| נשלח ב-2/8/2020 00:18 |
|
| |
חבר'ה דווחו מהמלוניות קורונה
חברה שבוע טוב מי שנמצא במלונית קורונה שידווח איך שם בכללי איך התנאים בכללי איך האוכל חמגשיות או שמבשלים במקום מה הכשרות האמתית איך הצוות של המלון איך הצוות של פיקוד העורף מה רמת ההשגחה/סגירה וכו' זה יכול מאוד לעזור לאלה המתלבטים אם לעזוב את הבית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2020 00:31 |
|
| |
| האלו כתב: |  | חברה שבוע טוב מי שנמצא במלונית קורונה שידווח איך שם בכללי איך התנאים בכללי איך האוכל חמגשיות או שמבשלים במקום מה הכשרות האמתית איך הצוות של המלון איך הצוות של פיקוד העורף מה רמת ההשגחה/ סגירהוכו' זה יכול מאוד לעזור לאלה המתלבטים אם לעזוב את הבית נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כבודו מתעניין האם הנופש במלון כולל כניסה ויציאה חופשית?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2020 00:50 |
|
| |
ממש לא בעניין נופש הבנתי שיש מקומות עם כשרות במקום ויש מקומות שמקבלים חמגשיות יש מקומות שסוגרים אותם בחדר או בקומה ויש מקומות שנותנים להסתובב במרחב אם יש כזה יש מקומות שהמלון/פיקוד העורף נותנים מגבות וכו' ויש מקומות שלא יש מקומות שאפשר לכבס במכונות כביסה ומכונות יבוש ויש מקומות שמכבסים ביד בכיור בחדר ומייבשים החדר על מתלה או גארטל למי שחסיד ויש לו ומי שאין לו שובר את הראש ! וכו' וכו' מובן מאילו שזה לא נופש נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2020 01:02 |
|
| |
| האלו כתב: |  | ממש לא בעניין נופש הבנתי שיש מקומות עם כשרות במקום ויש מקומות שמקבלים חמגשיות יש מקומות שסוגרים אותם בחדר או בקומה ויש מקומות שנותנים להסתובב במרחב אם יש כזה יש מקומות שהמלון/פיקוד העורף נותנים מגבות וכו' ויש מקומות שלא יש מקומות שאפשר לכבס במכונות כביסה ומכונות יבוש ויש מקומות שמכבסים ביד בכיור בחדר ומייבשים החדר על מתלה או גארטל למי שחסיד ויש לו ומי שאין לו שובר את הראש ! וכו' וכו' מובן מאילו שזה לא נופש נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אוקי, חשבתי שאתה מדבר על "סגירה" במובן אחר כבר היו דיווחים על תופעה כזו, ואני מניח שלא רק שם

דיירים שמתגוררים סמוך למלון "קיסר" ברחוב יפו, שבו שוהים חולי קורונה, מתלוננים כי החולים יוצאים מהמלון ללא פיקוח, נפגשים עם בני משפחותיהם סמוך למלון, וחוזרים אליו. ישראל מאיר, אחד השכנים, מספר ל"כל העיר" כי "החולים יוצאים מהמלון מהצד האחורי שלו, במקום שבו זורקים את הזבל", הוא טוען, "אין שם גדר תיל, הם פשוט יוצאים מהמלון וחוזרים. צריך לשים שם שומר. יש חשש גדול כי חלק מחולי הקורונה שאוכלסו במלון לפעמים בורחים מהשער האחורי, או שהם פוגשים בני משפחות שלהם בלי שום שמירה על כללי הריחוק".
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2020 01:08 |
|
| |
*חולי קורונה חרדים באכזיב זועמים - מנשה קאופמן אחד החולים בחצות בסקופים:* המקום עצמו מצוין אך הבעיה היא באוכל. הביאו לחולים חרדים אוכל לא כשר בערב הצום. מבטיחים לנו שיכשירו את המטבח אך זה לא קרה. פנינו לח"כים החרדים אך הם מתעלמים. *לכל העדכונים:* bit.ly/2SzdXab נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2020 01:12 |
|
| |
כפי שהבנתי זה תלוי איזה מלונית. וזה נע בין גיהינום לסביר, אני אישית למרות שיכולתי ויתרתי על התענוג המפוקפק, והעדפתי את החירות האישית שלי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2020 11:17 |
|
| |
מצדרביעי
| מושגים כתב: |  | *חולי קורונה חרדים באכזיב זועמים - מנשה קאופמן אחד החולים בחצות בסקופים:* המקום עצמו מצוין אך הבעיה היא באוכל. הביאו לחולים חרדים אוכל לא כשר בערב הצום. מבטיחים לנו שיכשירו את המטבח אך זה לא קרה. פנינו לח"כים החרדים אך הם מתעלמים. *לכל העדכונים:* bit.ly/2SzdXab נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
1. שיפנו לינקלביץ', בנתיים היא הכי מצליחה בנושא...
2. אני מבין את הקושי של חרדים לאכול משהו בהכשר רבנות רגיל, אבל עדיין מן הראוי להעמיד דברים על דיוקם, ולא לקרוא לאוכל בכשרות רבנות, אוכל "לא כשר"...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2020 11:25 |
|
| |
אשקול
| מושגים כתב: |  | *חולי קורונה חרדים באכזיב זועמים - מנשה קאופמן אחד החולים בחצות בסקופים:* המקום עצמו מצוין אך הבעיה היא באוכל. הביאו לחולים חרדים אוכל לא כשר בערב הצום. מבטיחים לנו שיכשירו את המטבח אך זה לא קרה. פנינו לח"כים החרדים אך הם מתעלמים. *לכל העדכונים:* bit.ly/2SzdXab נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
הם צמו?..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2020 12:08 |
|
| |
אתם יכולים לקרוא להם מפונקים או מה שלא יהיה, בתכלס זה אינטרס של המדינה לפנות אותם למלונית ואם יתנו לאנשים סטייל של בית החייל הם יסרבו להתפנות או לא ילכו להיבדק ואז מה עשינו?! אישית חושב שעל מנת לגרום לבנאדם להסכים להתפנות מביתו לשבועיים חובה לתת מלון ברמה סבירה עם כל השירותים ואוכל מזין.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2020 12:49 |
|
| |
בגדול כפי שנדמה מהשמועות ומהמכרים שהיו שם - מלונות שהם כל השנה מהדרין, עדיפים הרבה על מלונות שהכשירו אותם מהדרין. הראשונים מסוגלים לבד לבשל ולתת אוכל חם כמקובל במלון שלהם כל השנה. כמובן בלי כל הלוקסוס והמותרות - אבל בצורה סבירה. לעומת המלונות המאולתרים לחרדים - שם פיקוד העורף מביא את האוכל, ובדרך כלל זה מזוויע. כנ"ל גם לגבי השחרור להסתובב בכל המתחם, המלונות שמכירים חרדים כל השנה, פחות עצבניים, אבל המלונות שכל המנגנון הוא חילוני, והם רגילים כל השנה בתיירות של ייקים מגרמניה או גויות מדרום קוריאה - הם שונאי ילדים וכדומה. ולכן יצמצמו אותם למתחמים מוגדרים והחיים הופכים לבית כלא.
שנית, בעניין הנאה ממלונית, זה תלוי טיפוס ומנטליות. אך גם אין להאמין לכל אלה שאומרים כי 'המלוניות הם גיהנום' - רוב האומרים כן אומרים זאת מתוך קנאה חבויה ולא מורגשת. ודעו, כי הרבה וויכוחים פנים חרדיים אודות ההתנהלות בחיי הקורונה נובעת מקנאה. כמו למשל הביקורת כנגד החוגים החסידיים והירושלמיים, לא חרדת החיים מביאה את הביקורת, לא החרדה על מצות פיקוח נפש ונשמרתם, לא החילול השם, לא הסגרים הנובעים מהם - בעיקר קנאה. על חיים משוחררים, חיי קהילתיות הרמוניים מלאים, בעוד שחלקנו אסורים בתוך עצמם, בתוך מסכת בד שעירה, בימים חמים במיוחד. ואילו 'הם' (חסידים, מאה-שערים, ירושלמיים) משוחררים מכל עול. זה אוכל את הלב. ומלבישים את הביקורת בדברים אחרים כדרך החיים.
כנ"ל גם להיפך, יהיו מי שיצביעו על בני הישיבות הליטאים, על 'חורבן עולם התורה', ועל רבבת בחורים שהולכים מדי ערב ב'בלפור'. גם הם מדברים מתוך קנאה, על הצלחה בגדול ובתנאים של היום, בישיבות הקפסוליות. ועל מיעוט החולים במגזר הליטאי לעומת המגזר החסידי.
בקיצור: "אנשי אמת נעדרו"; אמור לי מה אתה מבקר, ואומר לך במי אתה מקנא!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2020 13:27 |
|
| |
ליתר דיוק, מקנא בעולם הזה שלהם. חוצפא - מלכותא בלא תגא.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2020 13:27 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | בגדול כפי שנדמה מהשמועות ומהמכרים שהיו שם - מלונות שהם כל השנה מהדרין, עדיפים הרבה על מלונות שהכשירו אותם מהדרין. הראשונים מסוגלים לבד לבשל ולתת אוכל חם כמקובל במלון שלהם כל השנה. כמובן בלי כל הלוקסוס והמותרות - אבל בצורה סבירה. לעומת המלונות המאולתרים לחרדים - שם פיקוד העורף מביא את האוכל, ובדרך כלל זה מזוויע. כנ"ל גם לגבי השחרור להסתובב בכל המתחם, המלונות שמכירים חרדים כל השנה, פחות עצבניים, אבל המלונות שכל המנגנון הוא חילוני, והם רגילים כל השנה בתיירות של ייקים מגרמניה או גויות מדרום קוריאה - הם שונאי ילדים וכדומה. ולכן יצמצמו אותם למתחמים מוגדרים והחיים הופכים לבית כלא.
שנית, בעניין הנאה ממלונית, זה תלוי טיפוס ומנטליות. אך גם אין להאמין לכל אלה שאומרים כי 'המלוניות הם גיהנום' - רוב האומרים כן אומרים זאת מתוך קנאה חבויה ולא מורגשת. ודעו, כי הרבה וויכוחים פנים חרדיים אודות ההתנהלות בחיי הקורונה נובעת מקנאה. כמו למשל הביקורת כנגד החוגים החסידיים והירושלמיים, לא חרדת החיים מביאה את הביקורת, לא החרדה על מצות פיקוח נפש ונשמרתם, לא החילול השם, לא הסגרים הנובעים מהם - בעיקר קנאה. על חיים משוחררים, חיי קהילתיות הרמוניים מלאים, בעוד שחלקנו אסורים בתוך עצמם, בתוך מסכת בד שעירה, בימים חמים במיוחד. ואילו 'הם' (חסידים, מאה-שערים, ירושלמיים) משוחררים מכל עול. זה אוכל את הלב. ומלבישים את הביקורת בדברים אחרים כדרך החיים.
כנ"ל גם להיפך, יהיו מי שיצביעו על בני הישיבות הליטאים, על 'חורבן עולם התורה', ועל רבבת בחורים שהולכים מדי ערב ב'בלפור'. גם הם מדברים מתוך קנאה, על הצלחה בגדול ובתנאים של היום, בישיבות הקפסוליות. ועל מיעוט החולים במגזר הליטאי לעומת המגזר החסידי.
בקיצור: "אנשי אמת נעדרו"; אמור לי מה אתה מבקר, ואומר לך במי אתה מקנא!! |
|
במה אני מקנא? בסבא בדוד ובשכן שלכם שנפטרו? בדודה בשותף בבן שחלו וגם אחרי חודשיים שלושה עדיין לא חזרו לעצמם? זוהי התנהגות תינוקית וילדותית לדחות ביקורת עניינית בטענה שמקנאים בך... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2020 13:30 |
|
| |
יסודות הקנאה זה בגלל הסטטיסטיקה - אין יותר מתים בערים ובשכונות אדומות (בית שמש, ביתר, גאולה רוממה) מאשר בערים ובשכונות אחרות. ויש יותר חיים תרתי משמע.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2020 13:52 |
|
| |
אקטואליק דב הלברטל. בתוכנית הרדיו של ניסים משעל, דיברתי על כך שלאכזבתי בציבור החרדי חלה זילות בחיי אדם. הלהט הדתי נעשה חשוב יותר. בין השאר, עלתה כדוגמא חסידות בעלז ומי שמייצג אותה בכנסת, ישראל אייכלר. בעקבות השידור קיבלתי שיחה אנונימית מחסיד בעלז. הוא אמר לי שהמצב בבעלז גרוע בהרבה מזה שאמרתי, ושאני מעלה בדעתי. אכתוב את מה שהוא סיפר, מדם ליבו. הדברים מדברים בעד עצמם מתחילת הקורונה, לא נשמעים כלל להוראות משרד הבריאות. לא יצא ממנו משהו כתוב, אבל כך עולה מדבריו בעל פה, בהם אפילו מגחך על ההוראות. מטבע עולם החסידות, כל חסידי בעלז נשמעים לאדמו"ר. התוצאה היא, שכל חסידי בעלז (כך לדבריו) נדבקו בקורונה. הם מהווים מעל 12 אחוז מהמורדמים והמונשמים. יש בהם חולים קשים. לדבריו, לא היה צריך סגר על כל קרית בעלז, כי מתגוררים שם כאלה שמקפידים, אבל המשטרה היתה צריכה לבוא לבית המדרש המרכזי של בעלז, ולתת קנסות. גם בימי חול, יש שם כחמשת אלפים חסידים המסתובבים שם, ללא מסכות וללא כל ריחוק חברתי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2020 14:15 |
|
| |
גם גוים "עושים חיים" יותר מאיתנו, ואולי אפילו אנחנו מקנאים בהם ובמה שמותר להם ואסור לנו. אבל זה לא הדרך שלנו, ולכן אנחנו מברכים כל בוקר "שלא עשני גוי".
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2020 15:30 |
|
| |
אשקול
| מושגים כתב: |  | אקטואליק דב הלברטל. בתוכנית הרדיו של ניסים משעל, דיברתי על כך שלאכזבתי בציבור החרדי חלה זילות בחיי אדם. הלהט הדתי נעשה חשוב יותר. בין השאר, עלתה כדוגמא חסידות בעלז ומי שמייצג אותה בכנסת, ישראל אייכלר. בעקבות השידור קיבלתי שיחה אנונימית מחסיד בעלז. הוא אמר לי שהמצב בבעלז גרוע בהרבה מזה שאמרתי, ושאני מעלה בדעתי. אכתוב את מה שהוא סיפר, מדם ליבו. הדברים מדברים בעד עצמם מתחילת הקורונה, לא נשמעים כלל להוראות משרד הבריאות. לא יצא ממנו משהו כתוב, אבל כך עולה מדבריו בעל פה, בהם אפילו מגחך על ההוראות. מטבע עולם החסידות, כל חסידי בעלז נשמעים לאדמו"ר. התוצאה היא, שכל חסידי בעלז (כך לדבריו) נדבקו בקורונה. הם מהווים מעל 12 אחוז מהמורדמים והמונשמים. יש בהם חולים קשים. לדבריו, לא היה צריך סגר על כל קרית בעלז, כי מתגוררים שם כאלה שמקפידים, אבל המשטרה היתה צריכה לבוא לבית המדרש המרכזי של בעלז, ולתת קנסות. גם בימי חול, יש שם כחמשת אלפים חסידים המסתובבים שם, ללא מסכות וללא כל ריחוק חברתי. |
|
אני האחרון שאסנגר בהקשר הזה על בעלז, אבל הסיפור כפי שהוא נשמע מפיו של הלברטל, נשמע לא אמין, בלשון המעטה. למשל ה"נתון" חסר הבסיס מפיו של אותו חסיד אנונימי, על "מעל 12 אחוז" מהמורדמים והמונשמים שהם חסידי בעלז. מאיפה בדיוק הנתונים, ולמה שלאיזה בעלזער חסיד יהיה אותם?..
למען הסר ספק, חומרת הביקורת על בעלז לא תפחת בעיניי, גם אם יתברר בסוף שהאדמו"ר "צדק", ואף חסיד לא ניזוק בשל ההפקרות. בסופו של יום צריך איזה כח נבואה שמיימי, או ידע מדעי יוצא דופן, בכדי לקבל החלטות מופקרות שכאלו בנוגע לחיי אדם. מה שאין. לא צריך להתחרפן לאידך גיסא, ולהתלהם עם פייק ניוז וסיפורי הלברטל...
|
|
|
|
|