|
|
| נשלח ב-19/8/2020 17:40 |
|
| |
מתפלא אני על הרב שטרנבוך שלא שמע שתי צדדים וקבע פסק, הרי יש את שמוע בין אחיכם ושפטתם צדק, הוא לא שמע את הטענות נגד הצוואה הנוכחית שלא באמת משקפת את רצון הרבי זצ"ל כמו כן לא חקר את העובדות לאשורם אז הנייר שהוא כתב אותו לא שווה את שווי הנייר כי הלכתית אין לכך שום תוקף ושום בסיס.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 18:42 |
|
| |
| גרשום כתב: |  |
| אדם_ה1 כתב: |  | למישהו היה בכלל ספק שזה לא ילך חלק? זה כמעט מסורת ש"אין אדמורות שאין בה קטטה", לפחות יש נייעס בעונת המלפפונים..
 |
| בסערט-ויז'ניץ זה עבר חלק וכך יהיה גם בבעלז. |
|
בסערעט ויזניץ? עם בן אחד? בעלז עם בן אחד. ברור שהכל ילך חלק, חכו חכו... עוד 20 30 שנה.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 19:21 |
|
| |
| ישראלטשע כתב: |  | | מתפלא אני על הרב שטרנבוך שלא שמע שתי צדדים וקבע פסק, הרי יש את שמוע בין אחיכם ושפטתם צדק, הוא לא שמע את הטענות נגד הצוואה הנוכחית שלא באמת משקפת את רצון הרבי זצ"ל כמו כן לא חקר את העובדות לאשורם אז הנייר שהוא כתב אותו לא שווה את שווי הנייר כי הלכתית אין לכך שום תוקף ושום בסיס. |
|
ובכך אתה שומט את הקרקע מתחת לפסקם של הרב שפרן והרב נוסבוים שפסקו כמו שאתה אוהב מבלי לשמוע את הצד השני - צד החסידים הנפגעים העיקריים שאינם מעונינים בבחירתו של הבן הגדול
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 19:57 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | פסקם של הרב שפרן והרב נוסבוים שפסקו כמו שאתה אוהב מבלי לשמוע את הצד השני - צד החסידים הנפגעים העיקריים שאינם מעונינים בבחירתו של הבן הגדול |
|
אני לא מבין, אם יש 20 חסידי סדיגורא בירושלים שלא רוצים את מש"י, מישהו מפריע להם לפתוח שטיבל?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 23:39 |
|
| |
כל הכבוד לרבנית אלמנת האדמור מסדיגורה !! שלכאורה החליטה לעשות סדר !! חוכמת נשים בנתה בייתה !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 23:46 |
|
| |
עובדתית בשתי הצוואות האדמו"ר זצ"ל דורש בתוקף שבנו הצעיר יהיה הממשיך. הוא כותב מפורשות ובדיעה צלולה שהצעיר בלבד יהיה האדמו"ר מסדיגורא. אני רואה בזה גדלות של האדמו"ר זצ"ל. מאחר והוא סבר שהצעיר הוא המובחר. מאחר ורק טובת החסידים והחסידות בלבד לנגד עיניו. הוא ממנה את הצעיר עם כל המשמעויות של המהלך. בניו שמערערים על הצוואה. מערערים על יסוד בחסידות. של 'אמונת צדיקים' אבל מה שיותר חמור ומקומם שהם מבזים את אביהם. אפה ה 'כיבוד אב' ? איזה פרצוף יהיה לאדמו"ר מסדיגורא ירושלים... כשהוא ידבר על המסורת של כ"ק אביו זצ"ל?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2020 18:21 |
|
| |
| momeir כתב: |  | עובדתית בשתי הצוואות האדמו"ר זצ"ל דורש בתוקף שבנו הצעיר יהיה הממשיך. הוא כותב מפורשות ובדיעה צלולה שהצעיר בלבד יהיה האדמו"ר מסדיגורא. אני רואה בזה גדלות של האדמו"ר זצ"ל. מאחר והוא סבר שהצעיר הוא המובחר. מאחר ורק טובת החסידים והחסידות בלבד לנגד עיניו. הוא ממנה את הצעיר עם כל המשמעויות של המהלך. בניו שמערערים על הצוואה. מערערים על יסוד בחסידות. של 'אמונת צדיקים' אבל מה שיותר חמור ומקומם שהם מבזים את אביהם. אפה ה 'כיבוד אב' ? איזה פרצוף יהיה לאדמו"ר מסדיגורא ירושלים... כשהוא ידבר על המסורת של כ"ק אביו זצ"ל? |
|
עובדתית אומרת הרבנית ובניה וחתניה, שהצוואה היא מניפולציה רגשית שהופעלה על האדמור כשחזר מטיפול כימותרפי ושבעל פה נאמר לו דבר אחד, לשאלתו המפורשת, שמש"י יהיה אדמו"ר בירושלים, כשבפועל היה כתוב דברים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 14:26 |
|
| |
אז הסיפור מאחורינו?
הרבנים הבהירו חד משמעי אי אפשר לשנות מהצוואה!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 14:43 |
|
| |
לא נאמר במכתב ששאר הבנים לא יכולים לשמש כאדמורים, רק לא להשתמש בשם רוזין-סאדיגורא, ממילא היו בוחרים שם אחר, ככה שאין שם חידוש גדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 14:49 |
|
| |
הדיינים הבהירו את מה שהובהר כבר כאן ואת הברור לכל, כי איש לא יכול להורות לציבור מי ינהיגו אלא הציבור יבחר מי יעמוד בראשו ולמי שייכים מוסדותיו.
אין לכך קשר לצוואה שאינה מחייבת הלכתית, כפי המובן כמעט במפורש ממכתב ההבהרה ("לא שייך הלכתית שמכתב מכל מי שיהיה..."), למעט זה שהיא מאת "כבו"ק האדמו"ר זי"ע האהוב עליהם".
תוקן על ידי נעילה ב- 31/08/2020 14:51:29
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 15:32 |
|
| |
| מחודד כתב: |  | | אז הסיפור מאחורינו?
הרבנים הבהירו חד משמעי אי אפשר לשנות מהצוואה! |
|
הסיפור ממש לא מאחורינו, התסבוכת רצינית, מאחר ויש ערעור על עצם כשירותו של האדמו״ר זצ״ל לחתום על הצוואה במצבו הרפואי הקשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 23:18 |
|
| |
ערב טוב.
עכשיו ארשה לעצמי לכתוב, כשפתחתי את האשכול מיד אחר פטירת האדמור זצוק"ל, הלילה שלפני ההלוויה לא ידעתי כמה בנים יש לאדמור, ואף משום מה חשבתי שיש לו רק בן אחד, שמשום מה חשבתי שהוא צעיר מדי בשביל להיות אדמו"ר, ולאב לא מדובר בר' שייעלה, ולכן חשבתי אולי אחד מחתניו שאותו אני מכיר, בקיצור תמים לגמרי, עכשיו אני רואה שהאשכול הזה הוא אחד מהאשכולות החזקים' היו כאן בתקופה האחרונה, גם מצד מס' התגובות ובטח מצד מס' הצפיות.
וכאן הבן שואל, באמת זה הנושא שמטריד אותנו כציבור? גורלה של חסידות בת כמה מאות נפש? אין לנו במה להתעסק? יש לנו כ"כ הרבה זמן מיותר לחפור בעניינים של אחרים? מה הסיפור?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2020 10:44 |
|
| |
| מחודד כתב: |  | | ערב טוב.
עכשיו ארשה לעצמי לכתוב, כשפתחתי את האשכול מיד אחר פטירת האדמור זצוק"ל, הלילה שלפני ההלוויה לא ידעתי כמה בנים יש לאדמור, ואף משום מה חשבתי שיש לו רק בן אחד, שמשום מה חשבתי שהוא צעיר מדי בשביל להיות אדמו"ר, ולאב לא מדובר בר' שייעלה, ולכן חשבתי אולי אחד מחתניו שאותו אני מכיר, בקיצור תמים לגמרי, עכשיו אני רואה שהאשכול הזה הוא אחד מהאשכולות החזקים' היו כאן בתקופה האחרונה, גם מצד מס' התגובות ובטח מצד מס' הצפיות.
וכאן הבן שואל, באמת זה הנושא שמטריד אותנו כציבור? גורלה של חסידות בת כמה מאות נפש? אין לנו במה להתעסק? יש לנו כ"כ הרבה זמן מיותר לחפור בעניינים של אחרים? מה הסיפור? |
|
הציבור אוהב צהוב וכמה שיותר.
|
|
|
|
|