בית פורומים שידוכי חרדים

הפרשי גילאים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/8/2020 00:14 לינק ישיר 
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:

בס"ד

בקשר ל"לרמה"
כתוב בתורה "נחית דרגא ונסיב", ההיפך. התורה קוראת לגבר לא לחפש מישהי שמשתווה לו בשכלו/מעמדו.
אלא להיות ענו. להתכופף מעט עבור האישה,כדי להתחתן. ולהבין שזה בסדר וטבעי שיש פערים!

העולם המודרני המציא זאת שחייבים להיות "שווים" בהשכלה. "שווים" במעמד הכלכלי. התורה בעד שוני והדגשת השוני בין המינים ומברכת על כך ואפילו אומרת שזו הדרך להתחתן.

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/08/2020 03:12:04

חייכנית, אדם שגדל בתרבות המערבית עם רעיון השוויון, אני מבטיח לך שהתורה לא תאמר לו לקחת מישהי אחרת ממה שגדל עליו. בכל מקרה אני ממילא לא מאמין שאמצא מישהי יותר ממני או שווה לי:) (אני יודע שהתגעגעתם)

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

אתה חושב שפעם לא היו תרבויות שונות?תמיד היו גויים מסביב שחשבו אחרת מעמ"י...

ותמיד היו את היהודים החכמולוגים שהלכו אחרי הגויים... "מתיוונים" וכו'

בכל מקרה, פעם אישה לא ידעה קרוא וכתוב ועדיין יכלה להתחתן עם גדול הדור והם הסתדרו יופי.למה?כי הבינו את ההבדלים
וכיבדו אחד את השניה למרות הפערים.
וכמובן שיש מה שנקרא "חכמת חיים" ו"אינטלגנצייה רגשית", אז ברור שגם בעבר היו נשים חכמות יותר/פחות,אך המדד לחכמה היה שונה.
מה גם שהבינו שאישה צריכה להיות בעיקר טובת לב.

אם אתה רוצה לדעת איזה בחורה באמת כדאי לך לחפש? תסתכל באתרי היכרויות מה הגרושים מחפשים...להם יש
ניסיון חיים, הרי הם גם בהתחלה חיפשו את ה"מושלמת"

מה שהם הכי מדגישים שהם רוצים? זה בחורה עם שמחת חיים,מידות טובות ובעיקר לב טוב.

העולם חושב שהוא "התקדם" ו"השתנה"  בסופו של דבר כולם מגיעים לאותה נקודה.
התורה (וגדולי הדור)שמכירה את נפש האדם יותר ממני וממך, אומרת לך מראש איך כדאי לך לגשת לנישואין ואיך לנהוג עם האישה,
כדי למנוע "פרק ב'"...

אז ברור שזה בסדר לחפש גם חכמה ויופי, אך צריך להבין שזה לא העיקר אצל האישה

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/08/2020 22:31:37

זה פשוט לא נכון. בעבר כל הציפיות מהאישה היו שתגדל ילדים ולשכב איתה ותו לא. כתוב את זה בגמרא, שמצילות בנינו מן החטא. בעבר היה מותר להתחתן עם כמה נשים עד שהתרבות השתנתה והיהדות התאימה את עצמה לסביבה. בדיוק כמו שמעמד הנשים בעולם משתנה וגם ביהדות הם יתפסו מקום אחר. את צריכה לחלק בין הלכה לבין משהו שכתוב בגלל מנהג המקום. ובעבר לא היה בשום תרבות מקום שבו נשים שלטו. לא היה אפשרי טכנית בגלל שהעולם היה מבוסס על מלחמות שבהם בעיקר בנים משגשגים. רק בעולם שלנו שבו חיים ברווחה יחסית, אז מוקירים את אנשי הרוח ופחות את אנשי המלחמה. בקיצור אי אפשר להכליל אף פעם

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

והיום אתה לא מחפש גם את מה שכתבת בתחילה שחיפשו באישה?

זה שהיה את חרם דרבנו גרשום,שראה מה הקנאה גורמת וזה שביטלו זאת כדי ליצור שלום בית.
.אין זה אומר שכל התורה בטלה והיא "קדמונית".
אז נכון שהיום נשים לומדות וזה מבורך,אך עדיין זה לא העיקר בנישואין.

צריך להבין שיש בתורה המון חכמה ומי שמבין זאת לדעתי,חי באושר.

אגב, המון בחורים מספרים שכבר בדייטים בחורות "חכמות מדי", משתחצנות על הגברים ומזלזלות.
גבר בסופו של דבר רוצה אישה שמעריכה אותו.
אישה בסופו של דבר לא מעריכה מישהו ש"שווה" לה בחכמה/בחוזק. אלא מישהו שהוא יותר ממנה.

ומה גבר בסופו של דבר רוצה? מישהי שתעריך אותו.שתעצים אותו בבית, שתביט בו במבט נעים ולא שחצני!

אבל אם גבר מנצל את המעמד ומשתחצן על האישה/מזלזל בה? זה כי הוא לא הבין.שזה היופי!שכך הוא זוכה בהערכה שלה כלפיו.

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/08/2020 00:17:57

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2020 00:15 לינק ישיר 

סטאטית כתבה:

סתם בחור, לגבי מה שכתבת על גבר רגיש, אני מעריצה גברים כאלו, שלא מפחדים לבכות כשקשה להם...
ואני גם יודעת מה לעשות במצב כזה, ככה שגבר יכול להרגיש חופשי לבכות לידי.. לצחוק?? חוסר רגישות וחוסר אינטלגנציה...

לדעתי זה תלוי אישיות. אדם חזק באמת, לא מפחד להפגין חולשה כי הוא יודע שהחוזק שלו לא תלוי באחרים אלא בעצמו. אדם שתלוי באחרים וברושם שהוא משאיר עליהם, יהיה לו קשה גם לראות מישהו אחר שאמור להיות חזק בעיניו מפגין חולשה. בסופו של דבר, ייתכן שרוב הבנות באמת נמשכות יותר לטיפוס המאצ'ו חסר הרגישות שאף פעם לא מפגין חולשה אבל בינינו, בנות כאלו לא הכי מושכות ממילא

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2020 00:21 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:

בס"ד

בקשר ל"לרמה"
כתוב בתורה "נחית דרגא ונסיב", ההיפך. התורה קוראת לגבר לא לחפש מישהי שמשתווה לו בשכלו/מעמדו.
אלא להיות ענו. להתכופף מעט עבור האישה,כדי להתחתן. ולהבין שזה בסדר וטבעי שיש פערים!

העולם המודרני המציא זאת שחייבים להיות "שווים" בהשכלה. "שווים" במעמד הכלכלי. התורה בעד שוני והדגשת השוני בין המינים ומברכת על כך ואפילו אומרת שזו הדרך להתחתן.

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/08/2020 03:12:04

חייכנית, אדם שגדל בתרבות המערבית עם רעיון השוויון, אני מבטיח לך שהתורה לא תאמר לו לקחת מישהי אחרת ממה שגדל עליו. בכל מקרה אני ממילא לא מאמין שאמצא מישהי יותר ממני או שווה לי:) (אני יודע שהתגעגעתם)

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

אתה חושב שפעם לא היו תרבויות שונות?תמיד היו גויים מסביב שחשבו אחרת מעמ"י...

ותמיד היו את היהודים החכמולוגים שהלכו אחרי הגויים... "מתיוונים" וכו'

בכל מקרה, פעם אישה לא ידעה קרוא וכתוב ועדיין יכלה להתחתן עם גדול הדור והם הסתדרו יופי.למה?כי הבינו את ההבדלים
וכיבדו אחד את השניה למרות הפערים.
וכמובן שיש מה שנקרא "חכמת חיים" ו"אינטלגנצייה רגשית", אז ברור שגם בעבר היו נשים חכמות יותר/פחות,אך המדד לחכמה היה שונה.
מה גם שהבינו שאישה צריכה להיות בעיקר טובת לב.

אם אתה רוצה לדעת איזה בחורה באמת כדאי לך לחפש? תסתכל באתרי היכרויות מה הגרושים מחפשים...להם יש
ניסיון חיים, הרי הם גם בהתחלה חיפשו את ה"מושלמת"

מה שהם הכי מדגישים שהם רוצים? זה בחורה עם שמחת חיים,מידות טובות ובעיקר לב טוב.

העולם חושב שהוא "התקדם" ו"השתנה"  בסופו של דבר כולם מגיעים לאותה נקודה.
התורה (וגדולי הדור)שמכירה את נפש האדם יותר ממני וממך, אומרת לך מראש איך כדאי לך לגשת לנישואין ואיך לנהוג עם האישה,
כדי למנוע "פרק ב'"...

אז ברור שזה בסדר לחפש גם חכמה ויופי, אך צריך להבין שזה לא העיקר אצל האישה

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/08/2020 22:31:37

זה פשוט לא נכון. בעבר כל הציפיות מהאישה היו שתגדל ילדים ולשכב איתה ותו לא. כתוב את זה בגמרא, שמצילות בנינו מן החטא. בעבר היה מותר להתחתן עם כמה נשים עד שהתרבות השתנתה והיהדות התאימה את עצמה לסביבה. בדיוק כמו שמעמד הנשים בעולם משתנה וגם ביהדות הם יתפסו מקום אחר. את צריכה לחלק בין הלכה לבין משהו שכתוב בגלל מנהג המקום. ובעבר לא היה בשום תרבות מקום שבו נשים שלטו. לא היה אפשרי טכנית בגלל שהעולם היה מבוסס על מלחמות שבהם בעיקר בנים משגשגים. רק בעולם שלנו שבו חיים ברווחה יחסית, אז מוקירים את אנשי הרוח ופחות את אנשי המלחמה. בקיצור אי אפשר להכליל אף פעם

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

והיום אתה לא מחפש את מה שכתבת בתחילה שחיפשו באישה?

זה שהיה את חרם דרבנו גרשום,שראה מה הקנאה גורמת וזה שביטלו זאת
.אין זה אומר שכל התורה בטלה והיא "קדמונית".
אז נכון שהיום נשים לומדות וזה מבורך,אך עדיין זה לא העיקר.

צריך להבין שיש בתורה המון חכמה ומי שמבין זאת לדעתי,חי באושר.

אגב, המון בחורים מספרים שכבר בדייטים בחורות "חכמות מדי", משתחצנות על הגברים ומזלזלות.
גבר בסופו של דבר רוצה אישה שמעריכה אותו.
אישה בסופו של דבר לא מעריכה מישהו ש"שווה" לה בחכמה/בחוזק. אלא מישהו שהוא יותר ממנה.

ומה גבר בסופו של דבר רוצה? מישהי שתעריך אותו.שתעצים אותו בבית, שתביט בו במבט נעים ולא שחצני!

אבל אם גבר מנצל את המעמד ומשתחצן על האישה/מזלזל בה? זה כי הוא לא הבין.שזה היופי!שכך הוא זוכה בהערכה שלה כלפיו.

התורה היא החוכמה האמיתית אבל הכללים שנכתבו בה לא בהכרח מתאימים לכל הדורות. לכן כתוב שהתורה נמסרת מחדש לחכמים שבאותו דור. אילו התורה הייתה נמסרת בימינו, מבטיח לך שהיה אסור במפורש שתי נשים ולא רק מדרבנן (אני חושב זה כתוב איפשהו). אני מסכים איתך שהיום המצב לא כזה שונה מפעם ועדיין מחפשים לרוב שהבעל יותר מהאישה אבל הוא בהחלט משתנה וישתנה יותר. איך לדעתך זה הולך במשפחות אברכים שבהם האישה היא המפרנסת? היא יותר מהבעל? לדעתי הבעל לא צריך להיות יותר מהאישה בכל תחום אלא במה שחשוב לו. אם חשוב לשניהם החוכמה והיא יותר חכמה אז הם בבעיה. את יודעת אגב שההבדל בין גבר לאישה זה הטסטוסטרון שגורם לגבר להתחרות ולחפש כל הזמן מעמד חברתי חזק יותר בעוד שלאישה זה פחות מעניין מצד הטבע אז בעצם הגבר מרגיש במקום גבוה בקשר בגלל משהו שבכלל לא מעניין את האישה:) אגב זאת הסיבה שלגברים יש מעמדות של כהן לוי וישראל בעוד לנשים אין

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2020 00:22 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:
סטאטית כתבה:

סתם בחור, לגבי מה שכתבת על גבר רגיש, אני מעריצה גברים כאלו, שלא מפחדים לבכות כשקשה להם...
ואני גם יודעת מה לעשות במצב כזה, ככה שגבר יכול להרגיש חופשי לבכות לידי.. לצחוק?? חוסר רגישות וחוסר אינטלגנציה...

לדעתי זה תלוי אישיות. אדם חזק באמת, לא מפחד להפגין חולשה כי הוא יודע שהחוזק שלו לא תלוי באחרים אלא בעצמו. אדם שתלוי באחרים וברושם שהוא משאיר עליהם, יהיה לו קשה גם לראות מישהו אחר שאמור להיות חזק בעיניו מפגין חולשה. בסופו של דבר, ייתכן שרוב הבנות באמת נמשכות יותר לטיפוס המאצ'ו חסר הרגישות שאף פעם לא מפגין חולשה אבל בינינו, בנות כאלו לא הכי מושכות ממילא

נשלח מהאנדרואיד שלי

יצא להיות בסיטואציה של גבר בוכה... 
לא יודעת למה, זה גרם לי להעריך אותו עוד יותר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2020 00:22 לינק ישיר 
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:

בס"ד

משעמם....אני הייתי רוצה ריקודים עד חצות... 

ולא שיח חופר על "מאיפה קנית את השמלה/פאה"?

חחח אל תדאגי. בשבת שבע ברכות תבלי בעיקר עם בעלך

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

חחחח אנלא מוותרת על ריקודים 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2020 00:27 לינק ישיר 

סטאטית כתבה:

סתםבחור כתב:
סטאטית כתבה:

נשלח מהאנדרואיד שלי

יצא להיות בסיטואציה של גבר בוכה... 
לא יודעת למה, זה גרם לי להעריך אותו עוד יותר...

מעניין. תכלס לא מסוגל לדמיין את עצמי בוכה ליד אישה או באופן כללי ליד אנשים אבל הייתי ש ח שבמידה וכן, הם לא היו מסתכלים עלי אחרת. איך הגבת?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2020 00:33 לינק ישיר 

הרעיון בכללי שלא ניסיתי לגרום לו להפסיק לבכות... זה דבר שאני שונאת שאנשים עושים...
נתתי לו להרגיש הכי בנוח בעולם, ושיבין שזה הכי אנושי ונורמלי לבכות גם אם הוא גבר..
ובאמת, אחרי שבוע ככה, יצא לנו לדבר על זה, והוא אמר שהוא ממש העריך את זה, ושהוא היה נבוך רצח כשהוא התחיל לבכות אבל ההתייחסות שלי לכל הסיטואציה גרמה לו להרגיש ממש טוב עם עצמו...

תוקן על ידי סטאטית ב- 24/08/2020 00:44:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2020 00:36 לינק ישיר 

יפה. התנהגת ברגישות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2020 00:40 לינק ישיר 

תודה על האישור 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2020 00:45 לינק ישיר 
בתתימן

חייכנית770 כתב:
בס"ד

את יכולה להתחתן באולם של חסדי נעמי... מקום יפה ומכובד

וזלא סתם ערב, זה ערב שחיכית עבורו המון והתאמצת המון כדי להגיע אליו וכמובן אירוע של פעם בחיים בעז"ה

לא נעים לי להגיש לאנשים את האוכל שמגישים שם... 
ואני ממש לא מתעניינת בערב של החתונה .. כל מה שמעניין אותי זה בן זוגי העתידי .. הרגעים האלה שיושבים ביחד מדברים על מה שמרגישים על מה שעובר עלינו בפנים . חושבים על העתיד המשותף שלנו .. זה מה שמרגש אותי באמת :) ריקודים רקדתי מספיק בחתונות של חברות 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2020 00:47 לינק ישיר 
בתתימן

סתםבחור כתב:
אה ולגבי פרק ב לא חסר אנשים שעשו טעות פעמיים. כמו שאמר החכם: אם באמת היית לומדת מהטעויות שלך, היית היום גאון. חוכמה לחפש בפרק ב מה שהיה חסר בפרק א ואז לגלות שבפרק א היו דברים מסויימים ולכן לא הורגש חסרונם בשונה מפרק ב שהיו דברים אחרים אז מתחילים להרגיש בחיסרון של דברים מפרק א

נשלח מהאנדרואיד שלי

אחלה משפט , אני אוסיף אותו לארסנל שלי  אם באמת היית לומדת מהטעויות שלך, היית היום גאון טדדם 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2020 00:52 לינק ישיר 
בתתימן

סתםבחור כתב:
סטאטית כתבה:

סתםבחור כתב:
סטאטית כתבה:
אני לא רוצה להיות גדולה יותר מהבחור... לא יודעת למה, זה לא נראה לי נכון...
חינוך. יש בנות שקשה להן גם להיות גבוה יותר מהבחורנשלח מהאנדרואיד שלי
לי קשה... 

יצאתי עם בחורה שאמרה לי שאם הגבר יפגין חולשה או יבכה היא פשוט תצחק. לדעתי היא לא הכי בריאה. בכל מקרה, אני חושב על עצמי כגבר חזק מאוד אבל עדיין להתחתן עם אישה ששם לא תהיה לי אופציה בכלל להרגיש את הצד החלש שלי, זה סיוט. אני צריך זוגיות שבה אוכל להיות עצמי לא משנה מה שאני מרגיש באותו רגע, גם אם בסוף לעולם לא אצטרך לחשוף חולשה. היא בסוף תתחתן עם בחור שיאמר לה שהוא אף פעם לא חושף חולשה ואז או שהיא תתבדה ותראה שלכולם יש רגעים קשים או שהוא פשוט כל כך לא מודע לעצמו שהוא באמת לא חושף צד חלש. כך או כך, זה לא מה שהיא חלמה

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא מבינה את הבחורה הזאת , הכי יפה זה גבר רגיש  אחד שיכול להזיל דמעה כשהוא מקבל שבחים מהמלמד של הבן שלו או אחרי תקופה ארוכה שהוא לא ראה אותך וממש התגעגע  
אבל בעצם יכול להיות שהצחוק שלה זה תגובה של מבוכה .. יש אנשים שלא יודעים איך להגיב כשמישהו לידם מפגין חולשה / קושי / כאב ... זה קצת כמו ילדים כשהם נבוכים שמבוגרים חושפים רגשות אז הם צוחקים ...
בדכ אנשים שלא חושפים רגשות לחלוטין לדעתי הופכים להיות אנשים אלימים רגשית/מילולית/פיזית .. אין להם שום דרך לנתב את הרגשות שלהם בצורה שפויה זה יתפרץ אצלם בהטחת עלבונות ומילים קשות או הסתגרות אבל זה פרשנות שלי .. יכול להיות שיש אנשים ששורדים בלי להביע את הרגשות או הקשיים שלהם ... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2020 00:53 לינק ישיר 

יש כאן אנשים שאולי לא הבינו נכון, אז אני אבהיר: הבחור לא בכה בגללי 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2020 00:55 לינק ישיר 
בתתימן

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

[quote]
סטאטית כתבה:
הלוווו, אני בת 19.5 חחח... 
תמיד אמרו לי לתת גיל צעיר יותר לנשים ממה שנראה. אני כל כך מבולבלנשלח מהאנדרואיד שלי
חחחח... לא כל הנשים סגורות על עצמן בעניין הזה..[/quoteבס"דזה הולך ככה: עד גיל 20? בחורה רוצה שכבר יקראו לה "גדולה" ולכן היא רוצה שיעגלו כלפי מעלה.כשהיא מגיעה לגיל 20? היא רוצה להישאר בת 20 לנצח ולכן אתה צריך להגיד לכל בחורה שהיא נראית כמו בת 20

חחח בקיצור אם בחורה שואלת אותי בת כמה היא אני עונה עשרים תמיד:) אה ומה לגבי המשקל?

נשלח מהאנדרואיד שלי

אם היא עד 1.6 תגיד שהיא שוקלת 45
עד 1.7 תגיד 50
מעל לזה תגיד 55

ככה נראה לי הוצאת אותה רזה 

אני אישית יכולה לזהות על הרבה מהבנות כמה הן שוקלות .. זה לא כל כך מסובך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2020 00:56 לינק ישיר 

לדעתי זה הבדלי תרבות. אצל הגויים, כשהגבר משתכר הוא לרוב מפחיד ומכה אבל אצל היהודים האידיאל הוא שהוא בוכה ומחפש להתקרב להקב''ה. כלומר אנחנו מעריכים עדינות. ביישנים רחמנים וגומלי חסדים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הפרשי גילאים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 ... 30 31 32 לדף הבא סך הכל 32 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.