|
|
| נשלח ב-23/8/2020 23:41 |
|
| |
חייכנית770
| בתתימן כתב: |  | בס"דבחורות חרדיות לא תמיד מודעות לשעון הביולוגי...מה שכן בעולם הכללי נהוג להיחלץ בנושא זה בעיקר בגילאי 36-40....וגם אז יש היום אפשרות של הקפאת ביציות וכו' אך כשבחורה חרדית חושבת על ילדים באופן "כמותי", משל הייתה מפעל ילדים וכך גם המון גברים...אז ברור שהכול יהיה בהתאם, אף שגילה צעיר
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/08/2020 03:39:37
אני לא מכירה בחורות חרדיות שלא מודעות לשעון הביולוגי שלהן... זה בסיסי להבין שאישה מגיעה לגיל מסוים חדל להיות לה אורח כנשים :) אבל רב הבנות רוצות בהחלט להספיק כמות מסוימת של ילדים .. אני מתארת לעצמי שכשבת מגיעה לגיל 30 היא בהחלט מצטערת על כך שלא יהיו לה עשרה ילדים (במידה והיא רצתה כמובן) |
|
בס"ד
יתכן ויתכן שהיא דווקא שמחה ומודה לה' על כך שהיא נהנתה עד גיל זה בחופשיות אין קץ...
בכל מקרה, אין טעם להיכנס לנושא זה ולהכניס בנות ללחץ... אני מכירה כמה שהתחתנו ועדיין אין להם ילדים המון שנים...
כך שנישואין בגיל "הנכון" לא תמיד מספקים את "הסחורה" שעליו חולמים.
ואגב,אם ה' רוצה שיהיה למישהי מס' ילדים מסוים? הוא יכול לעשות שיהיו לה תאומים והריונות "בטעות" אפילו אם תעשה מניעה
כפי שאמרתי, החיים זלא שיעור מתמטיקה שאת הכול אנחנו יכולים לחשבן ולשלוט.
וברור שלא הייתי ממליצה לאף אחת להתחתן בגלל שיקול זה בלבד! (ואם כבר? אז כפי שכתבתי באשכול "אז מה נותן לכם עידוד",בעמוד הראשון למטה וכמובן כאופציה אחרונה...)
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/08/2020 23:53:27
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2020 23:57 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | חייכנית770
| סתםבחור כתב: |  |
חייכנית, אדם שגדל בתרבות המערבית עם רעיון השוויון, אני מבטיח לך שהתורה לא תאמר לו לקחת מישהי אחרת ממה שגדל עליו. בכל מקרה אני ממילא לא מאמין שאמצא מישהי יותר ממני או שווה לי:) (אני יודע שהתגעגעתם) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בס"ד
אתה חושב שפעם לא היו תרבויות שונות?תמיד היו גויים מסביב שחשבו אחרת מעמ"י...
ותמיד היו את היהודים החכמולוגים שהלכו אחרי הגויים... "מתיוונים" וכו'
בכל מקרה, פעם אישה לא ידעה קרוא וכתוב ועדיין יכלה להתחתן עם גדול הדור והם הסתדרו יופי.למה?כי הבינו את ההבדלים וכיבדו אחד את השניה למרות הפערים. וכמובן שיש מה שנקרא "חכמת חיים" ו"אינטלגנצייה רגשית", אז ברור שגם בעבר היו נשים חכמות יותר/פחות,אך המדד לחכמה היה שונה. מה גם שהבינו שאישה צריכה להיות בעיקר טובת לב.
אם אתה רוצה לדעת איזה בחורה באמת כדאי לך לחפש? תסתכל באתרי היכרויות מה הגרושים מחפשים...להם יש ניסיון חיים, הרי הם גם בהתחלה חיפשו את ה"מושלמת"
מה שהם הכי מדגישים שהם רוצים? זה בחורה עם שמחת חיים,מידות טובות ובעיקר לב טוב.
העולם חושב שהוא "התקדם" ו"השתנה" בסופו של דבר כולם מגיעים לאותה נקודה. התורה (וגדולי הדור)שמכירה את נפש האדם יותר ממני וממך, אומרת לך מראש איך כדאי לך לגשת לנישואין ואיך לנהוג עם האישה, כדי למנוע "פרק ב'"...
אז ברור שזה בסדר לחפש גם חכמה ויופי, אך צריך להבין שזה לא העיקר אצל האישה
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/08/2020 22:31:37 |
|
זה פשוט לא נכון. בעבר כל הציפיות מהאישה היו שתגדל ילדים ולשכב איתה ותו לא. כתוב את זה בגמרא, שמצילות בנינו מן החטא. בעבר היה מותר להתחתן עם כמה נשים עד שהתרבות השתנתה והיהדות התאימה את עצמה לסביבה. בדיוק כמו שמעמד הנשים בעולם משתנה וגם ביהדות הם יתפסו מקום אחר. את צריכה לחלק בין הלכה לבין משהו שכתוב בגלל מנהג המקום. ובעבר לא היה בשום תרבות מקום שבו נשים שלטו. לא היה אפשרי טכנית בגלל שהעולם היה מבוסס על מלחמות שבהם בעיקר בנים משגשגים. רק בעולם שלנו שבו חיים ברווחה יחסית, אז מוקירים את אנשי הרוח ופחות את אנשי המלחמה. בקיצור אי אפשר להכליל אף פעם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2020 23:59 |
|
| |
אה ולגבי פרק ב לא חסר אנשים שעשו טעות פעמיים. כמו שאמר החכם: אם באמת היית לומדת מהטעויות שלך, היית היום גאון. חוכמה לחפש בפרק ב מה שהיה חסר בפרק א ואז לגלות שבפרק א היו דברים מסויימים ולכן לא הורגש חסרונם בשונה מפרק ב שהיו דברים אחרים אז מתחילים להרגיש בחיסרון של דברים מפרק א נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2020 00:10 |
|
| |
סתם בחור, לגבי מה שכתבת על גבר רגיש, אני מעריצה גברים כאלו, שלא מפחדים לבכות כשקשה להם... ואני גם יודעת מה לעשות במצב כזה, ככה שגבר יכול להרגיש חופשי לבכות לידי.. לצחוק?? חוסר רגישות וחוסר אינטלגנציה...
|
|
|
|
|