| נשלח ב-19/7/2020 21:38 |
|
| |
ואולי המסכה לא באמת מועילה ?
אינני רוצה להמריד ולזלזל בתקנות הבריאות, ודאי לא לקבוע מסמרות להלכה,
אבל לדון ולעיין מותר, בכל זאת אנחנו נחשבים לעם שחושב,
בואו חשבון : בגל הראשון שנמשך בשיאו עד לאחר הפסח, עדיין לא היתה חובה ללכת עם מסיכה, ורק לאחר הפסח, אם אני זוכר טוב הורה מנכ"ל משרד הבריאות מה שמו בר משה טוב סימן שיש חובה ללכת עם מסיכה ותקופה אח"כ כבר התחילו באכיפה עם קנסות, ולקח זמן עד שהציבור הפנים, והרוב מקפיד מאוד על מסיכות,
והנה בגל השני, אנחנו עדים להתפרצות גדולה מאוד בתחלואה יותר מאשר בגל הראשון, הן במספר הנדבקים והן במספר החולים קשה, ונכון שבמספר המונשמים, המספרים כרגע יותר נמוכים, זה בגלל שלא ממהרים להנשים את כל אחד, אבל באופן כללי התחלואה גבוהה מאוד, אז אולי בכל זאת המסיכה לא מסייעת בכלל,
מה כן ? ריחוק פיזי כפשוטו, להתרחק אחד מהשני שני מטר כפשוטו, בלי צירוף ובלי לבוד, ועוד, על האפצ'י הכי קטן, צריך להשאר בבית עד שיצא הספק מלבו, וזה עדיף מאשר יצא הנגיף מאפו היישר לתוך הזולת,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 21:45 |
|
| |
בכל המחקרים הרציניים בנוגע למסיכה, ונדמה לי שגם באתר ארגון הבריאות העולמי, המקסימום שכתוב על מסיכה זה "ייתכן שזה עוזר" באנגלית It may help לא יותר מזה. אבל כל מצווה שהחזיקו בה כותים מדקדקים בה יותר מישראל... נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 19/07/2020 21:51:06
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 21:47 |
|
| |
מעצבי שיער שחלו סיפרו 140 איש: "אף אחד לא נדבק"מיזורי: שני ספרים המשיכו לעבוד למרות שחלו וחשפו לקורונה עשרות לקוחות ואנשי צוות. אחרי שבועיים, אף אחד מהם לא פיתח תסמינים. רשויות הבריאות אמרו שכולם הקפידו לחבוש מסכות: "אלה חדשות מרגשות"
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 21:51 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
בכל המחקרים הרציניים בנוגע למסיכה, ונדמה לי שגם באתר ארגון הבריאות העולמי, המקסימום שכתוב על מסיכה זה "ייתכן שזה עוזר"
באנגלית It may help
לא יותר מזה. אבל הכותים כשנאחזים במצווה מדקדקים בה יותר מישראל...
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 21:52 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
בכל המחקרים הרציניים בנוגע למסיכה, ונדמה לי שגם באתר ארגון הבריאות העולמי, המקסימום שכתוב על מסיכה זה "ייתכן שזה עוזר"
באנגלית It may help
|
|
נדמה לך? תביא ציטוט/קישור/מקור. אח"כ נדבר!
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 21:53 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | אינני רוצה להמריד ולזלזל בתקנות הבריאות, ודאי לא לקבוע מסמרות להלכה,
אבל לדון ולעיין מותר, בכל זאת אנחנו נחשבים לעם שחושב,
בואו חשבון : בגל הראשון שנמשך בשיאו עד לאחר הפסח, עדיין לא היתה חובה ללכת עם מסיכה, ורק לאחר הפסח, אם אני זוכר טוב הורה מנכ"ל משרד הבריאות מה שמו בר משה טוב סימן שיש חובה ללכת עם מסיכה ותקופה אח"כ כבר התחילו באכיפה עם קנסות, ולקח זמן עד שהציבור הפנים, והרוב מקפיד מאוד על מסיכות,
והנה בגל השני, אנחנו עדים להתפרצות גדולה מאוד בתחלואה יותר מאשר בגל הראשון, הן במספר הנדבקים והן במספר החולים קשה, ונכון שבמספר המונשמים, המספרים כרגע יותר נמוכים, זה בגלל שלא ממהרים להנשים את כל אחד, אבל באופן כללי התחלואה גבוהה מאוד, אז אולי בכל זאת המסיכה לא מסייעת בכלל,
מה כן ? ריחוק פיזי כפשוטו, להתרחק אחד מהשני שני מטר כפשוטו, בלי צירוף ובלי לבוד, ועוד, על האפצ'י הכי קטן, צריך להשאר בבית עד שיצא הספק מלבו, וזה עדיף מאשר יצא הנגיף מאפו היישר לתוך הזולת, |
|
לדון ולחשוב מותר, אבל לפני הכל ואחרי הכל עלינו לדעת שאם רשויות הבריאות קבעו שהמסיכה חיונית לצמצום התחלואה, ושחובה לחבוש את המסיכה, זה מה שעלינו לעשות, והדיון והפלפול אינם הלכה למעשה.
כמדומני שגם אלו שבקצה הסקאלה כמו פרופ' לס ודומיו אינם חולקים על כך שיש לשמור על הוראות משרד הבריאות ולא רק בכדי שלא לקבל דו"ח, אלא שיש הגיון וטעם מבחינה רפואית בהרחקה ובמסכות, וכל המחלוקת היא האם לנהל חיים רגילים תחת צעדי ההרחקה או שיש צורך בהגבלות על מקומות מסויימים, סגרים, סגירת ענפים מסויימים במשק ועוד.
זה שבגל השני (זה לא באמת גל שני, זה המשך ישיר של הראשון) יש התפרצות על אף המסכות לעומת הגל הראשון שהיו ללא מסכות, זה לא ראיה לכך שהמסכות אינן מועילות, ומכמה טעמים, גם מהטעם שיש רבים שלא מקפידים על זה, או לא לובשים את זה כמו שצריך, וכן שבגל הראשון ההרחקה הפיזית שהיתה כתוצאה מההגבלות הרבות שהכתיבה ממשלת ישראל היתה משמעותית ומרחיקת לכת הרבה יותר מאשר כיום.
מלבד דברי הרופאים, ההיגיון אומר שלמסכות יש תועלת, זו עוד אחת מהדרכים לצמצם חשיפה של אדם להפרשות של אחרים. צריך לזכור שהמסכות לא הומצאו בקורונה ולכבוד הקורונה, הן קיימות בעולם הרפואי כבר זמן רב ולאותו צורך כמו בקורונה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 21:55 |
|
| |
"אולי לא עוזר" - אם עוטים על הסנטר.
נתחיל מא-ב, אדם נגוע ממלא את האויר סביבו בחלקיקי רוק נגועים בזמן דיבור ונשימה, בשיעול ובעיטוש הוא מפיץ את הנגיף למרחקים, המסכה פשוט מונעת את ההפצה.
אולי זה לא הרמטי, אך מועיל בהקטנת ההפצה בעשרות אחוזים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 21:56 |
|
| |
באנגלית It may help
|
|
נדמה לך? תביא ציטוט/קישור/מקור. אח"כ נדבר!
|
|
מציע לקרוא שוב על מי כתבתי "נדמה לי" ועל מי לא כתבתי.
|
|
ממש אבל ממש לא הבנתי את התשובה שלך. כתבת שנדמה לך שבאתר ארגון הבריאות העולמי אומרים על המסיכה שיכול להיות שזה עוזר? תביא הוכחה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 21:56 |
|
| |
At the present time, the widespread use of masks everywh ere is not supported by high-quality scientific evidence, and there are potential benefits and harms to consider. מארגון הבריאות העולמי נכון לעכשיו, השימוש במסיכות בצורה נרחבת, אינו נתמך במחקרים איכותיים, וישנם תועלות ונזקים שצריך לקחת בחשבון. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 19/07/2020 21:59:09
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 21:59 |
|
| |
| חיים_התמים כתב: |  | "אולי לא עוזר" - אם עוטים על הסנטר.
נתחיל מא-ב, אדם נגוע ממלא את האויר סביבו בחלקיקי רוק נגועים בזמן דיבור ונשימה, בשיעול ובעיטוש הוא מפיץ את הנגיף למרחקים, המסכה פשוט מונעת את ההפצה.
אולי זה לא הרמטי, אך מועיל בהקטנת ההפצה בעשרות אחוזים. |
|
עזוב, הוא כאן לא כדי להקשיב לדון ולהגיע למסקנות. הוא כאן בשביל לשווק את הגישה של בעלז. אגב, הוא אינו מכחיש שהוא 'לומד שם ומסתובב שם'. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 22:00 |
|
| |
| חיים_התמים כתב: |  | "אולי לא עוזר" - אם עוטים על הסנטר.
אולי זה לא הרמטי, אך מועיל בהקטנת ההפצה בעשרות אחוזים. |
|
עזוב, הוא כאן לא כדי להקשיב לדון ולהגיע למסקנות. הוא כאן בשביל לשווק את הגישה של בעלז. אגב, הוא אינו מכחיש שהוא 'לומד שם ומסתובב שם'.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 22:02 |
|
| |
ועוד It is important to note that masks should only be used as part of a comprehensive strategy. Masks on their own will not protect you fr om COVID-19. People should also clean their hands frequently and maintain a distance of at least 1 metre fr om others. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 22:05 |
|
| |
אוח כזאת כאפה אתה נותן לעצמך. תמצית הדברים שמסיכה לבד אינה עוזרת אלא צריך גם לשמור על ריחוק של מטר לפחות. ולשמור על היגיינה.! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 22:05 |
|
| |
והנה זה מאתר הCDC האמריקאי Cloth face coverings may help prevent people who have COVID-19 fr om spreading the virus to others. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 22:06 |
|
| |
At the present time, the widespread use of masks everywhere is not supported by high-quality scientific evidence, and there are potential benefits and harms to consider.
מארגון הבריאות העולמי
נכון לעכשיו, השימוש במסיכות בצורה נרחבת, אינו נתמך במחקרים איכותיים, וישנם תועלות ונזקים שצריך לקחת בחשבון.
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 19/07/2020 21:59:09 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2020 22:08 |
|
| |
והנה זה מאתר הCDC האמריקאי
Cloth face coverings may help prevent people who have COVID-19 from spreading the virus to others.
|
|
תמניא אתה קורא אנגלית? אתה פשוט מביך את עצמך. כתוב כאן שהמסיכה מגינה על אחרים שלא יידבקו מזה שחובש את המסיכה. טענה שאני זועק שוב ושוב נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|