בית פורומים בחדרי חרדים

עדכון קורונה שיא נדבקים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/8/2020 20:42 לינק ישיר 
עדכון קורונה שיא נדבקים

ביממה האחרונה נוספו:
שיא!! 2132 נדבקים
6 חולים קשה
5 בינוני
8 נפטרים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2020 20:54 לינק ישיר 

בלבול בנתוני החולים הקשים: בשבוע האחרון נרשמו פערים של עשרות אחוזים

האם ייתכן שחצי שנה מאז שפרצה מגפת הקורונה – שוב חל בלבול בנתונים? הפעם, הטעות מתבטאת בנתון הקריטי ביותר למשבר: מספר החולים הקשים, שבו נרשמו פערים של עשרות אחוזים בשבוע החולף • רק בשבוע שעבר התגלה כי משרד הבריאות "פספס" 53 מתים נוספים מנגיף הקורונה בישראל • "זה אותו קו מנחה - של ברדק"

יולן כהן | תכנית חיסכון | פורסם 20:07 26.08.20 | עודכן 20:51 26.08.20

מספר החולים הקשים הוא הנתון החשוב ביותר לניהול המשבר, שכן על פיו נקבעת המדיניות הממשלתית, למשל החלת סגר. על פי המספרים שפורסמו אתמול (שלישי) ושלשום נראה פער דרמטי במספרים, כאשר בעקבות התיקון מניין החולים הקשים עלה ב-88 בני אדם - תוך שבוע אחד.

הכל התחיל לאחר שאחד הגולשים בטוויטר, המכונה "מואיז הקטן" ומרבה לנתח את הנתונים שמתפרסמים מדי יום, גילה שיש טעות בדיווחים האחרונים: כך למשל מספר החולים הקשים שנוספו ב-17 לחודש עמד על 47 – אולם בעדכון שפרסם מספר הבריאות קפץ המספר ל-63 חולים. כך גם יומיים אחר כך, אז נרשמו במקור 37 חולים, מספר שעודכן ל-42 מאוחר יותר. בעוד ששלשום נטען כי מספר החולים הקשים שנוספו ב-21 לחודש עמד על 49 – אתמול פורסם העדכון על פיו המספר הנכון הוא 73.

די יום אנו שומעים את פרופסור ערן סגל שמדבר על חשיבותו של מספר החולים הקשה הנוסף ביממה, והשאלה שנשאלת היא האם בממשלה יודעים להגיד מהו מספר החולים הקשים היום? בכירים במשרד הבריאות טוענים כי מדובר ב"טעות של המרכז המידע והידע של צה"ל - הם עשו ברדק עם הנתונים של החולים הקשים ופרסמו טעויות".
"אני לא יודע אם טועים, אני לא יודע אם מישהו התרשל בתפקיד שלו", אמר לנו פרופסור איתן פרידמן, מומחה לרפואה פנימית בבית החולים שיבא. "אם מישהו לא אוסף את הנתונים כמו שצריך ולא מעביר אלינו כציבור, גם למדענים ולאפידמיולוגיים, את הנתונים האמיתיים".
"אני מתקשה להאמין לשאר הנתונים שלהם", הוסיף פרידמן. "אם הם אומרים לי ששינו את הקריטריונים – על סמך מה שיניתם? אנחנו יודעים שהיה שינוי לפני בערך חודש וחצי בהגדרה מיהו חולה קשה, שינוי מינורי שגרם לעלייה משמעותית".

כששאלנו את פרופסור פרידמן כיצד ייתכן שחל כזה בלבול בנתונים, השיב: "אני חושב שהבעיה היא שיש הרבה מאוד מקורות שמזרימים את הנתונים למשרד הבריאות, אבל אין אף אחד במשרד שלוקח אותם ושם בטבלת אקסל או מסד נתונים אחד. בשבוע שעבר משרד הבריאות גילה עוד 53 אנשים שמתו מקורונה ממקורות שלא נכנסו לסטטיסטיקה – זה אותו קו מנחה של ברדק".
ממרכז המידע והידע נמסר בתגובה: "בימים האחרונים בוצע שינוי בהגדרות לחולים הקשים שעשה הפרדה בין החולים הקשים לחולים הקריטיים. השינוי בוצע בדיעבד וגרם לשינויים בנתונים ובדו"חות. מבירור שבוצע בשעה האחרונה נראה כי הנתונים המדויקים יותר הם אלה מהתאריכים 17-18 באוגוסט, שהופצו ב-23.8. בשעה זו מתבצע תיקון בנתונים ומחר יופץ דו"ח עם הנתונים העדכניים והנכונים ביותר של חולים קשים חדשים".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2020 21:17 לינק ישיר 

מושגים כתב:
עדכון קורונה שיא נדבקים

ביממה האחרונה נוספו:
שיא!! 2132 נדבקים
6 חולים קשה
5 בינוני
8 נפטרים

מספר הנידבקים החדשים לא אומר כלום
90%/95% הם חולים קלים שמורכבים משתי קבוצות מילדים פעוטות נערים וצעירים !!/ ילדות נערות וצעירות !!
שרובם ללא תסמינים !!
הקבוצה השניה היא תסמינים קלים !!
שנמצאים או בבידוד ביתי או במלונית !!

הנתונים שרלוונטים למשרד הבריאות זה מספר החולים בבית חולים !!שחלקם מאושפזים במצב קל בנוני וקשה !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי שרית560 ב- 27/08/2020 21:19:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2020 21:27 לינק ישיר 

אני מסתכל שבועיים שלושה קדימה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2020 21:37 לינק ישיר 

שרית560 כתב:

עוד 2132 אנשים שהסתובבו בתוכנו ואולי הדביקו אנשים בקבוצות סיכון, וזה לא אומר כלום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2020 21:51 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

שרית560 כתב:

עוד 2132 אנשים שהסתובבו בתוכנו ואולי הדביקו אנשים בקבוצות סיכון, וזה לא אומר כלום?

אלה שהולכים להתגלות כחיוביים בעוד כמה ימים אמורים להדאיג אותך יותר.

ואיך אתה יכול להתגונן מפניהם?

ואם תענה שתשמור על ריחוק, אז מה אכפת לך כמה חיוביים נתגלו היום?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2020 23:04 לינק ישיר 

אחוז/מספר חיוביים שעולה זה סימן לאי שמירה מספקת על ריחוק חברתי, ומרחיק אותנו יותר ויותר מהכחדת הוירוס, מה שיגרום לו בסופו של דבר להתפשט גם בקבוצות הסיכון

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 27/08/2020 23:04:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2020 23:10 לינק ישיר 

תמניא
הכתבה הארוכה שהבאת מדברת על דוחות שיוצאים פעם בכמה ימים של אמ"ן, ונמסרים ליודעי חן. למי אכפת שהיה אצלם בלבול בנתונים?
באתר הפתוח של משרד הבריאות לא היה שום בלבול בנתונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2020 23:29 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

אחוז/מספר חיוביים שעולה זה סימן לאי שמירה מספקת על ריחוק חברתי, ומרחיק אותנו יותר ויותר מהכחדת הוירוס, מה שיגרום לו בסופו של דבר להתפשט גם בקבוצות הסיכון

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 27/08/2020 23:04:47

אז איך אתה מסביר שבכל המדינות שהווירוס הכתה בהם קשות בסוף יורד מספר המתים?

ניו יורק היתה מוכת קורונה, ובלי התאמצויות יוצא דופן המספרים פשוט התחילו לרדת. אותו דבר בבריטניה. אני לא יודע להסביר את זה, וגם אלה שמתיימרים להבין ולהסביר לא מבינים מה בדיוק. אז על סמך ההשערות של חלק מהרופאים אנחנו אמורים לעצור את החיים?? ולהרוס המון דברים בדרך?? בלי בכלל להיות בטוח שאנחנו מרוויחים משהו??

בשבדיה עדיין טוענים שגישתם צודקת, ומיום ליום כשבשאר המדינות שעשו סגר וכו' הנדבקים פתאום עולים ועולים, ראה ערך שווייץ, בלגיה, צרפת וכו' ודווקא בשבדיה המספרים יחסית יציבים.

את האמת מי צודק לא נוכל לדעת רק בסוף הדרך כשיהיה אפשר להסיק מסקנות אמיתיות וסופיות. בינתיים הכל השערות ואף צד עדיין לא הוכיח את צדקת דרכו.

דברו פה על ההצלחה האדירה של רק 300 מתים בסוף הסגר, והנה הבלתי נמנע קרה ולדאבונינו אנחנו מתרגלים ל8/10 נפטרים ביממה!
ומה אפשר לעשות?
כלום!

מגפה זה מגפה ואין לנו שליטה על העניינים. ובפרט הקורונה שמתנהג כ"כ מוזר וחמקמק בהמון משתנים.
מי שרוצה להשלות את עצמו שרק יותר מסכות ויותר ריחוק ויותר זהירות יעשה שינוי משמעותי, תבוא עליו ברכה, אבל לא כשאתה גורם נזק הרסני ובלתי ניתן לתיקון על הדרך.

הרי גם בסגר אמרתי את כל מה שכתוב כאן, וזעקו מרה, ובינתיים המציאות חזקה מהכל, והחיים ממשיכים בצל המגפה ואנשים רבים נדבקים ויש גם הרבה מתים רח"ל, אז מה הועלנו עם כל הצעדים הדרסטיים שגרמו ועדיין גורמים כל כך הרבה נזק??

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2020 23:44 לינק ישיר 

אפשר להשיג שליטה על הוירוס, ראינו טוב מאוד את הגרפים אחרי הסגר. נכון שסגר זה לא אופציה אופטימלית אבל צריך למצוא את רמת ההגבלות שתגרום למספר לרדת במקום לעלות, וזה כמובן תלוי בשיתוף הפעולה של הציבור, אבל כל אחד תמיד מורה היתר לעצמו ולא חסרים סיפורים.
סתם לשם הדיון התיאורטי, אם נניח היינו יודעים בוודאות שעוצר מלא לחודש שלם ימגר לגמרי את הוירוס בארץ יכול להיות שבטווח הארוך זה ישתלם יותר מהצורה הנוכחית. (שוב, סתם דוגמא, לא אומר שזה נכון)

בכל המדינות היו סגרים, הדוקים יותר או פחות, שלאט לאט הורידו את התחלואה והתמותה (ע"ע איטליה) אבל עכשיו התחלואה חוזרת גם באירופה, אבל לא באותו קצב מפלצתי של הגל הראשון. יודע למה? ריחוק חברתי - זה מרסן את ההתפשטות.

העוצר הראשון היה הכרחי מכיון שלא היינו מוכנים לוירוס החדש ולהגבלות והיה צורך בהורדה דרסטית של קצב התחלואה, אז כן היו צדדים חיוביים לצעדים הראשונים. צריך לקחת בחשבון שאז אף אחד לא ידע מה באמת פוטנציאל הוירוס לטווח הקצר והארוך..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 00:03 לינק ישיר 

אדם ה1
חבל על החשמל...
הגעתי למסקנה שאין עם מי לדבר.
הוא אינו מגיע עם רצון להקשיב, לבדוק, להשוות.
יש לו מטרה אחת, לקדם את האג'נדה שלו. ובכל עת הוא עוטה את ארשת פניו (יש לו שמונה כאלו) המיתממים כאילו הוא שוקל וחוקר. כשהוא בכלל מקדם את האג'נדה המסוכנת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 00:06 לינק ישיר 

מושגים כתב:

אדם ה1
חבל על החשמל...
הגעתי למסקנה שאין עם מי לדבר.
הוא אינו מגיע עם רצון להקשיב, לבדוק, להשוות.
יש לו מטרה אחת, לקדם את האג'נדה שלו. ובכל עת הוא עוטה את ארשת פניו (יש לו שמונה כאלו) המיתממים כאילו הוא שוקל וחוקר. כשהוא בכלל מקדם את האג'נדה המסוכנת.

כל המלל בגלל שאני מעז לחלוק על המסקנות שלך.

אז אני חולק גם על המסקנה הזו.

דעתך ממש פתוח כפתחו של אולם לשמוע דעה שונה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 00:31 לינק ישיר 

מושגים כתב:

חד משמעית! הגל השלישי החל עם הלימודים בבתי הספר ללא קפסולות (בדיוק כמו בגל השני בגימנסיה), ועוד כשנתוני ההדבקה גבוהים מאוד.

אני צופה בערב ר"ה מספרים גבוהים בהרבה של נדבקים (4000?) והגל הרביעי בנובמבר, שהשם יעזור…

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 00:46 לינק ישיר 
מצדרביעי

אךטובוחסד כתב:
מושגים כתב:

חד משמעית! הגל השלישי החל עם הלימודים בבתי הספר ללא קפסולות (בדיוק כמו בגל השני בגימנסיה), ועוד כשנתוני ההדבקה גבוהים מאוד.

אני צופה בערב ר"ה מספרים גבוהים בהרבה של נדבקים (4000?) והגל הרביעי בנובמבר, שהשם יעזור…

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני לא רוצה להיחשד חלילה ביורם לסיות, אבל כן מקווה שעם הזמן נלך לכיוון שלפחות קרוב לחסינות עדר.

נראה שהאסטרטגיה העיקרית של המדינה (לפחות מאז שיצאנו מהסגר הראשון) היא לוודא שגם אם הרבה יידבקו במוקדם או במאוחר, זה יקרה בצורה איטית ולא ב"בום" אחד שיכול חלילה להביא את תפוסת בתי החולים לקריסה (כפי שקרה במדינות אחרות).
איך שזה נראה עכשיו, אנחנו ב"ה די עומדים בזה, ואם לא יהיה חלילה "פיק" מוגזם של חולים כשעדיין נהיה רחוקים מאוד מחסינות העדר, אז אין סיבה להיסטריה כל כך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 00:48 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
אני לא רוצה להיחשד חלילה ביורם לסיות, אבל כן מקווה שעם הזמן נלך לכיוון שלפחות קרוב לחסינות עדר.

כבר גילו מוטציות והדבקות חוזרות, אז הסיכוי ליעילות חיסון עדר מוטלת בספק. (כמו בשפעת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2020 00:53 לינק ישיר 

לפי 1500 נדבקים ביום, עד הגעת החיסון אמורים להיות כ300-500 אלף חולים.

ולפי איך שטען היום בתקשורת השר האוחצ'ה, המדינה עוד לא החליטה האם היא יכולה לקבל 3000-5000 מתים. (לפי חשבון של 0.8-1.0% מתים מתוך הנדבקים)

ובתרגום חופשי: נתניהו עוד לא החליט האם כמות כזאת של נפטרים תזיק לו בקלפי יותר או פחות מאשר הנזק הכלכלי מסגר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > עדכון קורונה שיא נדבקים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext