בית פורומים בחדרי חרדים

כולנו עוד הולכים להתבייש בפני הרבי מבעלזא ומרן הגרח״ק קנייבסקי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/8/2020 07:05 לינק ישיר 

החלוץ כתב:

ולפותח האשכול, תספר את זה שכולם הולכים להתבייש, לגיסות האלמנות אוברלנדר, 

בבעלזא הענקית נספרו אם איני טועה 3 נפטרים מהקורונה
אתה יכול להתחייב שאם היו שומרים על ההנחיות היו פחות נפטרים?
אנחנו בתקופה של הסתרה שבתוך ההסתרה ולצערנו רבים מאוד מהנפטרים
בציבור החרדי היו כאלו ששמרו על ההנחיות בצורה דרסטית
ובהדי כבשי דרחמנא למה לך?

ראשית, זה לא כבשי דרחמנא, אלא כבשי דאכזריים.
צינים ופחים בידי אדם. וכאן יש אנשים חסרי רחמנות שמביאים את המחלה בכוח לתוך הציבור.

שנית, הציבור הליטאי טיפה יותר ענקי. בגל השני אין בציבור הליטאי נפטרים שאינם קשישים.

כמובן, הבלזאים מניידים את הקורונה לתוך כלל הציבור החרדי. מחדירים את זה לעומק. שהרי זה עובר מאדם לאדם.

נוסיף, שיש עשרות חסידי בלז צעירים חולים שלא מתפנים לבתי חולים, ומקבלים סיוע חמצן בבית. כדי שלא לבזות את האדמו"ר שלהם.
למרות שהם מסכנים את עצמם בכך שהם נמנעים מפינוי לבית חולים.

ולערבב את הגר"ח לנושא, זה סתם חוצפה. הגר"ח הורה בכל שלב שהוא להזהר מאוד מהקורונה.
במקביל, הוא הורה גם להזהר מסגירת מוסדות התורה. מתוך הבנה שאם לא ילמדו, הסכנה תהיה יותר גדולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 07:39 לינק ישיר 

avishai323 כתב:

ולערבב את הגר"ח לנושא, זה סתם חוצפה. הגר"ח הורה בכל שלב שהוא להזהר מאוד מהקורונה.
במקביל, הוא הורה גם להזהר מסגירת מוסדות התורה. מתוך הבנה שאם לא ילמדו, הסכנה תהיה יותר גדולה.

"הסכנה תהיה יותר גדולה"...
מילים מאוד מאוד מוכרות
מעניין
ממש שתי נביאים נתנבאו בסגנון אחד
האדמור מבעלזא אמר בדיוק את אותם מילים, כשהורה להמשיך בתפילה בציבור, בטישים, בלימוד ביחד

אז הגר"ח בא מתוך הבנה שאם לא ילמדו הסכנה תהיה יותר גדולה, לכן הוא אמר שהילדים ימשיכו ללמוד ביחד והישיבות ימשיכו
והאדמור מבעלזא בא מתוך הבנה שאם יסגרו את בית הכנסת ואת הטישים ואת הלימוד בצוותא מידי ערב בשטיבלאך בבעלזא הסכנה תהיה יותר גדולה
כל אחד והבנותיו ותפיסת עולמו, וחוצפן הוא מי שבא להעיר לרב של הציבור השני על החלטותיו
תתעסק בענינים שלך ואל תתערב לאחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 07:50 לינק ישיר 

בגלל זה גם הבלזער נגד מסכות ונגד כל ריחוק חברתי מכל סוג שהוא... זה שיש לו כמה טון בשר, לא הופך אותו לבעל מעלה יותר ממני או ממך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 09:03 לינק ישיר 

שוב ושוב הדמגוגים כאן מחברים בין המצב הרוחני הירוד לבין הגבלות הקורונה. בחורי הישיבות יכולים ללמוד עם הגבלות הקורונה. אני לא הפסדתי תפילה אחת בגלל מגבלות הקורונה. בחצרות הבתים, בחצר בית הכנסת, ברחבה השכונתית. גם הלימוד שלי כמעט שלא הופרע. למדתי עם החברותא שלי עם מסכה, עם כל הקושי שיש בזה. אם כולם היו נוהגים כך, המצב היום היה הרבה יותר טוב.

אבל יש כאלה שהחליטו שאין קורונה, והחליטו שזה או שחור או לבן, או הולכים עם המגבלות ויש ירידה רוחנית או לא מתייחסים לקורונה והכל דבש. זו חשיבה ילדותית ושטחית. המחקרים מראים שגם במקומות שלא עשו סגרים בתחילה, הם גם חטפו כמות גדולה של מתים וגם הכלכלה שלהם לא ממש ניצלה. וכן גם בעולם החרדי. אני לא רואה שהמצב הרוחני של בעלזא הרבה יותר משאר המקומות שכן שומרים על מגבלות הקורונה.

ועכשיו לעניין חכמת המנהיג. אני לא יודע מה הביא את הבעלזאר רוב להחליט מה שהחליט. חסידיו חושבים שהוא בעל רוח הקודש. זכותם. אבל זכותי גם לחשוב שהוא מנהיג בינוני ות"ח אפי' פחות מזה. אבל לא זה העניין. העניין הוא שלא יכולה להיות כאן אנרכיה. לו יצויר, שיבואו כמה חסידי בעלזא ויגידו שהאדמו"ר טועה בהנהגה שלו בענין מסוים ולא חייבים להקשיב לו, ולהיפך, צריך לצפצף בקול גדול. תוך דקה הם ומשפחותיהם ייזרקו מהחסידות. כי לא מערערים על המנהיג. זה ברור ופשוט.

אז שאנו כאן במדינה, ויש משרד הבריאות שאמון על שמירת הבריאות של כלל האזרחים, והוא מחליט מה שמחליט, גם אם לא נאהב את זה אי אפשר לצפצף על זה בקול גדול. זה מוביל לאנרכיה. מחר יחליט הבעלזאר רוב שלא צריך לשלם ארנונה כי היא גבוהה לטעמו, ומחרתיים יחליט שהמס על החברות הוא גבוה מדי לטעמו, חסידיו כנראה יקשיבו לו גם בזה, ואנו אנה אנו באים? הרי בגליציה הם לא היו מעזים להתנהג ככה לרשויות, אז כאן כן? אולי זה מוכיח סופית את העזיבה שלהם את העדה החרדית וחבירה לציונים, כפי שאמר הגרי"ז לעמרם בלוי שהוא המאמין הכי גדול בציונים בזה שהוא יצא להפגין מולם באמונה שלא יהרגו אותו...

אז אני לא אומר שאני אזרח שומר כל פסיק בחוק ולא עובר רמזור אדום באחת בלילה, אבל מכאן ועד צפצוף של ציבור כ"כ גדול על חוקי המדינה, לאן זה יוביל אותנו? ויותר מזה, אם אפשר ככה לצפצף על חוקי המדינה, מה דחוף להם שם במועצת גדולי התורה לחוקק חוק גיוס שיתאים לחרדים, שיישאר חוק הגיוס הרגיל, ונצפצף עליו בקול גדול, ונראה אותם באים לגייס אותנו בכח? אהה, יש הבנה שא"א ללכת ראש בראש עם השלטון הציוני...

בדבר אחד אני בטוח. גם אם בבעלזא יספרו חלילה הרבה מתים, ואצל אלה הנזהרים לא יקרה כדבר הזה, שום דבר לא ישתנה. זה בשבילם כמו למות על קידוש ה'. זה להודות שהאדמו"ר טעה, ואת זה הם לא יעשו גם במחיר של מוות בתוך המשפחה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 11:33 לינק ישיר 
מצדרביעי

איש_חשוב כתב:
אז אפשר להבין שפרופסור לס ועוד המון רופאים כמוהו אינם מוצאים חן בעיניך
אתה מקבל יותר את דעת הרופאים האחרים, וכל מי שאינו חושב כמוך מנוי על כת השקרנים ואינו מקבל פני שכינה
אתה פשוט אומר "קבלו דעתי", אתה לא מבין שיש אנשים שחושבים אחרת? הם גם בזים לך אגב..
למה צריך כל אחד לדחוף בכוח את הדעות שלו על אחרים
תעשה אתה לפי הדעות שלך, והם יעשו לפי הדעות שלהם

האם אתה מכיר את דעותיו של הרב אמסלם ו"דומיו" בנושאים הלכתיים?

האם חילוני שיטען לך שאפשר גם להקשיב לו, כי זאת "עוד דעה", אתה תקבל את זה?
בכל תחום יש פרובוקטורים ובעלי דעות מקוריות ומאתגרות, וגילוי נאות אני תמיד אוהב לשמוע אותם ולחשוב על האיפכא מסתברא (לא סתם יש לי כזה ניק....).

אבל עדיין יש את הגישה המקובלת ומי שמנסה ללכת דווקא אחרי הדעה הפרובוקטיבית אפשר אולי לקבל את זה כשזה לא נוגע לאחרים ,אבל פה זה גם מזיק לאנשים שאיתרע מזלם לגור לידכם, וגם מקרב את תרחיש האימים של קריסת מחלקות הקורונה בבתי החולים (ומקרב גם את העליהום של החילונים והפעם קצת בצדק)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 11:45 לינק ישיר 
hhaavv

איש_חשוב כתב:
אז אפשר להבין שפרופסור לס ועוד המון רופאים כמוהו אינם מוצאים חן בעיניך
אתה מקבל יותר את דעת הרופאים האחרים, וכל מי שאינו חושב כמוך מנוי על כת השקרנים ואינו מקבל פני שכינה
אתה פשוט אומר "קבלו דעתי", אתה לא מבין שיש אנשים שחושבים אחרת? הם גם בזים לך אגב..
למה צריך כל אחד לדחוף בכוח את הדעות שלו על אחרים
תעשה אתה לפי הדעות שלך, והם יעשו לפי הדעות שלהם

לא טענתי (הפעם) שאני מקבל או לא מקבל את עמדותיו. אבל אם פרופסור לס מתבסס על שקרים עובדתיים שכל אחד יכול לבדוק (הוא יטען למשל שעכשיו חורף או שהשמש שוקעת במזרח), זה אומר שהוא שקרן, נקודה. בלי קשר לעמדותיו בענייני קורונה. מי שנזקק לשקר כדי "להוכיח" שהוא צודק  - זה בדרך כלל אומר משהו על עמדותיו.
אני התייחסתי כאן לשקר האובייקיטיבי להצהרה שרוב הרופאים בעולם אומרים שלא יודעים כמעט כלום. זה שקר עובדתי, בלי שום קשר לעמדה שלי בענייני קורונה.
לגמרי במקרה מתברר, שכל מכחישי הקורונה נוהגים לשקר בעזות מצח בדברים שכל אחד יכול לבדוק עובדתית. זה הנושא של מה שכתבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 12:21 לינק ישיר 

סקופער כתב:

שוב ושוב הדמגוגים כאן מחברים בין המצב הרוחני הירוד לבין הגבלות הקורונה. בחורי הישיבות יכולים ללמוד עם הגבלות הקורונה. אני לא הפסדתי תפילה אחת בגלל מגבלות הקורונה. בחצרות הבתים, בחצר בית הכנסת, ברחבה השכונתית. גם הלימוד שלי כמעט שלא הופרע. למדתי עם החברותא שלי עם מסכה, עם כל הקושי שיש בזה. אם כולם היו נוהגים כך, המצב היום היה הרבה יותר טוב.

אבל יש כאלה שהחליטו שאין קורונה, והחליטו שזה או שחור או לבן, או הולכים עם המגבלות ויש ירידה רוחנית או לא מתייחסים לקורונה והכל דבש. זו חשיבה ילדותית ושטחית. המחקרים מראים שגם במקומות שלא עשו סגרים בתחילה, הם גם חטפו כמות גדולה של מתים וגם הכלכלה שלהם לא ממש ניצלה. וכן גם בעולם החרדי. אני לא רואה שהמצב הרוחני של בעלזא הרבה יותר משאר המקומות שכן שומרים על מגבלות הקורונה.

ועכשיו לעניין חכמת המנהיג. אני לא יודע מה הביא את הבעלזאר רוב להחליט מה שהחליט. חסידיו חושבים שהוא בעל רוח הקודש. זכותם. אבל זכותי גם לחשוב שהוא מנהיג בינוני ות"ח אפי' פחות מזה. אבל לא זה העניין. העניין הוא שלא יכולה להיות כאן אנרכיה. לו יצויר, שיבואו כמה חסידי בעלזא ויגידו שהאדמו"ר טועה בהנהגה שלו בענין מסוים ולא חייבים להקשיב לו, ולהיפך, צריך לצפצף בקול גדול. תוך דקה הם ומשפחותיהם ייזרקו מהחסידות. כי לא מערערים על המנהיג. זה ברור ופשוט.

אז שאנו כאן במדינה, ויש משרד הבריאות שאמון על שמירת הבריאות של כלל האזרחים, והוא מחליט מה שמחליט, גם אם לא נאהב את זה אי אפשר לצפצף על זה בקול גדול. זה מוביל לאנרכיה. מחר יחליט הבעלזאר רוב שלא צריך לשלם ארנונה כי היא גבוהה לטעמו, ומחרתיים יחליט שהמס על החברות הוא גבוה מדי לטעמו, חסידיו כנראה יקשיבו לו גם בזה, ואנו אנה אנו באים? הרי בגליציה הם לא היו מעזים להתנהג ככה לרשויות, אז כאן כן? אולי זה מוכיח סופית את העזיבה שלהם את העדה החרדית וחבירה לציונים, כפי שאמר הגרי"ז לעמרם בלוי שהוא המאמין הכי גדול בציונים בזה שהוא יצא להפגין מולם באמונה שלא יהרגו אותו...

אז אני לא אומר שאני אזרח שומר כל פסיק בחוק ולא עובר רמזור אדום באחת בלילה, אבל מכאן ועד צפצוף של ציבור כ"כ גדול על חוקי המדינה, לאן זה יוביל אותנו? ויותר מזה, אם אפשר ככה לצפצף על חוקי המדינה, מה דחוף להם שם במועצת גדולי התורה לחוקק חוק גיוס שיתאים לחרדים, שיישאר חוק הגיוס הרגיל, ונצפצף עליו בקול גדול, ונראה אותם באים לגייס אותנו בכח? אהה, יש הבנה שא"א ללכת ראש בראש עם השלטון הציוני...

בדבר אחד אני בטוח. גם אם בבעלזא יספרו חלילה הרבה מתים, ואצל אלה הנזהרים לא יקרה כדבר הזה, שום דבר לא ישתנה. זה בשבילם כמו למות על קידוש ה'. זה להודות שהאדמו"ר טעה, ואת זה הם לא יעשו גם במחיר של מוות בתוך המשפחה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 14:48 לינק ישיר 

החלוץ כתב:
המנהיגים שזיהו מהרגע הראשון את החורבן הרוחני שעלול להיווצר בחסות הקורונה
שרוב המגבלות שלה - שפגעו פגיעה אנושה בעולם הרוחני - קרסו רגע אחרי הקמת הממשלה

תוקן על ידי החלוץ ב- 06/08/2020 16:36:08

כ"כ הרבה דמגוגיה, ואסביר

א. "כולנו נתבייש", נראה לי שאתה יכול לדבר מקסימום בשם עצמך, אף אחד לא צריך להתבייש על כך ששמר על ההנחיות כפי שהורו רשויות הבריאות, ורוב רובם של הרבנים ופוסקי ההלכה, וזה גם דעתם של רוב רובם של הרופאים.

לידיעה: אני בעצמי שייך לסביבה בה ששומרים על ההנחיות קלה כבחמורה.

ב. לא משנה איך תסובב את זה וכמה הבהרות תתן, אתה בעצם כותב שהגרי"ג אדלשטיין ועוד רבנים ואדמו"רים חשובים הם קלי דעת וקצרי רואי ולא מעריכים תורה ולא מכירים בנחיצותה, או שהקב"ה סתם לכולם את העיניים והשאיר רק לשר התורה ולאדמו"ר מבעלז עיני בדולח.
חלילה וחלילה, אם כך משתמע מדברי אני מבטל אותם כעפרא דארעא, כל מי ששומר על ההנחיות כי הוא שומע לקולם של רוב גדו״י שכך הורו - אשריו, ויהי חלקי עמו.
דברי כוונו לחרדים הישראלים - שיש להם דעות משלהם בכל נושא, ובעיקר לכמה חוצפנים מנערי הטוויטר, שאחד מהם -איני זוכר כרגע מיהו - שהגדיל ברוב חוצפתו למסור ולהלשין למשטרה בטויטר כדי שילכו לעצור את החתונה בבעלזא בשם הדאגה לבריאות העם, בו בזמן שעם כל הכבוד לו על השטעלע בבראנזה העיתונאית, הוא עוד לא מתקרב לגרד את האבק בנעליו של מנהיג כמו הרבי מבעלזא, ואם הוא החליט לערוך את החתונה למרות הסיכונים זכותו המלאה, המקסימום שמותר למי שזה לא מוצא חן בעיניו הוא לשמור על ריחוק מחסידי בעלזא שהאפיון החיצוני שלהם די ברור לחרדי המצוי. 

העיקר יש לך מה לומר על אלו שלהבנתך מבקרים את גדולי ישראל, בו בזמן שזה בדיוק מה שהנך עושה, מבקר את כולם בכדי לפאר ולרומם את קרנם של הרב קנייבסקי והאדמו"ר מבעלז.

אין לי שום ענין אישי לפאר אותו או אותו, רק מול גל ההשמצות שעברו דברי מרן הגרח קניבסקי בגל הראשון והחלטותיו של האדמור מבעלז בגל השני ע״י נערים שהחלב עד לא יבש משפתם וכל תהילתם מסתכמת בהערצה עיוורת וחנפנות ל׳ישראליות׳, ובשמה הם מעיזים לקרוא תיגר על צדיקים וקדושים שיש להם עיני בדולח, אסור לשתוק!

ג. באשר לאדמו"ר מבעלז, יש לציין שהוא עקבי, ועליו אי אפשר לומר שהוא לא מכיר את הנתונים, היו אצלו שר הבריאות (ליצמן ואדלשטיין) והוא אינו אדם טיפש, הוא מבין עניין, והחליט מה שהחליט, אם הוא טעה או נהג בחוסר אחריות זה דיון אחר. אבל ר' חיים קנייבסקי לא מכיר את הנתונים בכלל, לא הוצגו בפניו, וספק אם בכלל יודע ומבין משהו בקשר לקורונה, אז עדיף לשתוק בנושא. מה גם שלפי הפרסומים הוא חזר בו, ופורסם שו"ת חריף ביותר בדבר הנחיצות להישמע להוראות משרד הבריאות.

זה כבר נושא לדיון בהזדמנות אחרת על הבורות לנסות להפוך את גדו״י לפרופסרים שצריכים לקבל קלסרים מלאי נתונים כדי לקבל החלטות.
צדיקים רבים מספיק להם רק לקבל קוויטל עם השם ושם האמא כדי לראות בדיוק את התשובה.
החזו״א בכח התורה היה עונה לשאלות של חיים ומוות בשניות אחדות, ואפי׳ בניגוד לחוות דעת רפואיות
זו חוצפה נוראה שיש אי מי שמצייר את רבי חיים כמנותק ולא יודע נתונים
רבי חיים הוא לא פרופסור, אנשים באים לשאול אותו על החלטות קשות כי סומכים על כח התורה שיש בו ועל רוח הקודש המדברת מתוך גרונו.
ולאורך כל הדרך רבי חיים לא סטה לרגע מהקו שתורה מגנא ומצלא, וביטול תורה הוא מפחיד וחמור פי כמה מהקורונה הוא חזר על זה מהרגע הראשון ועד היום, אין שום נתון שיכול לשנות את זה.

ד. לא יודע מאיפה הבאת את השקר הזה שרוב המגבלות הוסרו מיד לאחר הקמת הממשלה. אתה בעצם אומר שכל ההנחיות היו בכדי להציל את כיסאו של נתניהו, זה לא נכון עובדתית, ההגבלות היו גם לאחר מכן, חוסר התפקוד של עולם הישיבות היה גם לאחר מכן. 
ובכלל הניסיון לטעון שהכל סביב ביבי ולאינטרסים שלו, זה פשוט לוקש שקרי ובזוי שהתקשורת שוטפת בו את מוחו של הציבור, ולאחרונה גם כמה עיתונאים חרדים מפמפמים את השטות הזו.

אם מבחינתך לא חל שום שינוי בין לפני הקמת הממשלה ליום אחרי הקמת הממשלה אתה כנראה מנותק שחי בעולם אחר. אם זה קשור לביבי או לא אני לא יודע, אבל לפני כן הכניסו פחד מוות, עשרות אלפי מתים.. אנשים נשארו בבתים חודשיים בלי לצאת, רגע אחרי הקמת הממשלה עם הירידה העצומה בהיקף החולים ועד היום החיים חזרו לשגרה, אמנם שגרת קורונה עם הרבה מגבלות אבל אין זכר למצב החרדתי שהיה כאן בתקופת פסח.
גם המצב הרוחני השתנה, בעוד שכעת הקורונה רק בעליה - הת״תים לומדים, בישיבות יש קפסולות, הבתי כנסיות והכוללים פעילים, אמנם במצב קורונה אבל בפעילות.
בעוד שבגל הראשון כל מה שפעיל עכשיו היה מושבת, ורבי חיים והבעלזער שאגב הם בכלל לא לבד יש הרבה הרבה מגדולי ישראל שצועקים ללא הרף שבלי התורה והרוחניות אנחנו כדג מחוץ למים ואין להם עם מי לדבר גם כי טבע האדם לשמור על עצמו אפילו מחשש קל של סכנה וההפחדות על הנפטרים מלחיץ אנשים רבים , וגם כי דינא דמלכותא דינא ואם פרויקטור כלשהו מחר מחליט לסגור את התתים או הישיבות או הבתי כנסיות או הכוללים, הוא לא מתחשב לרגע בעוון ביטול תורה או בתינוקות תשבר שהעולם מתקיים בהבל פיהם.
אז לפני שיפי הנפש מאשימים את גדולי ישראל בהפקרות שיהדקו את המסכה על פיהם ואפם, ויבדקו אם אין בהם עוון חילול השם שרבי חיים מנה אותו הראשון למגיפה, או חשש ביטול תורה, או לשה״ר וכשימצאו את עצמם נקיים מכל זה יחזרו להטיף בסמרטפוניהם לגדולי ישראל על החובה לשמור על צו בריאות העם. 

תוקן על ידי נוירולוג ב- 06/08/2020 22:46:20

כמישהו כותב "כולנו הולכים להתבייש בפני ר' חיים והאדמו"ר מבעלז" הוא מתכוון אליו, אלי, ולכל הציבור שנשמע להוראות של רוב רובם של רבני וגדולי ישראל, וגם אליהם עצמם. (ובכלל אינך נביא לדעת לאן זה הולך ומה יהיה בהמשך).

אני לא רואה שום קשר בין ההתנהלות של ר' חיים לזו של האדמו"ר מבעלז.

באשר לעיתונאי שמסר והלשין, אני לא יודע במי מדובר, אבל לא נראה לי שהיה צורך בהלשנה, זה לא היה סוד והמשטרה ידעה מה הולך להיות, ובכל זאת החליטו לשחק את המשחק יחד עם עסקני בעלז.

לא צריך קלסרים, אבל אפילו אם נלך לשיטתך, המינימום הנדרש זה לשאול את השאלה, וכולנו לבושתנו ראינו מה שואלים ואיך שואלים, שאלה מעוותת ומוכוונת מטרה (זו ההתנהלות סביב ר' חיים).

אין לי עניין להיכנס כעת לענייני רוח הקודש, אבל זה לא סוד שהיו לא מעט מקרים (בלשון המעטה) שר' חיים הבטיח והדברים התפתחו אחרת, זה כמובן לא משהו שצייצני החצר יפרסמו. וכשמדובר בהוראה הנוגעת לבריאותם וחייהם של כלל הציבור, זה בעייתי ביותר.

בכל מקרה לא מובן מדוע אתה תוקף וטעון נגד אותו עיתונאי מוסר ומלשן, הרי הוא עשה זאת בהתאם לתשובתו הנהירה והחד משמעית של מרן שר התורה הרב קנייבסקי שפורסמה באחד השו"תים:

ה.  האם מותר למסור את שמו של אדם שמזלזל בהוראות הרופאים ומסכן את האחרים, לרשויות החוק? וכן האם מותר למסור מידע על בתי כנסת ומוסדות שלא נשמעים להוראות הרפואה, גם אם יביא לקנס כספי גבוה או אפילו מאסר?

תשובה: "מותר"

ההוראות שיצאו בשם ר' חיים לא היו עקביים, והדברים פורסמו כך שאין טעם לטעון אחרת. בעקבות הביקורת הציבורית הקשה על ההתנהלות בחצרו של שר התורה, וכחלק מבקרת הנזקים שהמיטו עליו אנשי חצרו, פורסמו הוראות מחמירות, שזה פיקוח נפש, ודין רודף ועוד ועוד.
ר' חיים מזמן משמש כחומר ביד היוצר בידי הסובבים אותו, הכל לפי העניין והצורך.

ההגבלות המחמירות היו נחלת כמעט כל העולם, לא רק בישראל, בתחילת המגיפה העולם כולו היה בחרדה, ולא רק ביבי והישראלים, ובכל העולם שונו ההנחיות במשך הזמן, והיתה הקלה בהגבלות, בחלק מהמקומות החמירו שוב עקב עליה בתחלואה, ויש סיכוי שגם אצלנו תהיה החמאה נוספת אם מספר הנדבקים לא יירד. ועדיין דרך ארוכה לפנינו ואף אחד לא יודע מה יילד יום.

לא רק ר' חיים והאדמו"ר מבעלז סוברים שבלי התורה אנו כדג בלי מים. שוב הזלזול בעקיפין בכל מי שחושב והורה אחרת מהאדמו"ר מבעלז, ור' חיים לפני שחזר בו, יש בו מן החוצפה. ובכלל אף אחד לא מנע מאנשים להתפלל וללמוד, עולם התורה לא נסגר, אנחנו לא בימים אפלים ברוסיה, לא צריך להקצין בכדי להצדיק מישהו ולבטל את כל האחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 15:12 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

avishai323 כתב:

"הסכנה תהיה יותר גדולה"...
מילים מאוד מאוד מוכרות
מעניין
ממש שתי נביאים נתנבאו בסגנון אחד
האדמור מבעלזא אמר בדיוק את אותם מילים, כשהורה להמשיך בתפילה בציבור, בטישים, בלימוד ביחד

אז הגר"ח בא מתוך הבנה שאם לא ילמדו הסכנה תהיה יותר גדולה, לכן הוא אמר שהילדים ימשיכו ללמוד ביחד והישיבות ימשיכו
והאדמור מבעלזא בא מתוך הבנה שאם יסגרו את בית הכנסת ואת הטישים ואת הלימוד בצוותא מידי ערב בשטיבלאך בבעלזא הסכנה תהיה יותר גדולה
כל אחד והבנותיו ותפיסת עולמו, וחוצפן הוא מי שבא להעיר לרב של הציבור השני על החלטותיו
תתעסק בענינים שלך ואל תתערב לאחרים.

מסכים.
בהנחה וזה הטיעונים של הרבי מבעלז. אינני מצליח להבין את הביקורת מתוככי המחנה. אלו טיעונים לגיטימיים שעומדים בבסיס השיטה החרדית. אפשר לטעון שהרבי מבעלז לקח את זה רמה אחת מעל כולם, אבל זה לא שונה מהותית מהטיעונים של הגרח"ק בנושא הת"תים, הגר"צ בוארון בנושא בתי הכנסת ועוד רבנים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 15:17 לינק ישיר 

סקופער כתב:

מצחיק אחד.
אתה מטיף לציבור החרדי על חוק וסדר כדי שלא תהיה אנרכיה?
כל השיטה החרדית מבוססת על כך שהם מדינה בתוך מדינה, וכל פלג וחוג הוא גם כן מדינה בפני עצמו.
מעניין אותם קדחת האם הם קודחים חור בספינה..
אז למה שעכשיו זה יהיה שונה?
אולי התבלבלת מזה שהצליחו להתאחד למפלגה אחת. אבל זה עבור אינטרסים של תקציבים וג'ובים.
אבל לא צריך להיסחף יותר מידי..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 15:20 לינק ישיר 

חריף ומקשה אתה סתם דמגוג אובססיבי שעסוק רק בלצעוק כל הדוסים חארות. מיצית. אתה פשוט לא לעניין.
לך להפגין בבלפור ורד לנו מהווריד.

אתה מבין היטב שכמו שרבים וטובים טוענים שלסגור את הכלכלה בשביל הקורונה זה פשע.
כך ריסוק הישיבות בשביל הקורונה זה דבר שאולי אסור לעשות.
וכמו הטענה המוכרת שלא אוסרים את הרכבים בגלל תאונות.
אבל מכאן ועד רשלנות לשם רשלנות, איסור לא רשמי על חבישת מסכות ?למה? למה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 15:50 לינק ישיר 

מוישה_וחצי כתב:

חריף ומקשה אתה סתם דמגוג אובססיבי שעסוק רק בלצעוק כל הדוסים חארות. מיצית. אתה פשוט לא לעניין.
לך להפגין בבלפור ורד לנו מהווריד.

אתה מבין היטב שכמו שרבים וטובים טוענים שלסגור את הכלכלה בשביל הקורונה זה פשע.
כך ריסוק הישיבות בשביל הקורונה זה דבר שאולי אסור לעשות.
וכמו הטענה המוכרת שלא אוסרים את הרכבים בגלל תאונות.
אבל מכאן ועד רשלנות לשם רשלנות, איסור לא רשמי על חבישת מסכות ?למה? למה?

זה לא רשלנות.
אם התפיסה היא שהמסיכה בחתונה תפגע בשמחת החתונה, ומשכך היא תפגע בספיגת הרוחניות שהחתונה הזו אמורה להשפיע על החסידים.
ומבחינתם זו פגיעה אנושה במהלך התקין של החיים הרוחניים שלהם. כפי שהם תופסים את זה.
אז למה זה לא טענה חרדית לגיטימית?
אתה רוצה לקבוע להם איזה ערכים צריכים להיות חשובים וקריטיים עבורם, ואיזה לא?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 16:05 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

אם התפיסה היא שהמסיכה בחתונה תפגע בשמחת החתונה, ומשכך היא תפגע בספיגת הרוחניות שהחתונה הזו אמורה להשפיע על החסידים.

הבנו. הבנו. כולנו בוטים-בבונים-חארות.
יאללה יאללה לך להפגין בבלפור.ובלי מסכה,(וכמקובל אצל מפגיני בלפור- גם בלי עוד כמה דברים...)
כדי שהמסכה (או העוד כמה דברים...) לא תפגע לך בשמחת ההפגנה ,ובספיגת הרוחניות....

תוקן על ידי מוישה_וחצי ב- 07/08/2020 16:09:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 16:06 לינק ישיר 

רק שיהיה ברור. בעייני הן מפגיני בלפור האנרכיסטים והן החוגים החרדיים שמתנהגים בצורה ילדותית ומופקרת.
בזויים בעייני באותה מידה.
אלה גם אלה קודחים חור בספינה ומובילים את כולנו לאבדון.
ברגע שכל אחד מתחיל לעשות דין לעצמו. ומחליט אם לקיים את ההוראות או לא. אז קבוצה אחת עושה הפגנה בלי מסיכות ובלי שמירת מרחק, קבוצה שניה עושה חתונה המונית, קבוצה שלישית מפעילה מוסדות חינוך בניגוד לכללים, וקבוצה אחרת מתקהלת בבתי הכנסת.. וככה אנחנו נראים.
הן השמאל האנרכיסטי והן חלקים נרחבים במגזר החרדי, אף פעם לא הצטיינו בבגרות ואחריות יתרה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 16:14 לינק ישיר 

מוישה_וחצי כתב:

חריף_ומקשה כתב:

הבנו. הבנו. כולנו בוטים-בבונים-חארות.
יאללה יאללה לך להפגין בבלפור.ובלי מסכה,(וכמקובל אצל מפגיני בלפור- גם בלי עוד כמה דברים...)
כדי שהמסכה (או העוד כמה דברים...) לא תפגע לך בשמחת ההפגנה ,ובספיגת הרוחניות....

תוקן על ידי מוישה_וחצי ב- 07/08/2020 16:09:06

אין ספק.
אחת התגובות המנומקות והבוגרות שנראו כאן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > כולנו עוד הולכים להתבייש בפני הרבי מבעלזא ומרן הגרח״ק קנייבסקי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.