמנו משרד הבריאות אסר באופן גורף על קיום לימודים בישיבות ותלמודי התורה, ויענקי באמצעות ב"כ שר התורה הנחה את צאן מרעיתו לצפצף על הוראות משרד הבריאות.
כיום משרד הבריאות מתיר לקיים לימודים בכפוף להגבלות והנחיות.
ולגבי הכותרת עם ר' חיים, לא משנה כמה תגדיל את הפונט (כנראה הגעת למקסימום), בלי קשר לכך שכיום רוב הציבור כבר יודע איך נראים השו"תים אצל ר' חיים, אף אחד לא שאל את ר' חיים אם יש מה לחשוש מלשלוח ילדים, והוא גם לא ענה על זה.
מה ששאלו אותו:
לשאלת הרבנים וההורים האם יש לחשוש מלשלוח את הילדים ללמוד שמא ייכנסו מחמת כך לבידוד, הכריע: "לא". |
|
קודם תנגב את הקצף של השנאה מהפה ותתחיל לנסות לחשוב מהמוח ולא מהבטן.
אתה מסיט את הנושא להאם זו דעתו של הגר"ח או לא, ומתעלם מההבדל המרכזי בין מה שנטען בשמו של הגר"ח, בין אם זאת דעתו ובין אם לא, בענין תורה מגנא ומצלא מקורונה, ופתיחת החידרים והישיבות, לבין הזלזול של החסידים ואדמוריהם בכל ענין השמירה מהקורונה.
אז לדחוף את הגר"ח לאשכול של זלזול בעלזא הוא מעשה של חוסר הבנה במקרה הטוב, ורשעות במקרה הפחות טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 14:43 |
|
| |
| קרשינדו כתב: |  | | הראשונים האשמים בהדבקה היו הבני ברקים ולא אפרט.
ואת "אהבתו " ושפיטותיו של מנחה גדולה או שמות אחרים שלו כלפי חסידים אנחנו זוכרים מתקופת הבחירות לעיריית ירושלים אז הוא ענה על אוטומט עם שנאה יוקדת.
כך שבנושא חסידים וליטאים הוא האחרון שחסידים צריכים להתייחס אליו |
|
לא תמצא משפט אחד שלי של שנאה לחסידים, של זלזול בחסידים, בשיטתם או בהשקפתם.
הבחירות לעירייה היה ענין פוליטי של עוול של שנים שהפוליטיקאים החסידים בראשות גור עשו לציבור הליטאי בכך שניצלו את רדיפת השלום של הגראי"ל, ומניעת נציגות מותאמת לחלקם באוכלוסיה.
מי שלקח את זה לענין ההשקפתי זה מי שהביא את הסיסמאות של יד החסידים על העליונה. ואם משהו שגורם לי באמת לזלזל בחסידים זה ההתנהגות בענין הקורונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 15:22 |
|
| |
מנחה. איך אתה לא מתבייש לדבר נגד החסידים עכשיו. כל שנאת החילוניים כל ההפליה לרעת החרדים כל הסגרים היום (גם אם לא סוגרים את בני ברק מסיבות לא טהורות למרות המספר הגדול של ליטאים חולים. (שלא לדבר על ישיבה ליטאית מאות תלמידים )הם כתוצאה ישירה מחילול ה שעשו בתחילת המגיפה הציבור הליטאי בהמוניו. גם היום לא לבוא לציבור החסידי אלא לציבור הפלג שהם ממש לא חסידים.
אז אם יש שכונה חסידית צפופה מאד עם המון חולים אל תזרוק את זה על כל החסידים. תזרוק את זה על השכונה (שאגב גרים שם גם ליטאים). במקומך הייתי דורשת ממי שמייצג אותנו בוועדה שידאג לשקיפות על פי מה קובעים סגרים. גם אם כשזה יפורסם נראה שעל בני ברק צריך יותר סגר מעל כל שכונות רוממה. על רעננה כנל.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 15:33 |
|
| |
לא הבנתי, אתה מכחיש את זה שאצל החסידים הזלזול נפוץ יותר מאצל הליטאים?
מה אתה מכניס את נושא הסגר? מי בכלל דיבר על זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 15:44 |
|
| |
מישהו יכול למצוא לי כותרת דומה מיתד נאמן מהגל הראשון אבל במקום חסידים כתוב ליטאים ? לי לא זכורה כותרת כזאת. אולי אם אז היו כותבים כזאת כותרת היו פחות חולים חרדיים והיתה פחות שנאה כלפי החרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 16:12 |
|
| |
החסידים במצב מאד בעייתי בלשון המעטה.
(אני חסיד! ומתפלל בבית כנסת כלל חסידי בשכונה בירושלים) מאז שנפתחו שערי בתי הכנסיות עד השבת האחרונה פרשת פנחס! אפשר היה לספור בבית הכנסת אצלנו על כף יד אחת כמה עטו מסיכה! והיו אלו ליטאים ברובם.
19 מתפללים? ריחוק חברתי?... הצחקתם את החסידים...
נישוק ס"ת, הרחת בשמים מאף לאף, חופשי על הבר.
ומדובר על רוב סוגי החסידים, סאטמר, בעלז, רחמסטריווקא, סלאנים, צאנז, דושינסקיא, ירושלמים, ועוד, ועוד.
אלו שרצו בכל זאת להישמר, הקצו להם בעזרת נשים מקום בחלק מהתפילות שם הכניסה היא עם מסיכה בלבד.
לסיכום: כן! חלק גדול מהחסידים מתנהגים בצורה חסרת אחריות. ויצטרכו כפרה. ושוב אחדד, אני חסיד!
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 14/07/2020 17:08:42
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 16:52 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | החסידים במצב מאד בעייתי בלשון המעטה.(אני חסיד! ומתפלל בבית כנסת כלל חסידי בשכונה בירושלים) מאז שנפתחו שערי בתי הכנסיות עד השבת האחרונה פרשת פנחס! אפשר היה לספור על כף יד אחת כמה עטו מסיכה! והיו אלו ליטאים ברובם. 19 מתפללים? ריחוק חברתי?... הצחקתם את החסידים... נישוק ס"ת, הרחת בשמים מאף לאף, חופשי על הבר. ומדובר על רוב סוגי החסידים, סאטמר, בעלז, רחמסטריווקא, סלאנים, צאנז, דושינסקיא, ירושלמים, ועוד, ועוד. אלו שרצו בכל זאת להישמר, הקצו להם בעזרת נשים מקום בחלק מהתפילות שם הכניסה היא עם מסיכה בלבד. לסיכום: כן! חלק גדול מהחסידים מתנהגים בצורה חסרת אחריות. ויצטרכו כפרה. ושוב אחדד, אני חסיד! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
והתוצאות מדברות בעד עצמן
שיעור החולים בשכונות חסידיות פי שנים מאשר אצל הליטאים https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3166940&forum_id=771
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 16:55 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| מושגים כתב: |  | החסידים במצב מאד בעייתי בלשון המעטה.(אני חסיד! ומתפלל בבית כנסת כלל חסידי בשכונה בירושלים) מאז שנפתחו שערי בתי הכנסיות עד השבת האחרונה פרשת פנחס! אפשר היה לספור על כף יד אחת כמה עטו מסיכה! והיו אלו ליטאים ברובם. 19 מתפללים? ריחוק חברתי?... הצחקתם את החסידים... נישוק ס"ת, הרחת בשמים מאף לאף, חופשי על הבר. ומדובר על רוב סוגי החסידים, סאטמר, בעלז, רחמסטריווקא, סלאנים, צאנז, דושינסקיא, ירושלמים, ועוד, ועוד. אלו שרצו בכל זאת להישמר, הקצו להם בעזרת נשים מקום בחלק מהתפילות שם הכניסה היא עם מסיכה בלבד. לסיכום: כן! חלק גדול מהחסידים מתנהגים בצורה חסרת אחריות. ויצטרכו כפרה. ושוב אחדד, אני חסיד! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
והתוצאות מדברות בעד עצמן
שיעור החולים בשכונות חסידיות פי שנים מאשר אצל הליטאים https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3166940&forum_id=771
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 19:26 |
|
| |
מאיפה נדבקו המאסות בישיבות הליטאיות , בית מתתיהו, עטרת שלמה, ועוד, הכל ממיסיונרים חסידיים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 19:45 |
|
| |
תוצאות בדיקות הקורונה-בוקה ומבולקה
| בונדמן כתב: |  | | מאיפה נדבקו המאסות בישיבות הליטאיות , בית מתתיהו, עטרת שלמה, ועוד, הכל ממיסיונרים חסידיים ? |
|
אכן, ההדבקה ההמונית בישיבות הליטאיות היא פרומו למה שעלול להיות או שלצערנו קורה בתוככי השכונות החסידיות, מספיק שאחד יידבק באיזה חתונה או משהו כזה, ואחר כך נכנס לישיבה, או לשטיבעל, או למכולת וכן על זה הדרך, מדביק אחרים והם שגרירים נאמנים של הפצת הנגיף, ואין לדבר סוף.
השאלה בסוף היא לגבי הליטאים שגרים בשכונות החסידיות, האם עוזר להם ללכת עם מסיכות או לא?
ויתכן שזה לא עוזר לא להידבק, אבל זה עוזר להפנים את המודעות על הצורך בריחוק כזהירות מהנגיף.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 19:47 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | מאיפה נדבקו המאסות בישיבות הליטאיות , בית מתתיהו, עטרת שלמה, ועוד, הכל ממיסיונרים חסידיים ? |
|
מקומות סגורים וצפופים הם מדגרות קורונה. הנגיף מתפשט בעוצמה במקומות שלא שומרים על ההנחיות, ובמקומות צפופים וסגורים.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 14/07/2020 19:53:54
|
|
|
|
|