|
|
| נשלח ב-11/8/2020 20:52 |
|
| |
חיים שאולזון:
רעידת אדמה בסדיגורא רק בן אחד יהיה האדמו"ר ולא הגדול היתר רק רבנים - בשל חשש מריב אחים החליטו לדחות את ההכרזה
לבקשת האלמנה תליט״א בסדיגורא החליטו לפרסם את הצוואה באופן רשמי רק לאחר השבעה. כדי לקיים מצוות הנפטר, הוקראה הצוואה בחדרו של האדמור זצ״ל רק לאוזני ילדיו, האלמנה ובנותיו וחתניו. הרבי זצ״ל בחר רק בן אחד שיהיה היורש. וכל שאר בניו יכהנו כרבנים. הבן הגדול רבי שלום מרדכי יוסף יהיה רב בבית הכנסת בירושלים. רב אחד יהיה בלונדון, עוד רב בלייקוואוד בארה״ב. כאמור, ההכרזה הרשמית על האדמו״ר הבא רק לאחר השבעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2020 20:56 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2020 21:11 |
|
| |
| אויר_ים כתב: |  |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2020 23:37 |
|
| |
| אויר_ים כתב: |  |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 00:07 |
|
| |
האדמור מסדיגורה שפקח היה מה היה ראוי לשטות זו?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 01:37 |
|
| |
| כפפות_משי כתב: |  | חיים שאולזון:
רעידת אדמה בסדיגורא רק בן אחד יהיה האדמו"ר ולא הגדול היתר רק רבנים - בשל חשש מריב אחים החליטו לדחות את ההכרזה
לבקשת האלמנה תליט״א בסדיגורא החליטו לפרסם את הצוואה באופן רשמי רק לאחר השבעה. כדי לקיים מצוות הנפטר, הוקראה הצוואה בחדרו של האדמור זצ״ל רק לאוזני ילדיו, האלמנה ובנותיו וחתניו. הרבי זצ״ל בחר רק בן אחד שיהיה היורש. וכל שאר בניו יכהנו כרבנים. הבן הגדול רבי שלום מרדכי יוסף יהיה רב בבית הכנסת בירושלים. רב אחד יהיה בלונדון, עוד רב בלייקוואוד בארה״ב. כאמור, ההכרזה הרשמית על האדמו״ר הבא רק לאחר השבעה. |
|
הבעיה היא שלבית הכנסת סדיגורה בירושלים יש כבר רב עשרות בשנים, הרב ליברמן שליט"א על הפייק ניוז של שאולזון לא הייתי מציע לסמוך, ככל הנראה הבן הגדול יהיה האדמו"ר בארץ ישראל, על היתר אינני יודע לומר
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 07:51 |
|
| |
אני כמובן רחוק מלהיות מחסידיו של שאולזון.אבל ספציפית את השמועה הזו, שהרבי מסדיגורא מייעד את בנו הצעיר לאדמו"רות, בדומה לאדמו"ר מגור, שמעתי (ממקור מהמשפחה)כבר לפני מספר חודשים. אז הנוסח שאמרו לי היה שעקב מחלתו ומותו הצפוי של האדמו"ר, ספק אם זה יתאפשר בגיל כה צעיר, אבל עכ"פ זה וודאי לא הנפצה שהתחילה אתמול.
הוא סבר שמבחינת תכונותיו ואופיו, הוא הכי מתאים לתפקיד.
תוקן על ידי אויויוי ב- 12/08/2020 07:52:41
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 08:07 |
|
| |
נציין שהצוואה נחתמה בבית הדין הרבני לפני כחצי שנה. ואושרה על ידי המנוח עצמו. כדי למנוע טענות בעניין כשרות הצוואה. (יש הליך חוקי שמאפשר לאדם להגיש את הצוואה שלו לאישור).
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 14:42 |
|
| |
פדהאל
| איש_חשוב כתב: |  | | תמשיך להתעסק בבלורית ואל תתערב בקוגלים שלנו.. לוטפאק. |
|
וואו, זו תגובה אינטליגנטית ועשירה בתוכן עמוק. שנים לא קראתי בפורום משהו חכם כל כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 15:46 |
|
| |
| פדהאל כתב: |  | תמשיך להתעסק בבלורית ואל תתערב בקוגלים שלנו.. לוטפאק. וואו, זו תגובה אינטליגנטית ועשירה בתוכן עמוק. שנים לא קראתי בפורום משהו חכם כל כך.
|
|
זה לקיים מה שנאמר "ענה כסיל כאיוולתו"
נ.ב. יש לי הרגשה שקטעת פה תגובה שלימה, ציטטת משפט אחד קטן ממנו, ואז אתה מדבר על "התגובה"
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 16:16 |
|
| |
לפי הבנתי הדלה בחכמת הפרצוף אכן יש משהו בבן הצעיר, המעיד על נקיות הנפש, מה שאין בשאר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 16:35 |
|
| |
ש. ברור שהבן שלו ראוי להמשיך. שהרי הוא בן שלו. האם יש תנאים נוספים כדי להיות ראוי להמשיך אדמו"ר, מלבד להיות בן של אדמו"ר???
ת. האם אתה רומז שהוא ראוי להמשיך רק כי הוא בנו? אתה מכיר אותו? תמשיך להתעסק בבלורית ואל תתערב בקוגלים שלנו.. לוטפאק.השואל אולי נכווה ממנהיג שאינו ראוי... העונה סבור שליטוואק זה בלורית, וחסיד זה קוגעל... ובגמ' נאמר: ללמדך שאפילו קל שבקלין ונתמנה פרנס על הצבור הרי הוא כאביר שבאבירים. ובפרט שמדובר באביר שבאבירים (עקבי אבירים, אבירי ים) עוד לפני שנתמנה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 16:38 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | לפי הבנתי הדלה בחכמת הפרצוף אכן יש משהו בבן הצעיר, המעיד על נקיות הנפש, מה שאין בשאר |
|
יש דבר כזה חכמת הפרצוף? אם הבנתך דלה כלשונך, בחכמת הפרצוף, האם זה מספיק כדי להביע עמדה משכנעת? והאם אין כאן לשון הרע, או הלבנת (השחרת) 'פנים', או מכה רעהו בסתר, כלפי האחים שפרצופם אינם לפי הקריטריונים? נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי מושגים ב- 12/08/2020 16:42:21 |
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 17:00 |
|
| |
לא מכיר את הבן בתמונה, אבל הוא ודאי לא הצעיר, כי הצעיר איננו נשוי אז לא לובש שטריימל.
לעצם הסוגיא, הבן ר׳ אהרן מגולדרס גרין הוא צעיר ת״ח לגילו שנכנס יפה מאד לתפקיד בלונדון ויתכן בהחלט שמתאים לתפקיד...
.
עוד נקודה.
לצערי, כולנו מושפעים מתרבות המערב, פני מלאך נטולות זקן ״עושות לנו את זה״ ונראה לנו שאנחנו יודעים שהבן הצעיר ׳נראה׳ מורם מעם. אני לא אומר שהוא לא מורם מעם, אני רק אומר שאף אחד פה בפורום לא יודע את זה, ולא בטוח שאביו זצ״ל כן ידע...
ימים יגידו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 17:33 |
|
| |
בונדמן
| איש_חשוב כתב: |  | חיים שאולזון:
לבקשת האלמנה תליט״א בסדיגורא החליטו לפרסם את הצוואה באופן רשמי רק לאחר השבעה. כדי לקיים מצוות הנפטר, הוקראה הצוואה בחדרו של האדמור זצ״ל רק לאוזני ילדיו, האלמנה ובנותיו וחתניו. הרבי זצ״ל בחר רק בן אחד שיהיה היורש. וכל שאר בניו יכהנו כרבנים. הבן הגדול רבי שלום מרדכי יוסף יהיה רב בבית הכנסת בירושלים. רב אחד יהיה בלונדון, עוד רב בלייקוואוד בארה״ב. כאמור, ההכרזה הרשמית על האדמו״ר הבא רק לאחר השבעה.
הבעיה היא שלבית הכנסת סדיגורה בירושלים יש כבר רב עשרות בשנים, הרב ליברמן שליט"א על הפייק ניוז של שאולזון לא הייתי מציע לסמוך, ככל הנראה הבן הגדול יהיה האדמו"ר בארץ ישראל, על היתר אינני יודע לומר |
|
הרב ליברמן כמעט ולא יוצא מביתו עקב גילו המופלג וחולשתו (למעלה מגיל תשעים לאוי"ט)ומתחילת תקופת הקורונה הוא מתגורר בבית חתנו הרב פוקס מרמות,
עד היום אינני יודע מה הקשר של הרב ליברמן לסאדיגורא, ומי סידר לו בשעתו את המשרה,
|
|
|
|
|