| נשלח ב-30/8/2020 21:06 |
|
| |
הנוסעים לאומן: מדוע עכרתם אותי להבאישני ביושב הארץ ???
מה לכם כי תלונו עלינו?????על ביבי ???? על גמזו???
מה אתם רוצים מהחיים שלנו, למה עשיתם את התרגיל המסריח הזה, הרי זה חצי שנה נאמר מעל כל בימה לא לנסוע לאוקראינה , כמה הוזהרתם לא לנסוע, נאמר לכם מזה כמה חודשים חזור ושוב כי השנה לא תהיה אפשרות לקיבוץ כמו שנים עברו, כי יש מגיפה בחוץ ולא ניתן לגרום סכנת חולי או חיים למישהו אחר, למה ציפצתם בשחצנות על כל הכללים למה הפרתם בגסות ובריש גלי את ההוראה הברורה ולמה דרסתם את הבקשה המתחננת שלא לנסוע, מדוע הפרתם את חוק הבריאות? אנו כיהודים יודעים כי אין דבר קדוש מהחיים.
אתם בחרתם לכם את זה במו ידיכם, אין בכם בינה? אין לכם שכל? מה חשבתם, שיעבירו אתכם את הגבול בקריצה? חשבתם שהאוקראינים יאמצו פתאום את תרבות השטייטעלע? אין לכם שכל בקדקדכם? איך איך פעלתם בחוכמולוגיה מטופשת בזמן מגיפה? על מי ניסיתם לעבוד, כעת מה תגידי לילדים שלכם, מדוע נזרקתם כשקי תפוח אדמה על רצפת הטרמינל על סיפון המטוס ורצפת הרכבת? שוטים שבעולם.
תבכי על כתפי עצמכם ותנגבי לעצמכם את הצואה שנכנסתם לתוכה בעיניים פקוחות ובצלילות הדעת כמה שכבר יש לכם. אם יש לכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 21:23 |
|
| |
מי שאין בו דעה אסור לרחם עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 21:37 |
|
| |
אספסוף ללא מנהיג. וכעדר בקר ללא רועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 22:51 |
|
| |
אלו שמתחכמים זה לא בדיוק חבר'ה שמסוגלים להבין מה אתה רוצה. בשבילם הכל זה רק "מניעות" בדרך לצדיק. הם גם מאמצים חצאי דברים על חסידי ברסלב שמסרו נפש לעבור את הגבול בזמן השלטון הקומוניסטי באיזה סלט מבולבל של פנטזיה. הם בדיוק הסיבה שבברסלב השורשית, בשול ועוד, מעבירים מהר נושא כהשיחה מגיעה ל"אומן". ופה באמת גמזו אשם. זה לא חבר'ה שאפשר לדבר איתם או להסביר להם משהו! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 07:33 |
|
| |
לפי מה שאני רואה, בינתיים מדובר ברובו בחבר'ה מהישוב לא מקבוצות האספסוף, ככה התרשמתי. אולי אני טועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 08:19 |
|
| |
אתה מציג את זה כשאלה שכלית רציונלית.
מדובר בשאלה אמונית. ופשוט אתה (אנחנו) במקום אחר מהם.
שווה בנפשך, כי אין לנו כיום תפילין בארץ הקודש, והתפילין שלנו מונחים באיזו עיר באוקראינה, האם לא היו רבים וטובים מאיתנו (אולי כולנו) עושים כל מיני טריקים, שגודלנו עליהם כיצד 'לעבוד על הרשויות בגלות', כדי להשיג תפילין לראשנו?
אסור לשיטתי להשוות אפילו לשם משל תפילין לאומן, אבל זה בדיוק קוטב הדיעות, לפי 'מאמינים' מעדת ברסלב, העדה הנכבדה שיש לה את העובדים הכי מופלגים בדורנו (כמו גם את התמהונים הכי מופלגים בדורנו). מקום ששם יש גאונים וצדיקים משכמם ומעלה, היחידים בדורנו שיש בהם עשרות משכימי "חצות" - והכל מתוך להט אמוני יצוק כברזל.
וכמה מגוחך לבוא אל מאמינים בטיעונים שכליים ואקדמאיים.
החילונים היו צוחקים עלינו אותו דבר אם היינו רצים אחרי התפילין עד לאומן. כמו שהיום הליטאים צוחקים על החסידים שהם נדחפים בהמוניהם לבתי המדרש, ולאירועי "טיש" (מה זה טיש? למי זה מועיל? זו מסיבה!).
סדנא דארעא חד הוא. והכל בעיני המתבונן והמקנטר.
נ.ב. דעתי האישית כנגד הנסיעה הזאת, שבעיני טירוף זה יביא הפעם לידי סכנת נפשות ברורה. האנטישימיות חוגגת, המקומיים (שרק בחורף האחרון עשו פרעות בציון רבי נחמן, והיכו עם ברזלים באמצע השבת את כל השוהים בו) השיכורים 'הגויים של פעם' - ירצחו נפש. בפרט כשעוסקים במעשי אנרכיה ובוקה ומבולקה. ויפה אמר אתמול שדר פלוני, כשנמסרה ההלכה כי על שלושה דברים 'יהרג ובל יעבור', אומן לא נכלל בהם (גם תפילין)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 09:10 |
|
| |
ירו_שלמי
| כלומ_ניק כתב: |  | לפי מה שאני רואה, בינתיים מדובר ברובו בחבר'ה מהישוב לא מקבוצות האספסוף, ככה התרשמתי. אולי אני טועה. |
|
כך אומרים, דוקא ה'סולידיים' יצאו כבר עכשיו כדי להיות שם בראש השנה בלי להסתנן בגבולות, לברלנדים וכיו"ב עדיין יש זמן.. הם אומרים שיסתדרו גם עם יומיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 13:58 |
|
| |
ככל שיש יותר 'מניעות' להגיע לציון, זה מוכיח כמה סה חשוב וטוב ככל שיש יותר קושיות על הצדיק, זה מוכיח כמה מעשיו נשגבים וכן הלאה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 14:54 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | להט אמוני יצוק כברזל.
|
|
סתם הערה סמנטית. זה ביטוי מאוד מוזר. יותר מתאים: להט אמוני הגועש כלבה..
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 14:59 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | ירו_שלמי
| כלומ_ניק כתב: |  | לפי מה שאני רואה, בינתיים מדובר ברובו בחבר'ה מהישוב לא מקבוצות האספסוף, ככה התרשמתי. אולי אני טועה. |
|
כך אומרים, דוקא ה'סולידיים' יצאו כבר עכשיו כדי להיות שם בראש השנה בלי להסתנן בגבולות, לברלנדים וכיו"ב עדיין יש זמן.. הם אומרים שיסתדרו גם עם יומיים. |
|
אני מכיר הרבה ברסלבים שפויים שנוסעים במשך עשרות שנים בלי לפספס אף שנה, והשנה הם אפילו לא חושבים להגיע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 15:32 |
|
| |
תמיד יש בלגאניסטים שמתחרים במי ידפוק את הפריץ בכל מחיר וכמה שיותר חזק
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 15:34 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | להט אמוני יצוק כברזל. זה ביטוי מאוד מוזר.
|
|
ברזל נוזלי חם מאוד
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 16:29 |
|
| |
[ציטוט] להט אמוני יצוק כברזל. ביטוי מאוד מוזר.
ברזל נוזלי חם מאוד [/ ציטוט]
בדיוק את זה התכוונתי לשלול.
האמונה הברסלבית, כפי שרואים בעיקר אצל הוותיקים, מוצקת כברזל. יסודות חזקים. נטועים בלי לזוז. בניגוד לאמונות אחרות, שהם בעיקר בוערות כאש, בלי גבולות.
כלומר, אמונתם 'דעתנית' ולא אמונה 'רגשנית' שהיום כך ומחר כך. הם מכירים את הבורא ית"ש באמצעות ספרי רבם מוהר"ן מברסלב. ועל כן כל דבריו, גם מה שנאמרו משמו, וגם מה שיש לפקפק בהם, הם ירוצו לקיימם במסירות נפש. כי רבי נחמן הוא הנשמה שלהם. הלוז האמוני.
כך למשל, בה בשעה, שרוב כלל ישראל זנח סעיפים מפורשים בשולחן ערוך, בתואנות ומענות שונות, שהדברים 'לא שייכים בזמנינו', כגון סעיף א' (ראשון!) שמדבר על השכמה מוקדמת בחצות לילה לקונן על החורבן. רובנו כבר שכחנו, אנו ואבותינו, מה זה, הנה אצל הברסלבאים הוותיקים, כנראה בהשפעת דיבורי רבי נחמן לפני מאתיים שנה, עדיין תוסס בהם קיום ההלכה הזו כפשוטה. פשוט הולכים לישון בשעות הערב המוקדמות, והשעון המעורר מקים אותם כשאנחנו עדיין ערים ומבלים את הזמן. והם אומרים את 'סדר תיקון חצות' כמו יהודים שלפני מאה שנה.
נכון, שלדעתי ולאור הנסיבות, ובפרט ההנהגה של אנשי הציבור של מדינת ישראל - הרי הנסיעה עכשיו היא נסיעה לגוב האריות, לספק חמור של מיתה והריגה ממש (!). כאשר במו ידינו העלינו את מפלס האנטישמיות. בוודאי חל איסור חמור לנסוע. אך מי אני ומה אני לומר משהו לחסידי ברסלב הוותיקים (שחלקם אכן נשאר כאן).
ה-מ-ל-ך!!! להתוודע ולהיגלות !! הנוסח הנוסח הנורא הוד!! היכן הוא יישמע השנה??? גם הרב כרמל איננו וגם אומן איננו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 16:31 |
|
| |
ועל כל שפוי כזה בכל שנה יש שניים לפחות שכל מה שיודעים על ברסלב זה שרבי נחמן ימשוך בפאות... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 19:56 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | אתה מציג את זה כשאלה שכלית רציונלית.
מדובר בשאלה אמונית. ופשוט אתה (אנחנו) במקום אחר מהם.
שווה בנפשך, כי אין לנו כיום תפילין בארץ הקודש, והתפילין שלנו מונחים באיזו עיר באוקראינה, האם לא היו רבים וטובים מאיתנו (אולי כולנו) עושים כל מיני טריקים, שגודלנו עליהם כיצד 'לעבוד על הרשויות בגלות', כדי להשיג תפילין לראשנו?
אסור לשיטתי להשוות אפילו לשם משל תפילין לאומן, אבל זה בדיוק קוטב הדיעות, לפי 'מאמינים' מעדת ברסלב, העדה הנכבדה שיש לה את העובדים הכי מופלגים בדורנו (כמו גם את התמהונים הכי מופלגים בדורנו). מקום ששם יש גאונים וצדיקים משכמם ומעלה, היחידים בדורנו שיש בהם עשרות משכימי "חצות" - והכל מתוך להט אמוני יצוק כברזל.
וכמה מגוחך לבוא אל מאמינים בטיעונים שכליים ואקדמאיים.
החילונים היו צוחקים עלינו אותו דבר אם היינו רצים אחרי התפילין עד לאומן. כמו שהיום הליטאים צוחקים על החסידים שהם נדחפים בהמוניהם לבתי המדרש, ולאירועי "טיש" (מה זה טיש? למי זה מועיל? זו מסיבה!).
סדנא דארעא חד הוא. והכל בעיני המתבונן והמקנטר.
נ.ב. דעתי האישית כנגד הנסיעה הזאת, שבעיני טירוף זה יביא הפעם לידי סכנת נפשות ברורה. האנטישימיות חוגגת, המקומיים (שרק בחורף האחרון עשו פרעות בציון רבי נחמן, והיכו עם ברזלים באמצע השבת את כל השוהים בו) השיכורים 'הגויים של פעם' - ירצחו נפש. בפרט כשעוסקים במעשי אנרכיה ובוקה ומבולקה. ויפה אמר אתמול שדר פלוני, כשנמסרה ההלכה כי על שלושה דברים 'יהרג ובל יעבור', אומן לא נכלל בהם (גם תפילין) |
|
אתה מציג אותם כמאמצים דת חדשה שאין לה שום קשר ליהדות, בוודאי ובוודאי בנושא כמו פיקוח נפש שהוא מעל הכל אפילו איבער ראש השנה באומן בזמנים אלו, כן זה דוחה אפילו את השבת קודש, וכפי שציינתי בפתיחה הם הרי הוזהרו לבל יהינו לנסוע, כי זה קשור אך ורק לפיקוח נפש כעת בשעת מגיפה, אז ממש לא מדבר אליי שהם עם להט אמוני יצוק או נוזלי, כי הרי אנו מכירים עוד דתות, דוגמת השיעים וכו, שגם להם להט אש ובשם הדת שלהם הם אכן רוצחים בינם לבין עצמם ולצערינו גם בנו הם טובחים, ככה שזה לא הפרמטר להיותך יהודי, ממש לא, זה להט זה אמוני זה ברזל נוזלי, מה שאתה רוצה, אבל דת משה ויהודית זה לא.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 20:58 |
|
| |
שנאה תהומית לכל דבר שבקדושה.לא קורונה וכו'
כשיורדין יורדין עד לתהום.
|