|
|
| נשלח ב-18/8/2020 17:58 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
| מוישה_וחצי כתב: |  | איש בזוי, מגוחך הדיון הזה. לרוב הליטאים בבני ברק ומודיעין עילית אין בלוריות בכלל. אבל להגיד "לוטפאק בלורית" זה סיסמא כזו, כמו "יד החסידים על העליונה" וכמו "חסיד קיגעל","מרוקאי סכין" וכו'.
|
|
יד החסידים על העליונה, זה כבר לא סיסמא כי אם מציאות, ליטאים עצבניים רק נושכים את החותן, זוללים את נכסיו ומפשיטים את עורו, חסרי מצפון כפשוטו, כגודל התורה גודל הסחיטה, למדת קצת יותר? תסחט את השווער הצולע עוד יותר, פני הדור וכו', עושים את התורה קרדום לחפור בית, מנסים לחקות את שירי הדביקות החסידיים ללא הצלחה, מנסים להכתיר את הגר"ח קנייבסקי כאדמו"ר. אין מה לומר דידן נצח.
|
|
חחחח יד החסידים על העליונה ?, שמעת על 6:3 ??? מי קבע שלבחור עם בלורית אין יראת שמיים??? לגבי בני אדמורים המדד העיקרי לאדמורות הוא להיות הבן של !! כמובן שיש בני אדמורים שהם צדיקים אבל כאלו בני אדמורים שאם הם לא היו בני אדמורים אפילו לעבוד בעבודות האחזקה !! הם לא מתאימיפ !!
|
|
עצוב, כשאני מדבר על השיטה הליטאית של (ס)שחיטת ההורים כפשוטו כדי לסחוט דירה, עושים את התורה קרדום לחפור בית, ראשי הישיבות מעודדים את התלמידים "אתה בחור מצוין, אל תוותר על דירה" מה התשובה הבהמית שלך? 6-3??? וכבר התייחסתי לזה באשכול, זה שיש יותר ליטאים בירושלים (לעומת ערים חסידיות שיש שם יותר חסידים) לא הופך אותם לעליונה, הכמות? זה כל מה שחשוב? החסידים אף פעם לא היו רוב היהדות, לא בזה מסתכם "על העליונה", הדרך החסידית ההתלהבות דקדושה, היא שניחצה, לעומת הקרירות הליטאית (לא תמיד הם קרירים, כשמדובר בהתמקחות על דירה ל"תלמיד חכם" הם ממש מתלהבים..)
ומי קבע שלבעלי הבלורית יש פחות יראת שמים? החפץ חיים במשנה ברורה כתב "דרך שחץ וגאווה" וזה באמת ככה שחץ וגאווה דוחים האם שחץ וגאווה הולכים ביחד עם יראת שמים? הקב"ה אומר על הגאוותן השחצן "אין אני והוא יכולין לדור בבית אחד" כמאמר חז"ל
אשמח לשמוע על אדמו"ר שאינו ראוי גם לעבוד באחזקה כי זה לא בעיה ככה להשמיץ באוויר בני אדמורים קיבלו חינוך של בני אדמורים, חינוך קפדני, והם מתנהגים בצורה שונה על פי רוב מאנשים סתם, גם אם לא מכתירים אותם בסופו של דבר |
|
אומנם יצור נאלח כמוך לא שווה שאבזבז את זמני היקר לכתוב תגובה !! אבל כל התגובה שלך היא גיבובי מילים !!! לא כל הבחורים הליטאים דורשים דירה !! חבל מאוד שאתה נתפס לבלורית וכמה צפוי שאתה נתפס לדברים חיצונים יש לך חשיבה מצומצמת מאוד !! לגבי בנשקים משום כבוד הפורום לא אכתוב יותר !! אבל בהחלט יש הרבה בנשקים שאכן מתאימים ויש כאלו שלא מתאימים!! אשמח מאוד לשמוע מי היתר לך לגלוש באינטרנט ???? האם זה לצרכי פרנסה ???
|
|
זה בסדר, גם אני נאלץ לבזבז מילים על יצור נאלח מהסוג שלך, ששורץ בפורום לא לו, וכבר אסביר למה. איזו תשובה עלובה "לא כולם מבקשים דירה" ראיתם ליטאי שאינו דורש דירה? יש עיסקת חבילה, ליטאי הולך עם דרישת דירה, אין היום שידוך בלי (ס)שחיטה ובולרית אינו סתם ענין חיצוני קטן, אם החפץ חיים כתב על זה דרך שחץ וגאווה" הרי שמדובר בענין פנימי חמור שחץ גאווה = מגיע לי דירההה!! אני ואפסי עוד!!
וכבר שאלתי אותך בחזרה כמה פעמים על אותה שאלה - הצהרת בעבר שיש לך סמארטפון עם אינטרנט לא מסונן שאלתי היא, מי הרב שהתיר לך לגלוש עם אינטרנט לא מסונן??? האם את מתנהגת בניגוד לדעתם של כל הרבנים???
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 18:02 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | כל זה לא סותר לכך ששפיכת דמו של מש"י בציבור בשבוע האחרון,היא אקט מגונה ולא לעניין. גם נישולו אפילו מהפרס ניחומים של ירושלים, לא מובן ולא הגיוני.
|
|
כן מובן כן הגיוני אתה לא מבין שגם בירושלים מתגוררים חסידי סדיגורה שהוא מכוסח איתם חזק? תסביר לי למה שמישהו יכהן כאדמו"ר אם החסידים בבית הכנסת לא מסוגלים אפילו לומר לו גוט שבת איפה ההגיון? זה שהוא הצליח לזרוק את חיים יצחק כהן שבנה את בית הכנסת ולרשום על שמו את הנכס, לא מספיק, אתה צריך גם חסידים כדי להיות רב או אדמור ואני לא בטוח שהתנגדות להתמנות של אדמור זה שפיכות דם, מותר להתנגד, וברוב המקרים ממנים את האדמור לפי רצון החסידים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 18:06 |
|
| |
[ ואני לא בטוח שהתנגדות להתמנות של אדמור זה שפיכות דם[/quote]
לא דיברתי על זה, אלא על זה שעשו לו דמוניזציה ציבורית.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 18:17 |
|
| |
מסתמן: הבן הבכור מרדכי שלום יוסף יהיה אדמור מפשמישל בירושלים הבן הצעיר ר' שיעלה יהיה אדמור מסדיגורה ויכהן בבני ברק הבן השלישי ר' אהרן דב בער ימונה לאדמו"ר מאפטא במקום מגוריו בחו"ל
דא עקא שהיום מתפרסם חלק מצוואת האדמו"ר זצ"ל, והדגשתי בו קטע שבעצם מורה לבן הבכור ולשלישי שיהיו תחתיו ולא יהיו גם אדמורים:
בסעיף ה' המיועד לכלל החסידים נכתב: "הנני ממנה בזה את בני הרב יצחק יהושע העשיל פרידמאן שליט"א, שיהא לאחר אריכות ימי ושנותי ממלא מקומי, שישב על כסאי, כממשיך האדמורו"ת "אדמו"ר-מסאדיגורה" ויעמוד בראש אנשי שלומינו חסידי רוז'ין-סאדיגורה וינהיג אותם בכל הענינים כפי שהי' אתי-עמי, אליו יבואו במשאלותיהם והוא יעתיר בעדם לטוב להם
ואני בטוח בזכות אבותי ואבות אבותי הק' שתפילותיו תתקבלנה לרצון וברכותיו תפעלנה ישועות, ועצותיו תהיינה בחכמה בבינה ובדעת, כפי שידעתיו שהוא ראוי להיות איש על העדה, לחלות פני כל ולקבל כל אדם בסבר פנים יפות, עפ"י הדרך שהי' מקובל בבית אבותי ואבות אבותי הק' ובטוחני בעז"ה שימצא חן בעיני אלקים ואדם".
ובסעיף ו' גם הוא מיועד לכלל החסידים נכתב: "אני מבקש בכל לשון לבל יהין מאן דהו לערער על צוואתי זו, ואבקש מכל אנ"ש וכן מבני, חתני וכל הנלוים עליהן ויוצ"ח שיחיו, להיות עם בני הרב יצחק יהושע העשיל פרידמאן שליט"א, לדבוק בו כמו שדבקו באבותי הק' ובי
לסייע בידו ולתמוך בו בכל העניינים למען תמשך השלשלת כפי שהי' מאז, ואכיר טובה לכם על כך כל הימים". עד כאן לשונו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 18:19 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | לרבים השואלים, האם באמת סבר הרבי מסדיגורא זצ"ל כי בנו בן ה-24 ראוי להנהיג בגילו הצעיר וכו' וכו'.
יתכן, שהרבי לא העלה בדעתו שהוא יסתלק בגיל הנוכחי, הוא כן סבר שסכנה תמידית מרחפת על חייו, כך שאולי סבר כי בנו המדובר כבר יהיה בן 30 פלוס וכו'.
* יש כאן בכל זאת בשורה מרנינה בעולם החסידות: לראשונה אדמו"ר מכיר כי האדמורו"ת שייכת למי שהוא 'תלמיד חכם' למי שהוא 'אברך כולל'. משהו חדש שלא דובר עליו בשדה החסידים רבות בשנים. * תובנה נוספת, לפי השמועה הוא הבן היחיד שאין לו אייפון בכיס הפנימי, זאת אומרת שהאדמו"ר הכיר שזו מעלה מיוחדת לכס האדמורו"ת. למרות שגם עליו בעצמו זצ"ל אמרו מי שאמרו שאיננו מנותק אישית מהעולם המקוון. א"כ יש להחמיא על אבא שמעריך את מעלות הבן, על אף שהוא עצמו לא ניחון בהן. מבחירה. * סתם שואל, מדברים כאן אם הבן הוא באמת חשוב ות"ח, או שהוא בסה"כ אברך צעיר שעדיין חובש את ספסלי הכולל כרוב בני גילו הרציניים. אני רק שואל, האם יש לו גם מן הכריזמה, מן כח ההנהגה. הרי בינינו, זה העיקר מה שצריך אדמו"ר דהיום. וזה אגב רום מעלתו של האדמו"ר זצ"ל שהצליח במעט השנים שהיה אדמו"ר להחזיר צבע ללחיים העייפים של חסידי סדיגורה המועטים, וגם הגדיל ספסלי חסידים מפה ומשם. כשתבונתו וכוחו המיוחד מגוייס לשם כך. האם הבן הצעיר יש לו משהו ממין זה. * עוד שאלה מוזרה, האם הבן בעל הפיאות היהודיות המסולסלות, יחבוש עניבה כמנהג אדמור"י רוזי'ן?? ושמא הוא מספיק חכם לוותר על המסורת המפוקפקת הזו. * עוד משהו. לאלו שדנים האם הוא ישב במועצגדוה"ת, מבקש רק להזכיר שתי עובדות: האדמו"ר מבאיאן לא ישב עד לפני מספר שנים במועצת, ושלח שם את ראש הישיבה רבי פישל רבינוביץ. גם האדמו"ר הצעיר יכול לעשות כגון דא. עוד להזכיר, לפי זכרוננו הקצר, גם האדמו"ר שנלב"ע זצ"ל השתלב במועצת גדוה"ת מבלי להמתין על הזמנה רשמית, למי שזוכר. וקיצרתי. * מוסר השכל, לבנים בכורים של אדמורי"ם או ראשי ישיבות. התנהגו באיפוק. אל תרגישו טבעי בתוך השטעלע העתידה. * זכות אדמורי"ם תגן עלינו. |
|
מנין לך ההעזה לקרוא לחבישת עניבה בכלל, ובפרט מנהג אדמו"ר רוזי'ן שיסודתו בהררי קודש, מסורת מפוקפקת?
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 18/08/2020 18:19:47
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 18:47 |
|
| |
האם הצוואה פורסמה?
אפה ניתן לקרוא / לראות העתק הצוואה?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 21:02 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| מוישה_וחצי כתב: |  | איש בזוי, מגוחך הדיון הזה. לרוב הליטאים בבני ברק ומודיעין עילית אין בלוריות בכלל. אבל להגיד "לוטפאק בלורית" זה סיסמא כזו, כמו "יד החסידים על העליונה" וכמו "חסיד קיגעל","מרוקאי סכין" וכו'.
|
|
יד החסידים על העליונה, זה כבר לא סיסמא כי אם מציאות, ליטאים עצבניים רק נושכים את החותן, זוללים את נכסיו ומפשיטים את עורו, חסרי מצפון כפשוטו, כגודל התורה גודל הסחיטה, למדת קצת יותר? תסחט את השווער הצולע עוד יותר, פני הדור וכו', עושים את התורה קרדום לחפור בית, מנסים לחקות את שירי הדביקות החסידיים ללא הצלחה, מנסים להכתיר את הגר"ח קנייבסקי כאדמו"ר. אין מה לומר דידן נצח.
|
|
חחחח יד החסידים על העליונה ?, שמעת על 6:3 ??? מי קבע שלבחור עם בלורית אין יראת שמיים??? לגבי בני אדמורים המדד העיקרי לאדמורות הוא להיות הבן של !! כמובן שיש בני אדמורים שהם צדיקים אבל כאלו בני אדמורים שאם הם לא היו בני אדמורים אפילו לעבוד בעבודות האחזקה !! הם לא מתאימיפ !!
|
|
עצוב, כשאני מדבר על השיטה הליטאית של (ס)שחיטת ההורים כפשוטו כדי לסחוט דירה, עושים את התורה קרדום לחפור בית, ראשי הישיבות מעודדים את התלמידים "אתה בחור מצוין, אל תוותר על דירה" מה התשובה הבהמית שלך? 6-3??? וכבר התייחסתי לזה באשכול, זה שיש יותר ליטאים בירושלים (לעומת ערים חסידיות שיש שם יותר חסידים) לא הופך אותם לעליונה, הכמות? זה כל מה שחשוב? החסידים אף פעם לא היו רוב היהדות, לא בזה מסתכם "על העליונה", הדרך החסידית ההתלהבות דקדושה, היא שניחצה, לעומת הקרירות הליטאית (לא תמיד הם קרירים, כשמדובר בהתמקחות על דירה ל"תלמיד חכם" הם ממש מתלהבים..)
ומי קבע שלבעלי הבלורית יש פחות יראת שמים? החפץ חיים במשנה ברורה כתב "דרך שחץ וגאווה" וזה באמת ככה שחץ וגאווה דוחים האם שחץ וגאווה הולכים ביחד עם יראת שמים? הקב"ה אומר על הגאוותן השחצן "אין אני והוא יכולין לדור בבית אחד" כמאמר חז"ל
אשמח לשמוע על אדמו"ר שאינו ראוי גם לעבוד באחזקה כי זה לא בעיה ככה להשמיץ באוויר בני אדמורים קיבלו חינוך של בני אדמורים, חינוך קפדני, והם מתנהגים בצורה שונה על פי רוב מאנשים סתם, גם אם לא מכתירים אותם בסופו של דבר |
|
אומנם יצור נאלח כמוך לא שווה שאבזבז את זמני היקר לכתוב תגובה !! אבל כל התגובה שלך היא גיבובי מילים !!! לא כל הבחורים הליטאים דורשים דירה !! חבל מאוד שאתה נתפס לבלורית וכמה צפוי שאתה נתפס לדברים חיצונים יש לך חשיבה מצומצמת מאוד !! לגבי בנשקים משום כבוד הפורום לא אכתוב יותר !! אבל בהחלט יש הרבה בנשקים שאכן מתאימים ויש כאלו שלא מתאימים!! אשמח מאוד לשמוע מי היתר לך לגלוש באינטרנט ???? האם זה לצרכי פרנסה ???
|
|
זה בסדר, גם אני נאלץ לבזבז מילים על יצור נאלח מהסוג שלך, ששורץ בפורום לא לו, וכבר אסביר למה. איזו תשובה עלובה "לא כולם מבקשים דירה" ראיתם ליטאי שאינו דורש דירה? יש עיסקת חבילה, ליטאי הולך עם דרישת דירה, אין היום שידוך בלי (ס)שחיטה ובולרית אינו סתם ענין חיצוני קטן, אם החפץ חיים כתב על זה דרך שחץ וגאווה" הרי שמדובר בענין פנימי חמור שחץ גאווה = מגיע לי דירההה!! אני ואפסי עוד!!
וכבר שאלתי אותך בחזרה כמה פעמים על אותה שאלה - הצהרת בעבר שיש לך סמארטפון עם אינטרנט לא מסונן שאלתי היא, מי הרב שהתיר לך לגלוש עם אינטרנט לא מסונן??? האם את מתנהגת בניגוד לדעתם של כל הרבנים???
|
|
איש לא חשוב !! לידעתך אני אישית מכירה הרבה בחורים שלא דרשו דירה שלמה !! ומדובר בבחורים טובים מאוד !! לגבי הבלורית כבר כתבת פעם אחת ועבורי זה מספיק !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 22:05 |
|
| |
סתם שאלה. למה לא לעשות בחירות? שהחסידים יבחרו מי יהיה 'הממשיך'?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 23:32 |
|
| |
| momeir כתב: |  | סתם שאלה. למה לא לעשות בחירות? שהחסידים יבחרו מי יהיה 'הממשיך'? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 23:46 |
|
| |
| momeir כתב: |  | סתם שאלה. למה לא לעשות בחירות? שהחסידים יבחרו מי יהיה 'הממשיך'? |
|
אם יעמדו לבחירות הקטן והגדול, התוצאה תהיה ברורה. מנהג ישראל שראש ממשלה מחליפים בהפגנות ובתקשורת, לא בקלפי...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 23:57 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 01:03 |
|
| |
איפה הסעיפים המדברים על הרבנות של מש"י בירושלים ועל הרבנות בלונדון ובלייקוואד ?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 01:10 |
|
| |
סעיף ז' :)
כנראה שאין
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 01:15 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | צעיר שעדיין חובש את ספסלי הכולל כרוב בני גילו הרציניים. אני רק שואל, האם יש לו גם מן הכריזמה, מן כח ההנהגה. הרי בינינו, זה העיקר מה שצריך אדמו"ר דהיום. וזה אגב רום מעלתו של האדמו"ר זצ"ל שהצליח במעט השנים שהיה אדמו"ר להחזיר צבע ללחיים העייפים של חסידי סדיגורה המועטים, וגם הגדיל ספסלי חסידים מפה ומשם. כשתבונתו וכוחו המיוחד מגוייס לשם כך. האם הבן הצעיר יש לו משהו ממין זה.
|
|
טעות בידך אדמו"ר צריך שיהיה קדוש וטהור, וגם עניו כל היתר, זה לא רק טפל אלא גם דוחה
|
|
|
|
|