|
|
| נשלח ב-28/8/2020 12:49 |
|
| |
| אפיפנס כתב: |  | קראתי בשם מנהלת בית כלא, אנסה לחפש את המקור שרוב האסירים שיושבים על מעשים מגונים ואונס הם חרדים. בוודאי ביחס לאחוז באוכלוסייה. חלק גדול מהם בגלל עבירות מין בתוך המשפחה |
|
אם זה נכון (ואני חושש שזה אכן כך) זה כואב מאד מאד.
אולי תוצאה של הדחקה, ודמוניזציה, של כל הנושא הקריטי הזה, עד שנהיה ערבוב של טוב ורע, מציאות ודמיון, צרכי האדם אינם משתנים אלא מתועלים לעיתים למחוזות איומים של פגיעה בקטינים מבלי שהאדם מודע בכלל לחומרת מעשיו, כשמבחינתו זה בעיה רק של בינו למקום ולא מעלה בדעתו שהוא רוצח נפשות.
ובוודאי שהגישה של פרישות מופלגת לא תורמת לחיים תקינים.
המחשבה של לחתן אותם צעירים, לא פותרת את הבעיה! ולרוב מוסיפה סבל כאב ותסכול!
איני יודע מה הפתרון. אוי לי מיוצרי ואוי לי מיצרי. מצד אחד, הכנה בריאה לחיים, חושפת אותם לתכנים שאותם רוצים כל כך להסתיר, כדי לשמור על קדושה וטהרה. מצד שני האם אכן ההסתרה וההדחקה עוזרים לשמור על קדושה? סביר להניח שצרכי האדם מוצאים ביטוי בצורות אחרות שונות ומשונות, ולעיתים מגיעים בלי מודע לאיסורים חמורים ביותר של יהרג ובל יעבור, תוצאה של רצון להינצל מאיסור שאין עליו יהרג ובל יעבור. כתבתי בקיצור וברמיזה, אני מקוה שהובנתי.
ובשולי הדברים אומר שכשבני הגיע לגיל, ושיתף אותי במצוקותיו. הרגעתי אותו שזה נורמלי, ושלא יקח ללב, ושכולם עוברים את זה. כמובן שישתדל להישמר כמה שאפשר. אני חושב שבכך עשיתי שירות חשוב מאד ויקר לבריאות הנפשית של בני. במקום שיאכל את הלב עם ייסורי מצפון איומים ונוראיים. וד"ל.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 28/08/2020 13:09:03
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2020 14:28 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | ובשולי הדברים אומר שכשבני הגיע לגיל, ושיתף אותי במצוקותיו. הרגעתי אותו שזה נורמלי, ושלא יקח ללב, ושכולם עוברים את זה. כמובן שישתדל להישמר כמה שאפשר. אני חושב שבכך עשיתי שירות חשוב מאד ויקר לבריאות הנפשית של בני. במקום שיאכל את הלב עם ייסורי מצפון איומים ונוראיים. וד"ל.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 28/08/2020 13:09:03 |
|
הבן שלך זכה באבא חכם ובריא בשכלו ובנפשו. וכל ערום יעשה בדעת..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2020 14:36 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2020 16:36 |
|
| |
אחד הסיבות שחרדים רבים יושבים בבית סוהר על עבירות מין ובתוך המשפחה איננה כי הם סוטים יותר מגברים חילונים אלא כמעט רק מחוסר חינוך ברור.
זקנתי והכרתי את הדור הקודם החרדי והחילוני, רובם אם הייתם שומעים אותם מדברים כיום הייתם חושבים שהם סוטים מארץ הסוטים,
הייתי נמצא עובד בסוף שנות ה90 באזור עסקים ושומע את המנכלים ואת הדירקטורים של החברה, כל בחורה שהייתה עוברת, הייתה מקבלת כמה מילים, לימים הם נרגעו ככל שהעולם התקרב למטו,
בשנות ה80 תחת כל עץ רענן היו מטרידים את הקרובי משפחה, הן ברמז הן בגלוי, תנסו לחשוב מב היה קורה בעולם הגדול טרום משטרת המין שקיימת כיום, בקיבוצים, במושבים, בפריפריה, תל אביב כיום צדיקה על ידם במובן של הטרדות מיניות.
אממה החרדים לא חשבו שהגיע הזמן שגם הם יבינו שיש מוראה של מלכות, והמוראה של מלכות במקרה של ילדים ונערים חרדים יכולה לעזור, וגם כשבני גדל ישבנו ביחד ודיברנו, ועוד יותר מזה גם דיברנו על היצרים ל הטרדות, ומה ההשלכות שלהם, ולאן יכולים להגיע, עד לבית סוהר.
שבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2020 17:04 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | | כשבני גדל ישבנו ביחד ודיברנו, ועוד יותר מזה גם דיברנו על היצרים על הטרדות, ומה ההשלכות שלהם, ולאן יכולים להגיע, עד לבית סוהר.
שבת שלום |
|
יפה מאוד! זה נראה שבנך זכה באב אוהב ואחראי. [הגם שלדעתי יש דברים שאתה מקצין ומגזים בגלל הסתכלות צרה ודעות קדומות, אבל ניכר שזה נובע מתוך נפש רגישה ומתחשבת בזולת. וזה ממש לא מובן מאיליו]
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 28/08/2020 17:06:39
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2020 18:25 |
|
| |
כל הכבוד לחוטפי המיטה של האדמו"ר משומרי אמונים
| חריף_ומקשה כתב: |  | כשבני גדל ישבנו ביחד ודיברנו, ועוד יותר מזה גם דיברנו על היצרים על הטרדות, ומה ההשלכות שלהם, ולאן יכולים להגיע, עד לבית סוהר.
שבת שלום יפה מאוד! זה נראה שבנך זכה באב אוהב ואחראי. [הגם שלדעתי יש דברים שאתה מקצין ומגזים בגלל הסתכלות צרה ודעות קדומות, אבל ניכר שזה נובע מתוך נפש רגישה ומתחשבת בזולת. וזה ממש לא מובן מאיליו]
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 28/08/2020 17:06:39 |
|
תודה,
לגבי הדעות הקדומות, תזכור שישנם דברים שלא משתנים גם אם מכסים אותם בתחפושת, ראה ערך החתול המלצר.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2020 22:16 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | | אחד הסיבות שחרדים רבים יושבים בבית סוהר על עבירות מין ובתוך המשפחה איננה כי הם סוטים יותר מגברים חילונים אלא כמעט רק מחוסר חינוך ברור.
זקנתי והכרתי את הדור הקודם החרדי והחילוני, רובם אם הייתם שומעים אותם מדברים כיום הייתם חושבים שהם סוטים מארץ הסוטים,
הייתי נמצא עובד בסוף שנות ה90 באזור עסקים ושומע את המנכלים ואת הדירקטורים של החברה, כל בחורה שהייתה עוברת, הייתה מקבלת כמה מילים, לימים הם נרגעו ככל שהעולם התקרב למטו,
בשנות ה80 תחת כל עץ רענן היו מטרידים את הקרובי משפחה, הן ברמז הן בגלוי, תנסו לחשוב מב היה קורה בעולם הגדול טרום משטרת המין שקיימת כיום, בקיבוצים, במושבים, בפריפריה, תל אביב כיום צדיקה על ידם במובן של הטרדות מיניות.
אממה החרדים לא חשבו שהגיע הזמן שגם הם יבינו שיש מוראה של מלכות, והמוראה של מלכות במקרה של ילדים ונערים חרדים יכולה לעזור, וגם כשבני גדל ישבנו ביחד ודיברנו, ועוד יותר מזה גם דיברנו על היצרים ל הטרדות, ומה ההשלכות שלהם, ולאן יכולים להגיע, עד לבית סוהר.
שבת שלום |
|
עכשיו תצטרך להסביר לאידך גיסא, למה בסופו של יום מספר החילונים היושבים בכלא על הטרדה ואונס כולל עבירות בתוך המשפחה, גדול ממספרם של החרדים היושבים כיום בכלא על עבירות אלו, גם ביחס למספרם באוכלוסיה אם לשיטתך החילונים מחונכים יותר מהחרדים היה צריך להיות הפוך ניתן למנות על כף יד את החרדים הישבים היום בכלא על עבירות מין, כל הסיפורים ידועים לכולם והתפוצצו בחדשות אז מה אומר כבודו? נשמח לתשובה, ואני שמח שלא הסתדר לך החשבון..
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 00:38 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
אם עושה לך טוב לחשוב שהחרדים הם נזר הבריאה, והחילונים הם אם כל חטאת. זרום עם זה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בא נגיד זאת כך. לגבי נזר הבריאה - לא ברור. אולי. סוג של. אבל לגבי אם כל חטאת, אז כן, התפיסה היהודית היא שמי שנוסע ברכב בשבת למשל, הוא פושע ניקלה, עבריין גמור והנזק שהוא גורם ליקום כולו גדול פי כמה מחייב בידוד שהתפלל במניין. (מה שלא סותר לעובדה שתמיד אפשר לחזור בתשובה ולשנות את העבר!) אני זורם עם זה. זו המציאות שלי. ואתה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 01:03 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  | | התפיסה היהודית היא שמי שנוסע ברכב בשבת למשל, הוא פושע ניקלה, עבריין גמור והנזק שהוא גורם ליקום כולו גדול פי כמה מחייב בידוד שהתפלל במניין. |
|
מי שנוסע ברכב בשבת עובר עבירות לתיאבון עצמו, אבל מי שבא להתפלל בעבירה, לשם מה הוא בא? מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי? גם כי תרבו תפילה אינני שומע - ידיכם דמים מלאו, וכל המאבד נפש מישראל כאילו איבד עולם מלא...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 01:24 |
|
| |
ירו_שלמי
| אדם_ה1 כתב: |  | התפיסה היהודית היא שמי שנוסע ברכב בשבת למשל, הוא פושע ניקלה, עבריין גמור והנזק שהוא גורם ליקום כולו גדול פי כמה מחייב בידוד שהתפלל במניין.
מי שנוסע ברכב בשבת עובר עבירות לתיאבון עצמו, אבל מי שבא להתפלל בעבירה, לשם מה הוא בא? מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי? גם כי תרבו תפילה אינני שומע - ידיכם דמים מלאו, וכל המאבד נפש מישראל כאילו איבד עולם מלא...
|
|

התנ"ך כל כך מלא עם פסוקים מעין אלו, המצוות אמורות לעדן את הבין אדם לחבירו, גם השבת (וזכרת כי עבד היית), ולהשתמש במצוות דוקא כנגד המשפט והצדק זה בדיוק הנקודה עליה זעקו כל כך הנביאים, ועדיין, אנשם עוצמים את עיניהם ולא מבינים זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 01:55 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  |
| מושגים כתב: |  |
אם עושה לך טוב לחשוב שהחרדים הם נזר הבריאה, והחילונים הם אם כל חטאת. זרום עם זה
|
|
בא נגיד זאת כך. לגבי נזר הבריאה - לא ברור. אולי. סוג של. אבל לגבי אם כל חטאת, אז כן, התפיסה היהודית היא שמי שנוסע ברכב בשבת למשל, הוא פושע ניקלה, עבריין גמור והנזק שהוא גורם ליקום כולו גדול פי כמה מחייב בידוד שהתפלל במניין. (מה שלא סותר לעובדה שתמיד אפשר לחזור בתשובה ולשנות את העבר!) אני זורם עם זה. זו המציאות שלי. ואתה? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
א. לרצוח אנשים זה יהרג ובל יעבור. החסידים לצערנו לא מקפידים (ולפחות לא מהדרין מן המהדרין) . אז אתה מדבר איתי על שבת? ב. יכול אדם ליסוע בשבת ואני יכול להצטער על כך, אין לי דרך להשפיע עליו בנושא. ומצד שני להיות ישר כמו סרגל. לא כמו חלק מהאנשים שאמנם אינם נוסעים בשבת אך אינם מקפידים במיוחד על כסף כשר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 02:01 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| פיינשמקער כתב: |  | | התפיסה היהודית היא שמי שנוסע ברכב בשבת למשל, הוא פושע ניקלה, עבריין גמור והנזק שהוא גורם ליקום כולו גדול פי כמה מחייב בידוד שהתפלל במניין. |
|
|
|
אתה כל כך צודק! מי שמסכן ביודעין את סביבתו הוא פושע גמור וכמעט רוצח! עכשיו אתה מבין מזה כמה עבריין נקלה ופושע נאלח פי כמה הוא מי שמחלל שבת - שמזיק ופוגם את כל הבריאה כולה. (מספרים על החפץ חיים שרצה לכתוב שדיבור לשון הרע הוא איסור מהתורה בדיוק כמו אכילת חזיר. ובסוף לא כתב כך. חשש שיבינו את ההיפך, שכמו שלשון הרע זה נישט גיפערלאך ואפשר לחיןת עם זה - אפשר גם לאכול חזיר ועדיין לעלות שישי...) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 02:13 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  | אתה כל כך צודק! מי שמסכן ביודעין את סביבתו הוא פושע גמור וכמעט רוצח!
עכשיו אתה מבין מזה כמה עבריין נקלה ופושע נאלח פי כמה הוא מי שמחלל שבת - שמזיק ופוגם את כל הבריאה כולה.
|
|
מי שמחלל שבת אינו יודע מה השלכות מעשיו, אבל מי שלא נשמר מלהדביק אחרים במחלה יודע היטב מה יכולות להיות התוצאות.
מי שהולך להתפלל למרות שהוא חולה הוא בגדר חסיד שוטה, ולא למד ממצורע שיושב בדד שאסור לו אפילו להצטרף לקהל לקרבן פסח שהוא בכרת..
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 11:15 |
|
| |
פיינשמקער האם תפיסתך את היהדות מסתדרת עם זה?
שבת לא א
מעשה בנכרי אחד שבא לפני שמאי א"ל גיירני ע"מ שתלמדני כל התורה כולה כשאני עומד על רגל אחת דחפו באמת הבנין שבידו. בא לפני הלל גייריה אמר לו דעלך סני לחברך לא תעביד זו היא כל התורה כולה ואידך פירושה הוא זיל גמור. הרא"ש פאה א א כי הקדוש ברוך הוא חפץ יותר במצוות שיעשה בהם גם רצון הבריות, מבמצוות שבין אדם לקונו
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 19:08 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | הרא"ש פאה א א כי הקדוש ברוך הוא חפץ יותר במצוות שיעשה בהם גם רצון הבריות, מבמצוות שבין אדם לקונו |
|
אתה מערבב בין שתי דברים הקדוש ברוך הוא חפץ יותר במצוות שיעשה בהם רצון הבריות אבל על חילול שבת סוקלים, ואילו על עבירות שבין אדם לחבירו, (כל עוד אינו כולל רצח וכדו') אין אפילו עונש מלקות פיינשמעקר דיבר כאן על חומרת המעשים
|
|
|
|
|