|
|
| נשלח ב-30/8/2020 02:06 |
|
| |
באשכול אחר כתבת לשדה9 ממכנובקא שאתה חסיד וויז'ניץ, אני מניח שאתה שייך לרבי ישראל שליט''א אם כן אין טעם לנהל איתך דו שוח על בעלזא, שנאתך התהומית לבעלזא מוצדקת, כי האדמו''ר שלנו ציער מאוד את הישעות משה בזה שדאג לבנו רבי ישראל כל ה"זיסע יארן".
אז תמשיך להתעסק בבעלזא.
משום מה היה לי רושם שמודבר כאן באיזה ליטוואק שמורה דרכו כן מתנהג בזהירות וכן מציית לחוקי המדינה בענייני קורונה, ובאמת רוצה להבין מדוע בבעלזא מתנהגים אחרת.
סליחה טעיתי.
תוקן על ידי אולשטוץ ב- 30/08/2020 02:39:32
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 22:33 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  | לא ברור מה הערך החדשותי של הידיעה הנ"ל, בסרטון רואים את מקלב מפזז ומרקד מול סמארטפון, לא רואים את גפני.
מסך עשן של דובריו ויחצניו, ותו לא. |
|
יש דיווחים שהוא גם היה מורדם והעירו אותו.. ממש לא ברורות כל ההסתרות שם. בניגוד לבעלזא, גפני שמר על תקנות משרד הבריאות, ואם זה קורונה לא היתה סיבה להסתיר.. נהיה פה צפון קוריאה.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא ברור אם זה קורונה אולי יש סיבה טובה להסתיר, שהרי אין ספק שהצביע ג', ואני גם מאמין שרכש את הביטוח המקיף מקורונה תמורת סכום שיש בו ממש.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 22:57 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
| אךטובוחסד כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  | לא ברור מה הערך החדשותי של הידיעה הנ"ל, בסרטון רואים את מקלב מפזז ומרקד מול סמארטפון, לא רואים את גפני.
מסך עשן של דובריו ויחצניו, ותו לא. |
|
יש דיווחים שהוא גם היה מורדם והעירו אותו.. ממש לא ברורות כל ההסתרות שם. בניגוד לבעלזא, גפני שמר על תקנות משרד הבריאות, ואם זה קורונה לא היתה סיבה להסתיר.. נהיה פה צפון קוריאה.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא ברור אם זה קורונה אולי יש סיבה טובה להסתיר, שהרי אין ספק שהצביע ג', ואני גם מאמין שרכש את הביטוח המקיף מקורונה תמורת סכום שיש בו ממש. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 23:00 |
|
| |
| אולשטוץ כתב: |  |
באשכול אחר כתבת לשדה9 ממכנובקא שאתה חסיד וויז'ניץ, אני מניח שאתה שייך לרבי ישראל שליט''א אם כן אין טעם לנהל איתך דו שוח על בעלזא, שנאתך התהומית לבעלזא מוצדקת, כי האדמו''ר שלנו ציער מאוד את הישעות משה בזה שדאג לבנו רבי ישראל כל ה"זיסע יארן".
אז תמשיך להתעסק בבעלזא.
משום מה היה לי רושם שמודבר כאן באיזה ליטוואק שמורה דרכו כן מתנהג בזהירות וכן מציית לחוקי המדינה בענייני קורונה, ובאמת רוצה להבין מדוע בבעלזא מתנהגים אחרת.
סליחה טעיתי.
תוקן על ידי אולשטוץ ב- 30/08/2020 02:39:32 |
|
נכון, לא רק הרבי שלך זלזל בהוראות ובשאר הציבור, כי רק בעלזא מעניינת אותו, גם בויזניץ (שניהם) בטוחים שהקב"ה השרה את שכינתו רק עליהם ושכולם יקפצו.. ובגלל שעכשיו אלול וכתוב "כי לא אחפוץ במות המת, כי אם בשובו מדרכו וחיה", אני מתפלל שהרבי יחלים מהקורונה, ויחזור בו מהתנהגותו גם כלפי הקהילה וגם כלפי שאר העם היושב בציון, ושהאחרים יראו וילמדו ממנו.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 21:55 |
|
| |
| משגיחבשער כתב: |  | | גפני בעזרת השם אם לא יהיה שינוי ישתחרר ביום שני |
|
שוחרר?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 22:23 |
|
| |
נכון, אבל נמתין (?) לתגובתו של המשגיח שדיווח על כך כנ"ל לגבי שאלתי הקודמת האם גפני היה מורדם ומונשם
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 22:34 |
|
| |
| אולשטוץ כתב: |  |
אז תמשיך להתעסק בבעלזא.
סליחה טעיתי.
תוקן על ידי אולשטוץ ב- 30/08/2020 02:39:32 |
|
ובאשכול אחר כתבתי שאמנם אני נקרא חסיד ויזניץ אני נותן שם הו"ק ורשום באנ"ש. אך אינני רואה עצמי מחוייב לשום הנהגה. אם אתה עוקב אחריי אתה יכול להיווכח שבהרבה דברים אני מעריך את חסידות בעלז, יש לי ביקורת אך ורק בענין הזלזול בקורונה, אתה יכול להיווכח גם כי אותה ביקורת אני מותח גם על ויזניץ, על סלונים ועל כל החסידים שמזלזלים בהנחיות. בעניין ה"זיסע יאהרן" בזמנו אבי שיחי' תמך ברבי ישראל, זה מה שראיתי בבית, אני לא חסיד ויזניץ אדוק אבל הקצת שכן זה ויזניץ שיכון של רבי ישראל. שוב ושוב אני נתקל כאן באמירות על שנאה תהומית כביכול לבעלז. קודם אומרים מחנובקא, כשרואים שזה לא זה אומרים ליטוואק, וכשזה לא זה ולא זה אז תולים את ה"שנאה" בגלל התמיכה של בעלז ברבי ישראל כשהיה בחוץ. ואני שואל את עצמי איך אנשים אינטליגנטים מן הסתם, חוזרים שוב ושוב על טענה ילדותית זו. תקלטו כבר, ביקורת על מישהו, אינה משמע שנאה. אם הייתי שונא, היה פחות אכפת לי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 22:39 |
|
| |
מושגים לא נכנס לך לראש לרגע שאולי יש צד שני למטבע? אני שואל באמת כי אני רואה שאתה איש פתוח יחסית. אתה באמת חושב שכל אלו שמזלזלים, הם אגואיסטים וכביכול לא אכפת להם מחיי הזקנים? אני לא צריך שתחזיק כמותם, אבל לפחות להבין שאם יש כ"כ הרבה אנשים שמחזיקים ככה, אז אולי יש להם גם איזה גישה משלהם? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 22:44 |
|
| |
אךטובוחסד
| תמניא_אפי כתב: |  | מושגים לא נכנס לך לראש לרגע שאולי יש צד שני למטבע? אני שואל באמת כי אני רואה שאתה איש פתוח יחסית. אתה באמת חושב שכל אלו שמזלזלים, הם אגואיסטים וכביכול לא אכפת להם מחיי הזקנים? אני לא צריך שתחזיק כמותם, אבל לפחות להבין שאם יש כ"כ הרבה אנשים שמחזיקים ככה, אז אולי יש להם גם איזה גישה משלהם? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אין בכלל רלוונטיות לשאלת ה"גישה" של אף אחד, כל עוד הוא מסכן חיי אחרים! מוזר שהדבר הזה עוד לא ברור לכולם משום מה... אם בעלזא או כל אחד אחר מחליט שהוא שם פס על התקנות, זה בסדר גמור מבחינתי, כל עוד הוא מסתגר בביתו/שכונתו ולא מכריח אחרים לקבל את שיטתו, ותוך כדי כך להידבק ממנו. לכן הסגר על בעלזא ועל כל מקום שאומר "אין קורונה" הוא מחויב המציאות, כדי לא לכפות על אחרים את שיטתם ולסכן אותם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 22:52 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
מושגים
לא נכנס לך לראש לרגע שאולי יש צד שני למטבע?
אני שואל באמת כי אני רואה שאתה איש פתוח יחסית.
אתה באמת חושב שכל אלו שמזלזלים, הם אגואיסטים וכביכול לא אכפת להם מחיי הזקנים?
אני לא צריך שתחזיק כמותם, אבל לפחות להבין שאם יש כ"כ הרבה אנשים שמחזיקים ככה, אז אולי יש להם גם איזה גישה משלהם?
|
|
ברור לי שיש אנשים שחושבים אחרת ממני. אבל פה באים הממשלה ואנשי מקצוע ואומרים ששמירה על הנחיות, מצילות חיים. אז בעיני מי שלא שומר על ההנחיות זה לא דעה מול דעה, אלא שמירה על החוק ועל מצוות ונשמרתם, מול צפצוף על החוק וונשמרתם. וכמו שהסברתי לך פעם שזה דומה לנאשם בבית המשפט שיאמר לשופט לך יש דעה שצריך לשמור על החוק ולי יש דעה שלא צריך לשמור על החוק, כל השומע יצחק. בעוד שהליטאים ברובם מצליחים איכשהו להיצמד לכללים, החסידים אינם מעוניינים או שאינם יכולים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 23:30 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
מושגים
אני לא צריך שתחזיק כמותם, אבל לפחות להבין שאם יש כ"כ הרבה אנשים שמחזיקים ככה, אז אולי יש להם גם איזה גישה משלהם?
|
|
ברור לי שיש אנשים שחושבים אחרת ממני.
אבל פה באים הממשלה ואנשי מקצוע ואומרים ששמירה על הנחיות, מצילות חיים. אז בעיני מי שלא שומר על ההנחיות זה לא דעה מול דעה, אלא שמירה על החוק ועל מצוות ונשמרתם, מול צפצוף על החוק וונשמרתם.
וכמו שהסברתי לך פעם שזה דומה לנאשם בבית המשפט שיאמר לשופט לך יש דעה שצריך לשמור על החוק ולי יש דעה שלא צריך לשמור על החוק, כל השומע יצחק.
בעוד שהליטאים ברובם מצליחים איכשהו להיצמד לכללים, החסידים אינם מעוניינים או שאינם יכולים.
|
|
אתה מוכן להסכים שלתקשורת יש יד גדול בכל הפאניקה ובלעדיה המגפה כמעט ולא היתה מורגשת? אתה מוכן להסכים שבינתיים כמעט שום תרחיש אימים שהתקשורת הפחידה לא התממשה? אתה מוכן להסכים שאבטלה ושעמום הנוער מחוסר חינוך הורגת ומזיקה לא פחות ממה שהקורונה בינתיים הזיקה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 23:36 |
|
| |
תתייחס לסיפא של דבריי, איך שהליטאים שומרים גם החסידים יכולים. ושים לב שגם אתה בא עם תרחישי אימה על הנזק החינוכי, פוק חזי מה קורה אצל הליטאים, ברוך השם אין פרץ ואין צווחה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 23:41 |
|
| |
מושגים
|
|
ברור לי שיש אנשים שחושבים אחרת ממני.
אבל פה באים הממשלה ואנשי מקצוע ואומרים ששמירה על הנחיות, מצילות חיים. אז בעיני מי שלא שומר על ההנחיות זה לא דעה מול דעה, אלא שמירה על החוק ועל מצוות ונשמרתם, מול צפצוף על החוק וונשמרתם.
וכמו שהסברתי לך פעם שזה דומה לנאשם בבית המשפט שיאמר לשופט לך יש דעה שצריך לשמור על החוק ולי יש דעה שלא צריך לשמור על החוק, כל השומע יצחק.
בעוד שהליטאים ברובם מצליחים איכשהו להיצמד לכללים, החסידים אינם מעוניינים או שאינם יכולים.
|
|
אתה מוכן להסכים שלתקשורת יש יד גדול בכל הפאניקה ובלעדיה המגפה כמעט ולא היתה מורגשת?
אתה מוכן להסכים שבינתיים כמעט שום תרחיש אימים שהתקשורת הפחידה לא התממשה?
אתה מוכן להסכים שאבטלה ושעמום הנוער מחוסר חינוך הורגת ומזיקה לא פחות ממה שהקורונה בינתיים הזיקה?
|
|
התקשורת תפקידה להתריע. ולדעתי הם לא עושים מספיק. לגבי תרחישי האימים; קרוב ל1000 נפטרים, מלבד החולים שנשארו עם צלקות מהקורונה, אז אי אפשר לומר שאפילו עשירית לא התרחש. לגבי הנזק החינוכי והכלכלי עניתי לך מקודם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 23:43 |
|
| |
תתייחס לסיפא של דבריי, איך שהליטאים שומרים גם החסידים יכולים. ושים לב שגם אתה בא עם תרחישי אימה על הנזק החינוכי, פוק חזי מה קורה אצל הליטאים, ברוך השם אין פרץ ואין צווחה.
|
|
אצל הליטאים אין פרץ ואין צווחה?? אתה תמים או מיתמם?? החלטת להתעלם במצח נחושה מהמציאות הכואבת?? החורבן החינוכי יורגש הרבה הרבה אחרי שישכחו מהקורונה!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|