|
|
| נשלח ב-6/8/2020 21:57 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | אני לא מאשימה אף אחד,אני רק תוהה: האם כל חסידות בעלזא עלולה "להתמוטט, במידה והילד הזה יתחתן "רק" בנוכחות 200 חוגגים ?
שורש הבעיה גם בבעלז וגם בבלפור, אינה הזלזול בחיי אדם.
אלא החשיבות האדירה, על גבול האלילית, שהם מייחסים לערכים כמו חתונת נכד האדמו"ר והצקות למשפחת נתניהו.
יהודים מסרו נפש כל הדורות על קידוש ד'. להבדיל, דם רב נשפך במלחמות בין מדינות.
בעיני הכתות המוזרות האלו- שמחת אדמור/הצקות למשפ' נתניהו הן ערך שמצדיק הכל.
|
|
מצחיק
כמה שנאה וזלזול יש בך, ואתה עוד ניסית לטעון באשכול אחר:

ברור שהכל מהרהורי לבך...
תוקן על ידי נוירולוג ב- 06/08/2020 22:00:34
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2020 22:34 |
|
| |
.
| timobl כתב: |  |
אמנם אני לא בעלזער, אבל אני מבין מאוד את החסידים שלא הסכימו לוותר ורצו בכל מחיר להשתתף בשמחה.
ובמיוחד שעד היום נוכחנו שישנם הרבה שנזהרו מאוד מאוד, וחלו או של"ע נפטרו, ואילו ישנם כאלו שלא שמרו כלל, ולא קרה להם כלום.
כך שהסבירות הגבוהה היא שעד היום הרופאים עדיין לא יודעים האם וכיצד ניתן להתגונן מהמחלה.
ולמשל, פורסם שאפשר גם להידבק מהאויר, כך שבן אדם יכול להסתגר בביתו, ולהידבק. |
|
תגובה הרסנית ומטעה! למען הסר ספק, ההנחיות של מסכה, מרחק, היגיינה ובידוד-כשיש צורך בכך, מוכחות מחקרית כיעילות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2020 23:32 |
|
| |
| קונטרול כתב: |  | .
אמנם אני לא בעלזער, אבל אני מבין מאוד את החסידים שלא הסכימו לוותר ורצו בכל מחיר להשתתף בשמחה.
ובמיוחד שעד היום נוכחנו שישנם הרבה שנזהרו מאוד מאוד, וחלו או של"ע נפטרו, ואילו ישנם כאלו שלא שמרו כלל, ולא קרה להם כלום.
כך שהסבירות הגבוהה היא שעד היום הרופאים עדיין לא יודעים האם וכיצד ניתן להתגונן מהמחלה.
| תגובה הרסנית ומטעה! למען הסר ספק, ההנחיות של מסכה, מרחק, היגיינה ובידוד-כשיש צורך בכך, מוכחות מחקרית כיעילות. |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2020 23:54 |
|
| |
תמניא, פתחתי בשבילך אשכול "מסיכות יעילות או לא" . תוכיח שם לחברים, שמסיכות הם רק לדחיית הקץ... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2020 00:38 |
|
| |
במשך שנים לא הבנתי את פשר החרם על החסידות של מרן הגר"א. היום סוף סוף הבנתי.
תוקן על ידי ירון777 ב- 07/08/2020 00:39:36
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2020 03:24 |
|
| |
.
| תמניא_אפי כתב: |  | | קונטרול כתב: |  | .
| תגובה הרסנית ומטעה! למען הסר ספק, ההנחיות של מסכה, מרחק, היגיינה ובידוד-כשיש צורך בכך, מוכחות מחקרית כיעילות. |
|
|
|
לדחיית הקוץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2020 04:10 |
|
| |
| ירון777 כתב: |  | במשך שנים לא הבנתי את פשר החרם על החסידות של מרן הגר"א. היום סוף סוף הבנתי.
|
|
אז רק תגיד לנו, אם הגר"א היה עושה גם חרם על ר' חיים קנייבסקי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2020 07:56 |
|
| |
ר' חיים אומר שאין מגיפה? ר' חיים אומר שלא צריך להישמר?
הוא הפסיק לקבל קהל. הוא הוציא מכתב שמי שלא שומר על ההנחיות הוא רודף.
בנקודה אחת הוא אומר שלא צריך להישמע להנחיות המדינה והיא בסגירת מוסדות התורה.
אתה וחברך נוירולוג מעוותים בכוונה את דעתו ומשמיצים אותו
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2020 07:57 |
|
| |
להבדיל אלף אלפי הבדלות בין עובד אלוקים לאשר לא עבדו. הגרח"ק חיתן נין באותו ערב, בחוג המשפחה המצומצת בחצר סמינר אור החיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2020 08:10 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | ר' חיים אומר שאין מגיפה? ר' חיים אומר שלא צריך להישמר?הוא הפסיק לקבל קהל. הוא הוציא מכתב שמי שלא שומר על ההנחיות הוא רודף.בנקודה אחת הוא אומר שלא צריך להישמע להנחיות המדינה והיא בסגירת מוסדות התורה.אתה וחברך נוירולוג מעוותים בכוונה את דעתו ומשמיצים אותו |
|
האם במניין של ר'חיים כל בוקר כולם הולכים עם מסיכות? איך ר' חיים נפגש עם אנשים שלא ממשפחה הגרעינית בלי מסיכות? הרי יש הרבה ממפגשים כאלו! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2020 08:44 |
|
| |
עם מסכות או בריחוק
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2020 08:48 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | עם מסכות או בריחוק |
|
אני ראיתי ביתד, בזמנו הבאתי את זה פה, שר' חיים נפגש עם איזה ראש ישיבה בלי שום מסיכה לאף אחד נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2020 14:55 |
|
| |
אי אפשר לאכול את העוגה ולהותיר אותה שלמה
אין התנהלות מסודרת אצל ר' חיים, הכל לפי העניין והאינטרסים של הסובבים אותו
בזמן שר' חיים אמר ש"תורא מגנא ומצלא" והורה לצפצף על הוראות משרד הבריאות ולהמשיך את הלימודים בתלמודי התורה ובישיבות, בני ביתו לא סמכו עליו ועל תורתו, ובודדו אותו.
כנ"ל ההתנהלות בעניין המסכות, זה משתנה, הוא עצמו אף פעם לא חבש מסיכה, מקורביו ברוב התמונות ללא מסכות (לאחרונה זה מצטייר פחות טוב אז הנכדים החלו להצטלם עם מסיכה בקרבתו).
את השו"תים עם דין רודף וכו', הוציאו במסגרת הניסיונות למזער את הנזקים לאחר הבושות שעשו לו ולעצמם בתחילת המגיפה, ועקב הביקורת הציבורית הקשה ומתוך ניסיון להחזיר את ר' חיים לקדמת הבמה לאחר שנטרלו קצת את השפעתו ומעמדו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2020 15:12 |
|
| |
עזוב כרגע מה בדיוק ר' חיים אמר ומה לא.ומה עשו/עושים אנשי חצירו. יתכן שזה גם לא כ"כ רלוונטי וד"ל.
הנקודה הבסיסית,שנכונה ותמשיך להיות נכונה, היא שיש הבדל עצום, בין הוראה להמשיך את הלימודים במוסדות, מתוך הטענה שהסכנה בהשבתת הלימודים גדולה מהסכנה בקורונה. שהיא טענה שאפשר להסכים איתה ואפשר להתווכח, אך היא בהחלט מובנת והגיונית .
לבין הכרזה ש"אין קורונה" והוראה (לא רשמית, אך ברורה מאוד) להימנע מחבישת מסכות
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2020 15:25 |
|
| |
ברור שאין להשוות בין ההתנהלות וההוראות של האדמו"ר מבעלז לבין ר' חיים. התייחסתי לזה באשכול שפתח "החלוץ".
|
|
|
|
|