|
|
| נשלח ב-8/9/2020 18:36 |
|
| |
בעיקרשומע
| יוחנןש כתב: |  | [ (מהדירות שקנינו שמהם 60 אחוז הולך למדינה. כלומר אבא שקונה 10 דירות - 'תרם' למדינה יותר מכל חילוני אחר של עשירון העליון במשך כל חייו).
|
|
זה מופרך מיניה וביה, הרי החילונים לא מחביאים את הכסף שהרוויחו מתחת לבלטות, ואדם שמרוויח יותר מוציא יותר וממילא משלם יותר מיסים. רק תחשב כמה מסיים משלם אדם מהעשירון העליון לשנה מהמשכורת עוד לפני שהוא קונה. [לא הבנתי מה שורשי בחרדיות שלך, כל הסבים של ההורים שלישהיו ממשפחות שורשיות ביותר לא חשבו בצורה שלך]
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 18:44 |
|
| |
[ציטוט]אתה ושכמותך יכולים עכשיו להריע "אמרנו לכם". אבל אתם האשמים במצב שעכשיו באמת אין כבר מה לעשות! אתם קיררתם את האמבטיה. נשלח מהאנדרואיד שלי [/ציטוט]
את מי קיררנו?
את מרן הגרי"ג אדלשטיין? - שפתח את ישיבתו שהיתה סגורה חצי שנה, אין שם קפסולות של אמת, ולא מסכות של אמת (מידיעה!) ואין פוצה פה ומצפצף. גם כשנתפרסמה ההוראה של מרן הגרח"ק, רק הגר"ד לנדו הגיב כנגד, אבל הגרי"ג שבפעמים הקודמות הגיב כדרכו. הפעם גם הוא רואה ועיניו כלות, כי מדובר בנגיף שיהיה עמנו 'שנתיים ימים' כדברי המומחים (מאיפה הם יודעים?) - ובחורי הישיבה, באם נשמור על חוקיהם ותקנותיהם כפשוטם, לא תהיה להם ישיבה. לא תהיה להם חברותא, לא יהיו להם שיעורים, לא תהיה ריתחא דאורייתא. כל החיים שלנו וקדושתם זה בשביל התורה, ואם אין תורה, כבר אמר רבי עקיבא לפפוס בן יהודה, כי חיינו אינם חיים. לצורך "קיום התורה" הכל נדחה, כולל כנראה פיקוח נפש, ובוודאי כששיעור התמותה (במחוזותינו) הוא כ"כ מופחת, עד שאי אפשר לקוראה כ'מגיפה' לשום רציונל (עזבו את התקשורת!).
כלומר, הגרי"ג תפס את מה שחוגים אחרים תפסו בחודש השני (בחודש הראשון - אדר-ניסן כולם היו תמימי דעים שצריך לעשות מגבלות, כי אכן האמנו שאפשר לעקוף את הנגיף).
התפיסה הזו, אין בה חלילה שום קרירות, יש בה רק חמימות לכבוד התורה ולומדיה. ראייה אסטרטגית.
וכמוהו עוד עשרות ראשי ישיבות. שבתחילת הדרך, ובכל הקיץ קירטעו או סגרו את ישיבותיהם, ועתה בחודש אלול כולם במלוא העוצמה. יש התפרצויות בכמויות עצומות, והישיבה הקדושה ממשיכה!
כי מבינים שאין דרך אחרת. החיים - בפרט היהודיים - חייבים להימשך. היצר של הנערים חייב לקבל את החיסון התורתי, הרבה יותר מאשר הקורונה.
זהו. אתה תהיה המסכן האחרון, שיקלוט/יתפוס שפשוט הקורונה נמצאת, ואין דרך להקטין או להמעיט אותה. גם הפרופסור גמזו המהולל לא הצליח בכהוא זה. הכל ביד ה' המסובב אותנו כאצבע.
אם אתה אכן נשמר, ובניך ובנותיך עדיין רובצים בביתך, וגם אתה לא יוצא לעבודה, וגם מסתמא מתנזר מתקשורת פסולה הלכתית ורק משועמם בבית - בוודאי גם אתה תקלוט, או שקרוביך יקלטו, כי למען נפשך הבריאה, החיים חייבים להמשיך, ואתה לא יכול לאמלל את משפחתך.
קשה עד נדיר למצוא היום מי שעוטה את המסיכה כהלכה, כלומר עם האף, תחת השרב הכבד. אולי בקרב הנשים. או בקרב הנהגים שיוצאים לרחוב הלוהט רק לכמה רגעים. אך אנשי הרחוב והבית מדרש, כבר מסיקים מאליהם, כי זהו, גם המסכה סיימה את תפקידה הפורימי הנכבד.
[בפרט כאשר נשמע מרחוק, שגם גדולי הנשמרים והמזהירים, כמו הרבי מקרלין, יש בביתו התפרצות קורונה וכו'. ועוד כמה אישים ידועים]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 19:02 |
|
| |
אני נשמר כהלכה ועם זאת אני יוצא לעבודתי, בניי ובנות שיחי' יוצאים ללימודיהם תמידים כסדרן והלכתן והם שמורים הן בגשמיות והן ברוחניות. איני משתתף לא בהפגנות בלפור ולא בחתונות ענק של נכד אדמו"ר, ברוך ה' פרנסתי ופרנסת ב"ב לא נפגעה. מסכן אני לא. ברוך ה'... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 19:13 |
|
| |
אז כאן המקום לעדכן אותך,
אם אתה יוצא לעבודה - אתה לא מוגן ושמור הרמטית!! ואם לשיטתך, כל סטייה מהשמירה ההרמטית השייכת בבני אדם - היא איסור של 'ונשמרתם' הרי אתה יום יום עוסק באיסור הזה. רח"ל.
כנ"ל בכל הליכה במוסדות החינוך, ילדינו מסתכנים שמא יתדבקו. כפי שקורה המון המון המון.
תתאמץ ותראה גם את הדבשת שעל גבך
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 19:14 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
אני נשמר כהלכה ועם זאת אני יוצא לעבודתי, בניי ובנות שיחי' יוצאים ללימודיהם תמידים כסדרן והלכתן והם שמורים הן בגשמיות והן ברוחניות. איני משתתף לא בהפגנות בלפור ולא בחתונות ענק של נכד אדמו"ר, ברוך ה' פרנסתי ופרנסת ב"ב לא נפגעה. מסכן אני לא. ברוך ה'...
|
|
על פי הודאתך אתה מתפלל כנזוף בעזרת נשים כל התקופה. מה תעשה אם בן או בת בכיתה של הילדים שלך, ובפרט חבר טוב, יתגלה כחיובי בקורונה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 19:41 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
אני נשמר כהלכה ועם זאת אני יוצא לעבודתי, בניי ובנות שיחי' יוצאים ללימודיהם תמידים כסדרן והלכתן והם שמורים הן בגשמיות והן ברוחניות. איני משתתף לא בהפגנות בלפור ולא בחתונות ענק של נכד אדמו"ר, ברוך ה' פרנסתי ופרנסת ב"ב לא נפגעה. מסכן אני לא. ברוך ה'...
|
|
על פי הודאתך אתה מתפלל כנזוף בעזרת נשים כל התקופה.
מה תעשה אם בן או בת בכיתה של הילדים שלך, ובפרט חבר טוב, יתגלה כחיובי בקורונה?
|
|
זה כבר קרה, וכנראה שנדבקתי ושהיתי בבידוד כנדרש. להיבדק לא יכולתי שמא תיפגע פרנסתי. לא חשתי כלל נזוף בתקופת תפילותיי בעז"נ. ההיפך, חשתי גאווה דקדושה על יכולתי להתמיד בעקרונותיי. עד שבשבת האחרונה עקב החום נשברתי ונכנסתי לעזרת גברים, עם הרגשת החמצה. נשברתי ונכנסתי בלב כבד לעזרת הגברים גם לאור בקשת זוגתי שתחי' למען בניי הילדים והבחורים. והוא רחום יכפר עוון ולא ישחית.נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 19:49 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | אז כאן המקום לעדכן אותך,
אם אתה יוצא לעבודה - אתה לא מוגן ושמור הרמטית!! ואם לשיטתך, כל סטייה מהשמירה ההרמטית השייכת בבני אדם - היא איסור של 'ונשמרתם' הרי אתה יום יום עוסק באיסור הזה. רח"ל.
כנ"ל בכל הליכה במוסדות החינוך, ילדינו מסתכנים שמא יתדבקו. כפי שקורה המון המון המון.
תתאמץ ותראה גם את הדבשת שעל גבך |
|
אתה ותמניא שוב ושוב חוזרים על האמירה שאו הכל או כלום, אז יש לי חדשות ישנות בשבילכם. אפשר גם לתפקד פיקס תוך שמירה על ההנחיות. יש ספקטרום רחב של צבעים ולא הכל שחור או לבן. ולגבי מה שאמרת על שאיני שמור הרמטית, מעולם לא טענתי שאני שמור הרמטית. אבל אני נקי כלפי שמיא שעשיתי ככל שידי מגעת לשמור, ואין הקב"ה בא בטרוניא עם בריותיו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 19:53 |
|
| |
|
|
|
|
זה כבר קרה, וכנראה שנדבקתי ושהיתי בבידוד כנדרש. להיבדק לא יכולתי שמא תיפגע פרנסתי. לא חשתי כלל נזוף בתקופת תפילותיי בעז"נ. ההיפך, חשתי גאווה דקדושה על יכולתי להתמיד בעקרונותיי. עד שבשבת האחרונה עקב החום נשברתי ונכנסתי לעזרת גברים, עם הרגשת החמצה. נשברתי ונכנסתי בלב כבד לעזרת הגברים גם לאור בקשת זוגתי שתחי' למען בניי הילדים והבחורים. והוא רחום יכפר עוון ולא ישחית.
|
|
"להיבדק לא יכולתי שמא תיפגע פרנסתי" זה לא נוגד את כל מה שאתה כל הזמן טוען?? סיכנת אחרים כדי שפרנסתך לא תיפגע! אני שומע מנימת דיבורך מדה מרובה של רצינות, ולכן רציתי להבהיר שאם כוונתך אכן לשם שמים, ללא קשר שאני חושב שאתה טועה, אתה אכן ראוי להערכה רבה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 19:58 |
|
| |
|
|
|
|
זה כבר קרה, וכנראה שנדבקתי ושהיתי בבידוד כנדרש. להיבדק לא יכולתי שמא תיפגע פרנסתי. לא חשתי כלל נזוף בתקופת תפילותיי בעז"נ. ההיפך, חשתי גאווה דקדושה על יכולתי להתמיד בעקרונותיי. עד שבשבת האחרונה עקב החום נשברתי ונכנסתי לעזרת גברים, עם הרגשת החמצה. נשברתי ונכנסתי בלב כבד לעזרת הגברים גם לאור בקשת זוגתי שתחי' למען בניי הילדים והבחורים. והוא רחום יכפר עוון ולא ישחית.
|
|
"להיבדק לא יכולתי שמא תיפגע פרנסתי"
זה לא נוגד את כל מה שאתה כל הזמן טוען?? סיכנת אחרים כדי שפרנסתך לא תיפגע!
אני שומע מנימת דיבורך מדה מרובה של רצינות, ולכן רציתי להבהיר שאם כוונתך אכן לשם שמים, ללא קשר שאני חושב שאתה טועה, אתה אכן ראוי להערכה רבה.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 20:02 |
|
| |
וסתם מעניין ילדיך השוהים אתך בבית גם מקפידים, או אתה נותן להם להתנהג לפי (לחץ חברתי) ראות עיניהם? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 20:06 |
|
| |
וסתם מעניין
ילדיך השוהים אתך בבית גם מקפידים, או אתה נותן להם להתנהג לפי (לחץ חברתי) ראות עיניהם?
|
|
אכן הם בלית ברירה פחות יכולים להקפיד. איני רוצה לכפות את עקרונותיי על ילדיי. אך הם משתדלים כמה שאפשר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 20:13 |
|
| |
אני קובל על כך שאין הציבור כציבור שומר על הכללים ואז הפרט יוכל לנהוג לפי צו מצפונו וערכיו. זה שאני או בני ביתי נאלצים לנהוג אחרת מכפי שהיינו רוצים, עדיין לא מפחית מהתחושה הקשה ומהטענה שיש לי כלפי הציבור החסידי שלא שומר. בשכונתי יש גם בתי כנסת ליטאיים שם על פי רוב שומרים ממש יפה. ובזה אני מתקנא בהם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 20:15 |
|
| |
עכשיו קיבלתי בוואטסאפ: ' ערוץ 12': כמעט כל מנהלי בתי החולים מעריכים שאין מנוס מהטלת סגר כללי בעוד שבועיים-שלושה.
*הסקופים-כל העדכונים:* bit.ly/3by5DA1 נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 20:19 |
|
| |
עכשיו קיבלתי בוואטסאפ:
'ערוץ 12': כמעט כל מנהלי בתי החולים מעריכים שאין מנוס מהטלת סגר כללי בעוד שבועיים-שלושה.
*הסקופים-כל העדכונים:* bit.ly/3by5DA1
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 20:24 |
|
| |
עכשיו קיבלתי בוואטסאפ:
'ערוץ 12': כמעט כל מנהלי בתי החולים מעריכים שאין מנוס מהטלת סגר כללי בעוד שבועיים-שלושה.
*הסקופים-כל העדכונים:* bit.ly/3by5DA1
|
|
אלו הם הרופאים שלפני פסח ניבאו שעכשיו כבר נהיה עם אלפי מתים??
|
|
שוב אתה עושה הכללה. זה שאז הם טענו כך, ו"טעו". לא אומר שגם הפעם הם טועים. אז, הם העריכו לפי מה שקרה בעולם. היום הם מעריכים לפי מה שהם רואים בבתי החולים שהם מנהלים. (לדעתי בזכות השמירה בתקופה הראשונה אכן ניצלו חיי רבים) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|