| נשלח ב-20/8/2020 09:51 |
|
| |
האם הגרי"ג לא מעודכן? או שגיחזי החצר מסתירים ממנו?
רבנו מרן ראש הישיבה הגרי"ג אדלשטיין בשיחתו השבועית "ברוך השם זכינו לסייעתא דשמיא שבתחילת זמן אלול עכשיו, מסודר כל הישיבות עם כללי הזהירות, הישיבות ממשיכות בשלמות! עד עכשיו היו כל מיני קשיים. בסייעתא דשמיא, א זכות פון אלול, בזכות אלול".
האם הגרי"ג לא יודע שבחברון כ-300 בחורים מועד שביעי הוצאו מהישיבה? האם הגרי"ג לא יודע שבמיר כל בחור מבן שלושים ומעלה, הוזז מהישיבה? האם הגרי"ג לא יודע שבמיר ברכפלד בני הקיבוץ המבוגר קיבלו הודעה שלעת עתה אין להם מה לחזור לישיבה?
האם הגרי"ג לא יודע שבהרבה ישיבות חשובות הבחורים המבוגרים לא חוזרים בינתיים כי אין להם מקום?
האם זה נקרא "בשלמות"???
ואיפה שאר חברי המועצת? למה כולם שותקים !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2020 09:53 |
|
| |
א. אולי הוא לא יודע, לפחות לי זה לא נשמע כזה נורא. ב. אולי הוא התכוון שכל הישיבות חוזרות, לא שכל הבחורים חוזרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2020 10:01 |
|
| |
כוס התה שלי ושל טימובי שונות לחלוטין, כפי שאפשר לראות מהודעותי משך השנים, אבל לצערי אין לי שום תשובה לענות לו, לא על אלו שעשו ולא על אלו ששתקו ושותקים, על זה נחרבה ירושלים,ומי שלא ראה את אלישע יושב בדד ברחבת הישיבה בחברון לאחר שהוא וחפציו סולקו מחדרו. ושותק...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2020 10:09 |
|
| |
טימובל מה אתה רוצה? הוא יכול לדבר? ללכת בכוחות עצמו-אפילו בלי מקל! מזהה את מי שמדבר איתו? אז מה הבעיה הוא יכול להנהיג בשיא.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2020 10:29 |
|
| |
איויוי, מדויק!! עכשיו הוא בדיוק כמו הרב אלישיב ור' שמואל!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2020 17:03 |
|
| |
לצערי, אכן הקושיה עצומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 01:50 |
|
| |
באמת אני מחפש תשובה ענינית, ולא להיכנס לויכוח פוליטי או אישי. אדרבא מי שבידו לעשות, שכרו מן השמים יהיה עצום.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 02:04 |
|
| |
לסלק את אלישע מחברון היום זה אכזרי אבל אם היה חוק שכל בחור עוזב את הישיבה בועד שביעי הרבה היו עושים עם עצמם משהו ולא נרקבים שנים בחוסר מעש (יש המון כאלו בחברון ומיר ומן הסתם במקומות נוספים)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 04:53 |
|
| |
הדיון עכשיו איננו מה צריך לעשות עם בחור בועד שביעי או למעלה מכך, בזמן רגוע לטובת הבחור הפשע הוא בהשלכתם של מאות ואולי אלפי בחורים בערלת לב ובאטימות , לא לטובתם אלא מכיון שלא מפיקים מהם את התועלת, כאשר ברור שההליך הזה ידרדר חלק מהם למחוזות קשים, כאשר ברור שבמקרה הטוב המדובר בחוסר נכונות למאמץ מינימלי לטובת הבחורים, ובמקרה הגרוע, ניצול הזדמנות הקורונה למהלכים שבינם לבין טובת הבחורים אין שום קשר. פושעים העושים , ופושעים השותקים, שמקומם חשוב להם יותר מהטובה הרוחנית של תלמידיהם.
דברו על אלול ותורה כמה שתרצו, התלמידים שעדיין לא נזרקו כי עוד לא הגיעו לגיל המתאים יודעים מה אתם שווים ובורא עולם , כן שאנחנו מאמינים שקיים, ודאי יודע את האמת, אלול, שמעתם, אלול .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 09:09 |
|
| |
ירו_שלמי
| A_Smithee כתב: |  | לסלק את אלישע מחברון היום זה אכזרי אבל אם היה חוק שכל בחור עוזב את הישיבה בועד שביעי הרבה היו עושים עם עצמם משהו ולא נרקבים שנים בחוסר מעש (יש המון כאלו בחברון ומיר ומן הסתם במקומות נוספים) |
|
אני גם חושב שצריך שיהיה איזה שלב שבו נגמרים חיי ה'ישיבה גדולה' ועוברים למסגרת מתאימה יותר (קיבוץ). אבל אם לא מצאו את העוז לעשות את זה וניצלו לשם כך את הקורונה, זה מחשיד ומעכיר את כל מושג הקפסולות, זה ניצול ציני של מצב חירום לטובת עצמם ולשיפור עמדות ביחס לישיבות מתחרות... במצב אחר היו יכולים לומר שהם מתכוונים לטובת הבחורים, לא במקרה דנן.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 09:37 |
|
| |
חברים, קצת יצאתם מפרופורציות... לחשוב על אלישע בהקשר הזה זה כואב, כי אלישע כולו סיפור מצער. אבל הישיבות לא הוציאו רק את אלישע ולא אלשע הוא הבעיה (וקצת מצחיק לחשוב שאם רק יעיפו את אלישע חברון "פתאום" תשנה את פניה... האמת היא כמעט הפוכה מזה). בגדול יש בעיה עם הקפסולות והחשיבה היא "לכאורה", שהבחורים המבוגרים מאוד לא חייבים את הישיבה. הם מספיק בוגרים ועצמאיים לעשות את מה שהם עושים בישיבה, במקום אחר שיותר קרוב לאיפה שהם שוהים בביה"ז. זה נכון עקרונית, ואם תשאלו הרי כולם יודעים שיש בחורים שהישיבה היא כמעט לא עוגן לימודי בשבילם אלא בעיקר נפשי ופותר בעיות של מבוגרים וכדו', הרי ששוב- זה כואב, אבל זה בהחלט לא מוסיף להם נקודות בסיבה להשאיר אותם... (אגב יש לציין שלפני כעשור פינו מעטרת כמה וכמה אלטערס על רקע מה שטען ירושלמי, ולא היה פוצה פה ומצפצף)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 09:42 |
|
| |
יש גם טענה שפינוי המבוגרים ימריץ אותם לחשוב על להתחתן
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 13:50 |
|
| |
תירוץ קלוש מאוד
| ליאליא כתב: |  | | יש גם טענה שפינוי המבוגרים ימריץ אותם לחשוב על להתחתן |
|
כל בחור בגיל הזה הוא בשידוכים ומעוניין להתחתן, כל אחד והקשיים שלו. אבל לבוא ולהוציא אותו מהמסגרת, זה דבר מקומם והזוי.
וחוץ מעצם הפשע הנורא, גם בשידוכים דבר כזה יזיק, והרבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 13:59 |
|
| |
אכן תמוה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 14:39 |
|
| |
הקורונה עוד כאן וכנראה לעוד הרבה זמן ומי שיצפצף על ההוראה וישאיר את ילדיו בבית אני מאחריו . וודאי וודאי יש טצדקי לא לשלוח ילדים ומי שחושש בהחלט עושה נכון. לא ניהפך לבלזאים.בשום אופן לא.
כמובן שאם הרבנים מבטיחים באופן ודאי שלא יאונה כל רע ברמה כזו שאם הם טועים נוכל לצעוק בפניהם אתם שקרנים ורוצחי נפשות. אם הם מוכנים לקחת אחריות כזו אז אין לי טענות למי ששומע להם.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי ברכת_החמה ב- 21/08/2020 14:43:02
|
|
|
|
|