בית פורומים שידוכי חרדים

התאהבות מול התאמה שכלית ומה קודם למה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/8/2020 17:25 לינק ישיר 

האמת שאין לי מושג. השם יעזור

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2020 20:36 לינק ישיר 
בתתימן

סתםבחור כתב:
האמת שאין לי מושג. השם יעזור

נשלח מהאנדרואיד שלי

הכל יכול להשתנות עד אז  השם גדול 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2020 22:32 לינק ישיר 

קיייט כתב:
אם אין נושאי שיחה משותפים אז לרוב מביאים ילדים מוקדם:) נניח שאת מתכנתת ובעלך יושב ולומד, מה נושאי שיחה המשותפים שיהיו לכם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

אוי לא,
יש לי קודם כל ציפיות במובן הרומנטי - להיפגש עם ה,הנשמה התאומה שלי, 
אחכ להקים משפחה.
אני חושבת שאחת הסיבות לגירושים בגיל מתבגר שהתחילו להיות במגזר החרדי זה בגלל ש'פתרו' את חוסר ההתאמה בגידול ילדים.

לאחר שהילדים גדלו , ה"פלסטר" נפל והמכה ממשיכה לדמם , מגלים שאין מכנה משותף.

ובנקודת זמן הזו יש הרבה יותר קורבנות מהפרידה

בס"ד

גם אני חושבת כמוך, אך לדעתי, גם אנשים שהתחתנו עם "הנשמה התאומה" שלהם.
אין זה ערובה לכך שהם לא יתגרשו בעתיד.

נישואין זה כמו פרח, שצריך להשקות ולא ?זה נובל.
כך שלדעתי, הרבה מזניחים את הנושא של טיפוח הזוגיות ומעדיפים להשקיע בטיפוח הקריירה,מרדף אחרי הדירה/שיפוץ/רכב יקר וגידול הילדים...ועד שהם משיגים הכל ומחתנים ילדים?הם קולטים שהם שני זרים שחיים בבית אחד...

הילדים עצמם? אין מה להאשים אותם! הם נשמות טהורות, מה שכן צריך לעשות הפסקות בין ילד לילד של לפחות שנתיים/שלוש,כדי להירגע, לצבור כוח וכמובן לחזק זוגיות 

והכי חשוב זה לדעת לנהל בית נכון.
שז"א לדעת להיעזר בעזרה חיצונית כשצריך, כדי שיהיה זמן לטפח את הזוגיות ומערכת היחסים.
אם שני בני הזוג כל הזמן עסוקים בקריירה, מטלות הבית וגידול הילדים, אכן יש סכנה לזוגיות.
לדעתי, זוג שרוצה לשמר אהבה חייב ליצור זמן לשיחה נעימה כל ערב ויציאה משותפת פעם בשבוע וכמובן ללמוד על זוגיות/ ללכת לייעוץ כשהבעיות עוד קטנות, אם צריך...

בכללית, אם אין את הבסיס של כבוד הדדי ומידות טובות? הרומנטיקה והאהבה 
בסוף תתמוגג....

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 27/08/2020 22:55:40

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/8/2020 22:46 לינק ישיר 

בס"ד

וזוג שאכן משקיע בזוגיות באמת ומביא ילדים בקצב שנכון להם ובעיקר לאישה, ללא לחץ/ תחרות?

אכן התינוק מקשר ביניהם מאד!הרי תינוק/ת זה היצירת אומנות הכי מדהימה בתבל. ששניהם יצרו יחדיו.
אין יותר משמח ומלהיב מליצור ביחד דבר משותף...

אז נכון שלא פשוט לגדל! והעלות של גידול ילד מצריך מאמץ נוסף, אך כשכל אחד מעריך את השני על מאמצו למען התא המשפחתי ויודע להחמיא ולפנק? זה בהחלט מקשר!

זוגיות זה תורה שלמה ומי שרוצה להצליח בה, צריך ללמוד איך! ולא לסמוך רק על האהבה הראשונית

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/8/2020 23:14 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:
קיייט כתבה:

סתםבחור כתב:
אם אין נושאי שיחה משותפים אז לרוב מביאים ילדים מוקדם:) נניח שאת מתכנתת ובעלך יושב ולומד, מה נושאי שיחה המשותפים שיהיו לכם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

אוי לא,
יש לי קודם כל ציפיות במובן הרומנטי - להיפגש עם ה,הנשמה התאומה שלי, 
אחכ להקים משפחה.
אני חושבת שאחת הסיבות לגירושים בגיל מתבגר שהתחילו להיות במגזר החרדי זה בגלל ש'פתרו' את חוסר ההתאמה בגידול ילדים.

לאחר שהילדים גדלו , ה"פלסטר" נפל והמכה ממשיכה לדמם , מגלים שאין מכנה משותף.

ובנקודת זמן הזו יש הרבה יותר קורבנות מהפרידה

קודם כל יפה מאוד שאת כותבת את זה. תמיד הפריע לי בשידוך, בנות שאומרות שהן בעיקר רוצות ילדים ופחות את הקשר והאינטמיות. נכון שהן לא מכירות קשר עם גבר אבל עדיין... אני גם לא מכיר קשר עם בחורה אבל זה משהו שאני ממש ממש רוצה. ואת צודקת לגבי הסיבה. אני אישית הייתי רוצה לחכות עם הילדים לשלוש שנים נגיד כדי לבסס קשר עמוק וקרוב מאוד עם אישתי. זה הפלונטר שלי למצוא בחורה שמעוניינת בזה:)

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

יחד עם הרצון לבסס זוגיות, לדעתי שלוש שנים זה המון זמן! בערך תוך חצי שנה/ שנה הקשר הוא חזק מספיק, כדי לצרף מישהו נוסף למערכת...
ואפילו הרצון הזה יגיע ממך לבד, שמעתי שכשגבר אוהב אישה באמת, הוא רוצה ממנה ילד ואף אישה שאוהבת גבר, רוצה כך! כך שזה אפילו עלול להפריע לך אם היא לא תרצה, אחרי שתרגיש קשור אליה מספיק(ובתור בחור רגיש מאד? אתה אמור להיקשר רציני די מהר...)...

מה גם שלא הייתי ממליצה בתור התחלה להשתמש בכדורי מניעה, לזמן ארוך, הם מדכאים את המערכת ההורמונלית ויש נשים שלאחר שימוש יתר? היה להן קשה מאד להיכנס להריון...כך שלדעתי לא כדאי "לשחק" עם זה על ההתחלה לאורך זמן ארוך...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 27/08/2020 23:19:47

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/8/2020 23:19 לינק ישיר 
בתתימן

חייכנית770 כתב:
בס"דוזוג שאכן משקיע בזוגיות באמת ומביא ילדים בקצב שנכון להם ובעיקר לאישה, ללא לחץ/ תחרות?אכן התינוק מקשר ביניהם מאד!הרי תינוק/ת זה היצירת אומנות הכי מדהימה בתבל. ששניהם יצרו יחדיו.אין יותר משמח ומלהיב מליצור ביחד דבר משותף...אז נכון שלא פשוט לגדל! והעלות של גידול ילד מצריך מאמץ נוסף, אך כשכל אחד מעריך את השני על מאמצו למען התא המשפחתי ויודע להחמיא ולפנק? זה בהחלט מקשר!זוגיות זה תורה שלמה ומי שרוצה להצליח בה, צריך ללמוד איך! ולא לסמוך רק על האהבה הראשונית

הנקודה היא שהמון גברים רוצים שהאישה תהיה רק שלהם (לפחות לתקופה הראשונה)

תוקן על ידי בתתימן ב- 27/08/2020 23:28:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2020 23:21 לינק ישיר 
בתתימן

חייכנית770 כתב:
קיייט כתבה:
סתםבחור כתב:
אם אין נושאי שיחה משותפים אז לרוב מביאים ילדים מוקדם:) נניח שאת מתכנתת ובעלך יושב ולומד, מה נושאי שיחה המשותפים שיהיו לכם?נשלח מהאנדרואיד שלי
אוי לא,יש לי קודם כל ציפיות במובן הרומנטי - להיפגש עם ה,הנשמה התאומה שלי, אחכ להקים משפחה.אני חושבת שאחת הסיבות לגירושים בגיל מתבגר שהתחילו להיות במגזר החרדי זה בגלל ש'פתרו' את חוסר ההתאמה בגידול ילדים.לאחר שהילדים גדלו , ה"פלסטר" נפל והמכה ממשיכה לדמם , מגלים שאין מכנה משותף.ובנקודת זמן הזו יש הרבה יותר קורבנות מהפרידה
קודם כל יפה מאוד שאת כותבת את זה. תמיד הפריע לי בשידוך, בנות שאומרות שהן בעיקר רוצות ילדים ופחות את הקשר והאינטמיות. נכון שהן לא מכירות קשר עם גבר אבל עדיין... אני גם לא מכיר קשר עם בחורה אבל זה משהו שאני ממש ממש רוצה. ואת צודקת לגבי הסיבה. אני אישית הייתי רוצה לחכות עם הילדים לשלוש שנים נגיד כדי לבסס קשר עמוק וקרוב מאוד עם אישתי. זה הפלונטר שלי למצוא בחורה שמעוניינת בזה:)נשלח מהאנדרואיד שלי
בס"דיחד עם הרצון לבסס זוגיות, לדעתי שלוש שנים זה המון זמן! בערך תוך חצי שנה/ שנה הקשר הוא חזק מספיק, כדי לצרף מישהו נוסף למערכת...ואפילו הרצון הזה יגיע ממך לבד, שמעתי שכשגבר אוהב אישה באמת, הוא רוצה ממנה ילד ואף אישה שאוהבת גבר, רוצה כך! כך שזה אפילו עלול להפריע לך אם היא לא תרצה, אחרי שתרגיש קשור אליה מספיק(ובתור בחור רגיש מאד? אתה אמור להיקשר רציני די מהר...)...מה גם שלא הייתי ממליצה בתור התחלה להשתמש בכדורי מניעה, לזמן ארוך, הם מדכאים את המערכת ההורמונלית ויש נשים שלאחר שימוש יתר? היה להן קשה מאד להיכנס להריון...כך שלדעתי לא כדאי "לשחק" עם זה על ההתחלה לאורך זמן ארוך...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 27/08/2020 23:19:47

זה נכון הקטע הזה שאוהבים מישהו אז רוצים איתו גם ילדים:) 
יש עוד דרכים (כשרות) למנוע הריון בדרך טבעית .. אפשר לברר על זה:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2020 23:31 לינק ישיר 

בתתימן כתב:

אני לא יודע מאיפה את קובעת בוודאות את האקסיומה הזאת.
מן הסתם יש אנשים שחושבים כך, אבל מכאן ועד לקבוע זאת באופן כללי (ולשני המינים), מה עוד שבדר"כ חיי הזוגיות והרומנטיקה נעלמים לרוב אחרי הילד הראשון.
לא נראה לי שאגזים אם אומר שהרבה פעמים זה נובע יותר מהציפיות החברתיות מבני הזוג..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/8/2020 23:33 לינק ישיר 

בתתימן כתב:

למה מחקת את הסיפור על חברה שלך? חוששת שהיא תראה את זה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/8/2020 23:36 לינק ישיר 
בתתימן

אדם_ה1 כתב:

למה מחקת את הסיפור על חברה שלך? חוששת שהיא תראה את זה?

לא , היא חילונית .. אין מצב שהיא נכנסת לפורום הזה... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2020 23:41 לינק ישיר 

בס"ד

צודקת שזה לא נעים להיות במקום הזה.אך עדיין היא אחרי לידה וגבר בוגר לא היה נוטש במצב כזה אלא אם הייתה נשקפת סכנה ממשית לחייו ממנה.

הוא יכול לישון בחדר נפרד/לשים לה גבולות. אך עדיין להבין שהוא צריך לשים את עצמו בצד, כשאישתו אחרי לידה ועוד עובדת, שזה בכלל קשה יותר!

אינך יודעת אם הוא זה שלחץ עליה להביא אחד אחרי השני ילד, כך שיתכן שהוא חפר בור לעצמו...אבל גם אם זה היה רצונה(או תוצאה של חינוך ש"אסור למנוע"), יתכן שמשהו באהבה שלהם לפני זה היה לקוי וזה רק החריף אח"כ.

איני אוהבת להיכנס לחיים של אחרים. אך אי אפשר לצפות מהאישה להיות מושלמת כשהיא בהריון/אחרי לידה...

וגם אם היא טועה? צריך ללכת לייעוץ ולמצוא פיתרון. וגם אם לא מוצאים פתרון שיישאר מתוך אחריות לילדיו ואישתו שהיא במצב חלש!

וזה למה לדעתי קשר שמבוסס על אהבה בלבד, הוא מסוכן מאד.
.קשר צריך להיות מבוסס גם על אחריות אישית לקן המשפחתי, שאף שיש שנאה בין בני הזוג, עדיין יש חובות שמוטלים על שני בני הזוג.
וזה מה שבאה התורה ואמרה אהבה זה חשוב אך יש גם שותף שלישי, שזה הקב"ה ויש עוד כללים בחיים!
ויש את העניין של אהבת ישראל ומה ששנאי עליך אל תעשה לחבריך ק"ו לבן/בת זוגתך!

יתכן שהיא אכן הגזימה,אך עדיין איני דנה אותה, כי אף פעם לא הייתי בהריון ולא חוויתי לידה וכמובן לא קמתי בלילה כל כמה שעות...ואף פעם לא עבדתי במקביל לגידול כמה ילדים...

כך שיתכן שאת רואה זאת כפינוק אך אולי היא ביקשה כך, כי היא הרגישה שהיא עומדת לקרוס מעומס?

מה גם שאף אחד לא מחנך אישה לתת אהבה ולהקשיב לגופה, כן מחנכים אותה להיות קרייריסטית/הייטקיסטית ולהמליט הרבה ילדים.
כך שלא חושבת שצריך לבוא אליה בטענות אלא למערכת עצמה שמגדל דור כזה

כמובן שספציפית לסיפור זה? איני שופטת את הגבר. יתכן שהוא היה במצב נפשי קשה.אך דבריי מכוונים בכללית, לחינוך שפחות מלמד לקחת אחריות אישית למעשים, להחלטות וגם לכישלונות!

אף אם הזוגיות נכשלה? אסור לנו לשכוח להיות בני אדם, לקחת אחריות ולכבד את השני כבן אדם!
ולא להיות כפויי טובה!
אחרי הכול היא הצילה אותו מהחטא כל השנים האלו, עזרה בפרנסה וסבלה 3 הריונות ולידות והביאה לו 3 ילדים (בשווי מיליון וחצי ש"ח )ועזרה לו לקיים את מצוות פרייה ורבייה, כך שגם אם לא נתנה לו אהבה, היא נתנה לו הרבה דברים אחרים!

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 27/08/2020 23:58:26

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/8/2020 23:41 לינק ישיר 
בתתימן

אדם_ה1 כתב:
אני לא יודע מאיפה את קובעת בוודאות את האקסיומה הזאת. מן הסתם יש אנשים שחושבים כך, אבל מכאן ועד לקבוע זאת באופן כללי (ולשני המינים), מה עוד שבדר"כ חיי הזוגיות והרומנטיקה נעלמים לרוב אחרי הילד הראשון.לא נראה לי שאגזים אם אומר שהרבה פעמים זה נובע יותר מהציפיות החברתיות מבני הזוג..

אני לא קובעת בוודאות שום דבר ... אבל זה נשמע לי נכון , אולי אחרי שאני אחווה זוגיות (ללא ילדים) אני אדע יותר לשפוט אם זה נכון... אני לא רוצה להאמין שהזוגיות נעלמת אחרי הילד הראשון , אבל נראה לי שבמצבים שהאישה כל כך עמוסה ועייפה נגמר הרומנטיקה הופכת למותרות:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2020 23:54 לינק ישיר 

בתתימן כתב:
אני לא רוצה להאמין שהזוגיות נעלמת אחרי הילד הראשון , אבל נראה לי שבמצבים שהאישה כל כך עמוסה ועייפה נגמר הרומנטיקה הופכת למותרות:)

בעיקר חרי שקמים כמה פעמים בלילה, וכל פעולה ביום סובבת סביב הילד החדש.

תעשי גוגל פשוט, תראי מאות סיפורים וכתבות בעניין..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/8/2020 23:57 לינק ישיר 
בתתימן

חייכנית770 כתב:
בס"ד

צודקת שזה לא נעעים להיות במקום הזה.אך עדיין היא אחרי לידה וגבר בוגר לא היה נוטש במצב כזה אלא אם הייתה נשקפת סכנה ממשית לחייו ממנה.

הוא יכול לישון בחדר נפרד. אך עדיין להבין שהוא צריך לשים את עמו בצד, כשאישתו אחרי לידה ועוד עובדת, שזה בכלל קשה יותר!

אינך יודעת אם הוא זה שלחץ עליה להביא אחד אחרי השני ילד, כך שיתכן שהוא חפר בור לעצמו...אבל גם אם זה היה רצונה, יתכן שמשהו באהבה שלהם לפני זה היה לקוי וזה רק החריף אח"כ.

איני אוהבת להיכנס לחיים של אחרים. אך אי אפשר לצפות מהאישה להיות מושלמת כשהיא בהריון/אחרי לידה...

וגם אם היא טועה? צריך ללכת לייעוץ ולמצוא פיתרון. וגם אם לא מוצאים פתרון שיישאר מתוך אחריות לילדיו.

וזה למה לדעתי קשר שמבוסס על אהבה בלבד, הוא מסוכן מאד.
.קשר צריך להיות מבוסס גם על אחריות אישית לקן המשפחתי, שאף שיש שנאה בין בני הזוג, עדיין יש חובות שמוטלים על שני בני הזוג.
וזה מה שבאה התורה ואמרה אהבה זה חשוב אך יש גם שותף שלישי שזה,הקב"ה ויש עוד כללים בחיים!
ויש את העניין של אהבת ישראל ומה ששנאי עליך אל תעשה לחבריך ק"ו לבן/בת זוגתך!

יתכן שהיא אכן הגזימהאך עדיין איני דנה אותה, כי אף פעם לא הייתי בהריון ולא חוויתי לידה וכמובן לא קמתי בלילה כל כמה שעות...ואף פעם לא עבדתי במקביל לגידול כמה ילדים...

כך שיתכן שאת רואה זאת כפינוק אך אולי היא ביקשה כך, כי היא הרגישה שהיא עומדת לקרוס מעומס?

אף אחד לא מחנך אישה לתת אהבה ולהקשיב לגופה, כן מחנכים אותה להיות קרייריסטית/הייטקיסטית ולהמליט הרבה ילדים.
כך שלא חושבת שצריך לבוא אליה בטענות אלא למערכת עצמה שמגדל דור כזה

כמובן שספציפית לסיפור זה? איני שופטת את הגבר. יתכן שהוא היה במצב נפשי קשה.אך דבריי מכוונים בכלליץ, לחינוך שפחות מלמד לקחת אחריות אישית למעשים וגם לכישלונות!

אף אם הזוגיות נכשלה? אסור לנו לשכוח להיות בני אדם ולכבד את השני כבן אדם!
ולא להיות כפויי טובה!
אחרי הכול היא הצילה אותו מהחטא כל השנים האלו, עזרה בפרנסה סבלה 3 הריונות ולידות והביאה לו 3 ילדים (בשווי מיליון וחצי ש"ח )ועזרה לו לקיים את מצוות פרייה ורבייה, כך שגם אם לא נתנה לו אהבה, היא נתנה לו הרבה דברים אחרים!

זה המצב שמה אצל החילונים  ברור שהוא לא בסדר לאו דווקא כלפיה אלא כלפי הילדים , שיגדלו מעכשו בין שתי בתים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 00:07 לינק ישיר 

בס"ד

חשבתי שהיא חרדיה...אבל גם אצלנו יש סיפורים כאלו...
שמעתי שאחת אחרי לידת תאומים, בעלה נהג כך, אך איני אוהבת להרחיב בדברים שליליים... אז נעביר נושא

נ.ב

אכן הרבי אומר שצריך לעשות הכול כדי למנוע גירושין, לטובת הילדים כדי שיגדלו בריאים נפשית/פיזית...אך אם אין אפשרות
אחרת? אז מצופה מגבר אחראי, לפחות לדחות את הפרידה לזמן פחות "רגיש"...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/08/2020 00:18:36

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > התאהבות מול התאמה שכלית ומה קודם למה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.