בית פורומים בחדרי חרדים

משבר הדתלשי"ם: הנשירה אצל החרדים 8% לעומת 40% אצל הציבור הדל"י

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/7/2020 14:27 לינק ישיר 

רק 8% נושרים ??
כמה אחוז של חוזרים בשאלה ?,??
וכמה אחוז אנוסים יש ???
כמה אחוז יש של חרדים שהיום הם דתיים לייט י
,

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2020 14:58 לינק ישיר 

אם נושרים הם
- המסרבים לעטות מסיכה או מעשנים במרחב הציבורי;
- פורצים כמו בהמות למקווה אר"י או לקבר רשב"י למרות האיסור;
- משתתפים בהפגנות בבלפור או צופים בכדורגל בפיצוחיות;
- מזלזלים בחוקי התנועה ופשוט שכנים רעים שמציקים לאחרים מתוך קלות ראש ואי-התחשבות בזולת;
- ודומיהם

אז כמות הנושרים היא מעבר לאותם האחוזים הבודדים שצוינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2020 16:00 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

חריף_ומקשה כתב:

מלבד זאת, מכיר הרבה ממשפחות אשכנזיות וותיקות ומיוחסות שעזבו את העולם החרדי אך נשארו שומרי תו"מ.

לפי הגיגיך והטפותיך, נראה שאתה אחד מהן.

אך ברצוני להעיר לך, שהם לא נשארו שומרי תו"מ.
באמצעות המכשירים הפסולים אתה צופה יומיומית בנשים (כנראה בלתי צנועות), לשם חדשות וכדומה - ולשיטת הרמב"ם, רבינו יונה, החינוך, והשולחן ערוך - הינך עובר על לאו דאורייתא בכל פעם ופעם.

אז שמירת תורה ומצוות אין כאן!!

החלטה אישית/חברתית איזה מצוה לאמץ ואיזה לא = רפורמיות!

זכור לי שכבר ניהלנו דיון על הנושא הזה.
מבחינה הלכתית הנושא סבוך ותלוי בכל מקרה לגופו. ומעולם לא תמכתי במכשירים ללא סינון כלל.

אבל תעצור רגע ותתבונן בעצמך, האם כל מי שעובר באופן יומיומי על לשון הרע ורכילות, מתכבד בקלון חבירו, מלבין פני חבירו וכיוצא בזה. האם היית כותב עליו שהוא רפורמי?

הפכת את נושא "שמירת העיניים" לגולת הכותרת של היהדות. עד כדי כך שמי שלא מחמיר בזה כמוך, אז הוא מבחינתך הוא רפורמי.
מבלי לפגוע, זה נראה כאילו הנושא הזה כל הזמן מציק לך, מה שמביא אותי למחשבה שיש לך תסכולים עקב "הרהורי עבירה קשים" על כל דמות נשית שעוברת לידך, בעוד אדם נורמלי ממוצע ממשיך בחייו כרגיל בלי שום הרהורים מיוחדים. ואתה מוציא את התסכול שלך על אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2020 16:06 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

חושבים שרק אצל הספרדים והבע"ת יש בעיות. אבל האשכנזים הוותיקים מוגנים.
מכיר אישית ומקרוב לפחות 3 ממשפחות אשכנזיות וותיקות ומיוחסות שהתגוררו במרכזים הכי חזקים ושמורים של המגזר. שנהיו חילונים למהדרין. וזה בא בהפתעה גמורה! אף אחד לא צפה את זה.
שניים יצאו בשאלה בהיותם בחורי ישיבה.
ואחד יצא בשאלה והותיר אחריו אשה והרבה ילדים.
מלבד זאת, מכיר הרבה ממשפחות אשכנזיות וותיקות ומיוחסות שעזבו את העולם החרדי אך נשארו שומרי תו"מ.

תשובות של ילד קטן אתה מביא לנו כאן
"אני מכיר הרבה ואני מכיר הרבה"
כולנו מכירים כמה יוצאי בשאלה, אבל מדובר כאן על סטטיסטיקה, אם אתה יודע מה זה, אחוזים.
וכמו שאמרו כאן, גם אני מאמין שאתה אחד מפורקי העול שציינת שאתה מכיר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2020 16:09 לינק ישיר 

גבעוני כתב:

לא יודע מי הם מכריך ומשפחתך, אני כן יודע שאתה מנותק ואולי גם משקר, איך אפשר להתעלם מכל הנושרים בקרב אנשי החוג הישיבתי והחסידי ברחבי הארץ ואף מבין החוגים הירושלמים הקנאים הנופלים שדוד לפגעי הזמן או לחינוך הנוקשה, ועוזבים מי בזעם ומי בהכרה את הציבור החרדי. נתקלים בזה כל הזמן. ה"י. 

חביבי, בתוך עמי אני יושב היטב, אם מישהו מוריד כיפה זה הופך להיות נושא חם, אין אחד שלא יודע עליו
ואם אני אומר שמתחילת זמן הקורונה אף אחד מאלפי בני החסידות שלי, וממאות מכרי ומשפחתי לא חזר בשאלה, אני יודע טוב טוב מה אני אומר.
התקררות יש, בחלק מהם, בכל זאת הישיבות פחות פעילות, בתי הכנסת היו סגורים תקופה ארוכה, כל אחד רואה זאת אפילו אצל ילדיו, רפיון כלשהו, אבל נשירה בשום אופן.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 27/07/2020 16:10:00

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > משבר הדתלשי"ם: הנשירה אצל החרדים 8% לעומת 40% אצל הציבור הדל"י
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.