בית פורומים בחדרי חרדים

הממשיך לחצר הקודש סדיגורא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/9/2020 00:41 לינק ישיר 

נראה לך שיסלקו את מש"י מהבנינים בירושלים?
כי יש לחסידי בני ברק את הכוח לזה
ששה מחברי העמותה של המוסדות הם חסידי האדמור מבני ברק, ורק השביעי שייך למש"י, כי השביעי הוא מש"י בעצמו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2020 00:48 לינק ישיר 

אני לא יודע אם יסלקו או לא, אבל בלפי הצוואה, ככה איך שהיא, אז אמורים לסלק אותו, והוא אמור להיות תחת אחיו כמו שהיה תחת אביו... זה מה אני יודע, עברית פשוטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2020 08:00 לינק ישיר 

מחודד עושה וידוא הריגה למש"י

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2020 11:19 לינק ישיר 

יש צוואה
ולפי הצוואה יירשם ברשם העמותות
למי שייכים הנכסים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2020 11:21 לינק ישיר 

ויש עוד חדשות לגבי הבן הצעיר הבה"ח שיחי'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2020 12:52 לינק ישיר 

מתי הבר מצוה לבן של האדמור רבי מש''י?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2020 23:56 לינק ישיר 

שבוע טוב מורי ורבותי. אני רוצה להעלות כאן שאלה, ולפניה אקדים בגילוי נאות, אני ליטאי... ומכאן לשאלה, אני מבין שחסיד יילך אחר רבו בלי לערער ובלי לחשוב אולי אני יותר מבוגר או חכם או תלמיד חכם מהאדמור, פשוט הולך אחריו בעיניים עצומות, וזה אבן יסוד בחסידות, וזה בסדר גמור אגב. ולא שהחסידות צריכה הסכמה ובטח לא ממני, אבל, זה עובר גם אצלי. אבל אני רוצה באמת לבין, איל זה שאדנור שזה הרגע קיבל את ההנהגה והוא עול ימים ממשב בקושי סיים שנה ראשונה, בקושי מכיר את החיים, או שאולי בכלל לא מכיר... והוא מכריע בעניינים גורליים מאד, ובאלול ציבוריות, כדוגמת הזהירות מהקורונה, אז אני לא שואל על חלק הציות של החסידים, אלא על החלק של האדמור, מאיפה העוז והעוצמה להכריע פשוט בכל דבר, ומה יקרה אם יאמר אני לא יודע להכריע אני עדין לא בשל...

תוקן על ידי מחודד ב- 05/09/2020 23:56:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2020 00:01 לינק ישיר 

מחודד כתב:

שבוע טוב מורי ורבותי.אני רוצה להעלות כאן שאלה, ולפניה אקדים בגילוי נאות, אני ליטאי... ומכאן לשאלה, אני מבין שחסיד יילך אחר רבו בלי לערער ובלי לחשוב אולי אני יותר מבוגר או חכם או תלמיד חכם מהאדמור, פשוט הולך אחריו בעיניים עצומות, וזה אבן יסוד בחסידות, וזה בסדר גמור אגב. ולא שהחסידות צריכה הסכמה ובטח לא ממני, אבל, זה עובר גם אצלי.אבל אני רוצה באמת לבין, איל זה שאדנור שזה הרגע קיבל את ההנהגה והוא עול ימים ממשב בקושי סיים שנה ראשונה, בקושי מכיר את החיים, או שאולי בכלל לא מכיר... והוא מכריע בעניינים גורליים מאד, ובאלול ציבוריות, כדוגמת הזהירות מהקורונה, אז אני לא שואל על חלק הציות של החסידים, אלא על החלק של האדמור, מאיפה העוז והעוצמה להכריע פשוט בכל דבר, ומה יקרה אם יאמר אני לא יודע להכריע אני עדין לא בשל...

תוקן על ידי מחודד ב- 05/09/2020 23:56:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2020 01:23 לינק ישיר 

מחודד כתב:
שבוע טוב מורי ורבותי. אני רוצה להעלות כאן שאלה, ולפניה אקדים בגילוי נאות, אני ליטאי... ומכאן לשאלה, אני מבין שחסיד יילך אחר רבו בלי לערער ובלי לחשוב אולי אני יותר מבוגר או חכם או תלמיד חכם מהאדמור, פשוט הולך אחריו בעיניים עצומות, וזה אבן יסוד בחסידות, וזה בסדר גמור אגב. ולא שהחסידות צריכה הסכמה ובטח לא ממני, אבל, זה עובר גם אצלי. אבל אני רוצה באמת לבין, איל זה שאדנור שזה הרגע קיבל את ההנהגה והוא עול ימים ממשב בקושי סיים שנה ראשונה, בקושי מכיר את החיים, או שאולי בכלל לא מכיר... והוא מכריע בעניינים גורליים מאד, ובאלול ציבוריות, כדוגמת הזהירות מהקורונה, אז אני לא שואל על חלק הציות של החסידים, אלא על החלק של האדמור, מאיפה העוז והעוצמה להכריע פשוט בכל דבר, ומה יקרה אם יאמר אני לא יודע להכריע אני עדין לא בשל...

לפי מספר התגובות הרצופות שלך, אתה ממש נואש להשאיר את האשכול למעלה, ואני מציע לך, תן לאשכול ללכת לאן שילך, לא בכוח
כתבת שהאדמור הצעיר הכריע בנושא הקורונה, אז שגית מחוסר ידע, הוא בחר לא להכריע אלא אמר שכל אחד ינהג כפי שיקול דעתו, כמו שאתה למשל, ליטאי, נוהג לפי שיקול דעתך מתי ללכת עם מסיכה ומתי לא
ולשאלתך איך אדמו"ר צעיר מורה למבוגרים ממנו
גיסי בן ה27 קיבל לא מזמן יורה יורה, ואנשים בני 60 שואלים אותו הלכות, האם זה מובן לך?
גם בעניני חסידות, אברך שקיבל כל חייו מאז נולד חינוך בביתו אדמו"ר יכול להבין טוב יותר מבני 60

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2020 01:54 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

לפי מספר התגובות הרצופות שלך, אתה ממש נואש להשאיר את האשכול למעלה, ואני מציע לך, תן לאשכול ללכת לאן שילך, לא בכוח
כתבת שהאדמור הצעיר הכריע בנושא הקורונה, אז שגית מחוסר ידע, הוא בחר לא להכריע אלא אמר שכל אחד ינהג כפי שיקול דעתו, כמו שאתה למשל, ליטאי, נוהג לפי שיקול דעתך מתי ללכת עם מסיכה ומתי לא
ולשאלתך איך אדמו"ר צעיר מורה למבוגרים ממנו
גיסי בן ה27 קיבל לא מזמן יורה יורה, ואנשים בני 60 שואלים אותו הלכות, האם זה מובן לך?
גם בעניני חסידות, אברך שקיבל כל חייו מאז נולד חינוך בביתו אדמו"ר יכול להבין טוב יותר מבני 60
אתעלם מהחלק בדבריך שאינו נוגע לגופה של שאלה ולגופו של נידון. גיסך שקיבל יורה יורה, עבר מבחן כלשהו, ועל סמך עמדיתו במבחן שואלים אותו גם בני 60, אבל האדמור הזה לא עבר הכשרה והסמכה, הגם שראה בבית אביו איך צריך להתנהג וכדו', אבל לא קיבל הסמכה ולא עמד במבחן לגבי שאלות ספציפיות. ולגבי הקורונה. ההוראה שאין הוראה יש לה משמעות עמוקה ביותר, וודאי ההוראה שהתפרסם שהורה למשפ' של חיזקי טורנהיים, ואני שואל מנין לו הכתפיים להכריע בכגון דא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2020 02:58 לינק ישיר 

יש לו אותה הסמכה שהיתה לרבי מקרלין, לרבי מבעלזא או לרבי מבאיאן, שבגילו כבר הכריעו בשאלות גורליות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2020 05:27 לינק ישיר 

מחודד כתב:
גיסך שקיבל יורה יורה, עבר מבחן כלשהו, ועל סמך עמדיתו במבחן שואלים אותו גם בני 60, אבל האדמור הזה לא עבר הכשרה והסמכה, הגם שראה בבית אביו איך צריך להתנהג וכדו', אבל לא קיבל הסמכה ולא עמד במבחן לגבי שאלות ספציפיות. ולגבי הקורונה. ההוראה שאין הוראה יש לה משמעות עמוקה ביותר, וודאי ההוראה שהתפרסם שהורה למשפ' של חיזקי טורנהיים, ואני שואל מנין לו הכתפיים להכריע בכגון דא?

אתה יכול להביא לכאן את רשימת האדמורי"ם שנבחנו ועמדו היטב במבחן האדמורים?
האם מדובר במבחן אמריקאי או רגיל?
ואיזה ציון נחשב ל"עבר"?

נו באמת
אברך שכל ימיו ולילותיו עברו עליו בהתמדה עצומה, שכל ימיו היה בשמירת עינים ובקדושה, שעבר חינוך קפדני בבית אביו האדמו"ר, זה ציון עובר!
דעתו דעת תורה, יש לו זכות אבות וסייעתא דשמיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2020 07:28 לינק ישיר 

אכן שאלתי היא שאלה על כל אדמו"ר שמתחיל את אדמורותו בגיל כה צעירב הוא עדין לא מכיר את החיים, הוא לא אמור לדעת כיצד ניגשים לשאלות מסוג זה. אדן מבוגר שכבר הרבה הרפתקאי עדו עליה, הוא כבר עם נסיון חיים, והחשיבה שלו כבר מאוזנת יותר, ואני לא מזלזל. דעת תורה, זה לא דבר שמגיע בירושה, זה אומר ששכלו נהפך לשכל של תורה, ולהבנתי, זה גם דבר שמגיע אחרי שנים רבות של עמל בלתי פוסק שאין לו בעולמו דבר חוץ מדף הגמרא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2020 07:47 לינק ישיר 

האם אנשים מתייעצים עם הגר"ח קנייבסקי בגלל הרפתקאי דעדו עליה? או בגלל דעת תורה?
זה חדש לך שאנשים מתייעצים בנושאי החיים עם דעת תורה?

אז כאן מתייעצים עם דעת חסידות ותורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2020 16:59 לינק ישיר 

היה אדמו״ר מסוים שנפטר לפני עשרות שנים, והותיר אחריו 2 בנים שבלשון המעטה לא היו תלמידי חכמים, והחליט מי שהחליט שאחד מהם יהיה אדמו״ר והשני ראש ישיבה. וכאן היתה התמיהה הגדולה, מילא אדמו״ר יכול להיות עם הארץ, אבל ראש ישיבה כן צריך לדעת ללמוד...,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הממשיך לחצר הקודש סדיגורא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 13 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext