בית פורומים שידוכי חרדים

התאהבות מול התאמה שכלית ומה קודם למה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/8/2020 00:16 לינק ישיר 

בתתימן כתב:
קיייט כתבה:
סתםבחור כתב:
אם אין נושאי שיחה משותפים אז לרוב מביאים ילדים מוקדם:) נניח שאת מתכנתת ובעלך יושב ולומד, מה נושאי שיחה המשותפים שיהיו לכם?נשלח מהאנדרואיד שלי
אוי לא,יש לי קודם כל ציפיות במובן הרומנטי - להיפגש עם ה,הנשמה התאומה שלי, אחכ להקים משפחה.אני חושבת שאחת הסיבות לגירושים בגיל מתבגר שהתחילו להיות במגזר החרדי זה בגלל ש'פתרו' את חוסר ההתאמה בגידול ילדים.לאחר שהילדים גדלו , ה"פלסטר" נפל והמכה ממשיכה לדמם , מגלים שאין מכנה משותף.ובנקודת זמן הזו יש הרבה יותר קורבנות מהפרידה
קודם כל יפה מאוד שאת כותבת את זה. תמיד הפריע לי בשידוך, בנות שאומרות שהן בעיקר רוצות ילדים ופחות את הקשר והאינטמיות. נכון שהן לא מכירות קשר עם גבר אבל עדיין... אני גם לא מכיר קשר עם בחורה אבל זה משהו שאני ממש ממש רוצה. ואת צודקת לגבי הסיבה. אני אישית הייתי רוצה לחכות עם הילדים לשלוש שנים נגיד כדי לבסס קשר עמוק וקרוב מאוד עם אישתי. זה הפלונטר שלי למצוא בחורה שמעוניינת בזה:)נשלח מהאנדרואיד שלי
בס"דיחד עם הרצון לבסס זוגיות, לדעתי שלוש שנים זה המון זמן! בערך תוך חצי שנה/ שנה הקשר הוא חזק מספיק, כדי לצרף מישהו נוסף למערכת...ואפילו הרצון הזה יגיע ממך לבד, שמעתי שכשגבר אוהב אישה באמת, הוא רוצה ממנה ילד ואף אישה שאוהבת גבר, רוצה כך! כך שזה אפילו עלול להפריע לך אם היא לא תרצה, אחרי שתרגיש קשור אליה מספיק(ובתור בחור רגיש מאד? אתה אמור להיקשר רציני די מהר...)...מה גם שלא הייתי ממליצה בתור התחלה להשתמש בכדורי מניעה, לזמן ארוך, הם מדכאים את המערכת ההורמונלית ויש נשים שלאחר שימוש יתר? היה להן קשה מאד להיכנס להריון...כך שלדעתי לא כדאי "לשחק" עם זה על ההתחלה לאורך זמן ארוך...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 27/08/2020 23:19:47

זה נכון הקטע הזה שאוהבים מישהו אז רוצים איתו גם ילדים:) 
יש עוד דרכים (כשרות) למנוע הריון בדרך טבעית .. אפשר לברר על זה:)

בס"ד

חחח את חווית אתזה פעם?

אממ ראיתי פרסומת על זה, משהו שוויצרי, נראה כמו מד חום, את היית סומכת על זה?
אישה שבאמת רוצה למנוע לדעתי לא תיקח סיכון להאמין למצפן הזה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2020 00:19 לינק ישיר 
בתתימן

חייכנית770 כתב:
בס"ד
חשבתי שהיא חרדיה...אבל גם אצלנו יש סיפורים כאלו...שמעתי שאחת עם תאומים, בעלה נהג כך, אך איני אוהבת להרחיב בדברים שליליים... אז נעביר נושא

נ.באכן הרבי אומר שצריך לעשות הכול כדי למנוע גירושין, לטובת הילדים כדי שיגדלו בריאים נפשית/פיזית...אך אם אין אפשרותאחרת? אז מצופה מגבר אחראי, לפחות לדחות את הפרידה לזמן פחות "רגיש"...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/08/2020 00:10:32

לא יצא לי להיתקל בסיפורים כאלה אצל חרדים.. בסיפורי הגירושין שאני מכירה הנשים בדכ רוצות להתגרש ולא להיפך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 00:23 לינק ישיר 

בס"ד

נו שויין שה' יעזור...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2020 00:25 לינק ישיר 
בתתימן

חייכנית770 כתב:
קיייט כתבה:
סתםבחור כתב:
אם אין נושאי שיחה משותפים אז לרוב מביאים ילדים מוקדם:) נניח שאת מתכנתת ובעלך יושב ולומד, מה נושאי שיחה המשותפים שיהיו לכם?נשלח מהאנדרואיד שלי
אוי לא,יש לי קודם כל ציפיות במובן הרומנטי - להיפגש עם ה,הנשמה התאומה שלי, אחכ להקים משפחה.אני חושבת שאחת הסיבות לגירושים בגיל מתבגר שהתחילו להיות במגזר החרדי זה בגלל ש'פתרו' את חוסר ההתאמה בגידול ילדים.לאחר שהילדים גדלו , ה"פלסטר" נפל והמכה ממשיכה לדמם , מגלים שאין מכנה משותף.ובנקודת זמן הזו יש הרבה יותר קורבנות מהפרידה
קודם כל יפה מאוד שאת כותבת את זה. תמיד הפריע לי בשידוך, בנות שאומרות שהן בעיקר רוצות ילדים ופחות את הקשר והאינטמיות. נכון שהן לא מכירות קשר עם גבר אבל עדיין... אני גם לא מכיר קשר עם בחורה אבל זה משהו שאני ממש ממש רוצה. ואת צודקת לגבי הסיבה. אני אישית הייתי רוצה לחכות עם הילדים לשלוש שנים נגיד כדי לבסס קשר עמוק וקרוב מאוד עם אישתי. זה הפלונטר שלי למצוא בחורה שמעוניינת בזה:)נשלח מהאנדרואיד שלי
בס"דיחד עם הרצון לבסס זוגיות, לדעתי שלוש שנים זה המון זמן! בערך תוך חצי שנה/ שנה הקשר הוא חזק מספיק, כדי לצרף מישהו נוסף למערכת...ואפילו הרצון הזה יגיע ממך לבד, שמעתי שכשגבר אוהב אישה באמת, הוא רוצה ממנה ילד ואף אישה שאוהבת גבר, רוצה כך! כך שזה אפילו עלול להפריע לך אם היא לא תרצה, אחרי שתרגיש קשור אליה מספיק(ובתור בחור רגיש מאד? אתה אמור להיקשר רציני די מהר...)...מה גם שלא הייתי ממליצה בתור התחלה להשתמש בכדורי מניעה, לזמן ארוך, הם מדכאים את המערכת ההורמונלית ויש נשים שלאחר שימוש יתר? היה להן קשה מאד להיכנס להריון...כך שלדעתי לא כדאי "לשחק" עם זה על ההתחלה לאורך זמן ארוך...

זה נכון הקטע הזה שאוהבים מישהו אז רוצים איתו גם ילדים:) יש עוד דרכים (כשרות) למנוע הריון בדרך טבעית .. אפשר לברר על זה:)

בס"דחחח את חווית אתזה פעם?אממ ראיתי פרסומת על זה, משהו שוויצרי, נראה כמו מד חום, את היית סומכת על זה?אישה שבאמת רוצה למנוע לדעתי לא תיקח סיכון להאמין למצפן הזה

האמת שאני לא בודקת את הנושאים האלה לעומק , כי זה פשוט לא רלוונטי לי כרגע , מאמינה שאחרי שאני אתחתן אני אלמד את זה יותר בצורה מסודרת :) במצב הטבעי אם אישה היא חזקה בדכ יש לה איזה שנה וחצי שנתיים בין ילד לילד ... כמובן אם אישה בוחרת להניק... לפי החשבון הזה לא אמורים להיות לי יותר משמונה ילדים , שזה לא נשמע לי יותר מדי ... אצל רוב הדודות שלי יש בין 6-8 ילדים .. מעולם לא ראיתי שיש איזשהיא תחרות או עידוד לעוד .. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 00:29 לינק ישיר 

בתתימן כתבה:
בתתימן

חייכנית770 כתב:
בס"דוזוג שאכן משקיע בזוגיות באמת ומביא ילדים בקצב שנכון להם ובעיקר לאישה, ללא לחץ/ תחרות?אכן התינוק מקשר ביניהם מאד!הרי תינוק/ת זה היצירת אומנות הכי מדהימה בתבל. ששניהם יצרו יחדיו.אין יותר משמח ומלהיב מליצור ביחד דבר משותף...אז נכון שלא פשוט לגדל! והעלות של גידול ילד מצריך מאמץ נוסף, אך כשכל אחד מעריך את השני על מאמצו למען התא המשפחתי ויודע להחמיא ולפנק? זה בהחלט מקשר!זוגיות זה תורה שלמה ומי שרוצה להצליח בה, צריך ללמוד איך! ולא לסמוך רק על האהבה הראשונית

הנקודה היא שהמון גברים רוצים שהאישה תהיה רק שלהם (לפחות לתקופה הראשונה)

תוקן על ידי בתתימן ב- 27/08/2020 23:28:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 00:31 לינק ישיר 

בתתימן כתבה:
בתתימן

אדם_ה1 כתב:
זה נכון הקטע הזה שאוהבים מישהו אז רוצים איתו גם ילדים:)
אני לא יודע מאיפה את קובעת בוודאות את האקסיומה הזאת. מן הסתם יש אנשים שחושבים כך, אבל מכאן ועד לקבוע זאת באופן כללי (ולשני המינים), מה עוד שבדר"כ חיי הזוגיות והרומנטיקה נעלמים לרוב אחרי הילד הראשון.לא נראה לי שאגזים אם אומר שהרבה פעמים זה נובע יותר מהציפיות החברתיות מבני הזוג..

אני לא קובעת בוודאות שום דבר ... אבל זה נשמע לי נכון , אולי אחרי שאני אחווה זוגיות (ללא ילדים) אני אדע יותר לשפוט אם זה נכון... אני לא רוצה להאמין שהזוגיות נעלמת אחרי הילד הראשון , אבל נראה לי שבמצבים שהאישה כל כך עמוסה ועייפה נגמר הרומנטיקה הופכת למותרות:)

בלי קשר להאם האישה עייפה. אפילו אם יש עוזרת. זה כבר לא שניים אלא שניים פלוס אחד. כמו שכתבתי גם המוח משתנה פיזית

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 00:44 לינק ישיר 

התייעצתי הערב עם חבר שלי והוא הרגיע אותי מאוד. לטענתו בגילי, בחור שיש לו רצון עכשיו לילדים כשהוא עוד רווק אז הוא המוזר:) כי אין שום סיבה שבחור צעיר ירצה ילדים. מילא בחורה שמכיל שש שיחקה אבא ואמא. לפי דעתו הדבר היחיד שצריך להיות לי זאת החשיבה שילדים זה טוב. הרצון לילדים משלי יבוא אם הגיל ולאחר נישואין אבל אין שום סיבה בעולם שבתור רווק בגיל שלי יהיה לי רצון לזה. הוא גם יעץ לי לא לומר לבחורה לחכות שנה אלא לחכות קצת בהתחלה ולא להתחיל מיד ואז אם היא תשאל עד מתי אז נאמר לה עד שנרגיש מוכנים. מנסיונו היא עצמה אחרי כמה זמן כבר לא תרצה להפסיק בגלל הפחדים מההריון

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 00:48 לינק ישיר 

בתתימן כתב:
קיייט כתבה:
סתםבחור כתב:

זה נכון הקטע הזה שאוהבים מישהו אז רוצים איתו גם ילדים:) יש עוד דרכים (כשרות) למנוע הריון בדרך טבעית .. אפשר לברר על זה:)

בס"דחחח את חווית אתזה פעם?אממ ראיתי פרסומת על זה, משהו שוויצרי, נראה כמו מד חום, את היית סומכת על זה?אישה שבאמת רוצה למנוע לדעתי לא תיקח סיכון להאמין למצפן הזה
האמת שאני לא בודקת את הנושאים האלה לעומק , כי זה פשוט לא רלוונטי לי כרגע , מאמינה שאחרי שאני אתחתן אני אלמד את זה יותר בצורה מסודרת :) במצב הטבעי אם אישה היא חזקה בדכ יש לה איזה שנה וחצי שנתיים בין ילד לילד ... כמובן אם אישה בוחרת להניק... לפי החשבון הזה לא אמורים להיות לי יותר משמונה ילדים , שזה לא נשמע לי יותר מדי ... אצל רוב הדודות שלי יש בין 6-8 ילדים .. מעולם לא ראיתי שיש איזשהיא תחרות או עידוד לעוד .. 

בס"ד

חחח גם בת דודה שלי חשבה כמוך לפני הנישואין, היא אפילו חלמה על 10 ילדים...כשתחווי הריונות וגידול ילדים במקביל לקריירה, אז תדברי
ולעולם אל תשווי בינך לבין אחרות, כל אחת ונפשה שלה...וכמובן בין הדורות, הדור הקודם הגיעו לדירות תוך כמה שנים, 
והקריירה הייתה פחות תובענית כלפיהן, שלא כמו היום(למי שרוצה להרוויח טוב)...כך  שהלחץ הנפשי על האישה הצעירה בדורונו, הוא שונה מאד.

( וזה לדעתי אחת הסיבות העיקריות לכך ומה שתורם לרצון שלהן בסופו של דבר להתגרש, כשהן מרגישות שאין כמעט רגעי הנאה בנישואין ואם הגבר קצת "מעצבן" אותה? היא לא מוכנה לסבול זאת והפתיל שלה קצר יותר....)

אגב,לאישה קרייריסטית, מאד קשה לשמור על הנקה סדירה כך שאל תבני על כך
אבל את יכולה לחלום וגם לנסות, זה תמיד טוב...ואמן שתצליחי...

בכל מקרה לחץ, מגיע לפעמים מרצון פנימי/ "נורמה" חרדית/לחץ סביבתי,שלא תמיד מודעים אליו ולפעמים גם הגבר דורש/רומז,לא לידך אל תדאגי...

בכלל בתרבות הישראלית, יש נורמה של להתערב לאישה במספר הילדים שמביאה... עד שיש שחקניות/נשים מפורסמות שממש קוראות לכולם להפסיק "להיכנס להן לרחם", שמעת על זה?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/08/2020 00:52:29

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2020 00:53 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:
התייעצתי הערב עם חבר שלי והוא הרגיע אותי מאוד. לטענתו בגילי, בחור שיש לו רצון עכשיו לילדים כשהוא עוד רווק אז הוא המוזר:) כי אין שום סיבה שבחור צעיר ירצה ילדים. מילא בחורה שמכיל שש שיחקה אבא ואמא. לפי דעתו הדבר היחיד שצריך להיות לי זאת החשיבה שילדים זה טוב. הרצון לילדים משלי יבוא אם הגיל ולאחר נישואין אבל אין שום סיבה בעולם שבתור רווק בגיל שלי יהיה לי רצון לזה. הוא גם יעץ לי לא לומר לבחורה לחכות שנה אלא לחכות קצת בהתחלה ולא להתחיל מיד ואז אם היא תשאל עד מתי אז נאמר לה עד שנרגיש מוכנים. מנסיונו היא עצמה אחרי כמה זמן כבר לא תרצה להפסיק בגלל הפחדים מההריון

נשלח מהאנדרואיד שלי

העיקר חסר מן הספר.
יש לו ילדים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2020 01:20 לינק ישיר 

בתתימן כתב:
קיייט כתבה:
סתםבחור כתב:

בס"ד

אגב,אני יודעת שזה לא מעניין אותך כרגע... אבל אם כבר דיברנו על זה אז בדקתי עכשיו
שמרי לעצמך בזיכרון...
קוראים למוצר הזה "דייזי" 100% טבעי...

הייתי ממליצה לעשות ניסוי עליו,בתקופה שבין כה רוצים להיות בהריון, זה מסקרן אם זה אכן עובד...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2020 01:28 לינק ישיר 
בתתימן

סתםבחור כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

נשמע חכם החבר הזה ... באמת לא חייבים להחליט הכל מראש ... ובכלל אחרי החתונה יהיה לך הרבה יותר אפשרויות שכנוע מאשר בפגישות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 01:30 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

ישלך חבר חכם....

אכן אישה מפחדת מההריון לא פחות ואף יותר מהגבר....אבל כמה שהיא חזקה יותר דתית? יש מצב שתרצה אישור רבני.

אך בכללית? לא מומלץ להתייעץ עם חברים בנושא זוגיות, הם עלולים להרוס יותר מלהועיל. מה גם שלפעמים 
זה על דברים אינטימיים, שהאישה לא רוצה שהגבר ישתף את חבריו....(אם מתייעצים אחרי חתונה)
לכן עדיף לשאול יועץ זוגי מומחה

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/08/2020 01:34:10

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2020 01:32 לינק ישיר 
בתתימן

חייכנית770 כתב:
קיייט כתבה:
סתםבחור כתב:

זה נכון הקטע הזה שאוהבים מישהו אז רוצים איתו גם ילדים:) יש עוד דרכים (כשרות) למנוע הריון בדרך טבעית .. אפשר לברר על זה:)בס"דחחח את חווית אתזה פעם?אממ ראיתי פרסומת על זה, משהו שוויצרי, נראה כמו מד חום, את היית סומכת על זה?אישה שבאמת רוצה למנוע לדעתי לא תיקח סיכון להאמין למצפן הזההאמת שאני לא בודקת את הנושאים האלה לעומק , כי זה פשוט לא רלוונטי לי כרגע , מאמינה שאחרי שאני אתחתן אני אלמד את זה יותר בצורה מסודרת :) במצב הטבעי אם אישה היא חזקה בדכ יש לה איזה שנה וחצי שנתיים בין ילד לילד ... כמובן אם אישה בוחרת להניק... לפי החשבון הזה לא אמורים להיות לי יותר משמונה ילדים , שזה לא נשמע לי יותר מדי ... אצל רוב הדודות שלי יש בין 6-8 ילדים .. מעולם לא ראיתי שיש איזשהיא תחרות או עידוד לעוד .. בס"דחחח גם בת דודה שלי חשבה כמוך לפני הנישואין, היא אפילו חלמה על 10 ילדים...כשתחווי הריונות וגידול ילדים במקביל לקריירה, אז תדבריולעולם אל תשווי בינך לבין אחרות, כל אחת ונפשה שלה...וכמובן בין הדורות, הדור הקודם הגיעו לדירות תוך כמה שנים, והקריירה הייתה פחות תובענית כלפיהן, שלא כמו היום(למי שרוצה להרוויח טוב)...כך  שהלחץ הנפשי על האישה הצעירה בדורונו, הוא שונה מאד.( וזה לדעתי אחת הסיבות העיקריות לכך ומה שתורם לרצון שלהן בסופו של דבר להתגרש, כשהן מרגישות שאין כמעט רגעי הנאה בנישואין ואם הגבר קצת "מעצבן" אותה? היא לא מוכנה לסבול זאת והפתיל שלה קצר יותר....)אגב,לאישה קרייריסטית, מאד קשה לשמור על הנקה סדירה כך שאל תבני על כךאבל את יכולה לחלום וגם לנסות, זה תמיד טוב...ואמן שתצליחי...בכל מקרה לחץ, מגיע לפעמים מרצון פנימי/ "נורמה" חרדית/לחץ סביבתי,שלא תמיד מודעים אליו ולפעמים גם הגבר דורש/רומז,לא לידך אל תדאגי...בכלל בתרבות הישראלית, יש נורמה של להתערב לאישה במספר הילדים שמביאה... עד שיש שחקניות/נשים מפורסמות שממש קוראות לכולם להפסיק "להיכנס להן לרחם", שמעת על זה?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/08/2020 00:52:29

כן שמעתי על זה , בכללי לא אוהבת את כל הקטע שמתחברים כולם לאמירה מסוימת וכולן מתחילות להגיד כן גם לי זה קרה , כמו עם METOO שנהיה ממש מצווה לחפש מתי הטרידו אותך וכו' 
הנשים שהתגרשו שאני מכירה מספרות סיפורים הרבה יותר מורכבים מגבר טיפה "מעצבן" ..
מישהי ספרה לי שבעלה היה כזה אובססיבי היה מתקשר אליה 60-70 פעם ביום , מגיע למשרד שלה אם היא לא היתה עונה לו.. בבית חופר קודח טוחן את המוח .. נשמע הזוי אבל ככה היא מספרת..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 01:34 לינק ישיר 
בתתימן

חייכנית770 כתב:
  אגב,אני יודעת שזה לא מעניין אותך כרגע... אבל אם כבר דיברנו על זה אז בדקתי עכשיושמרי לעצמך בזיכרון...קוראים למוצר הזה "דייזי" 100% טבעי...הייתי ממליצה לעשות ניסוי עליו,בתקופה שבין כה רוצים להיות בהריון, זה מסקרן אם זה אכן עובד...

חחח נשמע מעניין , נעשה עליו גוגל.... בטוחה שנמצא מלא חוות דעת עליו:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 01:38 לינק ישיר 
בתתימן

חייכנית770 כתב:
ישלך חבר חכם....אכן אישה מפחדת מההריון לא פחות ואף יותר מהגבר....אבל כמה שהיא חזקה יותר דתית? יש מצב שתרצה אישור רבני.אך בכללית? לא מומלץ להתייעץ עם חברים בנושא זוגיות, הם עלולים להרוס יותר מלהועיל. מה גם שלפעמים זה על דברים אינטימיים, שהאישה לא רוצה שהגבר ישתף את חבריו....(אם מתייעצים אחרי חתונה)לכן עדיף לשאול יועץ זוגי מומחה

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/08/2020 01:34:10

חשבתי שאצל נשים זה יותר נפוץ שמשתפים בדברים אינטימיים , ממה שאני ראיתי ככל שהאישה באה מקהילה יותר סגורה (בדכ חסידות) הם יותר משתפות בדברים אינטימיים , כנראה זה בגלל הצורך לשמוע עוד חוות דעת מחוסר היכרות עם העולם.. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > התאהבות מול התאמה שכלית ומה קודם למה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.