מניח את זה לפניכם, אני לא רוצה להביע כרגע דעה בעד או נגד.
הסקופים בפרסום ראשון:
הרה"ג משה שאול קליין בפסק נגד עטיית מסכות: "לא רואים חילוק בנדבקים בין החוגים הלובשים מסכה לאלה שלא. מי שלא מקפיד לא מקפידים עליו. בפרט בזמן תפילה ולימוד שזה מפריע, שלוחי מצווה אינם ניזוקים. במקרה של ילד חולה מכניסים את כל הכתה לבידוד וגורמים לביטול תורה. ולכן מן הראוי שאם ילד אחד חלה, שלא יעשו בדיקות שע"ז יתחייבו לבטל תורה.
הרה"ג משה שאול קליין בפסק נגד עטיית מסכות: "לא רואים חילוק בנדבקים בין החוגים הלובשים מסכה לאלה שלא. מי שלא מקפיד לא מקפידים עליו. בפרט בזמן תפילה ולימוד שזה מפריע, שלוחי מצווה אינם ניזוקים. במקרה של ילד חולה מכניסים את כל הכתה לבידוד וגורמים לביטול תורה. ולכן מן הראוי שאם ילד אחד חלה, שלא יעשו בדיקות שע"ז יתחייבו לבטל תורה.
אם זה נכון אז יש לנו עוד רב ופוסק (לא רק פרופסורים ורופאים, להבדיל) ש"מאוד החמיר" עד לאחרונה (בתקופה החמה "המודיע" הביא את פסקיו מידי יום) ולנוכח המציאות והתוצאות עשה חושבים ואינו בוש להודות. כל הכבוד.
נשלח ב-13/9/2020 18:52
תמניא_אפי כתב:
יש לו מוסדות או קהל מוגדר הסרים למרותו?
חסיד ויזניץ, רב שכונת אור החיים בבני ברק, מתלמידי הרב וואזנר. (נראה לי גם רב בית החולים מעיני הישועה) רב בהחלט מקובל מאד בבני ברק.
הוא טוען משהו. האם יש לך מה לענות? או שתמשיך להאמין בעניים עצומות בבעלי אינטרסים?
נשלח ב-13/9/2020 19:17
הביאו גם שכתב "צריך לעמוד בשער ולזעוק מי לה' אלי, לקיים דברי חז"ל אין התורה מתקיימת אלא במי שממית עצמו עליה, ואינו מתפחד לישב באהלה של תורה כמימים ימימה".
אני מתרשם שליבת הטיעונים שלו לגבי המסיכה אינם הלכתיים. אלא ממקום רגשי שהוא מרגיש שזה פוגע בעבודת השם. (וגורם לפחד תמידי) ולכן להשקפתו יש להפסיק לפחד ולסמוך על: "שומר פתאים ה'" "מאן דלא קפיד, לא קפדינן" "שלוחי מצווה אינם ניזוקים" וגם אם ח"ו המגיפה תכה בנו, הלא עלינו למסור נפש ולקיים דברי חז"ל שאין התורה מתקיימת אלא במי שממית עצמו עליה..
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 13/09/2020 19:24:29
נשלח ב-13/9/2020 19:33
יפה מצידו של תמניא, שהתעלה על עצמו ולא קפץ מיד לומר "אמרתי לכם..."