| נשלח ב-3/9/2020 19:28 |
|
| |
ועכשיו אני רואה שהפכו את ביתר ל"אדום בוהק". האם מנצלים את העובדה שהחרדים חלשים במתמטיקה?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2020 20:01 |
|
| |
בדקתי את ביתר כי היא הפכה ביום שני פתאום לאדומה בלי שהיה שינוי דרמטי בנתונים. אשמח אם מישהו יתנדב לבדוק עוד ערים. למשל בני ברק שפתאום נהפכה היום לאדומה..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2020 20:24 |
|
| |
תודה על המסמך שהבאת, חיפשתי אחד כזה.
יפה שיש להם נוסחה, אבל אין הסבר ראוי למה הם בחרו בנוסחה זו דוקא, אני לא מצליח למצוא הסבר לשקלול בו הם בחרו.
כמה הערות:
א. לגבי ה-M. הם השאירו לעצמם את האפשרות לשנות את הקבוע M, מה שנותן להם אפשרות להמשיך 'לתפור' את הציון בהתאם לערים אותם ירצו לסגור, במידה ולא יהיו מספיק חרדים באדומות, הם ייחסו זאת לחסר בבדיקות, מה שאכן משתקף באחוז גבוה יותר של חיוביים. אך כדי להגביר את האפקט הם יורידו את M ל-4 (משל קיצוני), וכך יוכפל המשקל של אחוזז החיוביים בבדיקות.
ב. ה-K הוא סתם מספר שרירותי שנועד כדי לקרב את התוצאות לכיוון המספר 10, גם את זה השאירו לשינוי עתידי, כנראה לתיקונים אם למשל יורידו את M כנ"ל.
ג. ואחרון חביב החלק האמצעי והמסובך, אכן הפונקציה LN היא חלק בלתי נפרד מחישובים אקספוננציאליים, והיא מבוססת על קצב הכפלה 'טבעי' (אנסה להדגים בהמשך), אבל הם הכניסו לפונקציה זו, בסוגריים שלה, מספר המייצג את מספר הנדבקים בשבוע האחרון כשהוא מנופח בריבוע על פי הגידול בשבוע האחרון (הריבוע כנראה כדי לתת יותר משקל לקצב הגידול, לא רואה משהו אחר), זהו מספר שאינו אלא ציון באופן די שרירותי של כמות החולים + גודל הגידול, ולכן לשים על זה את LN זה משהו שנראה, לדעתי העניה (לא למדתי מתמטיקה, אני מנסה להבין מן הגורן ומן היקב), כדחיפה של פונקציה הנראית טוב בתוך הנוסחה, אבל המיקום שלה בתוך הנוסחה ו'אמירה' שלה נברו באופן די אקראי. כאן זה כבר משחק ותפירת נתונים, התוצאה העיקרית היא הקטנת המספר שבסוגריים למספר המתאים למסגרת הניקוד הרצויה, דהיינו משהו בין 0 ל-5. היו כנראה עוד אפשרויות, אך היא גם נראית טוב וגם מתאימה לערים ה'נבחרות'...
בתכל'ס נראה שנתנו משקל רציני מאוד לאחוז החיוביים בבדיקות, יותר ממה שהדעת נותנת, בערך שליש מסך הנקודות. (צריך לבדוק באקסל, אבל זה נראה שזה בערך שליש לנ"ל שליש לכמות הנדבקים, ושליש לגידול).
ולסיום - מה זה LN?
אם אקבל עבור היתר עיסקא ריבית של מאה אחוז בשנה, אזי סכום של מאה ש"ח יהפוך למאתיים, אך אם אחלק זאת לחצאי שנה, דהיינו לאחר חצי שנה 50% ועד 50% אחר שנה, הסכום יגדל ויגיע בסוף ל-225. ואם אחלק את הריבית ואקבל אותו מידי חודש בחודשו - 8.333% לחודש (אני מדבר כמובן על ריבית דריבית) הסכום הסופי יגדל עוד יותר - יותר מ-260. ומה יהיה אם אקבל את הריבית המתאימה עבור כל שניה ואף פחות משניה - הסכום יגיע במקסימום ל-271.828.... קוראים למספר זה e והLN משקף אותו. תכלס הLN רק אומר לי כמה חזקות של 2.718 יהיה עליי לבצע כדי להגיע למספר הנתון בסוגריים.
ככלל אצבע תוכלו להתייחס לחזקות של 3 הידועות (2.7 זה כמעט 3), ולכן אם בסוגריים תהיה התוצאה 0-3 זה יחזיר מספר שבין 0 ל-1, מעל 3 - 1, מעל 9 - 2, מעל 27 - 3, מעל 81 - 4. וכך הלאה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2020 20:55 |
|
| |
ירו_שלמי
לגבי ה-M וה-K. אני מניח שהם לא יכולים לשנות רק עבור עיר מסוימת. זה חייב להיות אותו ערך לכל הערים, אחרת זה בדיחה.
לא היה לי כוח להתעמק ב"נוסחה". היא נראית לי יותר מידי שרירותית ומטופשת וזה לא עשה לי חשק להתעמק בה. אני מסכים עם הניתוח שלך. זה שימוש לרעה בפונקציית LN. (אני גם לא מתמטיקאי, אבל יצא לי לדבר על זה עם חברים שעוסקים בתחום). יש דרכים אחרות להשיג מספרים בין אפס לחמש. ואכן יש משקל גבוה מידי לאחוז החיובים. שזה דבר מטומטם כי אפשר לשחק עם זה המון. היו צריכים להביא בחשבון את מספר הבדיקות ביחס לגודל האוכלוסייה.. ויש עם הנוסחה לא מעט באגים, למשל עיר עם אפס מאומתים במשך שבוע, תהפוך לאדומה עם ציון אינסוף ברגע שיתגלה בה חולה אחד..
אותי לימדו את הכלל "keep it simple stupid" - "שמור על זה פשוט וטיפשי". סתם סיבכו שלא לצורך, ולא הביאו בחשבון הרבה דברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2020 22:30 |
|
| |
מסתבר שלגמזו יש נתונים אחרים מנתוני משרד הבריאות. אצלו מספר המאומתים החדשים בשבוע האחרון ל-10 אלף הוא מעל 26. ואילו בדו"ח משרד הבריאות הבוקר זה עמד על כ20. זה קפיצה מטורפת! ואעפ"כ אצלו קצב ההכפלה הוא 1.54, לכאורה זה היה צריך לצאת סביב ה1.8 אבל כנראה יש לו נתונים אחרים.. הזייה! גם אחוז החיובים מהנבדקים בשבוע האחרון אצל גמזו זה 16, ובדו"ח משרד הבריאות הבוקר זה היה 14. לכן אצל גמזו ביתר עילית מקבלת ציון 8.89 אדום בוהק.
 התמונה מהטלגרם של עמית סגל. המצב הזה, שהנתונים המלאים, והשיקולים לקביעת "הנוסחה" אינם שקופים ופתוחים לציבור, זה מצב רע מאוד! ככה לא בונים אימון בין הציבור למשרד הבריאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2020 23:36 |
|
| |
ירו_שלמי
| חריף_ומקשה כתב: |  | ירו_שלמי
לגבי ה-M וה-K. אני מניח שהם לא יכולים לשנות רק עבור עיר מסוימת. זה חייב להיות אותו ערך לכל הערים, אחרת זה בדיחה.
לא היה לי כוח להתעמק ב"נוסחה". היא נראית לי יותר מידי שרירותית ומטופשת וזה לא עשה לי חשק להתעמק בה. אני מסכים עם הניתוח שלך. זה שימוש לרעה בפונקציית LN. (אני גם לא מתמטיקאי, אבל יצא לי לדבר על זה עם חברים שעוסקים בתחום). יש דרכים אחרות להשיג מספרים בין אפס לחמש. ואכן יש משקל גבוה מידי לאחוז החיובים. שזה דבר מטומטם כי אפשר לשחק עם זה המון. היו צריכים להביא בחשבון את מספר הבדיקות ביחס לגודל האוכלוסייה.. ויש עם הנוסחה לא מעט באגים, למשל עיר עם אפס מאומתים במשך שבוע, תהפוך לאדומה עם ציון אינסוף ברגע שיתגלה בה חולה אחד..
אותי לימדו את הכלל "keep it simple stupid" - "שמור על זה פשוט וטיפשי". סתם סיבכו שלא לצורך, ולא הביאו בחשבון הרבה דברים.
|
|
מסכים. לגבי הקבועים, כמובן לא התכוונתי שישנו לעיר אחת, אני רק אומר שכל שינוי ב-M השרירותי מכניס ערים כאלה ומוציא אחרות (לעומת זאת אילו לא היו בוחרים בLN אלא למשל בשורש רגיל, הסדר בין הערים היה נשמר וזה לא היה משנה את תמונת הערים בכלל..).
ולגבי הבאג, אכן, בעצם אין התייחסות לכמות, ועיר שיש בה משפחה אחת בת 4 נפשות שנבדקה ושנים מהם יצאו חיובי, הלך על העיר..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2020 12:55 |
|
| |
עבור כל רשות מקומית יינתן ציון משוקלל אשר מורכב מהפרמטרים הבאים: - שיעור החולים החדשים
- אחוז בדיקות חיוביות
- קצב הכפלה
הציון קובע את צבע הרשות, אשר יינתן לפרק זמן של שבועיים המדדים ייבדקו מדי יום על מנת לבחון את השינוי הממוצע הנע על פני זמן. בתום השבועיים יעודכנו צבעי הרשויות על בסיס תפקודן. המודל: קצב גידול X אחוז בדיקות חיוביות X אחוז חולים חדשים.
הרציונל: המודל הינו תחזית עבור מספר החולים ביישוב בעוד שבועיים. השיטה: המודל מעודד ריבוי בדיקות בהינתן תחלואה- - פקטור על משתנה שיעור הבדיקות החיוביות
- משתנה החולים החדשים מנורמל ביחס לסטנדרט בדיקות ארצי
- ירידה בצבע מתאפשרת רק אם לא הייתה ירידה משמעותית בבדיקות
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2020 16:12 |
|
| |
ירו_שלמי
עכשיו נפל לי האסימון לגבי ההעלאה בריבוע של של הגידול בנדבקים, ה-G: הם כותבים שמדובר בעצם בתחזית למה שיקרה בעוד שבועיים, מעתה אם בשבוע שעבר היו 100 חולים והשבוע זה עלה ב-50% והגיע ל-150, כלומר ה-G הוא 1.5, אזי התחזית להכפלה הבאה הוא שזה יעלה שוב באותו קצב, כלומר 1.5*1.5, 1.5 בריבוע, ולכן זו בעצם התחזית לעוד שבוע אחד - התחזית תהיה 225.
למה כתבו שזה לעוד שבועיים? אולי ה-LN עונה על זה? שמישהו יעזור לנו..
[למי שמתעניין, הסברתי לעיל על ה-LN, הקשר שלו לקורונה הוא שבקורונה לא מדובר על ריבית דריבית שיש לה תאריכים, פעם בחודש או בשבוע, אלא באופן רציף. כלומר מדובר בתשובה לשאלה, מה יקרה אם מאה חולים הופיעו בארץ, וידוע שתוך חודש ידביק כל אחד מהם אדם אחד אחר, אלא שאחד מהם ידביק כבר היום ואחר בעוד שבועיים ואחר בסוף החודש, החולה ה-101 שהודבק היום, יש סיכוי שידביק עוד אחד עד סוף החודש, וגם החולה שהודבק באמצע החודש יש סיכוי של 50% שיספיק להדביק עוד אחד עד סוף החודש. ולכן בסוף החודש יהיו כ-271 חולים, ולא רק 200. זהו ה-e. וה-LN רק עונה לשאלה כמה הכפלות של e קרו מאז שהיה שם רק חולה אחד, כלומר כמה פעמים כבר עבר ה'חודש' הנ"ל מאז שהחלה המגפה בעיר].
תוקן על ידי ירו_שלמי ב- 04/09/2020 16:12:19
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 23:10 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 23:15 |
|
| |
ירושלמי בקשר למה ששאלת למה כתבו שזה לעוד שבועיים? פשוט מאוד. בהנחה ושיעור הגידול בשבוע הבא ובשבוע שאחריו יהיה דומה לשיעור הגידול בשבוע האחרון. אז מכפילים את מספר החולים בשיעור הגידול שהיה בשבוע האחרון בחזקת 2. לפי ההיגיון הזה אם נרצה לנבא מה יקרה בעוד 3 שבועות אז נכפיל בחזקת 3. נוסחת הLN היא סתם כדי להשיג מספרים קטנים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 23:25 |
|
| |
ירו_שלמי
| חריף_ומקשה כתב: |  | ירושלמי בקשר למה ששאלת למה כתבו שזה לעוד שבועיים? פשוט מאוד. בהנחה ושיעור הגידול בשבוע הבא ובשבוע שאחריו יהיה דומה לשיעור הגידול בשבוע האחרון. אז מכפילים את מספר החולים בשיעור הגידול שהיה בשבוע האחרון בחזקת 2. לפי ההיגיון הזה אם נרצה לנבא מה יקרה בעוד 3 שבועות אז נכפיל בחזקת 3. נוסחת הLN היא סתם כדי להשיג מספרים קטנים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כן, הבנתי את זה בסוף, שכחתי לעדכן :)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 23:46 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
ל'כיכר השבת' נודע, כי גמזו הודיע לפני מספר שעות לעיריית ירושלים, כי החליט לשנות את ההגדרות של צבעי הרמזור, בכך שאחוזי התחלואה ישוקללו לפי ממוצע שבועי, מה שכאמור צבע את רוב השכונות החרדיות בירושלים ב'אדום'. https://mobile.kikar.co.il/article/376615 |
|
למי שלא הבין. זה פייק ניוז טהור של כיכר השבת. ניתן לראו במסמך למעלה שתמיד הנוסחה הייתה כך. גמזו לא שינה כלום. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 23:48 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 23:53 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | הכנסתי למחשבון את נוסחת הרמזור של גמזו על ביתר עילית. הפלא ופלא היא איננה אדומה!
|
|
האם הכנסת את הנתון "חרדי" לתוך שאלת הנוסחה? לא יודע איך באלו ספרות וסימונים הוא מתבטא בתרגיל, אבל בטח יש לו תרגום כלשהו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 08:09 |
|
| |
ירו_שלמי
| חריף_ומקשה כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  |
ל'כיכר השבת' נודע, כי גמזו הודיע לפני מספר שעות לעיריית ירושלים, כי החליט לשנות את ההגדרות של צבעי הרמזור, בכך שאחוזי התחלואה ישוקללו לפי ממוצע שבועי, מה שכאמור צבע את רוב השכונות החרדיות בירושלים ב'אדום'. https://mobile.kikar.co.il/article/376615 |
|
למי שלא הבין. זה פייק ניוז טהור של כיכר השבת. ניתן לראו במסמך למעלה שתמיד הנוסחה הייתה כך. גמזו לא שינה כלום. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אבל הוא כן יכול לכוונן את חלוקת היישובוים לשכונות כרצונו. יתכן שימצא עיר חילונית (כמו בית שמש) שאדומה מידיי ואז יתחיל לחשב עד לרזולוציה של רחובות כדי להוציא את האחרים. ואילו עיר חרדית (אולי ביתר) יכליל את כולם גם אם ניתן היה למצוא רחובות נקיים יותר. קשה מאוד לכתוב נוסחה שתבהיר מתי לפצל ערים ושכונות.
|
|
|
|
|