|
|
| נשלח ב-19/8/2020 11:21 |
|
| |
נעילה, רבנות היא שררה ויש בה ירושה. זה תשובת ריב"ש שהובאה ברמ"א יו"ד רמה,כב. חסידי רוז'ין חושבים שיש ירושה באדמורות, עיין שו"ת לבושי מכלול סימן יא והלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 11:45 |
|
| |
ירושה לפי דיני ירושה הרגילים? הבכור מקבל פי 2? מכל מקום החסידים הם לא רכוש וזכותם ללכת למי שרוצים, לפי עצת המנוח או הרב שפרן או מה שבא להם
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 11:57 |
|
| |
אבל יש בעלויות של בניינים ונחלות. בפרט במשפחה 'נסיכית' זו
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 12:01 |
|
| |
לא מבין, זו הלכה מפורשת ברמב"ם מלכים א,ז, יש לזה מקורות בגמרא ספ"ב דמכות ובהניזקין. הרמ"א מביא את זה להלכה. זה "על הנייר", אבל ברור שיש עוד המון שאלות ברמה האופרטיבית ובכל מקרה יש לדון לגופו, וזה בעיקר הדיון בדברי חיים שמצוטט כאן רבות (אני שב ומבקש אם אי מישהו יודע מה ההכרעות של רבינו הנטעי גבריאל בחלק מהדאלות, שאינן על טהרת ה"הלכה"). אני מציע שמישהו יסכם את השאלות הקונקרטיות ויהיה אפשר לדון בהן. אני מציע שלוש שאלות: א. האם החסידים לא מוגבלים לירושה ולהחלטת האדמו"ר, או שאדרבה הם מחייבים בכבוד רבם? ב. האם האדמו"ר הוא המוריש או המורה לתלמיגיו, או שזו החלטה של הגבאים/ דיינים/ נגידים וכדו'? (בנושא זה יעויין יביע אומר ח"ט חו"מ סי' ט) ג. האם מ"מ הבנים מחויבים לשמוע לאביהם להיות או לא להיות אדמו"רים, כאשר הייתה באמנה איתו?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 12:09 |
|
| |
כבר פתרו לך את כל השאלות ,
הינוקא האדמו"ר הקדוש המכהן כבר שבוע כאדמו"ר ולו הועבר השרביט החליט לשלש וכולם מחוייבים בכבוד רבם שליט"א ובא לציון גואל .
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 12:16 |
|
| |
יוחנןש, פורסם שאת הנכסים הפרטיים ציווה לאשתו, נכסי החסידות הם נכסי הקדש ואינם ניתנים לירושה.
הדיבוק, א. הלכה היא שאין אדם לומד אלא במקום שליבו חפץ, ב. לא זה ולא זה, ג. כיבוד אם מדאורייתא וקיום הוראות צוואה שכזו אינו אף מדרבנן.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 16:00 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 16:04 |