| נשלח ב-8/9/2020 11:37 |
|
| |
מעשה בבנו של ר' אברהם יהושע סולובייצ'יק ומעשה בביתו של הרב ליכטינשטיין:
הערה מקדימה: הסיפורים הינו פרי דמיונו של הכותב בלבד, המספר 4 הוא מרמז את מספר הדורות בין הגרא"י סולובייצ'יק שליט"א והר"א ליכטינשטיין זצ"ל לסביהם הגדול הגר"ח מבריסק זי"ע מעשה מספר 1: בליל שבת חש בנו הרביעי של ר' אברהם יהושע שלא בטוב, מעט שיעולים, ללא שום סיפטומים נוספים, "בבריסק מחמירים בפיקוח נפש –אמר הגרא"י- להזמין מייד אמבולנס ושלא יחלום לצום ביום כיפור" ומייד המשיך לצחוק על המסכות... מעשה מספר 2: בבית משפחת ליכטינשטיין חשה הבת הרביעית עקצוץ מוזר בלשון, ללא שום סיפטומים נוספים, "בבריסק מחמירים בפיקוח נפש – אמרה הסבתא – תעשי מייד בדיקת קורונה, וכל המשפחה תיכנס לבידוד לחומרא עד לתוצאה שלילית" מעשה מספר 3: בני הרביעי שואל אותי - אבא, איפה זה בריסק האמיתי, האם אצל צאצאי הגרי"ז, או אצל צאצאי הגרי"ד, כי בספרי הלימוד הם די דומים - ילד חמוד, אני חושב שרק אצל צאצאי הגרי"ד - למה אבא? הוא שואל אותי בפלא, מה עשו צאצאי הגרי"ד בניגוד לדרך בריסק? - מכיוון שאיפה שמחמירים בפיקוח נפש, לא רק 'מקילים' בחילול בשבת ובביטול הצומות, אלא מחמירים בפיקוח נפש כפשוטו, גם כשאין מסורת איזה צבע מסכה לשים ובאיזה כיוון, וגם אם אין מסורת כמה ימי בידוד צריך, מכיוון שרוב רופאי העולם סוברים שזה עוזר, אז למרות שזה אולי לא מאד קטלני, בבריסק האמיתית צריכים להחמיר בפיקוח נפש. מעשה מספר 4: מגיע הבריסקאי לביתו ביום כיפור, "איפה ארוחת הצהריים" הוא שואל את אשתו, למרבה התימהון היא מביאה 2 ארוחות צהריים, נוטלת ידיים ומתיישבת לידו "נו........ בבריסק רק הגברים מחמירים לאכול בזמן המגיפה" – צועק עליה הבריסקאי בזעם לאחר שלמד בכולל צפוף וללא חלונות כל הבוקר ללא מסכה.... וכשהיה ליד חולה מאומת לא חשב שהוא צריך בידוד – הזו בריסק? נ.ב. הסיפורים הומצאו בעקבות התמונות המרשימות מבית המדרש ב"הר עציון" שבאלון שבות, עם קפסולות, קרשים, ניילונים, מסכות, סככות בידוד אדומות לחוצניקים, ועוד, מול התמונות (המבישות) בגג משפחת טאבק באירוסי בן הגרא"י, התמונות מבית מדרשו שיוצאים מידי יום, השמועות על זלזולו במסכה שרוב רופאי העולם דורשים במקומות סגורים, והידיעות על הפרות הבידוד ההמוניות שנעשו בישיבתו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 11:39 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 13:04 |
|
| |
כנראה שמי שלובש עדיין מסכה מתקשה לכוון באתה חונן, והתוצאות בהתאם
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 13:11 |
|
| |
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 08/09/2020 13:11:03
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 13:40 |
|
| |
אין מסכות אין דאגות..... - כנראה מי שמקל בצומות, האוכל האסור מטמטם אותו, ועכשיו ברצינות, אם מחמירים בפיקוח נפש מוצאים פתרונות לתפילה בחוץ, או מרחק ועוד, אם לא מחמירים בפיקו"נ זה לא בריסק
| מזמור_שיר כתב: |  | | כנראה שמי שלובש עדיין מסכה מתקשה לכוון באתה חונן, והתוצאות בהתאם |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 13:50 |
|
| |
נדמה לי שבבריסק גם מקילים לעשן כי הסבא עישן.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 13:55 |
|
| |
המסכה ושאר השטויות נהייתה דת חדשה, ליתר דיוק עבודה זרה חדשה. אנשים רואים ששום דבר לא עוזר ומתעקשים לדבוק בקלטת הישנה. אה... שכחתי... ניו זילנד... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 13:55 |
|
| |
ההוראות של גמזו הם פיקוח נפש אצלך, שיהיה.
ר' חיים מבריסק זצוק"ל לא נהיה ר' חיים בזכות ה"פיקוח נפש", אלא גדולים כמהו שהחמירו בכל דבר ידעו שבפיקוח נפש גם צריך להחמיר, וגם היום הם בריסק בזכות עצמם.
תבחר לך ממשיכים לפי ההנהגות המחמירות שלך, וכפי הממשיכים שבחרת בדרך העץ המעטירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 14:06 |
|
| |
עזוב מסכה, בידודים, איוורור - או שמקילים בפיקוח נפש ואז זה לא בריסק האמיתית
| תמניא_אפי כתב: |  | המסכה ושאר השטויות נהייתה דת חדשה, ליתר דיוק עבודה זרה חדשה. אנשים רואים ששום דבר לא עוזר ומתעקשים לדבוק בקלטת הישנה. אה... שכחתי... ניו זילנד... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 14:08 |
|
| |
עזוב גמזו, "כל" 193 מדינות העולם מצריכות מסכות במקומות סגורים, מי שמקל בפיקו"נ - סבבה וזכותו (או שלא), בריסק של ר' חיים זה לא
| חיים_התמים כתב: |  | ההוראות של גמזו הם פיקוח נפש אצלך, שיהיה.
ר' חיים מבריסק זצוק"ל לא נהיה ר' חיים בזכות ה"פיקוח נפש", אלא גדולים כמהו שהחמירו בכל דבר ידעו שבפיקוח נפש גם צריך להחמיר, וגם היום הם בריסק בזכות עצמם.
תבחר לך ממשיכים לפי ההנהגות המחמירות שלך, וכפי הממשיכים שבחרת בדרך העץ המעטירה. |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 14:22 |
|
| |
כבר כתבתי חמישים פעמים. הבעיה זה לא המסכה. מצידי שילכו עם מסכות. הבעיה זה סגירת כתות שלמות בתלמודי התורה וישיבות על סמך הזיה של בידוד שלא הוכח יעילותו, ובוודאי כשעכשיו רואים שעשירית מהמדינה נדבקו בקורונה. ביטול תורה ותפילה על סמך השערות? עד כאן! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 15:09 |
|
| |
לא דובר על לימוד תורה, דובר על זלזול בפיקוח נפש, במיוחד ממי שמתיימר להחמיר בזה, מה כ"כ קשה לשים חתיכת בד אם כל רופאי העולם ממליצים על זה?
| תמניא_אפי כתב: |  | כבר כתבתי חמישים פעמים. הבעיה זה לא המסכה. מצידי שילכו עם מסכות. הבעיה זה סגירת כתות שלמות בתלמודי התורה וישיבות על סמך הזיה של בידוד שלא הוכח יעילותו, ובוודאי כשעכשיו רואים שעשירית מהמדינה נדבקו בקורונה. ביטול תורה ותפילה על סמך השערות? עד כאן! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 15:16 |
|
| |
כל כך קשה להבין?? מה בין לשים חתיכת בד להינצל מקורונה, לבין לסגור ישיבה שלמה שנמצאו בה כמה חולי קורונה להינצל מקורונה? אז או שתיהן, או כלום. אין אחת בלי השנייה. עוד לא פגשתי את הבן אדם ששם מסכה, ויהיה מוכן שהבן שלו ילמד בכיתה עם חולי קורונה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 15:46 |
|
| |
יש באג בפורום?
העצניק תוקף את בריסק (שתקפו את י'תד' של הגר"ח) שמזלזלים בהוראות הקורונה, והתמים מגחך על זה שמסכות (שכל מנהיגי הזרם הליטאי הורו לעטות) מצילות חיים.
התחלפו הניקים?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 16:18 |
|
| |
גדולה שנאת העצניק לרבי אברהם יהושע משנאתו לממשיכי הגראי"ל הבני ברקים
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 17:06 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | הזיה של בידוד שלא הוכח יעילותו, ובוודאי כשעכשיו רואים שעשירית מהמדינה נדבקו בקורונה.
|
|
אין מילים! אפילו עם הבידודים יש לך בעיה? עוד לא נגמלת מהשטויות שכתבת שיכולים להידבק מהאוויר אפילו כשנמצאים בבידוד?
מעניין אם הייתי משנה מעט את המשפט שלך וכותב כך: "הזיה של התבדלות המגזר החרדי שלא הוכח יעילותו, ובוודאי כשעכשיו רואים שכמעט 30 אחוז מהמגזר עם סמארטפונים, ורבע מהחרדים המחוברים לאינטרנט אין להם שום סינון" האם היית מסכים עם זה?
|
|
|
|
|