בית פורומים פורטל הנפש

אישיות...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/8/2020 18:32 לינק ישיר 

לגבי החשש מ״דברים פוגעים״ את יודעת שמטפל טוב לא אמור לתת הרגשה כזו.
אולי קשה לשמוע אמת, אבל היא לא אמורה להיות פוגעת כשהיא באה ממקום של אמפתיה, ולא של עליונות!
בדיוק יצא שהמטפל אמר איזה משהו, שגרם לי לצחוק, כשבעצם היה אמור להיות פוגע! כי זה היה סוג של להגיד- ככה היא. לא יכולה לתת את הדוגמא בפורום הזה...
ולמה לא פגע? כי הצורה, וזה שאני יודעת שהוא לא חושב עלי דברים רעים, היא זו שיוצרת את הטון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2020 18:34 לינק ישיר 

תודה. יש לי על מה לחשוב בשבת
שבת שלום...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2020 18:36 לינק ישיר 

[quote]תודה. יש לי על מה לחשוב בשבת
שבת שלום...[/quote]
שתגיעי למסקנות טובות...
שבת שלום! 3>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2020 21:42 לינק ישיר 
angellla

תלתליה כתב:

[quote]
 בעלי כנה איתי גם אבל עד גבול מסויים כשהוא חושש לומר דברים שיפגעו בי. יש בי חשש מסוים להגיע למטפל זוגי ולשמוע אותו אומר עלי דברים רעים ופוגעים... 
[/quote]
לגבי החשש מ״דברים פוגעים״ את יודעת שמטפל טוב לא אמור לתת הרגשה כזו.
אולי קשה לשמוע אמת, אבל היא לא אמורה להיות פוגעת כשהיא באה ממקום של אמפתיה, ולא של עליונות!
בדיוק יצא שהמטפל אמר איזה משהו, שגרם לי לצחוק, כשבעצם היה אמור להיות פוגע! כי זה היה סוג של להגיד- ככה היא. לא יכולה לתת את הדוגמא בפורום הזה...
ולמה לא פגע? כי הצורה, וזה שאני יודעת שהוא לא חושב עלי דברים רעים, היא זו שיוצרת את הטון.

התכוונתי שבעלי יגיד עלי דברים פוגעים, בשעת טיפול. דברים שהוא לא אומר לי ככה כי הוא חושש לפגוע בי, ובטיפול הוא ירגיש חופשי להגיד לי כשיש כביכול תיווך של מטפל. אבל אני אקשיב טוב טוב לדעת מה הוא באמת חושב עלי ואפגע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2020 08:20 לינק ישיר 

טוב, לא אמרתי לך שהולך להיות גן עדן... זה בהחלט מקום שהוא לא אזור הנוחות המוכר.
אני גם לא מכירה את בעלך בשביל להבטיח שהצורה שיגיד דברים לא תפגע. אבל את יודעת מה אני חושבת? שזה דבר חשוב שכדאי לפתוח בשיחה הראשונה בטיפול, את החשש הזה, לסכם ביחד משהו שיהיה לך נח, לפחות להתחלה (כי אולי אחר כך בהמשך התהליך, בעצם כשתכנסו לתהליך, זה לא יפחיד אותך יותר) באופן כללי אף אחד לא אמור לדחוף אותך לקיר, ואפשר שתמצא איזו דרך שתהיה מקובלת עליך ותפתור את החשש הזה, משהו שלא חשבת עליו.
לי היה חשש אחר, שיבטלו אותי, ועשיתי בגלל זה שיחה לבד עם המטפל קודם, זה עזר לי להרגשה, שלא הרגשתי 2 מולי, נגדי.
בקיצור חשש מובן ואין דבר קל בחיים... השאלה כמה את מוכנה להשקיע (פחד, אי נוחות, פחות שליטה..) בשביל אחוזים שזה יעשה לכם טוב יותר בחיים. וזה גם חייב להיות מישהו שאפשר לסמוך עליו באופן כללי ושאת תסמכי עליו באופן אישי.
ד״א, בטיפול פרטני את כן נמצאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2020 18:39 לינק ישיר 
angellla

תלתליה כתב:
טוב, לא אמרתי לך שהולך להיות גן עדן... זה בהחלט מקום שהוא לא אזור הנוחות המוכר.
אני גם לא מכירה את בעלך בשביל להבטיח שהצורה שיגיד דברים לא תפגע. אבל את יודעת מה אני חושבת? שזה דבר חשוב שכדאי לפתוח בשיחה הראשונה בטיפול, את החשש הזה, לסכם ביחד משהו שיהיה לך נח, לפחות להתחלה (כי אולי אחר כך בהמשך התהליך, בעצם כשתכנסו לתהליך, זה לא יפחיד אותך יותר) באופן כללי אף אחד לא אמור לדחוף אותך לקיר, ואפשר שתמצא איזו דרך שתהיה מקובלת עליך ותפתור את החשש הזה, משהו שלא חשבת עליו.
לי היה חשש אחר, שיבטלו אותי, ועשיתי בגלל זה שיחה לבד עם המטפל קודם, זה עזר לי להרגשה, שלא הרגשתי 2 מולי, נגדי.
בקיצור חשש מובן ואין דבר קל בחיים... השאלה כמה את מוכנה להשקיע (פחד, אי נוחות, פחות שליטה..) בשביל אחוזים שזה יעשה לכם טוב יותר בחיים. וזה גם חייב להיות מישהו שאפשר לסמוך עליו באופן כללי ושאת תסמכי עליו באופן אישי.
ד״א, בטיפול פרטני את כן נמצאת?

את יודעת מה, זה רעיון דווקא לפתוח את החששות בהתחלה, ולדבר על זה, במידה ונלך על טיפול זוגי.

עלתה לי מחשבה אולי עדיף שבעלי ילך לטיפול לבד ויקבל כוחות להתמודד. בעבר היה לו כוחות אבל פשוט נגמר לו והוא צריך להתחזק. אבל הוא לא ממש רוצה טיפול פרטני.

לגבי החשש שלך שיבטלו אותך וכביכול יהיו 2 מולך בטיפול הזוגי, אשמח אם תסבירי יותר למה את מתכוונת. האם על החשש שהם יהיו שניהם נגדך בגלל שאת "בעייתית" כביכול? או אולי דבר אחר. ספרתם למטפל על ההפרעה בתחילת הטיפול?

לגבי ד"א- כן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2020 19:32 לינק ישיר 

לא לפי הסדר- אני סיפרתי למטפל על האבחנה בשיחה לבד, לא רציתי בזוג.
החשש שלי היה באמת הענין של ״בעייתית״ כי כולנו יודעים שהתכנסנו כאן היום בגללי... אלו לא בעיות רגילות של זוג ״רגיל״, וגם במקרה בעלי הוא אידיאליזציה של בן זוג, הוא תמיד יהיה המוחל, המכיל, העוזר, בכל זוגיות אחרת היו לו ולאשתו חיים דבש, הוא אף פעם לא היה צריך עזרה בשביל להבין נגיד ראש של אישה או כל מיני דברים וקשיים שיש בכל זוגיות. (או שאני שוב עושה אידיאליזציה...:)
וגם חששתי מענין הביטול, שזה בעצם חשש הפוך, שיבטלו את מה שקשה לי, שירצו להכניס אותי לתלם של דרישות, של נורמליות, שיורידו מהערך של מה שאני מרגישה וכל מיני דברים דומים.

זה רעיון שבעלך ילך לטיפול בעצמו, יש כזה דבר טיפול פרטני בהיבט זוגי, זה כאילו שלב לפני טיפול זוגי, אולי תסבירי לו את זה בצורה כזו, אולי זה שזה לא ממש הוא שמטופל, ובעצם לא מתמקדים בקשיים האישיים שלו בכזה טיפול אלא בהיבט זוגי יוריד לו אנטי מזה. סתם נקודה לראות את זה אחרת.

עוד רעיון את לא חייבת להקשיב לכולם כמובן :) הוא להביא אותו מדי פעם לפגישות הפרטניות שלך, כמו ״טיפול משפחתי״ כזה, שדואגים שגם הסביבה של המטופל תדע להתמודד איתו, אולי תדברי על זה עם המטפל/ת פעם.

אני מנסה לכתוב על עצמי כמה שיותר כללי, פוחדת ממש ממצב של זיהוי, אם את רוצה פרטים יותר מדויקים איך זה עובד אצלי אני אשמח לכתוב לך את זה בפרטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2020 20:39 לינק ישיר 

אני מבינה עכשיו את החשש שלך שיבטלו את הקשיים שלך בדרישה לנורמליזציה.. וגם את החשש מחשיפה.. גם לי יש כזה... כי בסביבתי לא יודעים על האבחנה...

את שופעת רעיונות:) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2020 20:49 לינק ישיר 

כנ״ל בסביבתי שלי...
והרעיונות הם אכן כוחי...שמחה לנסות לאגוף מכל צד :) ואולי לעזור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2020 21:01 לינק ישיר 

אולי תשוחחו על הקשיים ?

ראשית תלמדו על ההפרעה
ועל ההתמודדות.
אתם מכבים כל הפרעה
ומשוחחים שעה בשקט

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2020 21:12 לינק ישיר 

רציף כתב:
אולי תשוחחו על הקשיים ?

ראשית תלמדו על ההפרעה
ועל ההתמודדות.
אתם מכבים כל הפרעה
ומשוחחים שעה בשקט

נשלח מהאנדרואיד שלי

?
רק אני מתקשה להבין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2020 21:14 לינק ישיר 
angellla

רציף כתב:
אולי תשוחחו על הקשיים ?

ראשית תלמדו על ההפרעה
ועל ההתמודדות.
אתם מכבים כל הפרעה
ומשוחחים שעה בשקט

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה מזכיר לי זכרון מר מתוק... כשקבלנו את האבחנה שלי מהפסיכיאטר... וקנינו ספר על ההפרעה... והיינו קוראים קצת ביחד כל כמה ימים...
בעלי היה אז כ"כ תומך ומכיל והיתה לו כל הסבלנות שבעולם אלי... הייתי אז בדכאון נורא... בריקנות איומה... בתקופה מזעזעת... והקריאה בספר נתנה לי פשר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2020 21:18 לינק ישיר 

כיף לך, אצלנו בבית זו מילה גסה ואסורה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2020 21:33 לינק ישיר 
angellla

תלתליה כתב:

תוקן על ידי angellla ב- 23/08/2020 21:41:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2020 21:34 לינק ישיר 

angellla כתב:

למה את לא עונה...?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > אישיות...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.