בית פורומים בחדרי חרדים

רוב בנות החילונים עברו ועוברות מעשה אונס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/8/2020 11:47 לינק ישיר 

הכובס1
נראה לי שתמצא כאן חומר מעניין

"חתונה ממבט ראשון" מוסף הארץ 14.8.2020 שירה אלק.
בפוסט שהופיע בפייסבוק נכתב בפשטות: "ספרו אילו דברים הזויים שמעתם ממדריכי החתנים ומדריכות הכלות שלכם". אבל מי שקרא את התגובות נתקל במשפטים שנראים כלקוחים מסרט אימה..
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=938667373274107&id=100013925581023

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 15:56 לינק ישיר 
הכובס1

חריף_ומקשה כתב:
הכובס1
נראה לי שתמצא כאן חומר מעניין

"חתונה ממבט ראשון" מוסף הארץ 14.8.2020 שירה אלק.
בפוסט שהופיע בפייסבוק נכתב בפשטות: "ספרו אילו דברים הזויים שמעתם ממדריכי החתנים ומדריכות הכלות שלכם". אבל מי שקרא את התגובות נתקל במשפטים שנראים כלקוחים מסרט אימה..
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=938667373274107&id=100013925581023

לא קראתי את כל מה שכתוב שם, הסתפקתי בכמה שורות בשביל להבין את הפואנטה, היות ולהבדיל מהרבה חרדים כאן בפורום, כן חושב שאני חרדי, וכן חושב שאני שמח בליבי על היותי חרדי, וכן יודע להבדיל בין המציאות שנמצאת על הקרקע, לבין דברים שנמצאים מתחת לקרקע לדברים שבשמים,

ועל כן הסיפורים האלה מכאיבים לי על היותם קיימים, אך עדיין לא מנפצים בליבי ובהכרתי שום מיתוס, הן עדיין נותנים לי להבין שמי שהתנהג איך שהתנהג בהיותו חרדי ועבר על מה שכתוב בתורה, הוא נבל ברשות התורה, הוא רוצח ברשות התורה, ולא חסרים המילים שנכתבו עליו בתורה.
והאם ההורים שלי התנהגו ככה, האם אני מתנהג ככה, איכס לחשוב וזה רק על המילים הראשונות שראיתי שכתוב שם.

אך כנראה שלא הבנת ולא ירדת לסוף דעתי בעניין של הבנות החילוניות, ראית בפוסט ובדבריי כאילו כוונה להתנשאות מעל אחינו החילונים, ולא זו בכלל הייתה כוונתי.

מודה ומתוודה על היותי שובניסט קטן, וגם למגיבים שהגיבו כאן בכאילו מה אתה מבין בנשים או ברגשותיהן, גם בהם מתחבא שובניסט גדול, אך הם חושבים שלא ניתן לשלוט עם השובניזים לפני שניתן מקום לפמיניזם, דהיינו סוס טרויאני.

וממקום הבנתי לאשה יש רצונות, אכן ישנן נשים שרצונותיהן שונות אחת מהשניה אך במידה שווה יש להן כמו לגברים דברים שהם בנפשם והן שווות בהן, כמו 1. רצונם לחיות באהבה עם בן זוגן, 2. שתהיה להן המשכיות עם ילדים, ואכן זאת שאיפתן מאותו רגע שבן זוגן החליט להיות איתן בקשר, וכנל לגבר יש את הרצן הפנימי שמישהו ימשיך אותו, שתהיה לו אשה אוהבת ועוד כמה דברים אגואיסטים.

וכאשר הגבר מחליט לכבוש את האשה הוא תמיד ישתמש במניפולציות, בהבטחות, ובשאר מילות שווא שיגרמו לאשה להמשך אליו. האם למחרת בבוקר כשהאשה יודעת שזה נגמר היא מתחרטת, כן כן כן

לעומת הבחור החרדי כשמחליט להתחתן בדר"כ הוא מודע למה שהוא הולך להקריב, הוא יודע שזאת האשה שאיתה הוא רוצה להשאר לשארית חייו, כי לא האשה זאת המטרה, אלא המטרות נעלות מהן, הוא מודע למטרות של חייו, וכנל האשה שאיתו מודעת להקרבה שהיא הולכת להקריב לוויתורים שלה שיכול להיות שיכלה לקבל בעל יותר נקי, אולי בעל יותר יפה, אולי בעל יותר עשיר, אולי בעל יותר חכם, אבל המטרה היא לא אני. ועל כן כאשר היא נתנה את עצמה היא יודעת שהיא נתנה אבל התוצאה שתהיה לה לא ישווה ולא ייערך ולא יסולה בפז.

האם הסיפורים שמובאים בפוסט שם הולכים יד ביד עם מה שאני חושב, לאאאא, האם הסיפורים שמה מזעזעים, מאוד, האם הסיפורים האלה מראים על הדרך בה אנו הולכים כחרדים, לאאאאא באל"ף רבתי.

ומכאן יכולים כולם להגיב ולנסות להקיף את הדברים ב1001 תורות כמה האהבה שלנו כחרדים לקויה, כמה אנו לא יודעים להתייחס לאשה, איכס איכס איכס, עם כל המקרים שצפים כמו כל דבר רע שצף בים הגדול, הם מקרים כואבים ומועטים, אך הדרך שבה התורה ציוותה איך להתייחס לאשה, הדרך בה התורה אמרה לאשה שמרי על עצמך בצניעותך, ושמרי על פתחייך לבעלך זאת הדרך בה האשה גם מצליחה לשמור על הלב שלה שלם, על המצפון נקי, על הנפש מעודנת, ועל הרגשות שלה פנויים לאהוב באמת.

ולכל אלה שכתבו למעלה, על היותינו פורום חרדי, כל עוד השיח הוא נקי וללא מילות תועבה, יש בדברים האלה רק חיזוק. אחרת זה לא היה נפתח לכם ברימון שיש לכם או שאין לכם. טוב שילדינו ישמעו קצת ויעריכו את הקדושה שיש במחנה שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 16:25 לינק ישיר 

מכל המלל אני מבין שאתה משבח את צורת החיים על פי תורה בדרך אבותינו/רבותינו. אז תגיד ככה. האריכות וההתפלספות מעייפת. (אלא אכ אתה נהנה מזה...)

-לגופו של ענין
חיים תורניים הם ללא ספק בטוחים ומוגנים יותר.
עם זאת כמו בכל דבר יש מעלות וחסרונות.
החסרונות בין היתר הן, שהחרדים ברובם חיים מתחת לקו העוני, עם חוסר יכולת להשתכר כראוי.
חשוב נא אילו יכולנו להתפרנס יותר ברווח איזה הקלה היתה, לא היינו תלויים בחסדים של אחרים.
אז תענה לי, היזהרו בבני עניים שמהם תצא תורה, גם זה נכון.
אבל יש גם את הפירוש שמהם תצא התורה (ולא תישאר ח"ו.. )

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 26/08/2020 16:33:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 16:39 לינק ישיר 

דווקא מצדד בעמדת הכובס

באופן כללי, גם החינוך החרדי, וגם צורת השידוכים המקובלת הן בציבור החסידי, הן בציבור הליטאי, והן בציבור הספרדי, גורמת באופן מובהק להרבה מחשבה לפני שגומרים שידוך.
כמובן שכמו בכל דבר, יחידים נופלים, אם זה בגלל שלא מתאים להם הצורה הנ"ל, אם בגלל מדריכים ומדריכות, אם בגלל חברה רעה וכו' אבל בגדול בחור ובחורה לא ניגשים לנישואין בגלל תשוקה בר חלוף של רגע.

לעומת זאת, בציבור החילוני, דברים גורליים נחתכים בן רגע, כשבראש התפקיד בדרך כלל משחק הרגש והתאווה, ופשוט בגלל שהגבר בדרך כלל כוחו רב במניפולציות, הוא מנווט את הדברים שהאשה תהיה תלותית בו וכו' וכשהתאווה מתפוגגת האשה שהיתה מושא התשוקה פתאום נשארת ככלי אין חפץ בו.
ברור שבהמון מקרים גם הגבר נפגע, אבל התאווה הוא הצד החזק של הגבר, ולכן בדרך כלל האשה יוצאת הנפגעת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 16:47 לינק ישיר 

מעניין מאיפה הביאו לפה את האקסיומה הזאת שלגברים אין רגשות וששבירת קשר/זוגיות לא משפיעה עליהם בכלל..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 16:49 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

מעניין מאיפה הביאו לפה את האקסיומה הזאת שלגברים אין רגשות וששבירת קשר/זוגיות לא משפיעה עליהם בכלל..

איפה מישהו כתב את זה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 17:01 לינק ישיר 

זה נשמע כאילו ברור לכולם שגבר משתמש באשה ככלי לתאוותו ואין לו שום רגשות בקשר. (כי אם היו לו, שני הצדדים היו נפגעים במידה שווה מהפרידה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 17:22 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

דווקא מצדד בעמדת הכובס

באופן כללי, גם החינוך החרדי, וגם צורת השידוכים המקובלת הן בציבור החסידי, הן בציבור הליטאי, והן בציבור הספרדי, גורמת באופן מובהק להרבה מחשבה לפני שגומרים שידוך.
כמובן שכמו בכל דבר, יחידים נופלים, אם זה בגלל שלא מתאים להם הצורה הנ"ל, אם בגלל מדריכים ומדריכות, אם בגלל חברה רעה וכו' אבל בגדול בחור ובחורה לא ניגשים לנישואין בגלל תשוקה בר חלוף של רגע.

לעומת זאת, בציבור החילוני, דברים גורליים נחתכים בן רגע, כשבראש התפקיד בדרך כלל משחק הרגש והתאווה, ופשוט בגלל שהגבר בדרך כלל כוחו רב במניפולציות, הוא מנווט את הדברים שהאשה תהיה תלותית בו וכו' וכשהתאווה מתפוגגת האשה שהיתה מושא התשוקה פתאום נשארת ככלי אין חפץ בו.
ברור שבהמון מקרים גם הגבר נפגע, אבל התאווה הוא הצד החזק של הגבר, ולכן בדרך כלל האשה יוצאת הנפגעת.

אתה שבוי בקונספציה שהחרדים הם הטובים והחילוניים הם הרעים.
לומר שחיים נחתכים בתשוקה רגעית זו הפגנת בורות.
דווקא החילוניים ממתינים כמה שנים לפני שממסדים את הקשר.
מנין לך שהתאווה חזקה יותר אצל גברים? ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך נאמר על האישה.

הייתי מנסח את זה אחרת, כל נושאי האינטימיות והצרכים שונים בין גברים לנשים ויש על זה הררי ידע. ואכמ"ל. זה הרבה יותר מסתם הגדרה פשטנית של תאווה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 19:07 לינק ישיר 

מושגים כתב:

תמניא_אפי כתב:

דווקא מצדד בעמדת הכובס

מנין לך שהתאווה חזקה יותר אצל גברים? ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך נאמר על האישה.

הייתי מנסח את זה אחרת, כל נושאי האינטימיות והצרכים שונים בין גברים לנשים ויש על זה הררי ידע. ואכמ"ל. זה הרבה יותר מסתם הגדרה פשטנית של תאווה.

מעניין מאוד מה שולט בעולם, מגזיני התאווה, או מגזיני הפסיכולוגיה על ההבדלים בין גברים ונשים.

כנס לכל בית ספר מצוי של שנות הטיפש עשרה וספר לי מה ועל מה השיח.
וזה עוד הרבה לפני שבכלל חולמים על נישואין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 19:57 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

מושגים כתב:

תמניא_אפי כתב:

דווקא מצדד בעמדת הכובס

מעניין מאוד מה שולט בעולם, מגזיני התאווה, או מגזיני הפסיכולוגיה על ההבדלים בין גברים ונשים.

אתה עדיין שבוי בקונספציה...
יש כאן 2 קונספציות, האחת דתית והשנייה כללית.
הקונספציה הדתית היא כפי שנתבאר לעיל, החשיבות העצמית כאילו אנחנו ה'טובים' והחילונים הם ה'רעים'.
הקונספציה הכללית גורסת כי כל גבר באשר הוא, הינו אנס עבריין, כל עוד לא הוכחה חפותו... וכל אישה הינה נפגעת ת"מ...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 20:17 לינק ישיר 

מושגים כתב:

תמניא_אפי כתב:

מושגים כתב:

תמניא_אפי כתב:

דווקא מצדד בעמדת הכובס

הקונספציה הדתית היא כפי שנתבאר לעיל, החשיבות העצמית כאילו אנחנו ה'טובים' והחילונים הם ה'רעים'.
הקונספציה הכללית גורסת כי כל גבר באשר הוא, הינו אנס עבריין, כל עוד לא הוכחה חפותו... וכל אישה הינה נפגעת ת"מ...

משיחי ושיגי אתך בנושא הקורונה אפשר להתרשם מי שבוי בקונספציות ומי פתוח לדעת השונה.

הרבה הצלחה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 20:23 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

מושגים כתב:

תמניא_אפי כתב:

מושגים כתב:

תמניא_אפי כתב:

דווקא מצדד בעמדת הכובס

משיחי ושיגי אתך בנושא הקורונה אפשר להתרשם מי שבוי בקונספציות ומי פתוח לדעת השונה.

הרבה הצלחה

מגחך לעצמי...
תאר לעצמך שנאשם יתלונן על השופט שראשו אינו פתוח למגוון דעות...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 20:24 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

"הרבה מחשבה לפני שגומרים שידוך".
השאלה של מי 
של ההורים?
או של הנער והנערה?

אתה יודע היטב שיש הבדלים בין החוגים והקהילות בעניין הזה.
יש קהילות (בעיקר בחסידויות שמרניות) שהשידוכים נסגרים בצורה מזעזעת.
לא מחכים לבשלות של הבחור והבחורה. (לצערם חוקי המדינה מגבילים אותם קצת, והם היו רוצים בגיל עוד יותר מוקדם)
זה לא מעניין את אף אחד אם הבחור והבחורה מחבבים זה את זה או לא.
מנחיתים עליהם את כל העניין ומפעילים עליהם לחץ עצום להגיד "כן".

=============

אני מנצל את ההזדמנות לכתוב משהו בנוגע להבדלים בין המינים. ובנוגע לתחום הפסיכולוגיה בכלל.

יש המון דעות קדומות בנושא הזה. 
גם אני בצעירותי קראתי את הספר המפורסם "נשים מנוגה וגברים ממאדים". היום אני מבין, שלצד דברים נכונים, הוא מלא בשטויות.
בכלל, את כל תחום הפסיכואנליזה כדאי לקחת בעירבון מוגבל. זה לא מדע מדויק.
מחקר פסיכולוגי\פסיכואנליסטי שהיה נכון לתקופה או תרבות מסוימת, יכול להיות לא רלוונטי לתקופה או תרבות שונה.
זה הסיבה שכמעט לא מצליחים לשחזר מחקרים בתחום.

יש תרבויות ששם האישה היא המין החזק והשולט.
למשל בממלכת בהוטן, הירושה עוברת מאמה לבנותיה, הגברים אינם מקבלים מאומה מהירושה.
האישה היא זו שלוקחת את הגבר לנישואין והיא זו שיכולה לגרש.
ואפילו יש שם "החפצת גברים" הבנות תולות על הקירות איורים של זכרים..
ממש עולם הפוך!
ובמהלך ההיסטוריה היו לא מעט תרבויות כאלו, חלקן עדיין קיימות וחלקן נעלמו.

עכשיו ניקח את כל מה שסיפרו לנו על ההבדלים בין המינים וננסה להבין איך זה יכול להיות?
התשובה היא, שהרבה מהרצונות והמאוויים שלנו תלויים בסביבה ובתרבות בה גדלנו. ולאו דווקא בגלל שזה הטבע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 22:10 לינק ישיר 

מושגים כתב:

לא ברור למה כוונתך ב"טובים" ו"רעים".
הרי הכול תלוי בסט הערכים שלך.
ישנם כאלו שסבורים שה"טוב" וה"רע" נקבע לפי מה שכתוב בתורה בלבד.
למשל: משכב זכור היא עבירה מפורשת בתורה, ואילו פדופיליה אינה עבירה מפורשת בתורה ולכאורה לא ברור אם אסור ועד כמה חמור האיסור.
ומשכך, משכב זכור זה עיוות חמור, אבל פדופיליה זה לא כ"כ נורא.
אבל לפי הערכים שהתגבשו בעולם במהלך השנים, זה הפוך בתכלית!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 22:54 לינק ישיר 

אני מתכוון למה שכל ילד חש עצמו שווה הרבה יותר ומרומם מעל כל מי שאינו חובש כיפה כמותו או שאינו חובש כיפה בכלל. מנסה לחזק אותו /להחזירו בתשובה", ומרחם על החילוני ה'מסכן'...

ואז באים עם יציאה אומללה, שרוב החילוניות נאנסו או נאנסות...

(הדבר נכון גם על החסידים שמלגלגים על הליטאים, חסידי הונגריה מלגלגים על חסידי רומניה. ליטאים על חסידים אשכנזים על מזרחים. אבל זה לא הנושא)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > רוב בנות החילונים עברו ועוברות מעשה אונס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext