|
|
| נשלח ב-12/8/2020 17:53 |
|
| |
"א אנגעשטעלטן פנים"
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2020 02:34 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | ש. ברור שהבן שלו ראוי להמשיך. שהרי הוא בן שלו. האם יש תנאים נוספים כדי להיות ראוי להמשיך אדמו"ר, מלבד להיות בן של אדמו"ר???
ת. האם אתה רומז שהוא ראוי להמשיך רק כי הוא בנו? אתה מכיר אותו? תמשיך להתעסק בבלורית ואל תתערב בקוגלים שלנו.. לוטפאק.
השואל אולי נכווה ממנהיג שאינו ראוי... העונה סבור שליטוואק זה בלורית, וחסיד זה קוגעל...
|
|
השואל לא נכווה משום דבר, רק מהצלחתם של החסידים, לא בא לו טוב בעין שיד החסידים על העליונה.. והקוגלים הם משל כמובן, הבלורית לא..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2020 02:37 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | הרב ליברמן כמעט ולא יוצא מביתו עקב גילו המופלג וחולשתו (למעלה מגיל תשעים לאוי"ט)ומתחילת תקופת הקורונה הוא מתגורר בבית חתנו הרב פוקס מרמות,
עד היום אינני יודע מה הקשר של הרב ליברמן לסאדיגורא, ומי סידר לו בשעתו את המשרה, |
|
אכן אינו מגיע כמעט לבית הכנסת אבל נחשב עדיין לרב בית הכנסת
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 13/08/2020 02:41:39
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2020 02:49 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
השואל לא נכווה משום דבר, רק מהצלחתם של החסידים, לא בא לו טוב בעין שיד החסידים על העליונה.. והקוגלים הם משל כמובן, הבלורית לא..
|
|
הו ! יש כבר תירוץ מסודר איך ה6:3 מסתדר עם יד החסידים על העליונה?
הקוגלים משל הבלורית לא- מדוע? נדמה לי שיש יותר ליטאים שמוותרים על בלורית מאשר חסידים שמוותרים על קוגל.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2020 04:24 |
|
| |
| מוישה_וחצי כתב: |  | הו ! יש כבר תירוץ מסודר איך ה6:3 מסתדר עם יד החסידים על העליונה? הקוגלים משל הבלורית לא- מדוע? נדמה לי שיש יותר ליטאים שמוותרים על בלורית מאשר חסידים שמוותרים על קוגל. |
|
6-3 אתה מתכוון בטח לומר שהליטאים גדולים בכמות אבל ידידי, ממתי כמות נחשבת? יד החסידים על העליונה מדובר על איכות להבדיל, זה שיש יותר גוים מיהודים לא הופך אותם על העליונה ח"ו
הקוגלים היה משל, כשאמרתי לו להפסיק לבחוש בקוגלים של החסידים, הרי לא התכוונתי לקוגל אלא לדבריו על כשירותם של האדמורים, קוגל היה משל בלורית למרבה הצער אינו משל, אלא חי קיים ובועט, וכבר אמר על זה החפץ חיים בהלכות תפילין במשנה ברורה, על שמו קרואים הרבה ליטאים, בלורית - דרך שחץ וגאווה
אגב, לא הבנתי גם את ההשואה שלך, אין שום דבר רע בקוגל, למה שיוותרו עליו בדיוק? אגב2, בעלי הבלורית גם לא מוותרים על הקוגל.. מזה ומזה ידך אל תנח..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2020 06:36 |
|
| |
קיבלתי בואטסאפ.
אני לא יודע אם זה המקום, ואולי זה גם לא הכי מתאים לכתוב על זה באמצע השבעה...
אבל בגלל שכאן הרי מותר לכתוב הכל, ויש לנו ב״ה כאלה המקיימים את המותר הזה לחומרא....
אני רוצה לשתף אותכם קצת מהרהורי ליבי...
האדמור מסאדיגורא זצ"ל. הבן היחיד הזה, היה רוב שנות חיו איש עסקים מצליח, אני לא יודע כמה הוא היה מחובר באותה תקופה להוויות אביי ורבא לעולם הרוחני לעבודה שבל והמסתעף, מעבר לזה אני גם לא יודע ואין לי מושג מה הוא עשה, כל מה שאני יודע, זה הכל עפ"י השמועה... אבל למרבה הכאב אביו האדמו״ר נפטר לפני שבע שנים, וההנהגה נפלה עליו בפתע פתאום וכבן יחיד הוא נגרר מהעולם העסקי הישר לכסא האדמו"ר וילבישוהו איצטלא של אדמו״ר רק בגלל שהוא הבן ואופס, קם לנו מנהיג.
למרבה הצער האדמו"ר החדש בקושי הספיק לחמם את הכסא, טרם הצליח לפעול משהו למען צאן מרעיתו ולהמשיך דרכו של אביו הגדול או להתוות לו דרך ונתיב חדש בעולם החסידות הוא חלה ומזה כ 3 שנים מתייסר מרות בכאבים ובטיפולים ה״י ואז אחרי 7 שנות הנהגה חטופה , הוא הלך לעולמו.
בעיתונים רשמו עליו שנכנס בפנתיאון כממשיך שושלת ה'זהב' של בית רוזין המעטירה, ומכח היותו ממלא מקום אביו, ומסיבה זו בלבד, הוא צורף ל׳מועצת' מועצת גדולי התורה, כשווה בין כלל גדולי עולם, ואני ככה פשוט מהרהר לעצמי....
האם שעה אחת בתשובה ומעש"ט בעולם הזה וכו'...
או פשוט לא נכון כל הכתוב? ואולי כל הסיפורים שמספרים לנו על אנשים שאיבדו אמונה כשהצדיק הלך לעולמו, או שחשך עליהם עולמם, וכי מדובר במשהו דומה לצדיק זה? ואולי הוא היה צדיק נסתר בהסוואה, ?
לא מאמין שאקבל אי פעם תשובות, אבל ההרהור ישאר בליבי, ואולי לנצח.
ועוד לא חשבתי על הממלא מקום והדרך שייבחר הממלא מקום אנו עדים להנדסת תודעה מרשימה, אנו לא חיים מהצוואה שהאדמו"ר כתב, אלא מהדלפות מניפולטיביות מהקודש פנימה ממקורבי הרעבעצן ואביה הנגיד, ותוך כמה זמן מה יספרו שבגיל 7 כבר נבחן על הש"ס ובגיל בר מצווה צבט אותו גדול בישראל על לחיו וניבא עליו גדולות ונצורות מיד אחרי זה יגיעו מוכרי המופתים מטעם ויפליגו בשבחו של הצדיק הנבחר, מדובר בבחור פלא שאביו שזה עתה נפטר אחרי 3 שנות מלוכה (בניכוי 3 שנות ראינו רע ) איך צפה למרחוק ואיך ראה בעיני הבדולח שלו כמה הוא ראוי, ואנו נזכה לראות בהתכתשות אחי הצדיק הפגועים המוכלמים והמבוזים לעיני כל ישראל, ומהם ילחמו על המקום ב"מועצת" או על כסא אדמו"ר בארץ גזירה ושיהיה עם משענת צד מעץ מצופה בד משובח בצבע זהב כיאה למלכות רוז'ין האצילה עם חיקוי מקהילות הונגריה וקצת מחסידות גליציה ופולין כפי שעינינו הרואות....ואנו אנה אנו באים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2020 08:01 |
|
| |
הקים את בית המדרש של חסידי רוז'ין "אור ישראל" בשכונת גולדרס גרין בלונדון. עד למינויו כאדמו"ר עמד בראש הקהילה ובראש בית המדרש וכן שימש כרב של חסידי סדיגורה בעולם ומורה צדק בבית דין התאחדות קהילת החרדים בלונדון.קיבל הסמכה לרבנות מהרבנים רבי שמואל וואזנר, רבי משה פיינשטיין, רבי דוד פוברסקי, רבי יצחק יעקב וייס ורבי חנוך דב פאדווא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2020 08:10 |
|
| |
הביטו טוב טוב בתמונה בהודעה הבאה . זה האיש שאותו מסמנים ומייעדים כולם להיות "הממשיך" של הרבי מסאדיגורה שנפטר לפני יומיים. שמו בישראל הוא הרבי יצחק יהושע העשיל פרידמן, מחשובי תלמידי החכמים באנטוורפן, שפניו זוהרות בהדר רוז'ינאי אלי ביתאןנשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2020 08:11 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2020 08:37 |
|
| |
| מכשירקשר כתב: |  | קיבלתי בואטסאפ.
אבל בגלל שכאן הרי מותר לכתוב הכל, ויש לנו ב״ה כאלה המקיימים את המותר הזה לחומרא....
האדמור מסאדיגורא זצ"ל. הבן היחיד הזה, היה רוב שנות חיו איש עסקים מצליח, אני לא יודע כמה הוא היה מחובר באותה תקופה להוויות אביי ורבא לעולם הרוחני לעבודה שבל והמסתעף, מעבר לזה אני גם לא יודע ואין לי מושג מה הוא עשה, כל מה שאני יודע, זה הכל עפ"י השמועה... אבל למרבה הכאב אביו האדמו״ר נפטר לפני שבע שנים, וההנהגה נפלה עליו בפתע פתאום וכבן יחיד הוא נגרר מהעולם העסקי הישר לכסא האדמו"ר וילבישוהו איצטלא של אדמו״ר רק בגלל שהוא הבן ואופס, קם לנו מנהיג.
למרבה הצער האדמו"ר החדש בקושי הספיק לחמם את הכסא, טרם הצליח לפעול משהו למען צאן מרעיתו ולהמשיך דרכו של אביו הגדול או להתוות לו דרך ונתיב חדש בעולם החסידות הוא חלה ומזה כ 3 שנים מתייסר מרות בכאבים ובטיפולים ה״י ואז אחרי 7 שנות הנהגה חטופה , הוא הלך לעולמו.
בעיתונים רשמו עליו שנכנס בפנתיאון כממשיך שושלת ה'זהב' של בית רוזין המעטירה, ומכח היותו ממלא מקום אביו, ומסיבה זו בלבד, הוא צורף ל׳מועצת' מועצת גדולי התורה, כשווה בין כלל גדולי עולם, ואני ככה פשוט מהרהר לעצמי....
או פשוט לא נכון כל הכתוב? ואולי כל הסיפורים שמספרים לנו על אנשים שאיבדו אמונה כשהצדיק הלך לעולמו, או שחשך עליהם עולמם, וכי מדובר במשהו דומה לצדיק זה? ואולי הוא היה צדיק נסתר בהסוואה, ?
ועוד לא חשבתי על הממלא מקום והדרך שייבחר הממלא מקום אנו עדים להנדסת תודעה מרשימה, אנו לא חיים מהצוואה שהאדמו"ר כתב, אלא מהדלפות מניפולטיביות מהקודש פנימה ממקורבי הרעבעצן ואביה הנגיד, ותוך כמה זמן מה יספרו שבגיל 7 כבר נבחן על הש"ס ובגיל בר מצווה צבט אותו גדול בישראל על לחיו וניבא עליו גדולות ונצורות מיד אחרי זה יגיעו מוכרי המופתים מטעם ויפליגו בשבחו של הצדיק הנבחר, מדובר בבחור פלא שאביו שזה עתה נפטר אחרי 3 שנות מלוכה (בניכוי 3 שנות ראינו רע ) איך צפה למרחוק ואיך ראה בעיני הבדולח שלו כמה הוא ראוי, ואנו נזכה לראות בהתכתשות אחי הצדיק הפגועים המוכלמים והמבוזים לעיני כל ישראל, ומהם ילחמו על המקום ב"מועצת" או על כסא אדמו"ר בארץ גזירה ושיהיה עם משענת צד מעץ מצופה בד משובח בצבע זהב כיאה למלכות רוז'ין האצילה עם חיקוי מקהילות הונגריה וקצת מחסידות גליציה ופולין כפי שעינינו הרואות....ואנו אנה אנו באים. |
|
לא יודע אם הוא היה איש עסקים מצליח או לא. אבל איש עסקים מצליח, אינו פסול מכל סוג שהוא.
מה שאני כן יודע, שהוא בהחלט הרים את החסידות הזו בצורה מופלאה, גם כללית, וגם את האנשים עצמם באופן אישי כל אחד ואחד. בעיקר טרם מחלתו כמובן. ובמידה חלקית גם בשנות מחלתו.
למרות שמדובר בתקופה קצרה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2020 08:38 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | הו ! יש כבר תירוץ מסודר איך ה6:3 מסתדר עם יד החסידים על העליונה? הקוגלים משל הבלורית לא- מדוע? נדמה לי שיש יותר ליטאים שמוותרים על בלורית מאשר חסידים שמוותרים על קוגל.
6-3 אתה מתכוון בטח לומר שהליטאים גדולים בכמות אבל ידידי, ממתי כמות נחשבת? יד החסידים על העליונה מדובר על איכות להבדיל, זה שיש יותר גוים מיהודים לא הופך אותם על העליונה ח"ו
הקוגלים היה משל, כשאמרתי לו להפסיק לבחוש בקוגלים של החסידים, הרי לא התכוונתי לקוגל אלא לדבריו על כשירותם של האדמורים, קוגל היה משל בלורית למרבה הצער אינו משל, אלא חי קיים ובועט, וכבר אמר על זה החפץ חיים בהלכות תפילין במשנה ברורה, על שמו קרואים הרבה ליטאים, בלורית - דרך שחץ וגאווה
אגב, לא הבנתי גם את ההשואה שלך, אין שום דבר רע בקוגל, למה שיוותרו עליו בדיוק? אגב2, בעלי הבלורית גם לא מוותרים על הקוגל.. מזה ומזה ידך אל תנח.. |
|
אתה מנסה לטעון שהיות אדם בן של אדמו"ר, אינו תנאי יחיד לכשירות לכהן כאדמו"ר? האם תוכל להצביע על אחד האדמו"רים שהתמנה ביובל האחרון שאינו בן של האדמו"ר שהיה לפניו (במקרה שהקודם הותיר בנים כמובן).
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2020 09:22 |
|
| |
איש בזוי, מגוחך הדיון הזה. לרוב הליטאים בבני ברק ומודיעין עילית אין בלוריות בכלל. אבל להגיד "לוטפאק בלורית" זה סיסמא כזו, כמו "יד החסידים על העליונה" וכמו "חסיד קיגעל","מרוקאי סכין" וכו'. אני זוכר שלפני הבחירות לעירייה כל החסידים היו בטוחים שניצחונם מובטח בגלל הסיסמא הזו, והוכו בהלם כשזה לא קרה. עכשיו מפרשים פירושים מה הכוונה. אין צורך להסביר שזה דיון מגוחך. מפני שהסיסמא הזו נאמרה, בזמן שהיתה מחלוקת מהותית בין החסידים למתנגדיהם. הבחירות לעירייה כיום הם מלחמה על שליטה,כח ומגרשים,שלא קשורה בכלל לאיזו שהיא מחלוקת מהותית. זה כמו שיש מריבת שכנים בין חסיד לליטאי אז תגיד שהחסיד ינצח כי יד החסידים וכו'. (אולי אם החסיד הוא גערער ....) הדיון מגוחך ומטופש. רק ממחיש את אווילות השימוש בסיסמאות וקלישאות בכל דיון בלי קשר. ולגופו של דיון ברור שאופן העברת ההנהגה אצל החסידים יש לו רלוונטיות לגבי הליטאים. מפני שהעמדה של המנהיגות החסידית בעניינים ציבוריים, לא יכולה להצטייר בעיני הליטאים כ"עמדה רבנית",כשברור לכולם שמי שעומד מאחוריה אינם אלא "נכדים של גדולים" (כמו אצל הליטאים בהבדל אחד שכאן הגדול לפחות חי וכאן הגדול נפטר
דווקא בסיפור של סדיגורא, נראה -עפ"י השמועות, שהאדמו"ר הבין את דבריי הנ"ל, והחליט לכה"פ לבחור את מי שלדעתו הוא הראוי מבין בניו. במקום לחלק את מרכזי החסידות בין כל בניו . משל היו החסידים רכוש נדלנ"י שעומד לחלוקה
תוקן על ידי מוישה_וחצי ב- 13/08/2020 09:56:15
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2020 09:57 |
|
| |
| מכשירקשר כתב: |  | קיבלתי בואטסאפ.
ועוד לא חשבתי על הממלא מקום והדרך שייבחר הממלא מקום אנו עדים להנדסת תודעה מרשימה, אנו לא חיים מהצוואה שהאדמו"ר כתב, אלא מהדלפות מניפולטיביות מהקודש פנימה ממקורבי הרעבעצן ואביה הנגיד, ותוך כמה זמן מה יספרו שבגיל 7 כבר נבחן על הש"ס ובגיל בר מצווה צבט אותו גדול בישראל על לחיו וניבא עליו גדולות ונצורות מיד אחרי זה יגיעו מוכרי המופתים מטעם ויפליגו בשבחו של הצדיק הנבחר, מדובר בבחור פלא שאביו שזה עתה נפטר אחרי 3 שנות מלוכה (בניכוי 3 שנות ראינו רע ) איך צפה למרחוק ואיך ראה בעיני הבדולח שלו כמה הוא ראוי, ואנו נזכה לראות בהתכתשות אחי הצדיק הפגועים המוכלמים והמבוזים לעיני כל ישראל, ומהם ילחמו על המקום ב"מועצת" או על כסא אדמו"ר בארץ גזירה ושיהיה עם משענת צד מעץ מצופה בד משובח בצבע זהב כיאה למלכות רוז'ין האצילה עם חיקוי מקהילות הונגריה וקצת מחסידות גליציה ופולין כפי שעינינו הרואות....ואנו אנה אנו באים. |
|
כמה רוע וכמה גועל נפש
מה אדמור אסור לו ליהנות מיגיע כפיו ?
נכון שהיה מצליח בנדלן באנגליה אז מה אם
השווער שלו לאוי"ט עזר לו להתבסס ולבנות את עצמו
הכרתי אותו שנים בלונדון גם לפני אדמורותו היה רב ודיין ומרביץ תורה כל חייו
אבל איזה איש בזוי מצא שגם נהנה מיגיע כפיו
ואו ממש חטא בלתי נסלח
איכס . פוי . איש בזוי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2020 10:03 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | הו ! יש כבר תירוץ מסודר איך ה6:3 מסתדר עם יד החסידים על העליונה? הקוגלים משל הבלורית לא- מדוע? נדמה לי שיש יותר ליטאים שמוותרים על בלורית מאשר חסידים שמוותרים על קוגל.
אגב, לא הבנתי גם את ההשואה שלך, אין שום דבר רע בקוגל, למה שיוותרו עליו בדיוק? אגב2, בעלי הבלורית גם לא מוותרים על הקוגל.. מזה ומזה ידך אל תנח..
אתה מנסה לטעון שהיות אדם בן של אדמו"ר, אינו תנאי יחיד לכשירות לכהן כאדמו"ר? האם תוכל להצביע על אחד האדמו"רים שהתמנה ביובל האחרון שאינו בן של האדמו"ר שהיה לפניו (במקרה שהקודם הותיר בנים כמובן). |
|
תולדות יהודה מסטוטשין כמשל ... תלמידו של הרבי הקודם הגם שנכדו שליט"א ממשיך הרבה מחסידי הרבי הקודם הלכו אם התלמיד
או למשל הגרי"מ מורגנשטרן (אדמור לכל דבר)
או הרבי מסלאנים בני ברק
אין הרבה נכון , אבל בהחלט יש
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2020 12:22 |
|
| |
אביו של האדמו"ר הנוכחי של פינסק קרלין, לא היה בן של אדמו"ר אלא אחד מבני החבורה, גם האדמו"ר מקהל חסידי ירושלים, הוכתר בגלל צדקותו והיותו ראוי ומבלי שאביו היה אדמו"ר. ויש בטח עוד שאני לא זוכר כרגע.
|
|
|
|
|