בית פורומים בחדרי חרדים

למה מה-שמותר לרבנים איידלשטיין ולנדו אסור לגמזו ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/9/2020 01:07 לינק ישיר 
למה מה-שמותר לרבנים איידלשטיין ולנדו אסור לגמזו ?

מכובדיי, כשהרבנים איידלשטיין ולנדו, נותנים הנחיות לישיבות בניגוד לדעתו של הרב קנייבסקי, אז הם לא רואים אותו ממטר ואף לא גורסים אותו. אז מדוע אנו מבקשים מגמזו לשמור על כבודו ? למה מה שמותר לצמד הנ"ל  אסור לגמזו?!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 01:18 לינק ישיר 

כי מותר להם לחלוק עליו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 01:18 לינק ישיר 

ולגמזו אסור אין לו הבנה בתורה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 01:23 לינק ישיר 

ההפך הנכון, גמזו לא חולק על רב קנייבסקי מהפן התורני ,ואז דעתו מובנת מבחינה פרקטית, ולכאורה לא אמור להיות לנו בעיה עם דעתו. האם מחר רופא גדול לא ימליץ  על הוספת שם לחולה כהמלצת קנייבסק נראה את זה כפגיעה בכבודו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 01:31 לינק ישיר 

שמאי יכול לחלוק על הילל, ואביי על רבא - אבל 'לך תדע' ושאר נטולי כיפה אין להם להתערב עם נימוקים עמ-הארציים. או מתוך חוסר הערכה למושג של תלמיד חכם וגדול, שכל חרדי גם המנוזל ביותר, אמור להכיר בזה כאחד מהיסודות שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 01:54 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
שמאי יכול לחלוק על הילל, ואביי על רבא - אבל 'לך תדע' ושאר נטולי כיפה אין להם להתערב עם נימוקים עמ-הארציים. או מתוך חוסר הערכה למושג של תלמיד חכם וגדול, שכל חרדי גם המנוזל ביותר, אמור להכיר בזה כאחד מהיסודות שלנו.

אין לי בעיה עם אלה שהולכים בלי כיפה: הבעיה שהיהדות החרדית מתמודדת עמה בזמן הזה, היא עם החרדים כמוך שהולכים בגלוי ראש מתחת לכיפה, וקדשו את אלוהי הזהב והכסף ולא מאמינים באלוהים...

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/09/2020 02:28:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 02:17 לינק ישיר 
קלעפער

לךתדע1 כתב:

אין לי בעיה עם אלה שהולכים בלי כיפה: הבעיה שהיהדות החרדית מתמודדת עמה בזמן הזה, היא עם החרדים כמוך שהולכים בגלוי ראש מתחת לכיפה, וקדשו את אלוקי הזהב והכסף ולא מאמינים באלוקים...

אלוהי. אלא אם את חבדניקית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 02:30 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

אין לי בעיה עם אלה שהולכים בלי כיפה: הבעיה שהיהדות החרדית מתמודדת עמה בזמן הזה, היא עם החרדים כמוך שהולכים בגלוי ראש מתחת לכיפה, וקדשו את אלוקי הזהב והכסף ולא מאמינים באלוקים...

אלוהי. אלא אם את חבדניקית.

אכן,  שגגה יצאה מתחת ידי, תודה על התיקון!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 02:56 לינק ישיר 

מותר לכולם הכל, התורה דמוקרטית והכי דמוקרטית, כל עוד אתה מתכוון לש"ש, גדולה עבירה לשמה, אם גמזו מתכוון ודואג לעם ישראל ולעולם מהמחלות, אין לו סיבה להכנס לפאניקה, אך אם מעורבת התנהגותו בנגיעות אישיות אזי הוא יעשה את כל הטעויות האפשריות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 09:19 לינק ישיר 

כמביט מהצד, אין לי בעיה עם נחום איש גימזו וגם לא עם יהודה איש קריות, זכותו של כל אדם להביע דעה. הבעיה מתחילה מתי שמתחילים להפוך שולחנות בבית המקדש. עם כל הכבוד אין לאדון גמזו כל סמכות לקבוע לתלמידי קיינבסק (כך במקור, עם שגיאה בסוף כדי שלא נתלונן על השמטת התואר) או רב אדלשטיין מה לעשות כי יש לציבטר כל מיני שיקולים שבחלקם גמזו פחות מבין. לכן אם הוא כופה את דעתו זה פחות ראוי, אבל לרב (ל בשווא) אדלשטיין מותר לקבוע לתלמידיו מה לעשות, בדיוק כמו שמותר לבוצינא דנהורא מרן הגר"ש אלתר לקבוע לעשרות אלפי תלמידיו מה לעשות, בניגוד לדעתו של אלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 09:53 לינק ישיר 
מצדרביעי

יוחנןש כתב:

אין שום "יסוד" חרדי (וודאי לא חרדי ליטאי) להקשיב לכל מה שיוצא מדברי רב שכל ילד יודע כמה הוא פרוש ורוחני ולכן יש יסוד סביר להניח שהוא פחות מעורה בעולם המעשה,
והוא בעצמו כידוע כותב בספריו "לא לסמוך על דבריו למעשה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 11:46 לינק ישיר 

פותח האשכול צודק בריבוע .
רציתי גם לומר שאלו שמוחים על כבודו של ר' חיים לא ממש דואגים לו ולא לכבודו ולא לכבוד התורה.
מה שמניע אותם זה פוליטיקה קטנה מהסוג הצבוע ביותר כל אחד לפי האינטרסים שלו.
שום דבר אמיתי שקשור לכבוד התורה יש כאן ובטח ובטח שום קשר לקורונה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 12:00 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

כל מילה בסלע !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 14:58 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:
רציתי גם לומר שאלו שמוחים על כבודו של ר' חיים לא ממש דואגים לו ולא לכבודו ולא לכבוד התורה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

ללא ספק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 15:00 לינק ישיר 

אילולי מקהלת הצווחנים שהשתלטה על השיח בכל אתר ואתר ובתקשורת (כולל בביטאונים המפלגתיים), ואם להיות ענייניים, גמזו לא אמר דבר כך כל נוראי. הוא לא הסית, ולא זלזל.

ייתכן ומפאת הרגישות ולטובת העניין היה טוב להתבטא בצורה אחרת, אבל הוא בסך הכל אמר שההוראה של רב מסוים שלא להיבדק עשויה לסכן את הציבור החרדי. הוא אמר את זה מתוקף תפקידו.

כל העליהום המתוזמר והצבוע עליו נובע מסיבות שאינן ענייניות.

תוקן על ידי נוירולוג ב- 03/09/2020 15:09:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 15:07 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

אבל לא להאמין כמה המוחים האלה צבועים?! אין גבול לצביעותם .ניקח לדוגמה את אייכלר הצבוע שדיבר בכנסת על הפגיעה בר' חיים, הרי זה לא מכבר אמר אייכלר שהוא אינו מחויב להצביע כהוראות מועצת גדולי תורה, ומדוע ,בגלל שלקחו ממנו את הוועדה לפניות הציבור , עם כל הכבוד,  גמזו לא נשלח ע"י גדולי ישראל, והוא גם לא פגע בהם מותר לו לומר,וזה אף מחובתו לומר את זה: שההוראה של הרב תגביר את החולי. אבל אייכלר כן מחויב לגדולי ישראל, עם זאת,בעיניו הוא מחויב,  עד שהאינטרסים האישיים שלו, עולים בקנה אחד, עם האינטרסים של המועצת  ברגע שהאינטרסים האישיים  שלו סותרים, אז אין כבר כבוד התורה וכו' .גם מר דרעי  הצבוע ידע לומר במערכת הבחירות לעירייה :שנעלה עם הרב שלום לביתו של האדמור מגור וניתן לו את הכבוד שלו. אני כבר לא מדברת שבאותה מערכת בחירות נשמעו ביטוים צורמים  נגד דעתם של רבנים אחרים ע"י אנשי ביתו של הרב קנייבסקי בשמו .ככלל יש לומר זאת בצורה הכי ברורה: שלא נקבל שום הוראה או שמועה לא מרב קנייבסקי ולא מרב אחר, כל עוד-שמדובר ברבנים קשישים וחולים (ולכאורה) מצבם לא בכי טוב וזאת לשון המעטה: כשהרב קנייבסק רצה לומר שאנשי ר' שמואל הם בהמות ור' שמואל הוא זקן ממרא הוא לא שלח את נכדו לומר זאת,  אלא בכבודו ובעצמו! מכאן רואים שהדברים שנאמרים ע"י אנשי ביתו אינם משקפים את דעתו! אדרבה למען הרבות תורה בישראל ושחס ושלום לא ייגרם  ביטול תורה :שהרב יאמר את הדברים, לא ע"י שליח,  ולא ע"י נכד, אלא בכבודו ובעצמו.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/09/2020 15:17:32

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > למה מה-שמותר לרבנים איידלשטיין ולנדו אסור לגמזו ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext