|
|
| נשלח ב-24/7/2020 01:24 |
|
| |
גלאגוזים
| ירו_שלמי כתב: |  | | אוף.. כתבתי בתגובה הקודמת תשובה ארוכה כגלות והכל נמחק, אין לי אנרגיה להתחיל שוב.. |
|
זה כנראה בגלל שעשית 'העתקה' עם הציטוט של ביתאן. גם אני ניסיתי להגיב, עשיתי העתקה, הוספתי מספר מילים, והתוצאה היתה שרק הציטוט עלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2020 02:53 |
|
| |
קלעפער
| ירו_שלמי כתב: |  | | אוף.. כתבתי בתגובה הקודמת תשובה ארוכה כגלות והכל נמחק, אין לי אנרגיה להתחיל שוב.. |
|
יש כבר ניק נורמלי אחד כאן אז גם לו אין אנרגיה?
אני בור ועם הארץ בתחום הזה. מענין אותי לשמוע מבעד לכל העשן והצעקות.
וכדי לא להשאיר הגליון חלק שמעתי מפה קודשו של מרן הגרש"ז שהאמירה שלא ניתן להתגבר על הנטייה היא כפירה בתורה. שהתורה אסרה אז יכולים להתגבר ולשנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2020 06:12 |
|
| |
האם יש כאן מישהו מהכותבים כאן הטרוסקסואלים רובם אם לא כולם שיסכים שיש טיפול יעיל והומני שיהפוך אותם להומוסקסואלים? הרי אין להעלות זאת על הדעת!! בדיוק באותה מידה אין ולא יוכל להיות טיפול יעיל והומני שיהפוך הומוסקסאל להטרוסקסואל. זה אבסורדי, אכזרי, מרושע, ולעולם לא יעבוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2020 06:26 |
|
| |
| עיבל כתב: |  | | האם יש כאן מישהו מהכותבים כאן, הטרוסקסואלים רובם אם לא כולם, שיסכים שיש טיפול יעיל והומני שיהפוך אותם להומוסקסואלים? הרי אין להעלות זאת על הדעת!! בדיוק באותה מידה אין ולא יוכל להיות טיפול יעיל והומני שיהפוך הומוסקסאל להטרוסקסואל. זה אבסורדי, אכזרי, מרושע, ולעולם לא יעבוד. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2020 08:59 |
|
| |
מצדרביעי
| עיבל כתב: |  | | האם יש כאן מישהו מהכותבים כאן הטרוסקסואלים רובם אם לא כולם שיסכים שיש טיפול יעיל והומני שיהפוך אותם להומוסקסואלים? הרי אין להעלות זאת על הדעת!! בדיוק באותה מידה אין ולא יוכל להיות טיפול יעיל והומני שיהפוך הומוסקסאל להטרוסקסואל. זה אבסורדי, אכזרי, מרושע, ולעולם לא יעבוד. |
|
האם יש כאן מישהו מהכותבים כאן רובם ללא מחשבות אובדניות אם לא כולם שיסכים שיש טיפול יעיל והומני שיהפוך אותם לבעלי מחשבות אובדניות? הרי אין להעלות זאת על הדעת!! בדיוק באותה מידה אין ולא יוכל להיות טיפול יעיל והומני שיהפוך בעל מחשבות אובדניות לאדם שמפסיק להיות בעל מחשבות אובדניות, זה אבסורדי, אכזרי, מרושע, ולעולם לא יעבוד.
ולעניינו, אולי תנסח את כל "עיקרי האמונה" שלכם בפעם אחת בצורה מסודרת, וכמובן את הנימוקים להם, כדי שלא נופתע בכל פעם מחדש...
מזכיר, שעד לפני 20 שנה הומוסקסואליות נחשבה מחלה נפשית בדומה קצת למחשבות אובדניות, ופתאום תוך 20 שנה זה התהפך לגמרי, "מן הסתם" זה קרה בשל גילויים חדשים שגילו הפסיכולוגים...
ועל זה אמרו רבוייסינו "יאללה יאללה"....
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2020 09:31 |
|
| |
ירו_שלמי
| גלאגוזים כתב: |  | אוף.. כתבתי בתגובה הקודמת תשובה ארוכה כגלות והכל נמחק, אין לי אנרגיה להתחיל שוב.. זה כנראה בגלל שעשית 'העתקה' עם הציטוט של ביתאן. גם אני ניסיתי להגיב, עשיתי העתקה, הוספתי מספר מילים, והתוצאה היתה שרק הציטוט עלה. |
|
נשמע הגיוני.
וקלעפער, אולי כי חרגתי מה'נורמלי' באורך התגובה...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2020 10:03 |
|
| |
לעצם החוק, אם יהוא בוגר ויחתום על מסמך שהוא מעוניין בטיפול, זה גם יהווה איסור לטיפול ?
אם ההורים חותמים בשם בנם זה יהווה איסור ?
אם נקרא לזה ייעוץ פסיכולגי ולא טיפול המרה תהיה בעיה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2020 10:04 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  |
וכדי לא להשאיר הגליון חלק שמעתי מפה קודשו של מרן הגרש"ז שהאמירה שלא ניתן להתגבר על הנטייה היא כפירה בתורה. שהתורה אסרה אז יכולים להתגבר ולשנות.
|
|
להתאפק ולהתגבר על הדחפים, בוודאי שמהתורה רואים שאפשר. כמו שהתורה מחייבת להתאפק ולא להוציא זרע לבטלה, אפילו שרוב מוחלט נכשל בכך, איננו מבטלים את התורה. אלא אם התורה אומרת שזה אסור, על כרחך שמי שיתאמץ מאוד ויחדיר בקרבו יראת שמים, יצליח לעמוד בכך. אבל לשנות נטייה? מנלן?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2020 10:27 |
|
| |
ירו_שלמי
חריף
האיסור בחוק שהצביעו עליו הוא כוללני והוא מכוון נגד כל נסיון לעזור למי שלא רוצה להפוך לאחד משלהם אלא להישאר חרדי ולהקים בית יהודי, כל נסיון כזה יכול להיחשב כהמרה, ולא משנה אם המטופל הוא בחור ישיבה שעדיין מחפש את עצמו (כולנו יודעים שבישיבה יש יותר 'נטיות', כמו בכלא, להבדיל..), ומוכן למסירות נפש עבור מטרה זו, אבל לא רק מסירות נפש אלא זו גם מטרתו הנחשקת והנכספת. ברור לכולנו שלפחות חלק מאותם מטופלים פחות ייטו להתאבדות כשיבנו בית מאוזן מאשר כשיסתובבו כנשמה תועה בעולם, אכולת ספיקות ואכזבות. את החוק כל זה לא מעניין, כי לפיו נטיה זו היא 'כל' האיניבידואל, היא כל הזהות, וכל רצון נוסף בחיים נורמליים ומתאימים לדת - זה רק כפיה חיצונית ולא דמוקרטית.
זה לגבי מה שאמרת שהחוק נכון וראוי, וכמו שהסביר מצד רביעי.
ולגבי זה שאין לטיפולים אלה שום השפעה, אנקוט דוקא בטיפול דמיוני, קיצוני ואולי מרושע, הוא אולי לא ראוי אבל יש סיכוי גדול שהוא ישפיע: נכניס את המטופל לחדר 'האח הגדול' המלא בגירויים שונים, חלקם מהסוג ממנו רוצים לגמול אותו, לראש המטופל מחובר מכשיר עם אלקטרודות המגרות את החלק המתאים במוח המביא באופן מיידי לידי הרגשת בחילה. כל אימת שהמטופל ייגש לאחד הגירוייים המסומנים, ילחץ ה'אח' על כפתור והמטופל יחוש מיידית ברצון להקיא. זיווג כזה נקרא 'התניה אופרנטית' (ע"ע בויקיפדיה), המטרה היא שתיווצר הכללה מאותם גירויים שבחדר לכל גירוי של 'נטיה הפוכה', וזה כמובן עדין מאוד, כי רוב הסיכויים, כנראה, היא שההכללה תגיע גם לכל יצר המי-ן ותסיר ממנו כל חשק 'נורמלי', וזה לא יקרב אותנו לבניית בית נאמן בישראל... לכן צריך מחקר, מטפל אחראי ומורשה, כולי האי ואולי יימצא יום אחד טיפול מוצלח שיעזור לפחות לאנשים שכן עשויים להגיב לטיפול.
[כשמדובר בכל הנאה/רתיעה אחרת, זה כנראה יהיה פחות מסובך, למשל דיאטה - ניתן ליצור גועל מכל מה ששומני או מתוק מידיי, ילד שאוהב שוקולד אם תיתן לו יותר מידיי בפעם אחת, אולי למחרת כבר לא יסתכל לכיוון השוקולד... אבל בעניין הנידון זה הרבה יותר מסובך, ה'תאוות' כמובן הרבה יותר מלמדות על ענייני זהות ממש, על הפסיכולוגיה הכללית של האדם, למשל האם החשיבה שלו שכלית או רגשית יותר? וקשה לנתק רק את התופעה הספציפית של ה'תאווה' משאר חלקי הזהות. באופן כללי - הרי לכן משלבים כיום גם בטיפול התנהגותי את הצד הקוגניטיבי, מנסים גם להרגיל את האדם להתנהג נכון אבל גם להסביר לו למה עליו לעשות כך, לשנות גם את החשיבה שלו. כל זה קשה ומסובך באנשים עם בעיות כאלו, אבל זה אינו פוטר אותנו מלחפש מוצא ולפחות הצלחה חלקית].
(רציתי לחזור על מה שנמחק לי אתמול, אבל יצא משהו אחר..).
תוקן על ידי ירו_שלמי ב- 24/07/2020 10:32:39
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2020 10:31 |
|
| |
מצדרביעי
| חריף_ומקשה כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  | לא אני קבעתי. כך סבורים רוב מניין ובניין של המומחים על סמך מחקרים. צריך הוכחות טובות מאוד שאפשר לשנות נטייה כזו. (לפי מחקרים זה נטייה תורשתית. מי שיש לו נטייה כזו יש סיכוי טוב שגם לאחד האחים שלו יש נטייה כזו..) אני לא שמעתי שאפשר לגרום לאדם לאהוב טעם, ריח, צבע, מסוים כאשר הוא סולד מזה, וכן להיפך. כל עוד שאין הוכחות שאפשר לעשות כזה דבר, ומאידך יש מחקרים שזה גורם נזק נוראי למטופלים. הטיפול הזה צריך להיות אסור. זה שכל ישר. צריך להבין שזה לא משחק ילדים. אפשר לגרום לאנשים נזק נוראי לכל החיים! ומדגיש שוב: תמיכה ועזרה פסיכולוגית, כן. "טיפול המרה", לא. |
|
באמת נראה לך שאי אפשר לשנות חשק לדברים ו/או להגביר חשק? הרי חלק גדול אם לא רוב תורת הפסיכולוגיה בנויה על זה... אולי גם מי שבדיכאון ו"אין לו חשק לכלום" נטען ש"אי אפשר לשנות חשקים"...
להיפך, עיקר תורת הפסיכולוגיה עוסקת בנפש האדם. רצונות, שאיפות, חרדה, דיכאון, ביטחון עצמי, וכדומה. היא אינה עוסקת בדחפים גופניים. כמו שינה, אוכל, טעם וריח.. אכן יש קשר בין גוף לנפש. בוודאי שחרדה ודיכאון משפיעים על איכות השינה שלך ועל ההנאה שלך מאוכל טוב. אבל הפסיכולוג לא מנסה לגרום לך לאהוב או לשנוא אוכל מסוים. הוא מטפל בחרדה ובדיכאון שלך, וממילא אתה נהנה יותר כשאתה אוכל או ישן. |
|
אחד שיש לו מחשבות אובדניות ואוהב את המוות, האם פסיכולוג יכול לשנות את "נטייתו"?
מסכים שבדרך כלל הטיפול הוא עקיף על ידי טיפול בחרדה ובדיכאון, אבל באותה מידה יכול להיות שגם נטייה מינית אפשר לשנות לפחות במידה מסוימת ולפחות כשהנטייה אינה "מובהקת", בכל זאת הצעת החוק הבולשביקית רוצה לאסור טיפול מכל סוג שמציב לעצמו מטרה לנסות לשנות את הנטייה.
כמדומה, שכל בר דעת מבין שהאג'נדה האמתית המוסווית בהצעת החוק, היא בעיקר לטעון ש"אסור" להסתכל על הומוסקסואליות כעל בעייה...
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2020 11:38 |
|
| |
a_smithee
| מצדרביעי כתב: |  | האם יש כאן מישהו מהכותבים כאן הטרוסקסואלים רובם אם לא כולם שיסכים שיש טיפול יעיל והומני שיהפוך אותם להומוסקסואלים? הרי אין להעלות זאת על הדעת!! בדיוק באותה מידה אין ולא יוכל להיות טיפול יעיל והומני שיהפוך הומוסקסאל להטרוסקסואל. זה אבסורדי, אכזרי, מרושע, ולעולם לא יעבוד.
האם יש כאן מישהו מהכותבים כאן רובם ללא מחשבות אובדניות אם לא כולם שיסכים שיש טיפול יעיל והומני שיהפוך אותם לבעלי מחשבות אובדניות? הרי אין להעלות זאת על הדעת!! בדיוק באותה מידה אין ולא יוכל להיות טיפול יעיל והומני שיהפוך בעל מחשבות אובדניות לאדם שמפסיק להיות בעל מחשבות אובדניות, זה אבסורדי, אכזרי, מרושע, ולעולם לא יעבוד.
ולעניינו, אולי תנסח את כל "עיקרי האמונה" שלכם בפעם אחת בצורה מסודרת, וכמובן את הנימוקים להם, כדי שלא נופתע בכל פעם מחדש...
מזכיר, שעד לפני 20 שנה הומוסקסואליות נחשבה מחלה נפשית בדומה קצת למחשבות אובדניות, ופתאום תוך 20 שנה זה התהפך לגמרי, "מן הסתם" זה קרה בשל גילויים חדשים שגילו הפסיכולוגים...
ועל זה אמרו רבוייסינו "יאללה יאללה".... |
|
האם אדם נולד או מתפתח עם מחשבות אובדניות בדומה לנטייה מינית? מה באמת שיטת הטיפול באנשים עם מחשבות אובדניות? אני לא יודע איך טפלו בעבר בחד מיניים, מה הייתה מידת ההצלחה של ה"טיפול", ואיזה מחיר זה גבה ממטופלים יש הרבה שיטות שבעבר היו מקובלות והיום לא, וגם הסובלנות לחריגות מהנורמה עלתה, המקרה של חד מיניים לרבים זה לא שונה (לפחות עקרונית) מצבע עיניים יחודי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2020 11:46 |
|
| |
ירו_שלמי
אני מעריץ את אתר אלכסון, כל הכבוד להם על האומץ להכניס מאמר כל כך רגיש ו'מסוכן'.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2020 12:40 |
|
| |
שאלה חצי רצינית: למי אמור להימשך אנדרוגינוס בלי להצטרך לטיפולי המרה?
|
|
|
|
|