בית פורומים בחדרי חרדים

שאפו לגוטרמן, הצליח להציל את מודיעין עילית מהסגר למרות מצב התחלואה בעירו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/9/2020 17:57 לינק ישיר 
שאפו לגוטרמן, הצליח להציל את מודיעין עילית מהסגר למרות מצב התחלואה בעירו

למה ראשי הערים האחרות לא מחכים אותו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אופטימיסת ב- 03/09/2020 17:57:00

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 18:19 לינק ישיר 

צריך לדעת להיות מקושרים. למה בבני ברק שהיא ככ אדומה מחכים ליים שני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2020 11:32 לינק ישיר 
מודיעין עילית מחוץ לרשימה למרות התחלואה הגבוהה בעיר

(1) אבו סנאן
(2) אום אל-פחם
(3) שכונת שחמון שבאילת
(4) אלעד
(5) שכונות ג', ז' ו-ח' בעיר אשדוד
(6) שכונות מצפה ברנע, גני ברנע, נאות ברנע, גבעת ציון וכרמי ציון שבעיר אשקלון
(7) בוקעאתא
(8) שכונות א', ג', מנוחה ונחלה שבעיר בית שמש
(9) בני ברק
(10) הישוב נג'ידאת שבשטח המוניציפאלי של בעיינה נג'ידאת
(11) בקעה אל גרביה
(12) ג'וליס
(13) ג'לג'וליה
(14) ג'ת
(15) דאלית אל-כרמל
(16) הישוב אבתאן במועצה המקומית זמר
(17) טייבה
(18) טירה
(19) יפיע
(20) השכונות כפר עקב, בית חנינא, רמת שלמה, רמות, א-טור, עיסאוויה, ענתא, מחנה פליטים שועאפט וסנהדריה רבתי שבעיר ירושלים
(21) הישוב כסרא שבמועצה המקומית כסרא-סמיע
(22) כפר ברא
(23) כפר מנדא
(24) כפר קאסם, למעט אזורי התעשייה "לב הארץ" ו"נוף הארץ"
(25) כפר קרע
(26) המועצה המקומית לקיה
(27) הישובים מושירפה וסאלם שבמועצה המקומית מעלה עירון
(28) נצרת
(29) נתיבות
(30) עין מאהל
(31) עספיא
(32) ערערה
(33) פוריידיס
(34) קלנסווה
(35) ריינה
(36) רכסים
(37) שכונות נאות יצחק רבין ונאות הנביאים בעיר שדרות
(38) שפרעם
(39) ביתר עלית
(40) עמנואל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2020 11:38 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2020 11:53 לינק ישיר 

לה''ו. צר לי לבשר לכם שביבי שוב עבד על השעפסאלאך.
מודיעין וביתר עילית יוכרזו לסגר בצו אלוף , מכיוון שהם ''מעבר לקו הירוק''...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2020 12:15 לינק ישיר 

אני שובר ת'ראש ולא מבין איך מודיעין עילית התחמקה. מכל הנתונים שבידי הם עמוק בתוך הנוסחה של גמזו, גם מספר הבדיקות שלהם ביחס למאומתים לא כל כך שונה מאחרות. איפה השקיפות המובטחת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2020 12:22 לינק ישיר 

פוליטיקה ותו לא

זה עונש לביתר על זה שהוא צפצף עליהם בשבוע שעבר.
אחוז המאומתים בביתר הינו 12%  ו51 חולים ל10000 נפש
ומודיעין עילית אחוז המאומתים הינו 18.5%  99 חולים ל10000 נפש.
דהיינו ההתפשטות במודיעין עילית הינה קרוב לכפול מביתר.
וההסבר הינו הסיפור הבא
אדם שאל את חבירו ,כמה חולים היו אצלכם השבוע ??
ענה לו חבירו אני מצטער אבל אני לא מבין בפוליטיקה.

ואח"כ ישאלו למה אין אמון 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2020 13:12 לינק ישיר 

מאותה הסיבה שהוא מנהל את העיר הזאת כבר שנים ארוכות.... 

פעם טען מישהו בפני שגוטרמן נוכל\פוליטיקאי .... עניתי לו שזה בדיוק מה שקרית ספר צריכה.. עיר שבנויה על קרקעות פרטיות ומורכבת מעשרות קהילות ומאות רבנים ואלפי מביני עניין צריכה מישהו שיודע לתחמן ולהתקמבן 

בני ברק לקחו ראש כולל שיודע להתפלפל ואכלו אותה... אלעד לקחו מישהו רק בגלל שהוא הבן והנכן והנין של והם בסגר..
גוטרמן לא התראיין ולא התווכח אלא שמר על קשר עם משרד הבריאות והתקשר כל בוקר לגימזו לשאול איך מעשרים את המלח... והציל את העיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2020 16:43 לינק ישיר 

גוטרמן הוא איש מוכשר על גבול הגאוניות. מבין טוב במספרים ובאנשים ויודע לנצל כל פירצה למטרותיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2020 16:47 לינק ישיר 

לצד החשבונות והמשחק במספרים (בעיקר, קיזוז נכון של הבחורי ישיבות החולים). והעבודה הנכונה מול משרד הבריאות וכו'.

בסופו של דבר יש פחות חולים במודיעין עילית, בגלל טעמים רבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2020 16:54 לינק ישיר 
ירו_שלמי

כברהיה כתב:
לצד החשבונות והמשחק במספרים (בעיקר, קיזוז נכון של הבחורי ישיבות החולים). והעבודה הנכונה מול משרד הבריאות וכו'.

בסופו של דבר יש פחות חולים במודיעין עילית, בגלל טעמים רבים.

כל הכבוד לראש העיר שלהם - זכותו וחובתו לעירו. אבל העוול הוא נורא. (ואם היו חברי כנסת שעזרו לו יותר מאשר לביתר עילית ואלעד, בעיניי הם רשעים).

הוא כנראה טען שאסור לעירו להיענש על שעשו בדיקות יתר, יאמרו חוטא נשכר והצדיק נענש.. אבל הבטחתם נוסחה ושקיפות, איפה זה? הרי גם בשאר הערים הסיבה היא בחורי הישיבות בפנימיות, אין שום הסבר אחר לקפיצה הגדולה של הערים החרדיות בדיוק אחרי תחילת הזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2020 17:13 לינק ישיר 

היה חישוב לא נכון של משרד הבריאות של מספר החולים שנדבקו בישיבות., מי שישב ועשה עבודה מקיפה מקיפה עם בדיקה של כל חולה וחולה והגדרה נכונה של מקום מגוריו+פינוי יעיל הרבה יותר של חולים למלוניות הצליח למנוע סגר. מי שצעק גיוואלד וישב עם ידים בכיסים לא הצליח.

אגב, אחוז הבדיקות החיוביות הוא רק אינדיקטור אחד מתוך רבים. משרד הבריאות לא עד כדי כך אידיוטים, כשכל המדינה מדברת על ה"טריק" (כעת גם אילת הודיעה שהיא עושה את זה...) להסתמך עליו (זה נתון שמלמד אם יש תחלואה נסתרת במידה ויש, התחלואה הגלויה, גלויה).

ושוב אני מציין, שבסופו של דבר במודיעין עילית יש פחות חולים מהערים האחרות. בגלל ההבדלים בהרכב העיר והקהילות שמקפידות\לא מקפידות. 

בקשר לשקיפות, למיטב הבנתי פרנסי הערים יודעים ומבינים את הנוסחא, שהיא באמת סבוכה מאוד ולא שווה לכל נפש.

תוקן על ידי כברהיה ב- 08/09/2020 17:29:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2020 17:28 לינק ישיר 

אגב, לפי המופיע כעת באתר משרד הבריאות, אחוז החיובי במודיעין עילית גבוה בהרבה מאחוז החיובי בבני ברק ובביתר. ללמדך שזה לא האינדיקטור היחיד אלא חלק ממכלול שהיה צריך לטפל בכולו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2020 17:33 לינק ישיר 
ירו_שלמי

כברהיה כתב:
היה חישוב לא נכון של משרד הבריאות של מספר החולים שנדבקו בישיבות., מי שישב ועשה עבודה מקיפה מקיפה עם בדיקה של כל חולה וחולה והגדרה נכונה של מקום מגוריו+פינוי יעיל הרבה יותר של חולים למלוניות הצליח למנוע סגר. מי שצעק גיוואלד וישב עם ידים בכיסים לא הצליח.

אגב, אחוז הבדיקות החיוביות הוא רק אינדיקטור אחד מתוך רבים. משרד הבריאות לא עד כדי כך אידיוטים, כשכל המדינה מדברת על ה"טריק" (כעת גם אילת הודיעה שהיא עושה את זה...) להסתמך עליו (זה נתון שמלמד אם יש תחלואה נסתרת במידה ויש, התחלואה הגלויה, גלויה).

ושוב אני מציין, שבסופו של דבר במודיעין עילית יש פחות חולים מהערים האחרות. בגלל ההבדלים בהרכב העיר והקהילות שמקפידות\לא מקפידות. 

בקשר לשקיפות, למיטב הבנתי פרנסי הערים יודעים ומבינים את הנוסחא, שהיא באמת סבוכה מאוד ולא שווה לכל נפש.

תוקן על ידי כברהיה ב- 08/09/2020 17:20:25

תוקן על ידי כברהיה ב- 08/09/2020 17:21:39

א. התעמקתי בנוסחה וגם הבנתי, כך לענ"ד. יש בה בערך נקודה וחצי לאחוז המאומתים, ובערך 3-4 נקודות לכמות הנבדקים יחד עם הגידול בנבדקים (כלומר - תחזית לכמות בעוד שבועיים ע"פ הגידול בימים האחרונים), ולכן גם אם נבדקים בכמות עצומה, זה לא מוחק בכלל את הנקודות על הכמות והגידול.

ב. החישוב של בחורי הישיבה לא אמור להועיל עד כדי כך, כי יש בעיר הזו גם בחורים שלומדים בערים אחרות וגם כאלה שלומדים בעיר ומגיעים מרחוק, אי אפשר לתפוס את המקל בשני הקצוות, מה שיעשו עדיין ישאיר אותם על מספר גבוה (והם די למעלה ברשימה). ואם כן הצליחו להפיל את הנדבקים שלהם, בשני הקצוות, על ערים אחרות, גם זו רשעות לשמה.

ג. אכן יש שם הרבה מהמקפידים, אבל כנראה שדוקא משום כך תפס הגל הזה, שנוצר משילוב הצד של אלו שלא נזהרים עם ירידה בזהירות גם אצל הנזהרים, דוקא בעיר הליטאית ובגדול. כולנו יודעים את המצב בישיבות, ויש בהם הרבה מאוד ממודיעין עילית.

אי לכך ובהתאם לזאת, אני לא מקבל את התירוצים, אין לי טענות על גוטרמן, אבל כן על גמזו שפרסם נוסחה שקופה, ועבר עליה על היום הראשון.

(אם תרצה אוכל לשלוח לך באישי הסבר מפורט על הנוסחה שכתבתי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2020 17:45 לינק ישיר 

בנוגע לבחורי ישיבות, גורעים אותם מהעיר, ולפי מה שהבנתי לא רושמים אותם על העיר בה הישיבה נמצאת (לא שמענו על מישהו שמדבר על סגר בכרמיאל או בראשון לציון שבכל אחת מהן יש מאות נדבקים בישיבות)

אמנם, יש במודיעין עילית 2 ישיבות גדולות מרכזיות, מיר ברכפלד וחדרה קרית ספר שסגורות על מסגר ובריח בפיקוח הדוק! (לגבי ישיבת חברון ר' הלל אין לי מושג מה קורה) לעומת סיפורים ששומעים על ישיבות בערים אחרות... ואם משרד הבריאות התחשב בזה אפשר להבין.

אבל כאמור לדעתי זו לא הנקודה, אלא פשוט העברת נתונים מדוייקים על הבחורים למשרד הבריאות מול פעילות ישנונית של ערים אחרות. וגם, כאמור הבדל משמעותי בהרכב הקהילות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2020 21:12 לינק ישיר 

זה פשוט מדהים. יש שם כמעט כפול כמות של חולים פעילים מאשר באלעד
.
כמו כן יש שם כמעט כפול כמות של חולים שנוספו בשבוע האחרון ביחס לאלעד.

אבל הם ניצלו בזכות כמות הבדיקות שגם היא כפולה מכמות הבדיקות באלעד. כי גוטרמן לא נזכר רק השבוע להתחיל לעשות בדיקות. אלא התחיל כבר לפני שבוע. והתוצאה היא שיש שם רק 17% תוצאות חיוביות ואילו באלעד יש 21% תוצאות חיוביות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שאפו לגוטרמן, הצליח להציל את מודיעין עילית מהסגר למרות מצב התחלואה בעירו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext