| נשלח ב-3/8/2020 17:39 |
|
| |
הסגר מועיל? ביתר עילית כמשל
(מה שהרב רובינשטיין לא מגלה שבביתר הרבה תושבים פשוט לא נבדקים...) רוטר האם סגר מועיל או מזיק? שימו לב לנתונים בביתר עילית ותשפטו בעצמכם:ויכוח אינסופי מלווה את וירוס הקורונה: האם סגר הוא פתרון או לא?! מסקנות מעניינות בנידון ניתן להסיק מהמתרחש בעיר ביתר עילית, לפני תקופה הוטלו על העיר מגבלות, ולאחר שבועיים הן הוסרו בשל לחץ ציבורי. כעת נבחן את נתוני ההדבקה בזמן הסגר ולאחריו: להלן נתונים רשמיים, מתוך מכתבו של מאיר רובינשטיין, אותו שיגר הבוקר בשל כינוס הקבינט לדון בהטלת הגבלות על ערים אדומות, כשהעיר ביתר, כרגיל, מככבת בראש הרשימה. מאיר רובינשטיין, ראש עיריית ביתר, מיהר לשגר מכתב מפורט לפרוייקטור הקורונה פרופ' גמזו, ממנו עולים נתונים מעניינים מאד, מתברר שבזמן שהוטלו הגבלות על העיר מספרי החולים טיפסו ב90% ואילו כתוצאה מהסרת ההגבלות והחלפתן בפעולות אחרות שננקטו ירדו מספרי החולים ב80% מתברר שסגר (בביתר לפחות) לא רק שאינו מועיל, הוא מזיק, ומזיק מאד. הערה מעניינת וחשובה שלא מופיעה בנתונים במכתבו של רובינשטיין, היא כי ביממה האחרונה התגלה בביתר חולה מאומת אחד בלבד (!) במידה ומגמה זו תימשך, תירד העיר באופן סופי מרשימת הערים האדומות. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2020 17:54 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2020 18:07 |
|
| |
הסגר מזיק כי לא עושים אותו כמו שצריך. אם היו עושים סגר ולא פותחים עד שהתחלואה יורדת זה היה מועיל. זה לא דמוקרטי כי זה עונש קולקטיבי, אבל זה היה עוזר. והאמת שסגר הוא פחות יעיל מאשר מעקב צמוד והוראות אגרסיביות לגבי מה שנעשה בתוך העיר. אגב, העליה שיש בשבוע של הסגר ואפילו קצת אחריו זה תוצאה של ההתנהלות בשבוע שקודם הסגר שזיהו אנשי המודיעין שביקשו את הסגר. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי כברהיה ב- 03/08/2020 18:09:57
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2020 18:28 |
|
| |
זה שהתחלואה היום ירדה ב80% מוכיח שהסגר הועיל. אוהו הועיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2020 18:36 |
|
| |
נא לזכור, כי בביתר היה סגר 6 ימים, סגר שהסתיים לפני יותר מ- 3 שבועות.
הירידה לתחלואה אפסית מתרחשת בימים הנוכחיים, בוודאי אין זו תוצאה מהסגר הישן נושן שכל כולו היה כמה ימים בודדים.
ההנחה המקומית היא כי 10-15 אחוז מתושבי העיר חוו את הנגיף.
הירידה של התחלואה - או מפני שהפסיקו לעשות בדיקות, כי חובבי המלוניות כבר מיצו את החוויה הזאת. שאר תושבי העיר אינם מעוניינים להיבדק ולהידבק כדי לזכות במתנה בדמות 'מלונית'. או שכבר יש בחוגים מסוימים את חיסון העדר. או שב"ה הנגיף המדביק שוב מצטמצם בכלל ארץ הקודש.
תוקן על ידי יוחנןש ב- 03/08/2020 19:07:06
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2020 18:36 |
|
| |
מועיל כמו כוסות רוח למת. כבר ראינו מדינות שהכריזו בצהלה שאצלם המגפה מוגרה עד ש.... אפשר לשטח את העקומה בצורה מווסתת. אי אפשר למגר ווירוס. אם תראו לי מדינה אחת שניצחה את הווירוס, אשתכנע שאפשר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2020 18:39 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2020 18:46 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
אין בדיקות, אין חיוביים! (יש חולים קשים ונפטרים!!!)
|
|
כנ"ל מסיבוכי שפעת כנ"ל מדלקת ראות כנ"ל ממחלות חורף אמנם לא כ"כ חמור כמו קורונה, אבל אני עדיין שואל איפה הגבול, ומה כמות המדויקת של נפטרים שאז זה משתנה ממחלה שצריך ללמוד להסתדר אתה למחלה שחייבים לעצור את החיים בגללה. מי שיענה על השאלה הנ"ל ויביא הוכחה לדבריו ייכנס להגרלה של 1000 שקלים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2020 18:57 |
|
| |
קלעפער
| תמניא_אפי כתב: |  | מועיל כמו כוסות רוח למת. כבר ראינו מדינות שהכריזו בצהלה שאצלם המגפה מוגרה עד ש.... אפשר לשטח את העקומה בצורה מווסתת. אי אפשר למגר ווירוס. אם תראו לי מדינה אחת שניצחה את הווירוס, אשתכנע שאפשר. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לפחות שתיים. ניו זילנד ובעלז...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2020 19:05 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | קלעפער
| תמניא_אפי כתב: |  | מועיל כמו כוסות רוח למת. כבר ראינו מדינות שהכריזו בצהלה שאצלם המגפה מוגרה עד ש.... אפשר לשטח את העקומה בצורה מווסתת. אי אפשר למגר ווירוס. אם תראו לי מדינה אחת שניצחה את הווירוס, אשתכנע שאפשר. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לפחות שתיים. ניו זילנד ובעלז... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2020 19:18 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
| קלעפער כתב: |  | קלעפער
|
לפחות שתיים. ניו זילנד ובעלז... |
|
|
|
הוא התכוון, שבעלז הצליחו כמו שאוסטרליה וניו זילנד הצליחו, ואוסטרליה וניו זילנד הצליחו כמו שבעלז הצליחו... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2020 19:19 |
|
| |
מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | | מושגים כתב: |  |
|
|
כנ"ל מסיבוכי שפעת כנ"ל מדלקת ראות כנ"ל ממחלות חורף אמנם לא כ"כ חמור כמו קורונה, אבל אני עדיין שואל איפה הגבול, ומה כמות המדויקת של נפטרים שאז זה משתנה ממחלה שצריך ללמוד להסתדר אתה למחלה שחייבים לעצור את החיים בגללה. מי שיענה על השאלה הנ"ל ויביא הוכחה לדבריו ייכנס להגרלה של 1000 שקלים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני מחכה שקודם תענה אתה על שאלה דומה מאוד בשביל להיכנס להגרלה, והיא: האם יש כמות של מתים שאם ח"ו נגיע אליה, תסכים שיש צורך בצעדים דרסטיים? ככל שאתה מסכים, האם תוכל לתת קרדיט למקבלי ההחלטות בישראל, שבנתיים כנראה בזכות השיטות ה"לא הגיוניות" בהם נקטו, מצבנו טוב ב"ה, ורחוק מאוד ממה שקרה לדוגמה בצרפת, בה 2000 יהודים נפטרו מתוך הקהילה היהודית המונה 200 אלף איש. (מה שאומר, מוות של 1 למאה איש בקהילה היהודית, אתה מבין מה זה?? רק תשווה למה שיכל חלילה וחס לקרות בבני ברק המונה את אותה כמות תושבים...)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2020 19:34 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
|
|
כנ"ל מסיבוכי שפעת כנ"ל מדלקת ראות כנ"ל ממחלות חורף אמנם לא כ"כ חמור כמו קורונה, אבל אני עדיין שואל איפה הגבול, ומה כמות המדויקת של נפטרים שאז זה משתנה ממחלה שצריך ללמוד להסתדר אתה למחלה שחייבים לעצור את החיים בגללה. מי שיענה על השאלה הנ"ל ויביא הוכחה לדבריו ייכנס להגרלה של 1000 שקלים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני מחכה שקודם תענה אתה על שאלה דומה מאוד בשביל להיכנס להגרלה, והיא: האם יש כמות של מתים שאם ח"ו נגיע אליה, תסכים שיש צורך בצעדים דרסטיים? ככל שאתה מסכים, האם תוכל לתת קרדיט למקבלי ההחלטות בישראל, שבנתיים כנראה בזכות השיטות ה"לא הגיוניות" בהם נקטו, מצבנו טוב ב"ה, ורחוק מאוד ממה שקרה לדוגמה בצרפת, בה 2000 יהודים נפטרו מתוך הקהילה היהודית המונה 200 אלף איש. (מה שאומר, מוות של 1 למאה איש בקהילה היהודית, אתה מבין מה זה?? רק תשווה למה שיכל חלילה וחס לקרות בבני ברק המונה את אותה כמות תושבים...) |
|
בבקשה תיקח את כל הקהילות שלא שמרו על הכללים, לא אפרט אותם כרוכלא, ותגיד לי האם גובה התמותה אצלם יותר גבוה מבציבור הכללי. לי נראה שלא, ולכן לדעתי לא מגיע לאף אחד קרדיט על כלום. ואם תשאל אותי, אז למה התמותה בישראל כ"כ נמוך יחסית. התשובה היא שאף אחד לא יודע בדיוק כמו שאף אחד לא יודע למה הקורונה הורגת אנשים מסוימים בו בזמן שהסימפטומים שלה פוסחים על אנשים אחרים. ישנם הרבה השערות, אבל לא מספיק מוכחות בכדי לשנות סדרי חיים על סמך זה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2020 19:55 |
|
| |
מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | | מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
|
|
|
אני מחכה שקודם תענה אתה על שאלה דומה מאוד בשביל להיכנס להגרלה, והיא: האם יש כמות של מתים שאם ח"ו נגיע אליה, תסכים שיש צורך בצעדים דרסטיים? ככל שאתה מסכים, האם תוכל לתת קרדיט למקבלי ההחלטות בישראל, שבנתיים כנראה בזכות השיטות ה"לא הגיוניות" בהם נקטו, מצבנו טוב ב"ה, ורחוק מאוד ממה שקרה לדוגמה בצרפת, בה 2000 יהודים נפטרו מתוך הקהילה היהודית המונה 200 אלף איש. (מה שאומר, מוות של 1 למאה איש בקהילה היהודית, אתה מבין מה זה?? רק תשווה למה שיכל חלילה וחס לקרות בבני ברק המונה את אותה כמות תושבים...) |
|
בבקשה תיקח את כל הקהילות שלא שמרו על הכללים, לא אפרט אותם כרוכלא, ותגיד לי האם גובה התמותה אצלם יותר גבוה מבציבור הכללי. לי נראה שלא, ולכן לדעתי לא מגיע לאף אחד קרדיט על כלום. ואם תשאל אותי, אז למה התמותה בישראל כ"כ נמוך יחסית. התשובה היא שאף אחד לא יודע בדיוק כמו שאף אחד לא יודע למה הקורונה הורגת אנשים מסוימים בו בזמן שהסימפטומים שלה פוסחים על אנשים אחרים. ישנם הרבה השערות, אבל לא מספיק מוכחות בכדי לשנות סדרי חיים על סמך זה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
1. למיטב ידיעתי בבני ברק מתו בערך פי 2 מקורונה ביחס לשאר האוכלוסייה, (וזה עוד כשבני ברק ידועה כעיר עם הרבה אוכלוסיה צעירה). עכשיו תרגיל בחשיבה- אם חלילה כל הארץ הייתה נוהגת כמו שנהגו בבני ברק בתחילת הגל הראשון, אתה מבין שיש סיכוי שבתי החולים היו קורסים ואז חלילה מספרי הנפגעים היו קופצים בחדות?
2. נניח שאנחנו באמת לא יודעים (אע"פ שהראיתי לך בהערה הקודמת שאנחנו כן יודעים), האם זה מצדיק התנהגות חסרת אחריות??
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2020 20:01 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2020 21:15 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | | מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
|
|
|
|
בבקשה תיקח את כל הקהילות שלא שמרו על הכללים, לא אפרט אותם כרוכלא, ותגיד לי האם גובה התמותה אצלם יותר גבוה מבציבור הכללי. לי נראה שלא, ולכן לדעתי לא מגיע לאף אחד קרדיט על כלום. ואם תשאל אותי, אז למה התמותה בישראל כ"כ נמוך יחסית. התשובה היא שאף אחד לא יודע בדיוק כמו שאף אחד לא יודע למה הקורונה הורגת אנשים מסוימים בו בזמן שהסימפטומים שלה פוסחים על אנשים אחרים. ישנם הרבה השערות, אבל לא מספיק מוכחות בכדי לשנות סדרי חיים על סמך זה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
1. למיטב ידיעתי בבני ברק מתו בערך פי 2 מקורונה ביחס לשאר האוכלוסייה, (וזה עוד כשבני ברק ידועה כעיר עם הרבה אוכלוסיה צעירה). עכשיו תרגיל בחשיבה- אם חלילה כל הארץ הייתה נוהגת כמו שנהגו בבני ברק בתחילת הגל הראשון, אתה מבין שיש סיכוי שבתי החולים היו קורסים ואז חלילה מספרי הנפגעים היו קופצים בחדות?
2. נניח שאנחנו באמת לא יודעים (אע"פ שהראיתי לך בהערה הקודמת שאנחנו כן יודעים), האם זה מצדיק התנהגות חסרת אחריות?? |
|
היהודים בכל העולם כמעט נפגעו מקורונה יותר מהיחס שלהם באוכלוסיה. אי אפשר לתרץ את הכל בגלל אי זהירות בצעדי הזהירות. סביר מאוד שזה בגלל צפיפות הדיור, חיי קהילה ומשפחה וכו'. גם על סיבות אלו לא הייתי סומך יותר מדי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|