בית פורומים בחדרי חרדים

ברוך דיין האמת: שר וגדול נפל בישראל הגאון הרב עדין שטיינזלץ זצ''ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/8/2020 11:40 לינק ישיר 
ברוך דיין האמת: שר וגדול נפל בישראל הגאון הרב עדין שטיינזלץ זצ''ל

הרב עדין אבן ישראל (שטיינזַלץ; נולד בג' באב ה'תרצ"ז, 11 ביולי 1937) התקרב לחב"ד ומהיחידים שזכו להתוועדות פרטית, מחבר של עשרות ספרי הגות יהודית וביאורים, זכה לבאר את התלמוד בבלי שהתפרסם והתקבל בכל העולם היהודי וחיבר ספרים ומחקרים על חסידות. אוטודידקט.  נשיא הישיבות התיכוניות מקור חיים ושפע מקור חיים וכן נשיא ישיבת תקוע.

תוקן על ידי המלך ב- 07/08/2020 11:40:33

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 11:54 לינק ישיר 
ויקיפדיה

בשנת 1989 יצאו רבנים חרדים בולטים, בעיקר ליטאים, בקול קורא שאוסר את ספריו של הרב שטיינזלץ. הרב אלעזר מנחם מן שך כתב כי על ידי הלימוד של התלמוד המבואר של הרב שטיינזלץ "סר כל זיק של קדושה ואמונה" והדבר יביא לשכחת התלמוד. עוד תקף את חיבוריו האחרים וטען "שיש בהם דברי מינות ואפיקורסות וחילול כבוד התורה" וכי הרב שטיינזלץ "מעז לדבר בזלזול נורא על האבות הקדושים, התנאים והאמוראים, אשר אין לנו כלל תפיסה בגודל מדריגתם והשגתם" ו"ספריו צריכים גניזה, ואסור ללמוד ולעיין בהם ולהכניסם לבית המדרש, והירא דבר ה' ישמור נפשו מלהחזיקם בביתו". אל קריאתו של הרב שך הצטרפו רבנים בולטים ובהם הרב יוסף שלום אלישיב והרב אהרן לייב שטיינמן[17]. הרב שמואל הלוי וואזנר פרסם עם בית דינו פסק הלכה לפיו "איסור גמור לעיין ולהפיץ את ספרי הרב שטיינזלץ", בנימוק כי בספרו "תלמוד לכל" ובפירושיו לתלמוד יש "לשונות של זלזול" בחכמי הגמרא. גם הרב ניסים קרליץ פרסם עם בית דינו פסק הלכה האוסר את ספרי הרב שטיינזלץ. כתוצאה מכך הוחרם התלמוד המבואר של הרב שטיינזלץ אצל רבים בציבור החרדי, בעיקר בזרם הליטאי.

תוקן על ידי timobl ב- 07/08/2020 11:55:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 12:07 לינק ישיר 

כדאי גם לציין כי בידץ העדה החרדית הזמינו אותו לשמוע על מה ולמה כתב ככה ומה יש לו להגיד על התוקפים אותו, לאחר שהשמיע את דבריו בטוב טעם, רבני העדה החרדית סירבו להצטרף לחרם על ספריו. וכיום אפשר לראות את ש"ס עם הביאור שלו בכל בתי הכנסת ברחבי העולם היהודי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 12:20 לינק ישיר 

בד"ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 12:30 לינק ישיר 

ברוך דיין האמת.
אבידה לכל יהודי.

דבריו הם ציונו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 12:35 לינק ישיר 

גולש_בשש כתב:
וכיום אפשר לראות את ש"ס עם הביאור שלו בכל בתי הכנסת ברחבי העולם היהודי.

ממש לא נכון.
דווקא הש"ס של שוטנשטיין-ארטסקרול המתחרה, נמצא ב-90 אחוז של בתי הכנסת בעולם.
למרבה הפלא זה העובדה גם בחלק גדול של בתי הכנסת של יונג-איזראעל.

זאת, מבלי להיכנס במחלוקת על דבריו, שאיננו מבין בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 12:37 לינק ישיר 

קירב רבים למאור שבתורה ע"י מפעלו הגדול בביאור הש"ס.
תנצב"ה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 12:56 לינק ישיר 
פלדלפי

גולש_בשש כתב:
כדאי גם לציין כי בידץ העדה החרדית הזמינו אותו לשמוע על מה ולמה כתב ככה ומה יש לו להגיד על התוקפים אותו, לאחר שהשמיע את דבריו בטוב טעם, רבני העדה החרדית סירבו להצטרף לחרם על ספריו. וכיום אפשר לראות את ש"ס עם הביאור שלו בכל בתי הכנסת ברחבי העולם היהודי.

ממש לא נכון
בעבר היה מצוי בבתי הכנסת\ ישיבות של הדתיים הלאומיים אבל בשנים האחרונות שוטנשטיין הרבה יותר מצוי 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 12:57 לינק ישיר 

timobl כתב:

בשנת 1989 יצאו רבנים חרדים בולטים, בעיקר ליטאים, בקול קורא שאוסר את ספריו של הרב שטיינזלץ. הרב אלעזר מנחם מן שך כתב כי על ידי הלימוד של התלמוד המבואר של הרב שטיינזלץ "סר כל זיק של קדושה ואמונה" והדבר יביא לשכחת התלמוד. עוד תקף את חיבוריו האחרים וטען "שיש בהם דברי מינות ואפיקורסות וחילול כבוד התורה" וכי הרב שטיינזלץ "מעז לדבר בזלזול נורא על האבות הקדושים, התנאים והאמוראים, אשר אין לנו כלל תפיסה בגודל מדריגתם והשגתם" ו"ספריו צריכים גניזה, ואסור ללמוד ולעיין בהם ולהכניסם לבית המדרש, והירא דבר ה' ישמור נפשו מלהחזיקם בביתו". אל קריאתו של הרב שך הצטרפו רבנים בולטים ובהם הרב יוסף שלום אלישיב והרב אהרן לייב שטיינמן[17]. הרב שמואל הלוי וואזנר פרסם עם בית דינו פסק הלכה לפיו "איסור גמור לעיין ולהפיץ את ספרי הרב שטיינזלץ", בנימוק כי בספרו "תלמוד לכל" ובפירושיו לתלמוד יש "לשונות של זלזול" בחכמי הגמרא. גם הרב ניסים קרליץ פרסם עם בית דינו פסק הלכה האוסר את ספרי הרב שטיינזלץ. כתוצאה מכך הוחרם התלמוד המבואר של הרב שטיינזלץ אצל רבים בציבור החרדי, בעיקר בזרם הליטאי.

איך שהקנאות בוערת בך !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 13:05 לינק ישיר 

המנוח היה חסיד בעלזא? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 13:19 לינק ישיר 

הלילה חלמתי שאני לומד בישיבה של הרב עדין שטיינזלץ אבן-ישראל.

הבוקר התבשרנו שהוא נפטר. מנוחתו העדינה עדן. זכרונו של צדיק לברכה.

חבריי הטובים למדו אצלו. אני לא זכיתי. אספר סיפור אחד שידעתי לספר עליו.

אבא שלי, ייבדל לחיים טובים וארוכים, התאשפז בבית חולים לפני כשלושים שנה עקב אירוע בלב. הוא גילה שהרב עדין שטיינזלץ, שאותו הכיר מעט, מתאשפז בסמוך אליו. הוא שם לב שהרב עדין לא מסכים ללבוש את בגדי הפיג'מה שלובשים כל החולים בבית החולים. הוא אפילו ראה שהרופאים והאחיות מנסים לשכנע אותו ללבוש פיג'מה אך לא עזר שום דבר: הרב עדין נשאר בעקשנותו ולא לבש פיג'מה, רק את בגדיו הרגילים. אחד הרופאים פנה לאבא שיעזור להם לשכנע את הרב ללבוש פיג'מה כמו כולם.

בוקר אחד כאשר אבא פגש את הרב עדין בבית הכנסת, הוא ניגש אליו וניסה לדבר איתו ושאל אותו: למה אתה מתעקש עם הרופאים, זה לא נאה, מה איכפת לך להסכים ללבוש פיז'מה כמו כולם? ראה כמה הרופאים זה חשוב להם!

הרב עדין חייך את חיוך החבדניק הסורר שלו ואמר:
אני אסביר לך, הרב שריד, את ההתנהגות שלי. האמת היא שלא איכפת לי בכלל מה אני לובש. אבל חשבתי על כך שזו הזדמנות בשבילי להכין את עצמי לעולם הבא.

תבין, אני טיפוס עקשן. לא תמיד אני עושה מה שאומרים לו. הבעיה היא שגם מול ריבונו של עולם - לא תמיד אני מקיים את רצונו. אני לא פשוט.

כשבאו הרופאים ובקשו שאציית להם, חשבתי: רגע, אם אני לא אחלים ואעלה לגן עדן, אולי יעשו לי משפט ושם יאשימו אותי באשמה העיקרית: עדין אתה היית עקשן. למה לא הקשבת לריבונו של עולם פה ושם. חשבתי שיהיה לי מה לענות: אני, חצוף מול ריבונו של עולם? לא חלילה, עבד אלוקים אנוכי. הסיבה לעבירות שבידי היא, שאני סתם טיפוס שעושה הפוך ממה שאומרים לו. לא בכוונה. הינה תראו, אפילו כשהרופאים ביקשו ממני משהו פעוט, ללבוש פיג'מה - סירבתי. אז תדעו שאני תמיד השתדלתי כל ימי לעשות רצון הבורא, פשוט האופי שלי הוא כזה של "דווקא". אני חושב, הרב שריד שהטיעון הזה ישכנע אותם".

הרב עדין שטיינזלץ היה עדין מצד אחד ואבן ישראל מצד שני. הקים דפוס חדש של ציוני-דתי- חסידי- עצמאי. הנגיש את התלמוד לכול והיה חצוף מספיק כדי להפיץ את אור התורה בכל רחבי מזרח אירופה. תהיה נשמתו החצופה בוקעת רקיעים, וזכותו תביא גאולה לנו ולכל העולם.

רן שריד

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 14:10 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 16:31 לינק ישיר 

שאגתשביט כתב:

timobl כתב:

איך שהקנאות בוערת בך !

מעניין שהוא משתמש בתאריך לא יהודי!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 16:55 לינק ישיר 

אלי ביתאן @Eli_Bitan
קריאה מדוקדקת בהודעות שש"ס הוציאה לפטירת הרב עדין שטיינזלץ מעלה נקודה מעניינת. בהודעות ששיגרו דרעי והשר אביטן מפורטות פעולותיו לקרב יהודים, להקים ישיבות ולהפיץ תורה. אפילו לא רמז שאי פעם הוא חיבר איזה ספר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 17:09 לינק ישיר 

בד"ה

האם ספריו מצויים בבית הכנסת של הרב נבנצל ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 18:16 לינק ישיר 

מה כתבו עליו ביתד והמודיע?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ברוך דיין האמת: שר וגדול נפל בישראל הגאון הרב עדין שטיינזלץ זצ''ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext