בית פורומים שידוכי חרדים

התאהבות מול התאמה שכלית ומה קודם למה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/8/2020 01:39 לינק ישיר 

בתתימן כתב:
קיייט כתבה:
סתםבחור כתב:
אם אין נושאי שיחה משותפים אז לרוב מביאים ילדים מוקדם:) נניח שאת מתכנתת ובעלך יושב ולומד, מה נושאי שיחה המשותפים שיהיו לכם?נשלח מהאנדרואיד שלי
אוי לא,יש לי קודם כל ציפיות במובן הרומנטי - להיפגש עם ה,הנשמה התאומה שלי, אחכ להקים משפחה.אני חושבת שאחת הסיבות לגירושים בגיל מתבגר שהתחילו להיות במגזר החרדי זה בגלל ש'פתרו' את חוסר ההתאמה בגידול ילדים.לאחר שהילדים גדלו , ה"פלסטר" נפל והמכה ממשיכה לדמם , מגלים שאין מכנה משותף.ובנקודת זמן הזו יש הרבה יותר קורבנות מהפרידה
קודם כל יפה מאוד שאת כותבת את זה. תמיד הפריע לי בשידוך, בנות שאומרות שהן בעיקר רוצות ילדים ופחות את הקשר והאינטמיות. נכון שהן לא מכירות קשר עם גבר אבל עדיין... אני גם לא מכיר קשר עם בחורה אבל זה משהו שאני ממש ממש רוצה. ואת צודקת לגבי הסיבה. אני אישית הייתי רוצה לחכות עם הילדים לשלוש שנים נגיד כדי לבסס קשר עמוק וקרוב מאוד עם אישתי. זה הפלונטר שלי למצוא בחורה שמעוניינת בזה:)נשלח מהאנדרואיד שלי
בס"דיחד עם הרצון לבסס זוגיות, לדעתי שלוש שנים זה המון זמן! בערך תוך חצי שנה/ שנה הקשר הוא חזק מספיק, כדי לצרף מישהו נוסף למערכת...ואפילו הרצון הזה יגיע ממך לבד, שמעתי שכשגבר אוהב אישה באמת, הוא רוצה ממנה ילד ואף אישה שאוהבת גבר, רוצה כך! כך שזה אפילו עלול להפריע לך אם היא לא תרצה, אחרי שתרגיש קשור אליה מספיק(ובתור בחור רגיש מאד? אתה אמור להיקשר רציני די מהר...)...מה גם שלא הייתי ממליצה בתור התחלה להשתמש בכדורי מניעה, לזמן ארוך, הם מדכאים את המערכת ההורמונלית ויש נשים שלאחר שימוש יתר? היה להן קשה מאד להיכנס להריון...כך שלדעתי לא כדאי "לשחק" עם זה על ההתחלה לאורך זמן ארוך...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 27/08/2020 23:19:47

זה נכון הקטע הזה שאוהבים מישהו אז רוצים איתו גם ילדים:) יש עוד דרכים (כשרות) למנוע הריון בדרך טבעית .. אפשר לברר על זה:)בס"דחחח את חווית אתזה פעם?אממ ראיתי פרסומת על זה, משהו שוויצרי, נראה כמו מד חום, את היית סומכת על זה?אישה שבאמת רוצה למנוע לדעתי לא תיקח סיכון להאמין למצפן הזההאמת שאני לא בודקת את הנושאים האלה לעומק , כי זה פשוט לא רלוונטי לי כרגע , מאמינה שאחרי שאני אתחתן אני אלמד את זה יותר בצורה מסודרת :) במצב הטבעי אם אישה היא חזקה בדכ יש לה איזה שנה וחצי שנתיים בין ילד לילד ... כמובן אם אישה בוחרת להניק... לפי החשבון הזה לא אמורים להיות לי יותר משמונה ילדים , שזה לא נשמע לי יותר מדי ... אצל רוב הדודות שלי יש בין 6-8 ילדים .. מעולם לא ראיתי שיש איזשהיא תחרות או עידוד לעוד .. בס"דחחח גם בת דודה שלי חשבה כמוך לפני הנישואין, היא אפילו חלמה על 10 ילדים...כשתחווי הריונות וגידול ילדים במקביל לקריירה, אז תדבריולעולם אל תשווי בינך לבין אחרות, כל אחת ונפשה שלה...וכמובן בין הדורות, הדור הקודם הגיעו לדירות תוך כמה שנים, והקריירה הייתה פחות תובענית כלפיהן, שלא כמו היום(למי שרוצה להרוויח טוב)...כך  שהלחץ הנפשי על האישה הצעירה בדורונו, הוא שונה מאד.( וזה לדעתי אחת הסיבות העיקריות לכך ומה שתורם לרצון שלהן בסופו של דבר להתגרש, כשהן מרגישות שאין כמעט רגעי הנאה בנישואין ואם הגבר קצת "מעצבן" אותה? היא לא מוכנה לסבול זאת והפתיל שלה קצר יותר....)אגב,לאישה קרייריסטית, מאד קשה לשמור על הנקה סדירה כך שאל תבני על כךאבל את יכולה לחלום וגם לנסות, זה תמיד טוב...ואמן שתצליחי...בכל מקרה לחץ, מגיע לפעמים מרצון פנימי/ "נורמה" חרדית/לחץ סביבתי,שלא תמיד מודעים אליו ולפעמים גם הגבר דורש/רומז,לא לידך אל תדאגי...בכלל בתרבות הישראלית, יש נורמה של להתערב לאישה במספר הילדים שמביאה... עד שיש שחקניות/נשים מפורסמות שממש קוראות לכולם להפסיק "להיכנס להן לרחם", שמעת על זה?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/08/2020 00:52:29

כן שמעתי על זה , בכללי לא אוהבת את כל הקטע שמתחברים כולם לאמירה מסוימת וכולן מתחילות להגיד כן גם לי זה קרה , כמו עם METOO שנהיה ממש מצווה לחפש מתי הטרידו אותך וכו' 
הנשים שהתגרשו שאני מכירה מספרות סיפורים הרבה יותר מורכבים מגבר טיפה "מעצבן" ..
מישהי ספרה לי שבעלה היה כזה אובססיבי היה מתקשר אליה 60-70 פעם ביום , מגיע למשרד שלה אם היא לא היתה עונה לו.. בבית חופר קודח טוחן את המוח .. נשמע הזוי אבל ככה היא מספרת..

בס"ד

חחחח אבל באמת הטרידו אותי...

וואו באמת מוזר... הם ניסו טיפול או שהיא ויתרה מראש?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/08/2020 01:41:04

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2020 01:48 לינק ישיר 
בתתימן

חייכנית770 כתב:
  חחחח אבל באמת הטרידו אותי...וואו באמת מוזר... הם ניסו טיפול או שהיא ויתרה מראש?

ברור שכל אישה מוטרדת לפעמים (במובן הרחב של המושג) אבל אני לא אוהבת את זה שעושים מזה אות כבוד #metoo .. 
בכללי אני לא אוהבת את הדברים האלה , אפילו לא יודעת למה זה מעצבן אותי .. סתם שיח פמינסטי מטורלל.
היא לא ניסתה שום טיפול ... היא פשוט קמה והלכה שהוא לא ידע איפה היא ... זה נפל גם על הילדים בהפתעה ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 01:53 לינק ישיר 

בתתימן כתב:
ישלך חבר חכם....אכן אישה מפחדת מההריון לא פחות ואף יותר מהגבר....אבל כמה שהיא חזקה יותר דתית? יש מצב שתרצה אישור רבני.אך בכללית? לא מומלץ להתייעץ עם חברים בנושא זוגיות, הם עלולים להרוס יותר מלהועיל. מה גם שלפעמים זה על דברים אינטימיים, שהאישה לא רוצה שהגבר ישתף את חבריו....(אם מתייעצים אחרי חתונה)לכן עדיף לשאול יועץ זוגי מומחה

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/08/2020 01:34:10

חשבתי שאצל נשים זה יותר נפוץ שמשתפים בדברים אינטימיים , ממה שאני ראיתי ככל שהאישה באה מקהילה יותר סגורה (בדכ חסידות) הם יותר משתפות בדברים אינטימיים , כנראה זה בגלל הצורך לשמוע עוד חוות דעת מחוסר היכרות עם העולם.. 

בס"ד

יתכן או שהן לא מרגישות בנוח לשוחח על כך עם יועצת זרה...אבל עם מי הן מתייעצות?עם עוד "חסרת ניסיון מקצועי"לפעמים זה טוב ועוזר ולפעמים זה מזיק...
(בדיוק כמו הקטע שנשים משתפות דברים טובים שהגבר עשה למענן, אך גורמות לנזקים אצל חברות אחרות, שמתחילות להשוות ולהרגיש מקופחות....)

אני אישית? בעד לשמור על סודיות בנושא הזוגי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2020 01:55 לינק ישיר 

בתתימן כתב:
ברור שכל אישה מוטרדת לפעמים (במובן הרחב של המושג) אבל אני לא אוהבת את זה שעושים מזה אות כבוד #metoo .. 
בכללי אני לא אוהבת את הדברים האלה , אפילו לא יודעת למה זה מעצבן אותי .. סתם שיח פמינסטי מטורלל.

זה לא קשור לאות כבוד, נשים מפרסמות את זה כדי להעלות מודעות לכמה זה נפוץ ובעייתי, וכך גם לתת אומץ לאחרים/ות שלא אזרו אומץ עד היום.
כך גילו אגב הרבה מקרים במקומות מפורסמים כמו הוליווד או חברות גדולות ומוכרות, וזה הוביל להרבה שינויים ופיטורים..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2020 02:01 לינק ישיר 
בתתימן

אדם_ה1 כתב:
ברור שכל אישה מוטרדת לפעמים (במובן הרחב של המושג) אבל אני לא אוהבת את זה שעושים מזה אות כבוד #metoo .. בכללי אני לא אוהבת את הדברים האלה , אפילו לא יודעת למה זה מעצבן אותי .. סתם שיח פמינסטי מטורלל.זה לא קשור לאות כבוד, נשים מפרסמות את זה כדי להעלות מודעות לכמה זה נפוץ ובעייתי, וכך גם לתת אומץ לאחרים/ות שלא אזרו אומץ עד היום.כך גילו אגב הרבה מקרים במקומות מפורסמים כמו הוליווד או חברות גדולות ומוכרות, וזה הוביל להרבה שינויים ופיטורים..

כן נכון , זה טוב להעלות את המודעות לדברים האלה , השתיקה מעודדת את הפוגעים להמשיך .. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 02:02 לינק ישיר 

בתתימן כתב:
  חחחח אבל באמת הטרידו אותי...וואו באמת מוזר... הם ניסו טיפול או שהיא ויתרה מראש?

היא לא ניסתה שום טיפול ... היא פשוט קמה והלכה שהוא לא ידע איפה היא ... זה נפל גם על הילדים בהפתעה ...

בס"ד

חחחח אז אני לא במובן הרחב,אלא במובן הצר"זכיתי" לקבל חיבוק מגבר זר ברחוב...
וכמובן הטרדות "מילוליות" והדובדבן שבקצפת... בחור שיכור,שרדף אחרי עד פתח הבית...

וגם אני לא אוהבת כ"כ שעושים את ה"מי טו", זלא באמת עוזר למניעת המקרים...

בקשר לחברתך?כנראה הוא היה ממש בלתי נסבל...שה' לא ינסה אותי בזה, אך בכללית ?אנלא אוהב את הגישה של היום לוותר בקלות מדי על זוגיות ולנטוש...במיוחד לא כשיש ילדים בתמונה שסובלים מכך קשות!

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/08/2020 02:04:11

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2020 02:05 לינק ישיר 

בתתימן כתב:
ברור שכל אישה מוטרדת לפעמים (במובן הרחב של המושג) אבל אני לא אוהבת את זה שעושים מזה אות כבוד #metoo .. בכללי אני לא אוהבת את הדברים האלה , אפילו לא יודעת למה זה מעצבן אותי .. סתם שיח פמינסטי מטורלל.זה לא קשור לאות כבוד, נשים מפרסמות את זה כדי להעלות מודעות לכמה זה נפוץ ובעייתי, וכך גם לתת אומץ לאחרים/ות שלא אזרו אומץ עד היום.כך גילו אגב הרבה מקרים במקומות מפורסמים כמו הוליווד או חברות גדולות ומוכרות, וזה הוביל להרבה שינויים ופיטורים..

כן נכון , זה טוב להעלות את המודעות לדברים האלה , השתיקה מעודדת את הפוגעים להמשיך .. 

בעיקר במקומות כמו המגזר החרדי שלא מדברים על דברים כאלה ומי שקורה לו/ה דברים כאלה לא יודע מה לעשות או למי לפנות.
(לא מזמן נשלח למאסר פרסומאי חרדי שעשה מעשים נוראים לעובדותיו החרדיות וממש הרג את נשמתן, מפאת כבוד המקום ורגישות הקוראים לא אביא קישור לדברים)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2020 02:06 לינק ישיר 

בתתימן כתב:
  אגב,אני יודעת שזה לא מעניין אותך כרגע... אבל אם כבר דיברנו על זה אז בדקתי עכשיושמרי לעצמך בזיכרון...קוראים למוצר הזה "דייזי" 100% טבעי...הייתי ממליצה לעשות ניסוי עליו,בתקופה שבין כה רוצים להיות בהריון, זה מסקרן אם זה אכן עובד...

חחח נשמע מעניין , נעשה עליו גוגל.... בטוחה שנמצא מלא חוות דעת עליו:)

בס"ד

חחחח אני סומכת עלייך...חוקרת מומחית שכמוך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2020 02:10 לינק ישיר 
בתתימן

אדם_ה1 כתב:
בעיקר במקומות כמו המגזר החרדי שלא מדברים על דברים כאלה ומי שקורה לו/ה דברים כאלה לא יודע מה לעשות או למי לפנות.(לא מזמן נשלח למאסר פרסומאי חרדי שעשה מעשים נוראים לעובדותיו החרדיות וממש הרג את נשמתן, מפאת כבוד המקום ורגישות הקוראים לא אביא קישור לדברים)

חחח אל דאגה כבר קראנו את זה בעיתו ובזמנו... סיפור דוחה במיוחד ..
בחורות אומללות 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 02:10 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

סתםבחור כתב:
התייעצתי הערב עם חבר שלי והוא הרגיע אותי מאוד. לטענתו בגילי, בחור שיש לו רצון עכשיו לילדים כשהוא עוד רווק אז הוא המוזר:) כי אין שום סיבה שבחור צעיר ירצה ילדים. מילא בחורה שמכיל שש שיחקה אבא ואמא. לפי דעתו הדבר היחיד שצריך להיות לי זאת החשיבה שילדים זה טוב. הרצון לילדים משלי יבוא אם הגיל ולאחר נישואין אבל אין שום סיבה בעולם שבתור רווק בגיל שלי יהיה לי רצון לזה. הוא גם יעץ לי לא לומר לבחורה לחכות שנה אלא לחכות קצת בהתחלה ולא להתחיל מיד ואז אם היא תשאל עד מתי אז נאמר לה עד שנרגיש מוכנים. מנסיונו היא עצמה אחרי כמה זמן כבר לא תרצה להפסיק בגלל הפחדים מההריון

נשלח מהאנדרואיד שלי

העיקר חסר מן הספר.
יש לו ילדים?

ילד אחד:) למה זה העיקר?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 02:11 לינק ישיר 

בתתימן כתבה:
בתתימן

סתםבחור כתב:
התייעצתי הערב עם חבר שלי והוא הרגיע אותי מאוד. לטענתו בגילי, בחור שיש לו רצון עכשיו לילדים כשהוא עוד רווק אז הוא המוזר:) כי אין שום סיבה שבחור צעיר ירצה ילדים. מילא בחורה שמכיל שש שיחקה אבא ואמא. לפי דעתו הדבר היחיד שצריך להיות לי זאת החשיבה שילדים זה טוב. הרצון לילדים משלי יבוא אם הגיל ולאחר נישואין אבל אין שום סיבה בעולם שבתור רווק בגיל שלי יהיה לי רצון לזה. הוא גם יעץ לי לא לומר לבחורה לחכות שנה אלא לחכות קצת בהתחלה ולא להתחיל מיד ואז אם היא תשאל עד מתי אז נאמר לה עד שנרגיש מוכנים. מנסיונו היא עצמה אחרי כמה זמן כבר לא תרצה להפסיק בגלל הפחדים מההריון

נשלח מהאנדרואיד שלי

נשמע חכם החבר הזה ... באמת לא חייבים להחליט הכל מראש ... ובכלל אחרי החתונה יהיה לך הרבה יותר אפשרויות שכנוע מאשר בפגישות .

אפשרויות שיכנוע כמו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 02:12 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:
אדם_ה1 כתב:

סתםבחור כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

העיקר חסר מן הספר.
יש לו ילדים?

ילד אחד:) למה זה העיקר?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תשאל אותו על הרצון לילדים אחרי הילד השני..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2020 02:13 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

סתםבחור כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

ישלך חבר חכם....

אכן אישה מפחדת מההריון לא פחות ואף יותר מהגבר....אבל כמה שהיא חזקה יותר דתית? יש מצב שתרצה אישור רבני.

אך בכללית? לא מומלץ להתייעץ עם חברים בנושא זוגיות, הם עלולים להרוס יותר מלהועיל. מה גם שלפעמים 
זה על דברים אינטימיים, שהאישה לא רוצה שהגבר ישתף את חבריו....(אם מתייעצים אחרי חתונה)
לכן עדיף לשאול יועץ זוגי מומחה

לפי מה שאמא שלי אמרה לי, היום יש גמישות גם אצל הרבנים לגבי השנה הראשונה של הקשר.

לגבי העצה שלך לא להקשיב לעצות של אחרים, הייתי מקשיב לך אבל אז אין סיבה שאקשיב לך...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 02:16 לינק ישיר 

בתתימן כתבה:
בתתימן

חייכנית770 כתב:
ישלך חבר חכם....אכן אישה מפחדת מההריון לא פחות ואף יותר מהגבר....אבל כמה שהיא חזקה יותר דתית? יש מצב שתרצה אישור רבני.אך בכללית? לא מומלץ להתייעץ עם חברים בנושא זוגיות, הם עלולים להרוס יותר מלהועיל. מה גם שלפעמים זה על דברים אינטימיים, שהאישה לא רוצה שהגבר ישתף את חבריו....(אם מתייעצים אחרי חתונה)לכן עדיף לשאול יועץ זוגי מומחה

חשבתי שאצל נשים זה יותר נפוץ שמשתפים בדברים אינטימיים , ממה שאני ראיתי ככל שהאישה באה מקהילה יותר סגורה (בדכ חסידות) הם יותר משתפות בדברים אינטימיים , כנראה זה בגלל הצורך לשמוע עוד חוות דעת מחוסר היכרות עם העולם.. 

למה שיחה על זוגיות וחששות זה אינטימי? לדעתי זה הכי נורמלי לדבר על זה חחח. האמת שחבר שלי סיפר לי על בעיות שיש לו בזוגיות ועל זה שאין לו עם מי לשתף. אותי הוא כן שיתף. אולי בגלל שכנות מביאה כנות?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 02:17 לינק ישיר 

בס"ד

חחחחח אהבתי...

אמרתי חברים... חברת פורום, זה שונה, מה גם שעם כמויות ההרצאות והספרים שקראתי בנושא?
שווה להקשיב לי לפעמים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > התאהבות מול התאמה שכלית ומה קודם למה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext