|
|
| נשלח ב-27/8/2020 00:53 |
|
| |
הכובס1
| מושגים כתב: |  | אני מתכוון למה שכל ילד חש עצמו שווה הרבה יותר ומרומם מעל כל מי שאינו חובש כיפה כמותו או שאינו חובש כיפה בכלל. מנסה לחזק אותו /להחזירו בתשובה", ומרחם על החילוני ה'מסכן'... ואז באים עם יציאה אומללה, שרוב החילוניות נאנסו או נאנסות... (הדבר נכון גם על החסידים שמלגלגים על הליטאים, חסידי הונגריה מלגלגים על חסידי רומניה. ליטאים על חסידים אשכנזים על מזרחים. אבל זה לא הנושא) הייתי יכול לכתוב שורה אחת פשוטה, אשה ששוכבת עם עשרה גברים במשך חייה עד שמגיעה לבעל הנבחר שלה, מה היא עברה בעשרה גברים האלה ואת זה אני לא כותב ממקום של חרדי או ממקום של אני מרחם עליה, אלא אך ורק מהמציאות הרגשית של כל אדם, שזה אומר שגם אם גבר היה נתון למניפולציות רגשיות זה היה אותו דבר, כגון גבר שיש לו כסף, ואין לו שכל שיש רבים כאלה, ובאה אשה ועוד אשה ומוכרת לו סיפורי אהבה, ואחרי שהוא קולט שהיא רוצה רק את הכסף, זה גורם לו לשריטות עמוקות בנפש. אצל נשים זה משהו שכמעט כולן עוברות את זה, אם תעשה סטופ ותשאל ברגע של גילוי לב מה הן מרגישות, זאת התשובה שתשמע. אך אתה בוחר לקחת את זה למקום של ילד קטן שמנסה להחזיר בתשובה מישהו אוקיי גם טוב, אבל לא לזאת התכוון המשורר. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 00:56 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | אני מתכוון למה שכל ילד חש עצמו שווה הרבה יותר ומרומם מעל כל מי שאינו חובש כיפה כמותו או שאינו חובש כיפה בכלל. מנסה לחזק אותו /להחזירו בתשובה", ומרחם על החילוני ה'מסכן'...
|
|
ולמה זה לא נכון? מבחינה אמונית-תורנית, מי ששומר תורה ומצוות הוא לא יותר מרומם ממי שאינו שומר תורה ומצוות? ומי שאינו שומר תורה ומצוות אינו 'מסכן'?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 01:07 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| מושגים כתב: |  | אני מתכוון למה שכל ילד חש עצמו שווה הרבה יותר ומרומם מעל כל מי שאינו חובש כיפה כמותו או שאינו חובש כיפה בכלל. מנסה לחזק אותו /להחזירו בתשובה", ומרחם על החילוני ה'מסכן'...
|
|
ולמה זה לא נכון? מבחינה אמונית-תורנית, מי ששומר תורה ומצוות הוא לא יותר מרומם ממי שאינו שומר תורה ומצוות? ומי שאינו שומר תורה ומצוות אינו 'מסכן'?
|
|
כתבתי מרומם מעל... שזה תחושת עליונות על הזולת. ולא תחושת רוממות פנימית. אמנם בהשקפה תורנית אמונית, החילוני מסכן. (וגם החילוני חושב שהחרדי מסכן...) אך אני מדבר על התנשאות, שהיא לא מגיעה ממקום טהור. וכפי שציינתי, תופעה זו אינה ייחודית לחרדים. התופעה קיימת בכל התרבויות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 09:52 |
|
| |
יהודה אנס את תמר?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 11:10 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
| תמניא_אפי כתב: |  |
דווקא מצדד בעמדת הכובס
באופן כללי, גם החינוך החרדי, וגם צורת השידוכים המקובלת הן בציבור החסידי, הן בציבור הליטאי, והן בציבור הספרדי, גורמת באופן מובהק להרבה מחשבה לפני שגומרים שידוך. כמובן שכמו בכל דבר, יחידים נופלים, אם זה בגלל שלא מתאים להם הצורה הנ"ל, אם בגלל מדריכים ומדריכות, אם בגלל חברה רעה וכו' אבל בגדול בחור ובחורה לא ניגשים לנישואין בגלל תשוקה בר חלוף של רגע.
לעומת זאת, בציבור החילוני, דברים גורליים נחתכים בן רגע, כשבראש התפקיד בדרך כלל משחק הרגש והתאווה, ופשוט בגלל שהגבר בדרך כלל כוחו רב במניפולציות, הוא מנווט את הדברים שהאשה תהיה תלותית בו וכו' וכשהתאווה מתפוגגת האשה שהיתה מושא התשוקה פתאום נשארת ככלי אין חפץ בו. ברור שבהמון מקרים גם הגבר נפגע, אבל התאווה הוא הצד החזק של הגבר, ולכן בדרך כלל האשה יוצאת הנפגעת.
|
|
אתה שבוי בקונספציה שהחרדים הם הטובים והחילוניים הם הרעים. לומר שחיים נחתכים בתשוקה רגעית זו הפגנת בורות. דווקא החילוניים ממתינים כמה שנים לפני שממסדים את הקשר. מנין לך שהתאווה חזקה יותר אצל גברים? ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך נאמר על האישה.
הייתי מנסח את זה אחרת, כל נושאי האינטימיות והצרכים שונים בין גברים לנשים ויש על זה הררי ידע. ואכמ"ל. זה הרבה יותר מסתם הגדרה פשטנית של תאווה.
|
|
צודק לגמרי!! כמה הזוי לראות איך יש כותבים בפורום שחיים בפנטזיה כנראה לא נפגשו אף פעם עם חילוני ולא מכירים את העולם שלו !! וחושבים שכל החילונים חיים חיי הפקרות !! והם חסרי מוסר !!וחיות דורסות !! וזה ממש לא נכון יש חילונים שאומנם לא מקיימים חיי תורה ומצוות אבל כאדם הם אנשים עם מידות נאצלות !! יש בנות חילונית שעברו את גיל 30/35 ומעולם לא היה להן חבר רציני ולא גרו עם חבר !! לעומת זאת לא כל החרדים או שומרי המצוות הם אנשים נעלים יש גם בשולים אנשים שהם מושחתים ורקובים !! וצערי יש גם אנסים ( ברוך השם באחוזים בודדים ) !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 18:31 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  | וזה ממש לא נכון יש חילונים שאומנם לא מקיימים חיי תורה ומצוות אבל כאדם הם אנשים עם מידות נאצלות !! יש בנות חילונית שעברו את גיל 30/35 ומעולם לא היה להן חבר רציני ולא גרו עם חבר !! לעומת זאת לא כל החרדים או שומרי המצוות הם אנשים נעלים יש גם בשולים אנשים שהם מושחתים ורקובים !!
|
|
אמרת פה בעצם הכל הציבור החרדי הגון וישר, ו"יש ביניהם" כמה רמאים גנבים אנסים הציבור החילוני נואף (לדעתי 100% מהם) ורוצח שודד אונס, וגונב כל עוד אין מצלמה, ו"יש ביניהם כמה ישרים"..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 18:54 |
|
| |
אשכול מיותר לחלוטין, אין פה ניק אחד באשכול שיכול להגדיר עצמו "אישה חילונית", אז עוד פחות מה היא חושבת או מרגישה.
תארו לעצמכם מה היו התגובות לבעל טור בYNET אם היה כותב בזעזוע על בנות מחסידויות מסויימות שמוכרחות לגלח את שערן ביום חופתן וזאת טראומה נפשית קשה בשבילן. (מצד החרדים ומצד החילונים)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 19:28 |
|
| |
תמשיכו לקשקש בשכל על נשות ובנות החילוניות החסודות והענוגות, אל לכם לרוץ לאשה חילונית לשאול אותה מה היא מרגישה, תשאלו את ה... שלכם מה הן היו מרגישות, תשאלו את בנ.... אם אתם מסוגלים לדבר ברגש אליהן ולשאול אותן מה הן מצפות ולמה הן מייחלות,
אתם משווים גזיזת שערות לקירוב גוף אתם משווים חתונה חסידית להתאהבויות רבות ומפחי נפש, פשוט תת רמה לחשוב שחרדים יאמינו שלקחת ילדות ונערות ולנצל את תומתן עד תומה זה מעשה חסד, מעשה שגורם להם לבחור בסוף בבעל שהם יאהבו, והגברים שלהם פשוט צדיקים ופרושים.
לא יתכן שמישהו יצדיק שימוש בנשים רבות ועוד יתן לזה טצדקי לא מצאתי את שאהבה נפשי, פשוט או שחלק מהמגיבים נטולי לב, או שאולי בעצם סורי מכולם ואני הדפוק.
נראה לי שמיציתי את דעתי בנושא ומגלה את דעתי שהנושא עלה בליבי אחרי סיפור האונס שהיה או לא היה באילת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 20:18 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| שרית560 כתב: |  | וזה ממש לא נכון יש חילונים שאומנם לא מקיימים חיי תורה ומצוות אבל כאדם הם אנשים עם מידות נאצלות !! יש בנות חילונית שעברו את גיל 30/35 ומעולם לא היה להן חבר רציני ולא גרו עם חבר !! לעומת זאת לא כל החרדים או שומרי המצוות הם אנשים נעלים יש גם בשולים אנשים שהם מושחתים ורקובים !!
|
|
אמרת פה בעצם הכל הציבור החרדי הגון וישר, ו"יש ביניהם" כמה רמאים גנבים אנסים הציבור החילוני נואף (לדעתי 100% מהם) ורוצח שודד אונס, וגונב כל עוד אין מצלמה, ו"יש ביניהם כמה ישרים".. |
|
שוב אתה מעוות את דברי !! יש חרדים פושעים נוכלים בעלי מידות גרועות וגם רודפי שמלות !! יש הרבה חרדים שאין להם תרבות דיון ולצערי לחלקם יש אישור כתיבה כאן !! שלמרות אורך הזקן הם הזקן וכל הלבוש הם רקובים ומושחתים !! ממש זה שקר שכל החילונים בוגדים !!! יש הרבה מהם שהם עולים במידות על הרבה חרדים !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 20:19 |
|
| |
|
|
אמרת פה בעצם הכל הציבור החרדי הגון וישר, ו"יש ביניהם" כמה רמאים גנבים אנסים הציבור החילוני נואף (לדעתי 100% מהם) ורוצח שודד אונס, וגונב כל עוד אין מצלמה, ו"יש ביניהם כמה ישרים".. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 20:24 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
|
|
|
יש לך את זה!!! מגעיל, מתנשא, וגזעני קלאסי.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2020 00:47 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | | מושגים כתב: |  |
|
|
|
יש לך את זה!!! מגעיל, מתנשא, וגזעני קלאסי.
|
|
אה, גם פרימיטיבי ופנאטי.
|
|
אוי אתה ממש כועס כואבת לך האמת? צריך לטייח אותה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2020 12:00 |
|
| |
קראתי בשם מנהלת בית כלא, אנסה לחפש את המקור שרוב האסירים שיושבים על מעשים מגונים ואונס הם חרדים. בוודאי ביחס לאחוז באוכלוסייה. חלק גדול מהם בגלל עבירות מין בתוך המשפחה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2020 12:15 |
|
| |
מושגים. אתה אמנם ותיק יותר ממני, אבל תרשה לי לנסות לחסוך לך זמן. אני מסוגל להתדיין ולהתווכח עם ניקים מכל הסוגים וזה לא משנה שאני יודע שדעותיהם רחוקים מאוד מדעותיי.
אבל במשך הזמן למדתי, יש כאן ניק אחד (שחושב שהוא איש חשוב), שמלבד זאת שהוא מגיב הרבה פעמים בצורה ילדותית ולא עניינית, הוא גם אלים מאוד מילולית, ומנסה לרדת לפסים אישיים, ממש כמו איזה ערס שמנסה ללכת מכות, רק כאילו בשם הדת והצדקות. וברגע שהבנתי את זה, אני מתעלם מתגובותיו ולא חש צורך להתייחס. ממליץ לך לנהוג כמוני.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 28/08/2020 12:16:04
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2020 12:20 |
|
| |
|
|
|
|