|
|
| נשלח ב-14/7/2020 19:54 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
| בונדמן כתב: |  | מאיפה נדבקו המאסות בישיבות הליטאיות , בית מתתיהו, עטרת שלמה, ועוד, הכל ממיסיונרים חסידיים ? |
|
מקומות וסגורים וצפופים הם מדגרות קורונה. הנגיף מתפשט בעוצמה במקומות שלא שומרים על ההנחיות, ובמקומות צפופים וסגורים.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 19:57 |
|
| |
והמאסות בביתר, באלעד ובטבריה, בקרית מלאכי ובבת ים, והיום בתל אביב!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 19:58 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
| בונדמן כתב: |  | מאיפה נדבקו המאסות בישיבות הליטאיות , בית מתתיהו, עטרת שלמה, ועוד, הכל ממיסיונרים חסידיים ? |
|
מקומות וסגורים וצפופים הם מדגרות קורונה. הנגיף מתפשט בעוצמה במקומות שלא שומרים על ההנחיות, ובמקומות צפופים וסגורים.
|
|
אתה מה זה נראה לי מכיר טוב את הנגיף!
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 20:00 |
|
| |
| קרצטיונא כתב: |  | והמאסות בביתר, באלעד ובטבריה, בקרית מלאכי ובבת ים, והיום בתל אביב!!! |
|
חריף_ומקשה כתב:9 שיעור החולים בשכונות חסידיות פי שנים מאשר אצל הליטאים אהרן רבינוביץ אתמול בטוויטר: ממוצע חולים ל-10 א' נפש ב-3 השכונות הליטאיות הגדולות בי-ם (רמות, נוה יעקב ורמת שלמה): 34.1. 3 השכונות החסידיות הגדולות בעיר (מטרסדוף-אונסדורף, ת. מרכזית, וצאנז-בעלזא): 58.3. מודיעין עילית (ליטאית): 38 חולים ל-10 אלף תושבים. ביתר עילית (חסידית): 86 (עקפה את ב"ב בפער גדול!) https://twitter.com/AronRabino1/status/1282607455965450240 נתונים מטורפים בביתר עילית. ביומיים האחרונים נוספו בעיר 133 חולים חדשים. בכך מגיעה העיר למקום הראשון(!) במספר חולים לנפש בישראל - 99 חולים ל-10 אלף תושבים. אחוז התוצאות החיוביות בשבוע האחרון: 26%(!) https://twitter.com/AronRabino1/status/1282933145902501894 נהרא נהרא ופשטיה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 20:05 |
|
| |
אינך צריך להישמר. יש לך כבר נוגדנים חזקים. כמו לכל הפרנואידים כאן...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 20:18 |
|
| |
| קרצטיונא כתב: |  |
אינך צריך להישמר. יש לך כבר נוגדנים חזקים. כמו לכל הפרנואידים כאן... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 20:30 |
|
| |
| חסידכהלכה כתב: |  |
|
|
אם מותר ליסוע עם מכונית אז גם מותר להסתובב עם קורונה
|
|
אמירה חמורה מאד, שמותר להסתובב עם קורונה . לו הייתי מנהל האתר הייתי מוחק את ההודעה המסוכנת הזאת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 21:53 |
|
| |
הקשיבו, ידידיי, חסידי בעלזא. מי שלא יודע, 'המודיע' יצא הבוקר [יום שני] במתקפה נגדנו. הנה ציטוט מעיתון הבוקר. "אנשים הסבורים שאינם נגועים בנגיף הקשה, מרשים לעצמם שלא לחבוש מסיכה על האף ועל הפה, ולא יודעים שבפועל הם נגועים ומעבירים את הנגיף בחלל האוויר בו הם שוהים.. "באותן קהילות שהרבנים מתירים שלא לחבוש מסיכה, ראוי שהם יעשו אך ורק בתוככי הקהילה שלהם. ובשום פנים ואופן לא לצאת לשטחים ציבוריים, בהם מתגוררים אנשים שאין להם היתר שלא לחבוש מסיכה. "לא יתכן שאנשים אלה יעלו וירדו באותם חדרי מדריגות, בהם רוב המשפחות שומעות לקול הוראות הזהירות של קהילותיהם. "הם יכולים להתפלל בבתי המדרש שלהם, ושלהם בלבד, ולהסתובב רק בתוככי המרחב הפרטי שלהם, אבל לא בחוץ".
עד כאן ציטוטים חלקיים.
הבה נקדם בברכת ברוכים הבאים את מטיף המוסר לרבינו כ"ק מרן אדמו"ר מבעלזא שליט"א.
ובכן, אני כמובן חסיד בעלזא. גאה, חייב לומר.
לא שאלתי אותך, כתב יקר, מה לעשות, מתי לעשות ואיפה להסתובב, לא בעבר ולא בעתיד. המרחב הציבורי הוא לא שלך ולא של סבתא שלך.
זה שהרב שלך פוחד, תפקידך לשמוע בקולו ולחבוש מסיכה בכל מקום, בבית, בביהמ"ד, במקווה וברחוב. על האף והעיניים והאוזניים והידיים.
זה שהרב שלי אומר בדיוק ההיפך, תפקידי לשמוע בקולו בבית, בביהמ"ד, במקווה וברחוב. כן, ברחוב. במרחב הציבורי. אצא לשם בגאווה בלי מסיכה. כשאין שוטר כמובן.
על ניתוח מורכב תשאל את הרב שלך ואני את הרב שלי. על איזה בית חולים תשאל את הרב שלך ואני את שלי. על מקום פרנסה תשאל את הרב שלך ואני את שלי.
לא ביקשתי ממך עזרה ולא מתכנן לבקש ממך עזרה בנידונים הללו. המרחב הציבורי הוא ציבורי ולא פרטי שלך.
לא אכנס לנושא אם המסכה הזו מועילה או לא. מה שברור, שגם במקומות שאין חסידי בעלזא כלל וכלל והשמירה שם הדוקה מאוד (רובע ח' באשדוד, למשל), והכחול הכחול הזה לא זז מילימטר מהפנים, עדיין נתוני התחלואה גבוהים מאוד.
גם לא אכנס לנושא שנאלצנו לסגור את כל השטיבלאך עם מנעולים ממוספרים ובכל זאת נדחפים לכל מנין שחרית מנחה וערבית, חסידי גור. למה? אתם לא מבינים אידיש?
אבל לא זו הנקודה. הנושא כאן הוא הציות לרב. בקהילתנו כן פותחים את המוסדות, כן לומדים בשטיבלאך, כן מתפללים במנין ברוב עם, כן אוכלים סעודה שלישית, והכל בהוראת הקודש, כשהאחריות היא על כתפיו הטהורות. הציות של כל אחד לרבותיו אינו חד צדדי.
ואגב, אם אינני טועה, רק לפני ארבע שנים השתמשה קהילה מסויימת בכל המרחב הציבורי בעקבות סיפור זניח עם שטיבל בערד שנעשק ונגזל. סגרו את בר אילן, אפריון, שמואל הנביא וחצי ירושלים. וגם הפגנה נוספת שסגרה את בני ברק. היתה זו הפגנה באיצטלא של חילול בית הכנסת בערד. למען השלום, אף יצא האדמו"ר מבעלזא להפגנה. כל המדינה היתה חייבת להתגייס למען קומץ של עשרה איש בדרום הרחוקה. אבוי למי שלא. אז נכון, חסידי גור יקרים, שהכל שלכם, כידוע מקדמת דנא, אנוכי ולא יהיה לך. אבל מכאן ועד לפרסם כתבה ב'המודיע' לאלו ששומעים בקול רבותיהם? עברתם כל גבול.
קרית בעלזא ירושלים
תוקן על ידי פאת_השולחן ב- 14/07/2020 21:56:02
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 22:09 |
|
| |
שילכו לכל בית דין שדן על פי דין תורה שיפסוק איך לנהוג במרחב הציבורי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2020 06:20 |
|
| |
באווירה מבודחת קצת: 5 חסידיות לא חטאו בחטא העגל. גור, בעלזא, חבד, ברסלב, ואמשינוב, גור היו בבורסה... אמשינוב היו עדיין במצריים... חבד אמרו משה רבינו לא מת ... ברסלב אמרו גם אם משה רבינו מת אפשר להיות חסיד של רבי שכבר מת... ובבעלזא אמרו לא היה שום עגל זה רק דמיונות... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2020 06:53 |
|
| |
באווירה מבודחת קצת: 5 חסידיות לא חטאו בחטא העגל. גור, בעלזא, חבד, ברסלב, ואמשינוב, גור היו בבורסה... אמשינוב היו עדיין במצריים... חבד אמרו משה רבינו לא מת ... ברסלב אמרו גם אם משה רבינו מת אפשר להיות חסיד של רבי שכבר מת... ובבעלזא אמרו לא היה שום עגל זה רק דמיונות...
|
|
הבדיחה הולכת בעלזא אמרו אם כל העוילם עושים את העגל אז אנחנו הפוך.... סאטמאר פלג ר"א - אם משה (האבא) לא פה, אז יש לנו אהרן פלג רז"ל - אי אפשר לסמוך על אהרן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2020 07:11 |
|
| |
באווירה מבודחת קצת: 5 חסידיות לא חטאו בחטא העגל. גור, בעלזא, חבד, ברסלב, ואמשינוב, גור היו בבורסה... אמשינוב היו עדיין במצריים... חבד אמרו משה רבינו לא מת ... ברסלב אמרו גם אם משה רבינו מת אפשר להיות חסיד של רבי שכבר מת... ובבעלזא אמרו לא היה שום עגל זה רק דמיונות...
|
|
הבדיחה הולכת
בעלזא אמרו אם כל העוילם עושים את העגל אז אנחנו הפוך....
סאטמאר פלג ר"א - אם משה (האבא) לא פה, אז יש לנו אהרן פלג רז"ל - אי אפשר לסמוך על אהרן
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2020 13:54 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | מושגים כתב: |  |
באווירה מבודחת קצת: 5 חסידיות לא חטאו בחטא העגל. גור, בעלזא, חבד, ברסלב, ואמשינוב, גור היו בבורסה... אמשינוב היו עדיין במצריים... חבד אמרו משה רבינו לא מת ... ברסלב אמרו גם אם משה רבינו מת אפשר להיות חסיד של רבי שכבר מת... ובבעלזא אמרו אם כל העוילם עושים את העגל אז אנחנו הפוך...
|
|
סאטמאר פלג ר"א - אם משה (האבא) לא פה, אז יש לנו אהרן פלג רז"ל - אי אפשר לסמוך על אהרן נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
חזק ביותר !!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2020 14:38 |
|
| |
זלמן: ס'איז נישט אויסצוהאלטן די גזירות פון קורונה. מע קען דערשטיקט ווערן פון די מאסכעס.
לייבל: איך גיי נישט מיט קיין מאסכע. ס'איז דא א סגולה פון קדמונים ניצול צו ווערן פון מגיפות.
זלמן: וואס איז די סגולה פאר קורונה?
לייבל: עסן יעדן שבת בעלזע פיש.
זלמן: בעלזע פיש? ווי זעט אויס א בעלזער פיש?
לייבל: גאנץ פשוט. ער האט א קליין קעפל אן קיין מוח. א גרויסן שוואנץ, און ער שווימט מיט א גארטל.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2020 17:20 |
|
| |
| מלפפוןמתוק כתב: |  | | מושגים כתב: |  |
באווירה מבודחת קצת: 5 חסידיות לא חטאו בחטא העגל. גור, בעלזא, חבד, ברסלב, ואמשינוב, גור היו בבורסה... אמשינוב היו עדיין במצריים... חבד אמרו משה רבינו לא מת ... ברסלב אמרו גם אם משה רבינו מת אפשר להיות חסיד של רבי שכבר מת... ובבעלזא אמרו אם כל העוילם עושים את העגל אז אנחנו הפוך...
|
|
סאטמאר פלג ר"א - אם משה (האבא) לא פה, אז יש לנו אהרן פלג רז"ל - אי אפשר לסמוך על אהרן נשלח מהאנדרואיד שלי
חזק ביותר !! |
|
מזמן לא נהניתי כ"כ מההברקות. שאפו!
|
|
|
|
|