עדיין אני סבור שחובה לעטות מסיכות. חובה לשמור על ריחוק, ושאסור לקיים אירועים המוניים. אולם השבת החום הכריע. בעזרת נשים המיועדת לשומרי קורונה לא פעל המזגן. בלית ברירה ירדתי לתפילה בעזרת הגברים. מסיכה לא יכולתי לעטות פן יזיק לשידוכים של ילדיי!!! התווסף גם השיקול שאחרי תקופה כה ארוכה בה מתפללים בלי שמירה. כנראה כבר נוצרה חסינות עדר (עד הגל השלישי). אז בלב כבד, נכנעתי והתפללתי בבית הכנסת כמו פעם בלי מסיכה. (בזווית העין ראיתי עוד כמה כמוני שנכנעו השבת...) את האחריות לתוצאות אני מטיל ישירות על המנהיגים.
מה שחשוב לדעתי בבתי כנסת לא פחות מאשר עטיית מסיכות, זה כמובן לפתוח את כל החלונות לרווחה, משום מה ראיתי הרבה שאינם מקפידים על כך...
נשלח ב-5/9/2020 22:36
ירו_שלמי
מושגים כתב:
עדיין אני סבור שחובה לעטות מסיכות. חובה לשמור על ריחוק, ושאסור לקיים אירועים המוניים. אולם השבת החום הכריע. בעזרת נשים המיועדת לשומרי קורונה לא פעל המזגן. בלית ברירה ירדתי לתפילה בעזרת הגברים. מסיכה לא יכולתי לעטות פן יזיק לשידוכים של ילדיי!!! התווסף גם השיקול שאחרי תקופה כה ארוכה בה מתפללים בלי שמירה. כנראה כבר נוצרה חסינות עדר (עד הגל השלישי). אז בלב כבד, נכנעתי והתפללתי בבית הכנסת כמו פעם בלי מסיכה. (בזווית העין ראיתי עוד כמה כמוני שנכנעו השבת...) את האחריות לתוצאות אני מטיל ישירות על המנהיגים.
כמה שזה מצער, הדבר מובן במצב של היום (אני בעצם מנסה להצדיק את הנפילות שלי..), קשה לתבוע מאנשים ללכת נגד הזרם עד כדי כך. רק שלא תמשיך לשלב ה'עבר עבירה ושנה בה'...
למיטב זכרוני אתה כבר אחרי, אז המצוה שלך היא בעיקר להזכיר לאחרים שעדיין צריך לנסות ולהישמר, תחזקנה ידיך!
(אגב, זה שכמעט לא מקילים עם אלה שכבר עברו את זה, שזה אולי 'כדי שלא יהא חוטא נשכר' ושאנשים לא ירצו להידבק ו'לגמור עם זה'. לדעתי זו טעות, אדרבה, אם מי שיעבור את זה יוכל להסתובב חופשי בלי פחד מקנסות וכו', אולי אנשים ירצו יותר להיבדק, ולאו דוקא להידבק.
נשלח ב-5/9/2020 22:42
hhaavv כתב:
נכנעת ליצר הרע שהתחפש ליצר הטוב. מי התיר לך להתפלל בציבור? מסיר אזנו... גם תפילתו...
אהבתי את המושג "יצר הרע שהתחפש ליצר הטוב". האמת היא, שרוב האנשים שהולכים לבית הכנסת, בפרט בשבת, אינם עושים זאת מסיבות רוחניות\דתיות. אלא כי זה חלק מהווי החיים הקהילתי, לבוא לבית הכנסת לראות ולהיראות..
נשלח ב-5/9/2020 22:47
לא הבנתי. המנין בעזרת נשים לא ידוע גם לשאר? אם ידוע ששם לובשים מסכות אז כשהגעתם למנין השני כולכם נשארים במסכות כי אתם מהמנין של המסכות. למה זה צריך להזיק לשידוך? אגב אולי עדיף להשתדך עם עוטי מסכות ולא עם מזלזלים...