בית פורומים בחדרי חרדים

מגוננת על בעלזא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/8/2020 17:17 לינק ישיר 

היכן ניתן להשאיר מתנה עבור אהרל'ה שוומנפלד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 17:26 לינק ישיר 

מוחל_טובות כתב:

כל אחד עם ההגיון שלו. מי שמאמין במסכות שיעטה מסכה, מי שלא מאמין שלא יעטה, ברור שגם מי שלא מאמין חייב לציית לחוקי המדינה ולחבוש מסכה במקומות ציבורים.

אני מקווה שהבלזאים שלא חובשים מסכה (בהנחה שזה קיים) לא באים לידך, במקרה שכן, אתה צריך לעשות מה שהגויים עושים לנו בחו''ל הם זזים הצדה מיהודים גם אם היהודי חובש מסכה, כי היהודים (אצלהם כל יהודי הוא בחזקת בעלזער) מפיצים מחלות מעצם טבעם.

תוקן על ידי מוחל_טובות ב- 06/08/2020 13:36:09

מצטער, לא הבנתי מה כתבת כאן.
חייבים לציית לחוקי המדינה רק במקומות ציבוריים?
אם בעלזער חובש מסיכה מדוע אני צריך לזוז ממנו ואם איננו חובש ברור שאתרחק ממנו מה הפסול בזה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 06/08/2020 17:29:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 18:30 לינק ישיר 

פצקו כתב:

מושגים כתב:
 (גם הפגנות ההמוניות ראויים לכל גינוי, אבל שם לפחות המפגינים ברובם (לפחות המסר הרשמי) "נלחמים על הפרנסה" ,(חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח)
אפשר להבין אותם. 
על מה בעלז נלחמים כאן? על פרנסתם? היו מחלקים את כל עלות החתונה לאברכים קשי יום ומשפחות נזקקות.

אין שום הבדל. בדיוק כמו שאצל השמאלנים, ההתעללות בנתניהו ובמשפחתו היא ערך עליון ומקודש.
כך אצל הבלזים חתונת נכד האדמו"ר היא כנ"ל.
לקיים מה שנאמר הללו עובדי ע"ז והללו עובדי ע"ז (מטאפורי,מטאפורי....)
לא זלזול בחיי אדם יש כאן, אלא האדרה והעצמה (אמיתית!) של דברי הבל.

פשוט הוצאת לי את המילים מהפה
למה רק השמאלנים רוצים פרנסה? הימנים מסודרים? יש להם יותר פרנסה?
התשובה ברורה..
הם רוצים את הראש של ביבי

ובגלל העיוות הנוראי הזה ש"מושגים" עשה, וקרא לזה "פרנסה", ויש לי הרגשה שהוא עשה זה במודע כי הוא לא כזה מטומטם
בגלל זה אני חושב שזה קשור יותר לאנטישמיות כפשוטה, ולמה אנטישמיות? כי יש פה שנאה כבושה לחרדים כמות שהם בלל מהותם, זה מה שגורם להבדלה בין הפגנות יומיות בלפור לבעלזא.

אגב, לכל אחד יש את הדברים החשובים לו, לשמאלנים חשוב הראש של ביבי (או "פרנסה..)
לבעלזא חשוב החתונה, חשוב יותר מפרנסה וכל פוליטיקה, להשתתף בשמחתו של האדמור
ועכשיו מטיל כאן כל אחד את דעתו האישית, מי שרחוק מחסידות ורק עבודה חשובה לו או פוליטיקה, בא בטענות על בעלזא, הכל ענין של דעה אישית ואי כיבוד דעתו של האחר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 19:09 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
היכן ניתן להשאיר מתנה עבור אהרל'ה שוומנפלד?

עובד בדפוס השיקומי "חסד ואמונה" ברחוב אור אלחנן 6 ירושלים
(יש כניסה גם מרחוב פתח תקוה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 19:18 לינק ישיר 

איש חשוב מאד.
המפגינים בבלפור ובתל אביב אינם רק שמאל! מי שעולה לי בראש כרגע מושיק גלאמין מעצב פנים, חבר משפחת נתניהו והוא גם יצא להפגין, וקרא למרד מיסים.

התמיהה שלי היא, איך ''איש (יהודי) חשוב'', קורא ליהודי אחר שמן הסתם שומר תורה ומצוות, אנטישמי כי הוא חושב אחרת ממנו? איפה ראית בדבריי לאורך כל הזמן שאני כותב כאן בפורום, זלזול בדברים שבקדושה? איפה אתה רואה שנאה לבעלז? אתה הרי לא מכיר אותי, אולי אני בכלל חסיד בעלז? (לא אני לא, וגם לא מחנובקא, אני חסיד של אחד מהגיסים של האדמו"ר שלך).
אם אני חושב שחתונה כזאת זו מדגרת קורונה אני אנטישמי אני שונא לבעלז?

מותר לי לחשוב ולומר את דעתי נגד החתונה הגדולה! ואני חושב שכזאת חתונה זה לא דבר שבקדושה.

אף אחד לא יסתום לי את הפה. אמשיך להביע את דעתי. וכשאתה קורא לי אנטישמי אני לא נפגע, אלא מבין מה הרמה שלך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 20:13 לינק ישיר 

מושגים
אני חושב שקיבלת הסבר מפורט למה אני חושב שזאת אנטישמיות
העיוות המכוון שלך בהסבר הפגנת החילונים בבלפור, יש לה ריח אנטישמיות ושנאה
מוטב שתתייחס לטענה זאת, ואם תסביר למה "במקרה" 100% מתוך המפגינים שם שייכים לשמאל, אחזור בי בשמחה

נ.ב. טעית בקשר לאדמור שלי, אין לו גיסים אדמורים..
אני מחבב את בעלזא כמו את יתר החסידויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 20:44 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

מושגים
מוטב שתתייחס לטענה זאת, ואם תסביר למה "במקרה" 100% מתוך המפגינים שם שייכים לשמאל, אחזור בי בשמחה

אתה דמגוג.
אם אני חושב שההפגנות בבלפור המתקיימות במקום פתוח יותר לגיטימיות מחתונה במקום סגור אני אנטישמי? אתה תוקף ותוקף. ולא עונה תשובות לענין. גם אם תחזור על העמדה שלך שוב שוב בכל מיני וריאציות, ובכל מיני כינויים בומבסטיים. לא תשכנע אותי.
כבר אמרתי מס' פעמים מה ישכנע אותי, אם יאמר חסיד בעלז שהוא מציית לרבו בלי שום הרהור ופקפוק, זה הגיוני ומשכנע פי אלף מכינויים נבזים השמורים לשונאי ישראל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 06/08/2020 20:46:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 21:41 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

מושגים

אתייחס עתה לשאלתך בענין השתייכות המפגינים בבלפור.

אני ימני בדעותיי. אני חושב בהחלט שבנימין נתניהו הוא האיש הנכון להנהיג את מדינת ישאל.

עם זאת, היות והדמוקרטיה חשובה לי מאד. ואני לא רוצה שיסתמו לי את הפה, אני מקבל גם הפגנות שהם נגד השקפתי הפוליטית.
כל עוד ההפגנה בשטח פתוח והמפגינים עוטים מסיכות, זה משהו שאפשר לקבל (אם כי אישית הייתי מעדיף בשעת סכנה שלא יערכו הפגנות לא מימין ולא משמאל) .

האמן לי שאם החתונה בבעלז היתה נערכת כמו החופה עם מסיכות ובשטח פתוח היתה מתקבלת ההשוואה של האירוע הזה להפגנה בבלפור הרבה יותר בהבנה.
הערה נוספת, דב אייכלר יצא מגוחך בכאן 11 כשהסביר את החתונה הזאת בזמן הקורונה שהקורונה זה משהו שצריך לחיות לצידו ולכן זה בסדר לערוך חתונה כזאת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 22:19 לינק ישיר 

מבלי להיכנס עכשיו לפוליטיקה, המציאות מלמדת שהחתונה התקיימה בניגוד מוחלט לצו בריאות העם ולהנחיות שנקבעו, ולמעט עטיית מסכות רק במהלך החופה, מה שקרה אח"כ הוא ביזיון וחילול השם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 01:15 לינק ישיר 

מושגים כתב:

איש_חשוב כתב:

מושגים

אתייחס עתה לשאלתך בענין השתייכות המפגינים בבלפור.

אני ימני בדעותיי. אני חושב בהחלט שבנימין נתניהו הוא האיש הנכון להנהיג את מדינת ישאל.

עם זאת, היות והדמוקרטיה חשובה לי מאד. ואני לא רוצה שיסתמו לי את הפה, אני מקבל גם הפגנות שהם נגד השקפתי הפוליטית.
כל עוד ההפגנה בשטח פתוח והמפגינים עוטים מסיכות, זה משהו שאפשר לקבל (אם כי אישית הייתי מעדיף בשעת סכנה שלא יערכו הפגנות לא מימין ולא משמאל) .

כנראה לא הבנת את שאלתי
אני דיברתי על התייחסותך להפגנת השמאל, כהפגנה מקודשת כי היא באה הרי בגלל שליהודים אין פרנסה נעבעך
ולכן יציאתם להפגנות מוצדקת (למרות שהם בלי מסכות וחבל בכלל להתווכח על כך, הסרטים והתמונות משם רבים עד אינספור)
בעוד כל בר דעת שואל את עצמו איך זה שכולם שם שמאלנים ואיך זה שמדברים רק על ביבי וביבי תוך כדי ניבול פה וקללות ואיומים על רצח האם זאת ההפגנה שחייבים לצאת גם בזמן קורונה?
עיוות זה שיצרת, לטענתי במכוון, מקורה בשנאת האחר.
בעלזא, גם הם יצאו למשהו שמאוד מאוד חשוב להם, ואם נרצה לדעת עד כמה זה חשוב להם, אז בכל פעם שהרבי מבעלזא מחתן אלפי אנשים מוזילים 1000 דולר מכיסם כדי לטוס מחו"ל לכאן, גם כאלו שאין להם יותר מידי כסף נזיל עושים מאמצי על מרוב תשוקתם להגיע לחתונה שרבם המובהק, אדמור"ם מחתן את נכדו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 05:55 לינק ישיר 

א. נתפסת על המשפט שכתבתי שההפגנות זה על פרנסה, ועל זה אתה בונה עלי תאוריה שלימה של שנאת האחר, ועדיין אני לא מבין מה הקשר בין הדברים?

ב. הזכרת לי את הילדים שעשו משהו רע, וכששואלים אותם, מדוע עשית כך וכך ? הם עונים, גם הילדים האחרים עשו את זה. ללא ספק מי שהולך בלי מסיכה בבלפור או בכל מקום אחר הוא פושע באותה מידה.
אגב, בדקתי ורוב המפגינים עוטים מסיכות (לפחות כמו שעטו החסידים בחופה בבעלז).

ג. לגבי קדושת ההפגנות, אכן במדינה דמוקרטית זכות ההפגנה היא ערך עליון בתנאי שהיא לפי החוק וההנחיות, ולא משנה על מה ההפגנה על ביבי או על טיבי או על קוטג'.
גם השתתפות בשמחה של האדמו"ר היא ערך עליון בשביל החסידים, והחברה מבינה את זה, בתנאי שהיא נערכת לפי החוק,
כל אחד והערכים שלו.
אי שמירה על החוק ועוד בצורה רשמית ובוטה, יוצרת אנרכיה ותגובת שרשרת, חברה מתוקנת לא יכולה להרשות זאת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 07:43 לינק ישיר 

"נתפסת על המשפט"?
הרי על זה בנית בעצם את כל הטענה שלך, כאילו החילונים הולכים למטרה מאוד נעלה - פרנסה אוכל
ולכן ההפגנה שלהם מוצדקת היתה לשיטתך יותר מחתונת אדמור, שאלת על מה בעלזא נלחמים בכלל
זה לא היה משפט צדדי 
תראה כמה דוחה התגובה שלך, אתה צריך להתבייש עם דיבורים כאלו:

מושגים כתב:
 (גם הפגנות ההמוניות ראויים לכל גינוי, אבל שם לפחות המפגינים ברובם (לפחות המסר הרשמי) "נלחמים על הפרנסה" 
אפשר להבין אותם. 
על מה בעלז נלחמים כאן? על פרנסתם? היו מחלקים את כל עלות החתונה לאברכים קשי יום ומשפחות נזקקות.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 07/08/2020 07:43:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 09:30 לינק ישיר 

סתם הערה צדדית:
כשמישהו שונא חרדים ולא שונא חילונים, הוא לא נקרא אנטישמי, אלא אנטי דתיים או אנטי חרדיים.
זה אמנם רק טרמינולוגיה, אבל זה אומר מעֵבֶר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 09:34 לינק ישיר 

אני עדיין חושב שהפגנות במקום פתוח ועטיית מסיכות עדיפות על חתונה במקום סגור וללא קיום שום הנחיות .

הפגנה הוא מאבק על הרעיון, רעיון שנלחמים עבורו, ולא משנה מה הרעיון. הדמוקרטיה מאפשרת את זה, כל עוד הוא חוקי זה בסדר.

חתונת נכד של אדמור איננו רעיון שנאבקים בשבילו. אמנם זה צורך רוחני אבל באותה מידה גם אירוע תרבות זה צורך רוחני.

אירועי תרבות מותרים בתנאים מחמירים בהרבה מתנאי התפילה בבתי הכנסת. כמו למשל דרייב אין. אם היו עושים את החתונה בפורמט של החופה היה זה די והותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 07/08/2020 09:37:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 16:38 לינק ישיר 

נקודה נוספת!
אם חסידי בלז היו נוהגים כך, בבתי הכנסת שלהם בלבד. ניחא!
אך מדוע לבוא למקומות אחרים,
כמו איצקוביץ' או זכרון משה.
וללא מסיכה!?!
באיזו רשות הם עושים זאת!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מגוננת על בעלזא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.