| נשלח ב-22/8/2020 23:10 |
|
| |
תפסיקו להרוס לאדמו"ר שלכם את החיים !!
כל עוד תכנו את האלמנה "מורדת" ואת שאר המשפחה כפלדמנים וכו, אתם עושים עוול בל יכופר לאדמו"ר הצעיר האדמו"ר בהרחקתו מאמו מאמו ואחיו !
אינני חסיד סדיגורא כלל וכותב כצופה מן הצד !
האמא הצדיקה אשת האדמו"ר זצ"ל היא אשה שאיבדה את אחיה לא מזמן ,אביה גסס לא מזמן , בעלה היה בין חיים למוות כמה שנים לא טובות ודעך לעיניה כמו נר . עכשיו היא גם צריכה שכל המשפחה תתפרק ותדמם לה מול עיניה ?? אם האדמו"ר היה חי הוא היה מוכן שהבית יתפרק לפי צוואה זו ??
קמה האמא ועשתה את הדבר הכי נכון ,כל אחד בעירו וכל חסיד לפי בחירתו למען השלום והשלוה בביתה ע"פ דין תורה וע"פ ביטחתה והכירותה שבמצב הנתון גם בעלה היה רוצה בכך !
מה אתם עושים עכשיו ? קוראים לה מורדת ופלדמנים וכו, ממשיכים בפילוג ובכך מרחיקים את הצעיר מאמו תליט"א ומכל המשפחה הגדולה , זה חכם ? זה נזק עצום ,תחשבו על זה !שבוע טוב!
תוקן על ידי חסדא ב- 22/08/2020 23:14:59
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2020 23:17 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2020 23:24 |
|
| |
בעיקרון אתה 100% צודק אבל... אתה שואל "אם האדמו"ר היה חי הוא היה מוכן שהבית יתפרק לפי צוואה זו ??" אין לי תשובה מוחלטת, אבל מה הוא חשב לעצמו כשהוא כתב את הצוואה?? אין לי ספק שהוא לא נאיבי וידע שיהיו הרבה נעלבים בפרשה, ובכל זאת, בצדק או שלא, החליט לכתוב בלשון שאינו משתמע לתרי אנפין שהצעיר יהיה ה"רבי"!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2020 23:35 |
|
| |
למה פתאום כולם מקפידים על הצוואה??
ראינו הרבה מקרים אל גדולי ישראל שכתבו בצוואתם דברים ברורים, ולאחר התייעצות עם רבנים נפסק לא לקיימה.
דוגמא בולטת: הגראי"ל שטינמן כתב בצואתו: לא להספידו, לא לכתוב מודעות בעיתון, ולא לקרוא לילדים על שמו. ולמעשה, בהוראת הגר"ח לא קיימו צוואתו.
אז על מה המהומה???
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2020 23:41 |
|
| |
כאחד שצופה מבחוץ אתה מהרהר וחושב עלהאלמנה שכנראה לדעתה בעלה האדמור היה חתיכת טמבל ולא מבין מהחיים שלו ועכשיו אני צריכה לתקן את מה שהוא קלקל והרס עם הצוואה שלו . ואתה גם חושב מה שווה חכמה של אדמור ואיזה שכל ותבונה יש לאדמור כזה אם ככה אישתו הרבנית חושבת עליו ומעריכה אותו לאפס מאופס. זה מה שאדמור שווה? האם גם שאר האדמורים טמבלים? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2020 23:45 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  |
כאחד שצופה מבחוץ אתה מהרהר וחושב עלהאלמנה שכנראה לדעתה בעלה האדמור היה חתיכת טמבל ולא מבין מהחיים שלו ועכשיו אני צריכה לתקן את מה שהוא קלקל והרס עם הצוואה שלו . ואתה גם חושב מה שווה חכמה של אדמור ואיזה שכל ותבונה יש לאדמור כזה אם ככה אישתו הרבנית חושבת עליו ומעריכה אותו לאפס מאופס. זה מה שאדמור שווה? האם גם שאר האדמורים טמבלים? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2020 23:46 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2020 00:32 |
|
| |
כעת אני יושב וחושב לעצמי, אולי אנחנו אשמים?
בזה שאנחנו יושבים, חופרים וטוחנים. מסיתים ומלבים את האש, אולי אם היינו מכירים את מקומנו, בפרט מי שכמוני אינו חסיד סדיגורא, מתעסקים בשלנו ולא חופרים בשל אחרים מה שלא שייך לנו, אולי המצב היה אחרת.
אולי לאבא האדמור זצוק"ל היתה סיבה מוצדקת לרצות את שייעלה, ולבכרו על פני הבכור,(פרשת שבוע, אגב... ), אבל אם היה חושב שזה יהפוך לענין שיסעיר את כל הציבור החרדי(תראו את כמות האשכולות והצפיות רק בפורום חשוב זה), אולי הוא גם היה שוקל ומחילט אחרת, אולי.
בכל אופן כרגע לדעתי, אנו צריכים להחליט שמושכים את ידינו ומקלדתנו מעיסוק בנושא זה, ולה' הישועה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2020 01:11 |
|
| |
צודק. יש כאן פשרה הוגנת ואין טעם לגרום לפירוד ומחלוקת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2020 01:26 |
|
| |
| מחודד כתב: |  | | אם היה חושב שזה יהפוך לענין שיסעיר את כל הציבור החרדי(תראו את כמות האשכולות והצפיות רק בפורום חשוב זה), אולי הוא גם היה שוקל ומחילט אחרת, אולי. |
|
מה קורה לך. אם הייתי אדמו"ר של 200 חסידים,והיו אומרים לי שאם אכתוב כזו צוואה אהפוך להיות הרבה יותר מדובר והרבה יותר מרתק מהקורונה,מהבחירות שבפתח,מהקרבות בבית דוד ומקרבות אפשריים בפוניבז- רק בשביל זה הייתי כותב צוואה כזאת, ולד' הישועה.....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2020 02:03 |
|
| |
| חסדא כתב: |  | האמא הצדיקה אשת האדמו"ר זצ"ל היא אשה שאיבדה את אחיה לא מזמן ,אביה גסס לא מזמן , בעלה היה בין חיים למוות כמה שנים לא טובות ודעך לעיניה כמו נר . עכשיו היא גם צריכה שכל המשפחה תתפרק ותדמם לה מול עיניה ?? אם האדמו"ר היה חי הוא היה מוכן שהבית יתפרק לפי צוואה זו ??
קמה האמא ועשתה את הדבר הכי נכון ,כל אחד בעירו וכל חסיד לפי בחירתו למען השלום והשלוה בביתה ע"פ דין תורה וע"פ ביטחתה והכירותה שבמצב הנתון גם בעלה היה רוצה בכך !
|
|
אז זהו שהאבא האדמור היה צלול עד יומו האחרון, הוא ידע היטב שאשתו איבדה את אחיה ואביה גסס, אולי חשב שזה לא ממש עיסקה של אשתו הרבנית מי יהיה אדמור הבא, כי עם כל הכבוד, מי שבאמת משנה לו מי האדמור הם החסידים וטובתם, ולא אלמנת האדמור וחישוביה מדובר כאן הרי בעניני נפשות, מי יהיה האדמור אליו יתקשרו החסידים בלב ונפש לעשרות שנים בעז"ה ואם האדמור ידע היטב את המצב והחליט מה שהחליט, איך יכול מישהו אחר ולומר "וואלה אני יודע טוב יותר מהאדמור מה טוב לו ומה הוא היה צריך לכתוב" אילו היו עושים לך את זה, אומרים לך שיודעים טוב יותר ממך מה טוב לך, מה היית אומר? איך היית מרגיש?
מלבד זאת, כולם כאן מבינים שיש נתון חסר, שבלעדיו לא מבינים את הצוואה שלכאורה תמוהה ומנשלת לחלוטין את הבן הגדול, אולי יש משהו שאתה לא יודע, ו99% מחסידי סדיגורה כאן יודעים, ושבגללם הם בחרו באדמו"ר הצעיר? ושבגללם הוא נושל מהצוואה? אז אומרים שמי שלא יודע מדבר ומי שיודע לא מדבר, אבל לפחות תבין שחסר לך כאן מידע, בגללו כאמור הוחלט להרחיק אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2020 02:32 |
|
| |
הטמבל, לפחות כשאתה מחפש "דוגמא בולטת" אל תשקר במילתא דעבידא לאיגלויי...
| timobl כתב: |  |
ראינו הרבה מקרים אל גדולי ישראל שכתבו בצוואתם דברים ברורים, ולאחר התייעצות עם רבנים נפסק לא לקיימה.
דוגמא בולטת: הגראי"ל שטינמן כתב בצואתו: לא להספידו, לא לכתוב מודעות בעיתון, ולא לקרוא לילדים על שמו. ולמעשה, בהוראת הגר"ח לא קיימו צוואתו.
|
|
שני החלקים הראשונים אכן היו צוואה, אך הגרח"ק החליט שהיא מחייבת את צאצאיו, ולא את הציבור כולו. ולכן צאצאיו אכן לא הספידו ולא פרסמו בעיתון. החלק האחרון לא היה ציווי, הוא כתב במפורש שהוא אינו אוסר זאת אלא "מייעץ" לא לעשות כך. (ואכמ"ל על הענווה המדהימה שלו שהתגלתה כאן).
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2020 06:44 |
|
| |
חברציק
שאלת השאלות מה היה בהתיעצות של האדמור עם האדמור מגור ואחרים בקשר לצוואהץ שזה אומר שזה לא היה החלטה רגעית אלא עם ישוב הדעת והתיעצות. ועדין לא ידוע מה יעצו לו האדמורים הנ"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2020 08:29 |
|
| |
החיים של הצעיר בלאו הכי נהרסו. במקום לגדול להיות פרח אברך, הוא אמור מעתה ואילך להתעסק עם ענייני ציבור מורכבים, ענייני נדל"ן ולהכריע בענייני שלום בית וניתוחים מוחיים, ולהיות שנורר מעולה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2020 08:54 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | החיים של הצעיר בלאו הכי נהרסו. במקום לגדול להיות פרח אברך, הוא אמור מעתה ואילך להתעסק עם ענייני ציבור מורכבים, ענייני נדל"ן ולהכריע בענייני שלום בית וניתוחים מוחיים, ולהיות שנורר מעולה |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2020 09:12 |
|
| |
הייתי מצפה ממי שבא לקבל את עצותיו להתנהג בהתאם
| מיאניומשמי כתב: |  |
שני החלקים הראשונים אכן היו צוואה, אך הגרח"ק החליט שהיא מחייבת את צאצאיו, ולא את הציבור כולו. ולכן צאצאיו אכן לא הספידו ולא פרסמו בעיתון. החלק האחרון לא היה ציווי, הוא כתב במפורש שהוא אינו אוסר זאת אלא "מייעץ" לא לעשות כך. (ואכמ"ל על הענווה המדהימה שלו שהתגלתה כאן). |
|
ולקיים גם את הייעוץ בצואה. לגבי שני החלקים הראשונים התירוץ מש דחוק בלשון המעטה.
ודרך אגב, אני לא רואה שום בעיה בצוואה כזו, ואדרבא.
|
|
|
|
|